Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kószák egyike

0 bejegyzést írt és 850 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Épp kérdezte egy kedves, tiszteletreméltó kollégám az EU-döntésről való olvasatomat, ami kb. ennyi, mint itt. A sok kompromisszum legalább annyi halasztott döntést is rejt, végeredményben pedig arra mutat, hogy az EU-magországok magukévá tették a "kétsebességes", avagy mag- és periféria-Európa…..
kószák egyike 2020.07.21 17:34:57
kószák egyike 2020.07.22 22:47:31
@morpho: Igazából a 22-es választásokat tekintem az utolsó utáni pillanatnak amikor még Európához lehet esélyünk tartozni. A választások egy dolog, annak eredményére való néplélek reagálás egy másik lesz.

Azt elismerem, hogy valóban az nem egy korrekt normális demokratikus választás lesz, egy hibrid rezsim lejtő pályával.

Az ellenzék valóban töketlen, kilátástalan. De akkor kérdem mi a megoldás? Dőljünk a kardunkba és kussoljunk? Asszisztáljunk némán ahhoz, hogy 1 millió vallási fanatikus túszul ejtett egy országot? Adjunk fel mint több millió polgártársunk és bűnösök között legyünk néma cinkosok? Vagy, hogy egy klasszikust idézzek: "Ha így gondoljuk keressünk egy jó erős kötelet..." Hmm?

Az zavar a véleményedben, hogy beletörődő és feladó. Leírod elkönyveled, ennyi volt. Az utolsó magyar meg oltsa le a villanyt. Nem mondom, hogy sétagalopp, nem mondom, hogy na aztán minden megvan oldva ha és amennyiben csoda történik és nyer valami ellenzéki lista izé. De már most leírni? Az ilyen vélemények után mire tartjuk azokat akik viszik még a zászlót?
Nagyon érdekes, láthatóan alapos kutatásból készített cikket a hvg.hu, amelynek konklúziója: "a magyar társadalom felső tizede döntően ellenzéki, onnan pedig lefelé haladva folyamatosan csökken az ellenzék, és nő a kormány támogatottsága, a legkiszolgáltatottabbak között pedig kiemelkedő a Fidesz…..
kószák egyike 2020.06.28 08:53:22
@Zionnépe: Vannak, sokan, akiknek ennek semmi köze pénztárcához. "Értelmiségiek" akik különböző okokból (gyurcsány és komcsi fóbia jaj csak azok nehogy visszajöjjenek, Horty romantika, majd négy tenger mossa partjainkat újra stb.stb) egyszerűen lelki otthonra leltek Apa szerető ölelésében.

@BiG74 Bodri: Ha megnézed az ívet kire szavazott a jó nép. Vissza hoztak egy pufajkást, megjegyzem az a pufajkás demokratább volt mint ezek, majd narancs szekta, majd ismét a szocik és jött feri, és azóta a mi Apukánk töretlenül. Szép kis ív, szép kis vezetők. A hatalom kézből kézbe járt és nem lettünk Kelet-Európa Svájca, de még Ausztriát sem értük be. Pedig minden esély és lehetőség nem volt rá.
kószák egyike 2020.06.28 09:06:23
@HaFr: Nem vitattam a statisztikát, sőt. Tudom mi tartja hatalmon őket.
Én erre az általánosításra jegyeztem meg:
"A fideszre csak a primitiv tudatlan gumicsizmas parasztok szavaznak."
,hogy ez így nem igaz. Ebben pedig úgy gondolom igazam van, mert nem csak.
Szó sincs buborékról.
Az viszont igaz, hogy ha tudatlan, szegénységgel manipulálható, zsarolható réteg nem szavazna rájuk az általam említett "értelmiséggel" nem sokra mennének. A szavazóbázisukat valóban a nyugdíjasokból és a szegénységben élő vidékből merítik.
De azért azt se felejtsük el, hogy pl. a Birkameneten felvonulók nem a szabolcsi cigány sorról jönnek. Ők nagyrészt városi "értelmiségiek." Tehát van kb. 100-300 ezer narancs vallási fanatikusuk. És ez is félelmetes képet fest a magyar társadalomról.
kószák egyike 2020.06.28 10:45:48
@baloldali konzervatív: Kérlek szépen olvasd újra amit írtam. Valamint kérlek a többesszámot mellőzni, nem tartozom senkihez, a magam véleményét képviselem. És hát a ballib romkocsma filozófia olyan messze van tőlem mint lölötől az excel tábla megértése.

Sajnos tudom mi tartja hatalmon a fideszt. Röviden: A magyar néplélek kompatibilis a NER-el.
    Ma az Alkotmánybíróság eldöntötte, hogy nem ütközik az Alaptörvénybe, hogy Orbán Viktor nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a rezsimlapok összefonódásából keletkezett KESMA sajtókonglomerátum megalapítását.   Két alkotmánybírónak volt különvéleménye a kérdésben (Schanda és Szalay), egy…..
Ez volt a legkevésbé sikeres és legfeledhetőbb magyar tévésorozat Kádár János fénykorában. De egyetlen Kádár-korabeli tévésorozat sem tud olyan felejthető lenni, hogy elfelejtsék rendszeresen ismételgetni a kincstári nosztalgia tévében. Ez volt az az eset, amikor nem sikerült a propagandagombhoz…..
A magyar miniszterelnök ismét megvillantotta legendás lavírozó képességét, amikor Igor Matovič szlovák miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatót. Egyrészt nem feszegette a szlovák-magyar viszony problémás fejezeteit, ugyanakkor ismét emlékeztetett arra, hogy a sztyeppék népe vagyunk…..
Ez most egy üres poszt, annyira magáért beszél a cím, ezért nem is magyaráznám. De valamiért az ellenzék nem akar nyerni 2022-ben, a lelke rajta. (Nem azt mondtam, hogy nyerhetne, azt mondtam, nem is akar.) Emiatt tehát kétszeresen is üres poszt lett: nincs, kinek szóljon. Választói hőbörgés…..
A Momentum elnöksége csaknem teljesen kicserélődött a hétvégén. Kikerült belőle pl. a fideszes csatornafirkászok által sokat támadott Donáth Anna, viszont bekerült Körömi Attila, ami minimum érdekes fejlemény. A hosszú fideszes múlttal rendelkező, majd (2004 és 2006 között) jobbikos, de minden…..
  Kövér az évforduló apropóján adott nyilatkozatban kijelentette, a trianoni országvesztés egyértelműen a magyar történelem egyik legnagyobb tragédiája: először vérrel, utána az ország kétharmadával fizettünk amiatt, hogy komolyan vettük, miszerint mi vagyunk a keresztény Nyugat…..
kószák egyike 2020.06.03 15:56:34
@Moin Moin:
6.) "Soros, aki karöltve a brüsszeli diplomatákkal, beteg migráncsokat akar betelepíteni és ebben Gyurcsány, aki miatt felszabdalták Trianon után az országot, segít! Az egészben részt vesz minden kettes kezdődő személyiszámmal rendelkező ellenzéki is!"
7.) "Térdre csuhások" Ja nem bocsi ez már nem...

Ui: Szavaim irónia, vicc, fikció. Csak a fekete autó meg a hajnali ébresztés miatt.
Továbbra is várjuk (értsd: várjuk), hogy a haza és a haladás ügye összekapcsolódjék Magyarországon, de ritkán voltunk valaha is olyan rossz helyzetben ezen a téren, mint most. A haza ügye a nacionalista demagógiára szűkült, a (konzervatív fontolva) haladásra vonatkozóan pedig még csak demagógia…..
kószák egyike 2020.05.31 14:57:16
Előbb-utóbb úgyis minden szétrohad ebben az országban, ami nincs Orbán et al. közvetlen kezelésében. (A hiányzó/felélt tőkét a nagycsalád mindig tudja pótolni közpénzből.) Közben a parlamenti ellenzékiek fizetése is éppen annyi lesz (elég olcsók), amiért megérje nekik ott ülni, szemben a polgári…..
kószák egyike 2020.05.29 15:52:33
Témába vágó:
www.youtube.com/watch?v=Ulpz5NYe8AM

6:47-től Herczeg Zoli monológja.
kószák egyike 2020.05.30 06:21:41
@Rodney_2: Mondjuk láttam falon pókot. Van némi fogalmam mind a tömegrendezvényekről és a rendvédelemről.

Igen könnyebb fellépni pár dudálgató amúgy a törvényeket betartó ellenzékivel szemben mint egy ilyen félkatonai szabad csapattal ez nem kérdés. De a jogállam pont ettől lenne jogállam. A jogállamban nincs kettős mérce, a törvények mindenkire vonatkoznak. Nem hajlítgatjuk a valóságot és a körülményeket. Akkor is oszlatunk ha az több melóval jár és kellemetlenebb.

Ez az egész eset és a két tüntetés párhuzamba állítása az ékes példája (sok más mellett), hogy hazánk elvesztette jogállam jellegét. És erre hab a tortán, hogy mindez országgyűlési képviselők akinek példát kellene mutatni törvénytiszteletből hathatós bábáskodása mellett. Mi hazánk: - Megyünk tüntetni. Állam (rendőrség): - Nem mentek törvénytelen. Mi hazánk: - Leszarjuk, megyünk.
Állam (rendőrség): Jó, rendben csináljátok.
Abszurdisztán.

Mert a példa szerint ha elég agresszív egy közösség akkor azt csinál amit akar (na meg persze ha esetleg talán valakinek érdekében is áll, hogy vonulgassanak) tehát ezen logika alapján ha az ellenzék radikalizálódik Rozi néni a DK-s szekta hívő, Petike a Momentumos könyvtáros és a kiábrándult volt fidesz szavazó egyetemi tanár Géza felgyúrják magukat, átesnek némi küzdősport edzésen fekete pólót húznak telibe szarhatják a veszélyhelyzetet az aktuális törvényeket és elfoglalhatják a felcsúti főteret. Aha értem.

Közben az ellenzék, vagy legalábbis része ami még annak mondható, megpróbálja lecsapni a labdát.
kószák egyike 2020.05.30 07:00:39
Van az a realista, ámde egyre népszerűbb nézet, miszerint minden nép megérdemli a kormányát (vegyük itt az "érdemnek" abszolút értékmentes felfogását, kb. mint a "képesség" következményét, ebben az esetben közösségi méretekben). Aztán van az a lelkesült, "nemzeti" álláspont, miszerint (esetünkben) a…..
kószák egyike 2020.05.28 07:57:55
@Moin Moin: :) Jogos amúgy. Én egyéni fejlődésről írtam, de teljesen helyénvaló azon felvetés, hogy mi van a kollektív magyar igénnyel, fejlődéssel. Az mikor állt meg?

Élő példa arra a nép hogyan áll bizonyos dolgokhoz a kedvencem amikor nagy hévvel emlegetik, hogy "56 népe, a szabadság szerető nép, a forradalmár nép" stb. ilyenkor szoktam mindenkit emlékeztetni a fegyveres forradalomban résztvevők számára ami jó esetben talán (bár nem néztem tényszerűen utána) erős becsléssel 8-10 ezer fő lehetett. Hát népnek elég karcsú 10 ezer ember.
Kimaradtunk/kiestünk a nyugatias polgárosodással járó modernizációs ciklusból, viszont eluralkodott rajtunk a nemzetnek egy olyan felfogása, amelyik részben akadályozza, részben "idegen" színben tüntetné fel a bepótló/pótlólagos modernizációt -- ha egyáltalán felmerülhetne ilyen. De a…..
kószák egyike 2020.05.27 09:41:37
@Célkereszt: @Environmenta:
A témában javaslom az eredeti forrást vagyis Benito Mussolini:A fasizmus doktrínája c. könyvét, sületlen Wiki szószedetek helyett. Emlékeim szerint, bár nem tegnap olvastam, egy szó nincs benne erről:
"és álláspontja szerint a felsőbbrendű népeknek, „fajoknak” életteret kell szerezniük a gyengébbekkel és alsóbbrendűekkel szemben." mint a Wiki cikkben.

Ez az idézet Hitler féle nemzeti szocializmusra jellemző. A fasizmus egy államforma, persze ugyanakkor eszmerendszer is, viszont független a náci fajelmélettől. Hajlamosak sokat egyenlőség jelet tenni a kettő közé és mindkét címkét könnyen ragasztani. Érdemes tényleg annak a tollából olvasni aki kitalálta az egész őrületet. A NER fasiszta bélyege az eredeti mű tükrében vizsgálandó.
A demokráciánkból jószerivel már csak ez maradt, persze ezt sem látják be, akiknek be kéne: - A "felelős" kormány a parlamentnek felel(ős); - A parlament a népnek felelős; - A népet a választók többsége tartja hatalma alatt egy demokráciában; - A választók többsége mindig a legutolsó ogy. választás…..
kószák egyike 2020.05.18 15:43:21
@Rodney_2: Mondjuk igazad van, maradjon a mostani brigád, mert mennyivel jobb ha rafkós első rangú bűnözők vannak nem pedig harmadrangúak.
kószák egyike 2020.05.18 16:33:28
@civisvaros___: Olyan verzióban gondolkodni, hogy senki nem foszt ki semmit, gondolom hülyeség.
1000 leütés Szabadesésben 2020.05.15 11:22:42
Valóban egy kisebbség terrorizálja a többséget, miközben folyamatosan megpróbálja magát többségnek beállítani, hogy a terrort legitimálja. A magyar politikai társadalom struktúrája -- ismert módon -- úgy néz ki, hogy a választók harmada legitimálja a Fideszt (=Orbánt) a szavazataival (ezeket a…..
kószák egyike 2020.05.15 12:46:53
@b.feher: Igazad van, nem vitatom. A megoldást kell megtalálni. Van egy nagyon jó szociológia írás arról, hogy amikor a többség kisebbségnek hiszi magát.
magyarnarancs.hu/egotripp/mero-laszlo-maga-itt-a-tanctanar-87967

Amíg a többség nem hiszi el, hogy többség, és nem is viselkedik úgy és ezen akaratát nem fejezi ki, addig a hangos arrogáns kisebbség fog uralkodni és az marad ami van. ill. rosszabb lesz.
kószák egyike 2020.05.16 10:29:06
@Bekko: Egyetértve veled és mindenkivel, van ok a borúlátásra. Ugyanakkor azon a véleményen is vagyok, hogy nem lehetetlen a küldetés. Túl sok beletörődő, legyintő hangot hallok mostanában. Olyanokét is akik régen aktív szerepet vállaltak még ha csak a saját egyéni, ugyanakkor fontos szintjükön is. Pl. eljártak tüntetni de már ha lenne akkor sem mennének, pont olyan okokat sorolva amit te is írsz. Legyintenek, hogy ez a hajó elment ezt megszívtuk. Vagy bekussolnak vagy elmennek az országból. Ismeretségi körben sok ember van akik ahogy vége a járványnak és lehet költöznek külföldre.

Egyetértek azzal is, hogy az ellenzék egy hányada, része a rendszernek és nehéz lesz velük. Lehet hallani pletykákat megvett emberekről, erről arról.

A megoldást egy komplett rendszerváltásban látom. Teljes ellenzéki összefogás, elsöprő 2/3 győzelem. 2 évig amíg új alkotmány, új törvények megszületnek vagyis visszaáll a jogállam és demokrácia, utána új választások kiírása korrekt nem lejtő pályán ahol mindenki azonos feltételek mellett méretődik meg. És igen, ez az időszak lehetőséget adnak az új törvények után az elszámoltatásra is a hatalmi ágak szétválasztása után. Tudom naiv fantázia ismerve az ellenzéket, de nincs más út. Vagy ez vagy ov kormányzó úr örökre, kilépve az unióból belépve a türk-orosz-kínai unióba. Lehet választani. Ennek a felelősségét pedig minden magyar polgárnak fidesz és nem fidesz szavazónak, ellenzékinek át kell gondolnia. Akinek azt az utat amin vagyunk beveszi a gyomra annak magával kell elszámolnia.

Diktatúra vagy nem? Sokadszorra felbukkanó kérdés. Van aki szerint ez még nem az. Lehet. Én olvasatomban a demokrácia nem ilyen. A colában is van light, de attól az még cola. Bort is lehet tisztán inni meg nagyfröccsben is, attól abban még lesz benne bor.

Az elkövetkező időszak azt dönti el, hogy a magyar nép valóban kompatibilis e a bölcs vezetővel ahogy eddig kinéz vagy sem, ha igen akkor ezt érdemlejük nekünk ő és a ner kell. Viszont így is úgy is él a régi népi bölcsesség a lófasznak is van vége.
kószák egyike 2020.05.18 11:01:37
@Bekko: Alapvetően abban látom a problémát, hogy az emberek nem értik meg és nem érzik maguknak azt a gondolatot, hogy a politikus az adófizető választópolgár alkalmazottja. Mivel az adónkból kapja minden politikus és azok segítő is, a fizetésüket fel kellene fogni, hogy ők nem valami csoda lények a Parnasszuson hanem tőlünk függő emberek.

A magyarok közül sokan szervilis hozzáállással kezelik ezt a kérdést is. Úgy csinálnak mintha a nép lenne politikusért nem a politikus a népért. Csak meg kell nézni ha egy regnáló politikus megjelenik valahol. A segge is ki van nyalva. Az átlag polgár meg zavarba jön ha találkozik a miniszter elnökkel, az Új-Zélandi meg simán kiküldi a kávézóból.

Amíg ez nem változik a fejekben nehéz lesz. És igen igazad van pont azt kell kikényszeríteni az ellenzékből, hogy nélkülünk a nép nélkül mentek ti a picsába, mert ha nem szavazunk rátok mehettek utcát söpörni.
Nagyon helyesen ennyit (plusz/mínusz ötszázat) érdekel az a probléma, hogy a XX. század totális, tömeggyilkos diktatúráinak két lelkes kiszolgálója között kit hoz ki nagyobb bűnösnek az a zárt körű értelmiség, amelynek közéleti inkompetenciája éppen mára vezetett el 1989 után a soron következő…..
kószák egyike 2020.05.03 09:07:14
@Célkereszt: Olvass utána a bolsevik módszereknek. Propaganda stb.

@miért: Nem egészen, ez csak egy része. A hatalom megtartása, vagyis a jövő is cél.
kószák egyike 2020.05.03 09:47:27
@Célkereszt: Nem ideológiai hasonlóságról beszélek, az csak a máz amivel le van öntve. A módszerekről.
Köszönöm az ajánlást, ez idáig nem volt gond a történelmi tudásommal.
Én tudom, hogy nehezen emészthető egy fidesz hívőnek ha azt mondják, hogy a szeretett párt bolsevik módszereket használ, de hát a tények makacs dolgok.
És ezeket a módszereket az elvtársak jó helyen tanulták:

Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)

Matolcsy György – MSZMP-tag

Martonyi János – MSZMP-tag

Pintér Sándor – MSZMP-titkár

Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban

Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag

Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Fónagy János – MSZMP-tag

Vonza András – MSZMP-tag

Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag

Boros Imre – MSZMP-titkár

Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag

Harrach Péter – MSZMP-tag

Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár

Boross Péter – MSZMP-tag

Balogh Gyula – MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:

Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár

Varga Mihály – KISZ-titkár

Rogán Antal – KISZ-titkár

Deutsch Tamás – KISZ-titkár
Orbán ajánlata munkanélkülieknek a cégeknek adott mentőcsomag helyett: állami vállalatok, közmunka, hadsereg. "Három hónap álláskeresési támogatás után jár három hónap jövedelempótló támogatás, amiből nem lehet megélni, ismerte el Orbán. Ezért kínálnak mást is mellé vagy ehelyett: részt lehet…..
kószák egyike 2020.05.02 16:45:02
@Főnix Oszlár Gazdag: Alapvetően polgári társadalom nincs, tehát önvédelmi képessége sem lehet. A NER elárulva saját egykori vízióját rájött arra, hogy nem is kell neki ilyen. Prolik kellenek akiket lehet manipulálni és így hatalmon maradni.

Ha lenne akkor már régen el lett volna zavarva az egész banda. Az egészen mindenkit értek aki részt vett a bohózatban 1989-óta. Sőt tovább megyek ha lenne akkor számon lett volna kérve a 1989 előtti összes bűn. Már régen utcára vonultak volna a polgárok, ha lennének, számon kérve az ügynök törvény hiányát. Amit húsz alkalommal szavazott le a T.Ház. Amit ezek művelnek azt nincs nép Európában amelyik eltűrné.

Magam részéről, nem dobálóznék a fasizmus jelzővel. A fasizmus egy államforma. Ajánlom annak aki szereti ezt a címkét aggatni a NER-re a forrást és onnan tájékozódni:
moly.hu/konyvek/benito-mussolini-a-fasizmus-doktrinaja
Egy ismerősöm fasisztának vallotta magát. Elolvastattam vele. Utána már nem volt az.
kószák egyike 2020.05.02 20:28:00
@Főnix Oszlár Gazdag: Pótcselekvéses, nihilbe hajló és néha sajnos gyáva. Hát igen ez a nagy kérdés.

@Amenadiel: "a választások tisztaságát és a szabad nyilvánosságot. Ezek alapvetően fennállnak."

Köszi az érveket és még hosszan lehetne sorolni. Én nem tudtam rá írni semmit, annyira röhögtem nem tudtam egyetlen betűt sem leütni. De igazából sírni kellene hogyan lehetnek ilyenek egyesek. Lásd nem régen írt 1, 2, 3, pontjaim miért nem látják, akarják látni ami kiszúrja a szemüket.
Nem az érdekel, hogy egy szemlátomást, sőt a saját elmondása szerint is (amennyiben a mondatai önmagukért beszélnek) beszámíthatatlan ember mit gondol arról, hogy mégis kicsoda ő -- méghozzá most épp annak kapcsán, amit kétmillió választó felhatalmazásából a parlamentben ülő "balliberális…..
kószák egyike 2020.04.30 16:15:07
Remek írás!
Szvsz a ház elnök elvtárs úr egyszerűen kijelölte a következő ellenségképet a szektának, rámutattatott arra kit kell gyűlölni. Az ellenzéket ma, holnap pedig az ellenzéki szavazókat. Csak mélyebbre ássák a nagy nemzeti árkot a betemetés helyett.

Itt jön be gépbe
@HaFr: az előző egyik írásod, vagyis hol van ebben a fidesz szavazók felelőssége?! Mikor van az a pont amikor erre már nem vevők? Amikor azt mondják elég az uszításból hiszen aki ellen uszít már nem sorosmigráncs hanem a szomszédom, a gyerekem tanára, az orvosom, a mentős aki bevitt múltkor a kórházba. Mikor ébrednek már fel?
Egy kis adalék, bár kiráz a hideg Vadaitól, de érdemes ezt a videóját megnézni: 24.hu/belfold/2020/04/30/ujabb-kemeny-kover-idezetek-vadai-agnes-videon-mesel/
Orbán rendszer- és kulturális probléma. Nem lehet az ágytálak hiányával és az ellopott billiókkal megdönteni. Amíg az ellenzék nem tud rendszerben gondolkodni és konzisztensen érvelni, nem lehet kormányváltás, és csak politikán kívüli mozgalom döntheti meg a rezsimet (az ellenzékével együtt). Nekem…..
kószák egyike 2020.04.27 10:52:35
@Főnix Oszlár Gazdag:

"Krisztus ebben egy szál sincsen, Nietzsche viszont annál több." És még több Machiavelli.
kószák egyike 2020.04.27 11:06:12
@HaFr: Szerintem nem, ill.kérdés, hogy melyik sajtó tartja annak. ;) De akár annak tartja akár nem sajnos már Lengyelország sem az, a hétköznapi életben már nehezen nevezhető annak. Nagyon hasonló a helyzet az itthonihoz. A különbség abban rejlik, hogy:
1. Lengyel barátaink sokkal öntudatosabbak, harcosabbak ha kell, az ellenzéki gondolkodásúak így jobban mozdulnak, kevésbe hagyják magukat. Az átlag polgárra gondolok. Kicsit erősebb a polgári öntudat.
2. Az össznépi orosz gyűlölet miatt még a közelébe sem lóghat egyik lengyel politikus nyelve sem úgy putyin cár fenekéhez mint a mi kormányzó urunké.
3. A gazdasági térfoglalás kicsit lájtosabb, ott nincs annyi vej és lölö, de ott is próbálkoznak.

Visszakanyarodva a poszthoz, igen nagyon fontos lenne a magyar emberek informálása amit javasolsz. Rávilágítani, hogy hogyan lehet élni egy normálisan működő liberális demokráciában és hogyan az illiberális királyságban.
kószák egyike 2020.04.27 11:13:44
@Főnix Oszlár Gazdag: Eszköz, a módszerei maga a fogó amivel érzéstelenítés nélkül kihúzzák a fogunkat. Így elég fontos pont. A kormányzó úr vele kel és fekszik, motiválja, segíti.
@HaFr: Egyetértek Vona azon javaslatával mely szerint már rég ki kellene vonulni a Parlamentből és nem részt venni ebben a demokráciának csúfolt bohózatban. Amíg ezt nem teszi meg az ellenzék része a NER rendszernek.
Soros, a migránsok és a COVID-19 között egy lényegi különbség van: hogy az utóbbi valóban veszélyt jelent az országra. Ezt kénytelen felismerni a kormány, ahogy láthatóan visszavesz a járványt érintő hazudozásból. (Nyugati mércével mérve őszinte persze sose lesz.) Nem érdemes ugyanis visszakézből…..
kószák egyike 2020.04.26 23:02:31
@HaFr: Nagyon jó poszt! Szépen összefoglalja a helyzetet.

Véleményed szerint mi lehet az a pont amikor a fideszes szavazó azt mondja, hogy na ez már sok, ezt már nem? Most nem a szekta hívő ov vallási fanatikusokra gondolok, hanem azokra kik amúgy a fideszre szavaznak.

"Nyugodtan el lehet tehát mondani, hogy a liberális demokráciák szolgálják a nemzetek javát, a NER-szerű autokratikus rendszerek nemzetellenesek."

Attól, hogy ez még igaz a következő a gond vele. Ma hazánkban még az értelmesebb választópolgár sincs vele tisztában mi is pontosan a liberális demokrácia. OV sikeresen csinált szitokszót a liberális kifejezésből. Nem értik az emberek, még a vér fidesz hívők sem, vagy ők főleg nem, hogy pont a liberális demokrácia az aminek köszönhetően ők szabadon mondhatják amit és sok minden mást is megtehetnek.

Tehát a mondat igaz, de első és legnagyobb feladat lenne megértetni (a blog megteszi a magáét, a feladat mindenkié) az emberekkel miért is fontos a liberális demokrácia. Jobboldalinak, baloldalinak bármilyen oldalinak. Tudom-tudom szar és reformokra szorul, de hát jobbat egyenlőre nem sikerült kitalálni. Ahogy az öreg szivaros mondta:„A demokrácia a legrosszabb kormányzási forma – nem számítva az összes többit, amellyel az emberiség időről időre megpróbálkozott”

Az illiberális látjuk milyen remekül működik pl.egy járvány idején...
Nagyon helyesen elkezdődni látszanak a világban a viták a vírus után várható változásokról. Itt lenne ezért (is) az ideje annak az eszmecserének, hogy Orbánnak a már világosan az övéi szűkebb és tágabb körét pártoló "gazdaságvédelmi" (már a szó is borzasztó) intézkedéseivel szemben milyen valódi, a…..
kószák egyike 2020.04.08 20:03:25
@dare: "A Fidesszel nincs eszmecsere."

Kérdés, hogy fideszes szavazókkal, már amelyikkel lehet, van e eszmecsere? A kérdésem szándékosan provokatív mindenkihez.

"A Fidesznek össze kell kapnia magát, mert eddig a vírusnak köszönhető élet leállása és újraindítására hozott lépései, hogy is mondjam, focinyelven szólva is qrva gyenge."

Ez nem kérdés, az viszont az, hogy hol van a fidesz szavazónál az a pont amikor ezt észre is veszi. Most nem a full szektahívő elvakult kritikát nem gyakorló szavazókról beszélek. Náluk nyilván a végtelenben és tovább van az a pont...

"Ez nem méltó, egy nemzeti politikát a zászlójára tűző konzervatív párttól."

Amit művelnek az nagyon-nagyon hosszú ideje nem méltó. Azt azért állapítsuk meg fektessük le legalább itt: a fidesz nem egy konzervatív nemzeti párt.
kószák egyike 2020.04.10 15:05:57
@dare: "Ameyikkel lehet, azokkal van, persze.
Mondjuk a blogtérben manapság ritka ez."

Nem kétséges, hogy nehéz. Sajnos vannak közöttük elvakult fanatikus, kritikát nem gyakorló szekta hívők. Ugyanakkor kell, hogy legyen olyanok, akarom hinni, hogy vannak, akik képesek meglátni mi is a rendszer valójában. Éppen ezért akik nyitottak az értelmes érveken alapuló párbeszédre, akár vitára azokkal beszélne kell mert nélkülük nem fog menni. A legjobb példa Gulyás Marci anyukája:
www.youtube.com/watch?v=kiC_CJQ5oKc Így van remény! :)

"A Fidesz hiteltelen, de mivel ő kapja a támogatásokat, ezért ő "képviseli" ezt a politikát hazánkban."

Igen és a legnagyobb probléma, hogy sokan hiszik, hogy a jobboldaliság maga a fidesz. Jobboldali csak fideszes lehet, a jobboldali konzervativizmust azonosítják velük. Ahogy anno a liberalizmust az szdsz-el. Ez nagyon káros jelenség.
A rezsimet -- a gyenge kormányzati teljesítménye miatt -- a folyamatos erőkoncentráció és a hatalmi radikalizálódás hajtja előre. A gyenge kormányzati teljesítmény oka a versenyképesség logikájával és a közjó távlatos szolgálatával nagyjából tökéletesen szembehelyezkedő…..
kószák egyike 2020.04.06 22:03:35
@neoteny: ""110 használt laptop-ot és 65 tabletet osztottak ki egy kínai kereskedő jóvoltából.""

Már azt hittem, hogy lörinc és a vej jóvoltából, de nem, egy kínai kereskedő volt a jótevő.
kószák egyike 2020.04.07 22:55:17
@Bánegressy: Vett egy letelepedési kötvényt, szereti az új hazáját, hálás. Már ez is baj? Biztos önzetlen jó ember. Furdalja a lelkiismeret mert a hazája politikája szétcseszte a világot. Ja nem.

@a nagy hohohorgász:
1. szabály: mindenről a magyar nép tehet
2. szabály: senki nem él örökké
3. szabály: soros migráncs soros
A magyar társadalom gyenge. Mindig is az volt, mióta az európai Nyugat (ahova nem tartozunk) fejlődése elvált a kontinens többi részétől minimum ötszáz, de inkább hétszáz éve. A gyengeség alapvetően az emberek közötti komplex együttműködést megalapozó struktúrák gyengeségét jelenti és maga után…..
kószák egyike 2020.04.06 10:09:46
@Bánegressy: Azért kíváncsi lennék minek kell történnie ahhoz, hogy az isten adta nép öntudatra ébredjen és egy valódi polgári nyugatos társadalom kialakulásának az útjára lépjünk.

A kormányzó úr folyamatosan teszteli a tűréshatárt, elmegy a falig. "Elveszem a magánnyugdíj pénztárt, hazudok, hogy majd az állami számlán jóvá lesz írva, nem lesz szó nélkül benyelitek? Ó akkor birkák vagytok, még ezt is tűritek? Remek! A haverom meg a vejem nyer minden közbeszerzést? Tűritek? Az adótokból mosom át az agyatokat? Tűritek? Stadionokat építek az egészségügy meg romokban? Tűritek? Remek akkor csak így tovább... Net adó, ja ezt nem tűritek? Akkor visszalépek."

Lehet szidni a rezsimet, de a nép tűr és bólogat. Kádár népe megtalálta vezérét.

@HaFr: A rezsim algoritmusa a néplélekhez igazodik, a néplélek engedi működni a rezsim algoritmusát.
Orbán azt válaszolta az EU -- a legfontosabb szövetségi rendszerünk, kulturális és gazdasági hátországunk -- legnagyobb pártcsaládja vezetőinek -- nem mellesleg ebbe a pártcsaládba tartozik az ő pártja is --, hogy nincs ideje foglalkozni olyan piszlicsáré kérdésekkel, mint a magyar demokrácia…..
A magyar társadalom nagy része csaknem érintetlenül lépett a kelet-közép európai patrimoniális, személyi függésen alapuló feudalizmusból a tömegdemokrácia (és a tömegmanipuláció) korába, és ezen belül is a történelme nagyob része diktatórikus rendszerekhez kötődik. Ezért nem alakult ki az országban…..
Örülök ennek a momentumos grafikának, amelynek eredetijéből kivágtam ide a lényeget. Ennek szellemében a Momentum végre abbahagyhatná az nyugati progresszívoktól öröklött pc tempót és egyértelművé tehetné (ha tudja egyáltalán) egy csomó kérdésben a hozzáállását. Új nemzet-koncepció kell! Új…..