Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Objektív Újszász

47 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Konka Csaba esküdött. 2014.október 21-én. Amikor az újszászi képviselő-testület az alakuló ülését tartotta. Ekkor a többi képviselő mellett Konka Csaba is elmondta a következő esküt: "Én, Konka Csaba, becsületemre és lelkiismeretemre fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű…..
Nem tudta elkerülni a figyelmemet az a tény, hogy városunk októberben megválasztott polgármestere, Dobozi Róbert, október 8-a óta megjelent facebook-os bejegyzéseiben és az Újszászi Híradóban közzétett rovatában egyaránt rendszeresen megemlíti városunk Polgárőrségét, illetve leginkább a polgárőrök…..
Ami igaz: Az újszászi vasútállomásra hirdetett Molnár Péter fórum nem járt túl nagy sikerrel. Láttam! Senki nem mondhatja, hogy nem igaz! Rajta kívül mindössze három embert vonzott a jelölt által meghirdetett „kötetlen beszélgetés” lehetősége. Amiről nem tudom, hogy igaz-e: Tegnap Konka Csabát…..
Kampány van. Nem csoda, ha a postaládáinkba már nem férnek be a közüzemi számláink a politikai szórólapoktól, a jelöltek kampánykiadványaitól és mára még egy kézzel írt levél sokszorosított másolata is eljutott minden háztartásba. Számomra a legelgondolkodtatóbb ebben a pillanatban az, hogy honnan…..
Érdekes üzenetem érkezett egy fénykép kíséretében. "Léteznek még itt-ott felejtett nyomok a magukat ártatlannak beállító emberek múltjában is. Beszédes a kockásfüzet, amit valaki elhagyott valahol." Én ebből nem értek semmit:..
Természetesen a kampány utolsó szakaszában az ember még nagyobb figyelemmel próbálja követni az eseményeket, a jelöltek üzeneteit, rendezvényeit, közösségi oldalaikon megosztott tartalmait, képeit. A tegnapi nap eseményekben gazdag volt Dobozi jelölt úr számára, legalábbis erre engednek…..
Visszagörgetve a két újszászi esélyes jelölt közösségi oldalainak idővonalait, az tapasztalható, hogy mindketten csak egy-egy versidézetet tettek közzé az eddigi kampányüzeneteik során: Molnár Péter úr József Attilától idézett, míg Dobozi úr egy Szabó Lőrinc versrészletet osztott meg. Mindkét vers…..
Elmentem ma Dobozi Róbert jelölt úr meghirdetett interaktív fórumára. Azt hittem, hogy pár ember között lesz alkalmam kérdéseket feltenni a fórum meghívottjainak, de csalódtam. Teltházas rendezvény kellős közepébe érkeztem, ahol több száz ember foglalt már helyet a székeken. Szerettem volna én is…..
A világ legtermészetesebb dolga, hogy egy szülő (egy anya) drukkol a fiának, ha az jelöltként indul egy választáson. Az is a világ legtermészetesebb dolga, hogy egy szülő (egy anya) megosztja közösségi oldalán (ha van neki ilyen) a jelöltként kampányoló fiának választási üzeneteit. Az már kevésbé…..
ÚJszász Politikusok magatartása 2018.09.26 11:56:33
Lehet, hogy ez következik a kampányban? ..
Aki azt gondolta, hogy a megszokott békesség fogja végigkísérni az újszászi kampányt, ahogyan azt az előző kampányokban megszokhattuk már a mögöttünk tudható évtizedek alatt, az lehet, hogy tévedett. Fél órával ezelőtt egy levelet kaptam a többször közzétett szerkesztői címre…..
Egyre többen kérdezik privátban, hogy történt-e közvéleménykutatás Újszászon a szavazókedv felmérésével, vagy esetleg lehet-e tudni, hogy ki áll jobban a jelöltek közül? Kommentár nélkül álljanak itt összehasonlító képek oldalak látogatottságáról, olvasottságáról, a cikkeket megosztó emberek…..
Egy régebbi cikkemben, az "Újszászi kampány, újabb fordulatokkal" című beszámolómban azt írtam egy olvasó levele alapján, hogy Molnár Péter úr egy utcai fórumán "lóvásárt" ígért a romáknak, illetve azzal kezdte ottani beszédét, hogy "vér vízzé nem válik". Mivel Molnár úrtól is és Dobozi úrtól is…..
Azt gondoltam, hogy jó lenne a két legesélyesebb polgármester-jelöltnek ugyanazokat a kérdéseket feltenni és válaszaikat közzétenni. Ezért Molnár Péter úrnak és Dobozi Róbert úrnak is elküldtem ugyanazokat a kérdéseket, tájékoztattam őket, hogy szeretném válaszaikat közzé tenni, ha elfogadják a…..
Azt gondoltam, hogy jó lenne a két legesélyesebb polgármester-jelöltnek ugyanazokat a kérdéseket feltenni és válaszaikat közzétenni. Ezért Molnár Péter úrnak és Dobozi Róbert úrnak is elküldtem ugyanazokat a kérdéseket, tájékoztattam őket, hogy szeretném válaszaikat közzé tenni, ha elfogadják a…..
Az újszászi időközi választáshoz közeledve, a jelöltek egyre inkább belehúznak. Molnár Péter úr tegnap este lakossági fórumot tartott a Zagyva és Munkás utak sarkán. Eddig a pillanatig még nem jelent meg fényképes beszámoló az említett fórumról, így nem áll módomban semmilyen fotót megosztani…..
Az újszászi városnapok rendezvényei néhány emberből kérdéseket préseltek ki, melyeket fel is tettek az általam megadott e-mail címre küldött leveleikben. Természetesen csak azokat a leveleket, kérdéseket teszem közzé, amelyekre a levélíróktól felhatalmazást kaptam. Az alábbi kérdésekre vonatkozóan…..
ÚJszász Olvasónk írta 2018.09.16 11:38:23
Az elmúlt napok valamelyik cikkében utaltam rá, hogy az ujszaszvalaszt@gmail.com címre bárki írhat érdemben észrevételt, véleményt és azt közzé teszem. Érkezett is pár levél, de többnyire személyes dolgokat írtak le, osztottak meg az újszásziak, külön kérve, hogy nem szeretnék, ha közzé tenném…..
Egy hangulatos újszászi városnapi rendezvénysorozatot tudhatunk magunk mögött. Dicséret illeti a szervezőket és a résztvevőket egyaránt. A pénteki nap folyamán dalostalálkozó volt, este táncházzal. Avatásra került egy emléktábla is a 100 éves Bartók-gyűjtés emlékére. Kalóné Erzsébet alpolgármester…..
Aki Újszászon él és beszélget az újszásziakkal, elkerülhetetlen, hogy ne kerüljön szóba egy Újszászon közismert ember neve, akiről egykor mindenki úgy gondolta, hogy a legesélyesebb lenne a polgármesteri szék elfoglalására, de most valamiért mégis távol tartja magát a választási kampánytól.…..
Ma hajnali órában, mindkét esélyes újszászi jelölt szinte azonos időpontban osztott meg közösségi oldalán fényképeket. Dobozi úr ismét egy "Döntsünk Közösen!" felszólítással buzdítja az újszásziakat, miközben Molnár úr a tegnapi lakossági fórumáról osztott meg képeket. Szóval egyik a közös…..
Ahogyan közeledünk az időközi választás napjához, egyre "aktívabb" a kampányélet Újszászon. Molnár Péter úr most a postaládákba helyezett szórólappal is eljuttatta üzenetét a választópolgároknak, amelyben megköszöni a támogatást és ismerteti a lakossági fórumainak időpontjait, helyszíneit. Első…..
Figyelemmel kísérem az újszászi polgármester-jelöltek kampányakcióit és be kell vallanom, hogy Dobozi Róbert úr a tegnap egy zseniális ötlettel rukkolt elő, mint a választási programjának egy kiegészítő eleme. Dobozi úr a közösségi oldalán egy zseniális programot hirdetett meg az újszásziaknak…..
Megjelent az Újszászi Híradó szeptemberi száma. Ez a szám is tartalmas, érdekes cikkeket, beszámolókat tartalmaz és természetesen egy Választási Mellékletet is, hiszen már csak bő három hét választja el az újszásziakat a helyi időközi választás napjától. A teljes újság és a választási melléklet is…..
Az ember akarva-akaratlanul észrevesz, lát, hall dolgokat, véleményeket abban a városban, vagy azon a településen, abban a közösségben, ahol hétköznapjait és ünnepnapjait éli.  Ezért én sem képezek kivételt. Látok, hallok, észlelek, tapasztalok dolgokat, megnyilvánulásokat, rezzenéseket, érveket,…..