Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pszihoapu

6 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Soha ennyi kézen tesztautó még nem ment át nálunk. Pedig az elvakultak szemében csak egy francia hulladék. Na ők azok, akik sosem tudják meg, miért a Citroën DS3 az idei év meglepetése. Vélemények az azonos című írásunkról...
pszihoapu 2010.05.12 19:51:14
@BENIARRIVO:
"BMW pakolta össze, tehát az össze van pakolva, tapasztalat."

Igen, ugyanazokból a MODULOKBÓL, mint pl. a fos franciát, vagy olaszt.
Gondold végig, hogy mi készül az autógyárban és mi az amit készre szerelve csak a helyére csavaroznak!
Véleményem szerint a legtöbb meghibásodásért ezek a különböző modulok a felelősek (szenzorok, elektromotorok, lengéscsillapítók, stb.). Ezek nagyon ritkán készülnek az adott márka által, még ha mindjárt rajta van a logoja is.
  Az alkatrész, amiről mindenkinek repkedő bankjegyek jutnak eszébe. Paradox módon, erre van igény. Megkaptuk. Vélemények az azonos című írásunkról...
Minden különösebb kommentár nélkül közzé tenném a levelet, amit a nagyobb teljesítményű gépjárművekre kivetett luxusadó munkanéven futó projekttel kapcsolatban írtam az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnak.  Válasz a hatályos jogszabályok alapján 15 napon belül…..
pszihoapu 2010.03.29 20:34:32
@XJS:
én is kiszúrtam, de nem csoda ez a "jognyelv" egy katasztrófa!
  Nem tudja lerakni az autót? Mert a kék, horpadt Kispolák a kedvenc helyén telel, tavaszol és nyaral? Azt hiszi, van megoldás? Vélemények az azonos című írásunkról...
Ezer óra nem kis idő, igaz, a Golf kabrió készítői nem tudták megmondani, hogy ebből mennyi jutott pontosan a bőrözésre, ahogy azt sem tudták, hogy hány kilométer varrás van az autóban. Vélhetően sok. Mivel nem csak az utastérbe került a speciális, nyomott mintás…..
Karesz elkészült Dezsővel, azaz most még egy utolsó cserélendő olaj van benne, amit majd én cserélek le szűrőstől, mert ő csak pár száz métereket tudott ott menni az utcában, az kiadott három olajcserét. Ez a negyedik, hosszan futtatott olaj remélhetőleg a legmikroszkopikusabb…..
Sokan tudják rólam, hogy nem szeretem a terepjárókat. Feleslegesen nagy, környezetszennyező, energiapazarló, kihasznál(hat)atlan vasak, amelyeknek a volánja mögött még a legszelídebb buddhista szerezetes is előbb-utóbb olyanokat mond, hogy "ha nem megy odébb, letolom", meg…..
  A svájcifrank alapú autóhitel halott. De mi történik azokkal, akik még törlesztik? Mit tegyen, aki nem tud fizetni? El fogja veszíteni az autóját? Ki kaphat mostantól hitelt, és mennyit? És vajon melyik márka vevői a legmegbízhatóbb, illetve a legrosszabb törlesztők?…..
pszihoapu 2010.03.09 10:20:15
@Bajusz.:
Lehet nemsokára Te is a többséghez fogsz tartozni, de NE legyen így!!!
Per pillanat 182.43 a CHF középárfolyam.
pszihoapu 2010.03.09 10:36:35
@Bajusz.:
Ez itt az alap probléma, hogy egy átlag magyar nem, hogy 5 évre, de 5 hónapra sem lát előre, én sem.
Így lettek felvéve a 120hós hitelek is.
Minél inkább működni látszott, annál többen ugrottak bele.
Amit nem értek, hogy miért pont akkor húzták be a bankok a féket, amikor?
Hogy-hogy nem látták előre mi lesz, ők szakértők, nem?
Vagy pont így volt ez már eleve kitalálva?
14:15 Bendével az irodájában éppen a Hotel Daniaban készült videót nézzük, amikor Vályi Pista nevét írja ki a telefonom: Történelmi pillanat, a Ponty és a csapat megérkeztek Viszre. Öröm, eufória és könnyek. Margó, Karesz felesége pityereg a megkönnyebbültségtől, közben meg sem áll, mert gigantikus…..
Történelmi pillanat, ezért volt minden: az idegölő szervezés, a sok átvirrasztott éjszaka és a kínlódás, a hideg, fagy, véreres szem. Pénz cserélt gazdát, kulcsok csörrentek. De megvan. 13:02-kor került bele az akku, amit vittek, mivel a sajátja lemerült. A belseje csodás, az autó önmagában is…..
pszihoapu 2010.03.04 16:56:13
Nehogy azt higgyétek, hogy minket itt a szerkesztőségben nem döbbent meg az az iszonyatos energiájú narancssárga szeretetsugár, ami a bejövő e-mailekből és kommentekből áramlik a svéd havazásban egyenletes fordulatszámon kilométereket faló Insignia felé. A biztatás mellett nagyon sok felajánlást is…..
A világ legjobb ajánlatát vázolom az olvasónak: másfél millió forintnyi euróért itt-ott javítandó, negyvennyolc éves Mercedes, Domsjőből. Zsííííír, igaz?..
  Elképesztő, hogy mennyi autót hiszek mostanában éjjel motornak. Ebből egyszer baleset lesz. Vélemények az azonos című írásunkról...
A Mohó Hiéna visszatért, tarsolyában masszív, Valvoline téli szettel. Van benne minden, ami ebben a latyakban-fagyban jól jöhet. Termofólia, többször használható melegítő-tasak, csomagtér-rendező, egész menő sapka és egy rakat egyéb apróság. Három csomagunk van, három…..
pszihoapu 2010.02.20 15:50:52
Az utóbbi hónapok tán legpontosabban dokumentált sztorijára leltünk a tanulságok hihetetlen tárházát nyújtó Népítélet-rovatban. Pontosan, minden forinttal elszámolva mutatja be az Alfa 156 1.9 JTD-vel töltött időt, okulására mindenkinek, aki hasonló korú és típusú autó…..
pszihoapu 2010.02.16 19:59:30
@Dennis01:
Igazad van.
Nekem nincs olasz autóm, nem is volt soha, ezért nem is fikázom, mert nem ismerem.
Meggyőződésem, hogy mindenki azzal jár, amivel akar (esetleg tud), senkinek semmi köze hozzá.
Általában azok fikáznak egy adott márkát a leghangosabban, akiknek sosem volt.
Persze mindig vannak kivételek ...
pszihoapu 2010.02.16 20:13:10
@Dennis01:
Értelek, nekem Peugeot-om van ...
ez meg szarfrancia.
Az utolsó műszaki óta (kb másfél éve) egy termosztátot vettem bele, olaj és szűrőcseréken kívül és nem azért mert nem használom.
pszihoapu 2010.02.16 20:38:45
@W123qp:
Megvolt, 72 ezerrel adtam el.
Számomra egyetlen értékelhető pluszt nyújtott a régihez képest, sokkal halkabb volt (benzines +jobb handszigetelés).
Csikós küldött egy levelet a szerkesztőségi levelezőlistára a héten. Egy prezentáció csücsült benne. Ritkán szoktam megnyitni az ilyesmit, de tudom, ő se küld naplementés tengerpartot meg kétfejű macskát, így megnyitottam. Megnéztem a képeket, de mielőtt önök is megnézik,…..
Belsőség Csillaghullás 2010.01.22 12:59:00
Csikóst házi őrizetre ítélte az orvosa, mivel párt hete mellészegődött egy kétoldali Tüdő Gyula, így most otthonról dolgozik, ki sem dughatja az orrát. Ez persze nem akadályozta meg abban, hogy egy tényleg felkavaró videót dobjon a postaládámba tegnap este negyed hétkor. Bár…..
Tudják mit? Ez az autó a tipikus autóhasználók 95 százalékának az idő 95 százalékában pont elég, a maradékban sem nyűgös. Ebben a 95 százalékban azt nyújtja, amit egy S80-astól vár az ember. És ha automata lenne a váltója, még matekolni se kéne annyit. Igen, csakis…..
pszihoapu 2010.01.19 20:14:09
@Gyurma73:
Igen megtaláltam én is, de kb ennyire érdekel.
Amúgy nem értelek, "miről beszélünk"?
pszihoapu 2010.01.19 20:40:50
@Gyurma73:
kezdem érteni :-)
Mondjuk, ha számolgatnám-érdekelne a gyorsulása, akkor nem veszek ilyet.
A lényeg, hogy lehet vele közlekedni, nem kell minden előzésnél szörnyet halni benne, csak megszokást igényel.
Mégis azt mondom, nehezen tudom elképzelni, hogy 10 milláért sokat fognak eladni a Volvoból.
Aki takarékoskodni akar, fenntartási költségeken, fogyasztáson, az nem 10M-ért fog autót venni, SZERINTEM.
Aztán meg ebben a világban sosem lehet tudni ...
Lehet lesz célközönség, pl amit írsz, a
taxisok.
pszihoapu 2010.01.19 20:50:42
@Gyurma73:
Lehet, én ezt nem tudhatom. :-)
Én csak azt tudom, miért járok én azzal, amivel és ez nekem miért jó.
(Csak azt sajnálom, hogy nem előbb hoztam meg ezt a döntést.)
:DDDDDDDD
Jó ideje nem írtam Eráról, a kombi fekvőlámpás Mercimről, mert, ha úgy vesszük, nem is volt mit. Ződcséges Merdzsóként szépen teszi dolgát, indul, megáll, viszi az Ikeát, kilencfelet eszik így télen, városban, fogatlan szájával szépen morzsolgatja a kilométersercliket.…..
Egy dolog biztos. Ha az új vizsgarendszer a gyakorlatban beindul, valamivel kevesebb mozgástér marad a trükközésre. Már csak ezért is érdemes tényleg jól felkészített autóval vizsgára menni, mert az alkalmatlan minősítés összehasonlíthatatlanul rosszabb – és…..
pszihoapu 2010.01.09 16:51:03
@MANszerelő:
megelőztél :-)

Hát meg is érkeztünk, ugyanis nekem amikor vettem ezt az autót, akkor kromofággal lemaratták az alvázszámról a festéket, mert valami kínjuk volt.
Aztán nem volt semmi különös, átirattam.
Igen ám, de az alvázszám csupaszon elkezdett rozsdásodni ezért lefestettem.
Na ez biztos, hogy fog tetszeni egy rétegvastagságmérőnek ...
pszihoapu 2010.01.09 17:25:13
@Csumpi Hálidéj (Mk412):
Igen erre gondoltam.
Hallottam pár ilyen történetet én is.
És akkor most a három évvel azelőtti, vagy a friss evizsga a rossz?
És, ha a következő műszakidon történik ez, akkor ugrott az autód, amit akkor készítettél föl, stb. ?
pszihoapu 2010.01.10 09:47:15
@smone: Hát ez eléggé OFF, de szerintem az a "baj", hogy mindent azon a néhány millió APEH által "látott", adót rendesen fizető álampolgáron akarnak behozni.
Ahelyett, hogy kőkeményen megkezdődnének a vagyonosodási vizsgálatok, aztán azok akik még életükben nem fizettek egy forint SZJA-t és mégis 100 millás házban 30 millás autóban feszítenek, kapnak 30 napot a számított adó befizetésére. Amennyiben ez nem teljesül, mindenüket elkobozni, eladni, államkasszába betenni!
Persze mindannyian tudjuk, hogy ez miért nem így van...
Tesztautót egyeztettünk a Kiával. Gondoltam, megkérdezem, mikor jön a Venga. Kia Andrea erre csak annyit mondott: - Ne is kérdezd, az egyiket már el is lopták a kettőből. Az udvarunkról, próbarendszámmal. Aztán ahogy beszélgettünk, kiderült, hogy valójában ez már a harmadik autó…..
pszihoapu 2010.01.06 19:29:26
@Hagalex:
Kihalnánk, az utolsó szálig, esetleg néhány születése óta súlyos beteg maradna még egy darabig ...
:D