Regisztráció Blogot indítok
Adatok
backflip

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Próbálj meg lazítani 2010.01.04 08:00:00
Köszöntöm a nemzettestet, legyen szíves leülni, elhelyezkedni, szusszanni, fingani egy másnaposat maga alá. Na, itt a kétezertíz, mit szól hozzá? Szokás ilyenkor fogadalmat tenni, bár attól tartok, hogy ez a hagyomány visszaszorult a bejglizabálás és a részegeskedés mögé,…..
backflip 2010.01.04 21:40:36
Írtam úságba, ami talán „lazán” kapcsolódik a témához:

Régi gondunk oldódott meg – legalábbis ideje volt megregulázni minden bajunk okozóit – , hogy hangsúlyozottan a kormány kezdeményezésére 30 százalékos forrásadó lépett életbe az offshore cégeknél. Nőtt a minimálbér, a nyugdíjak pedig az inflációt meghaladó mértékben növekednek. Csökkent a bürokrácia: „egyablakossá” vált az ügyintézés az autósok számára – emeli ki a miniszterelnök. A lakásvásárlási és ingatlan adás-vételi illeték csökkenése már csak hab a tortán. Más oldalról széles társadalmi támogatottságra számíthat a vagyonadó nem-fizetésre buzdító felhívás és az alkotmánybíróság is hamarosan „ítélkezik” a vagyonadó-törvény ügyében. Egyelőre nem érkezett tömeges panasz a vagyonadó-kalkulátor többször csúszó üzembehelyzését reklamálva. Némiképp ronthatja a törvényalkotás statisztikáját is, ha beigazolódnak a köztársasági elnöki aggodalmak több új határozat esetében.
A választási kalkulációk merész szélsőségek között ingadoznak, ám legnagyobbat mindenképp az adó-moratórium átvitele üthet. Mert amíg ki nem találják azt a pofonegyszerű, átlátható berendezést, hogy egyik végén bedobjuk – a lehetőleg kevés – adóforintunkat, a másik végén kijön a vadiúj járdán a kiokosított gyerek, addig nem csoda, ha kevés a fizetési hajlandóság.

És ennek az innovációnak a bevezetése – sokak szerint, minden várakozás ellenére – nem most lesz.
w Takarodó 2009.03.23 06:00:00
Eltakarodik hát. Lemondását négy és fél éve követelik ellenfelei, akik azóta egyre sokasodtak, és sok közülük ellenséggé aljasult. Kezdetben azért, mert úgymond senki nem választotta őt. A választók Medgyessy Péternek adtak felhatalmazást, tehát Gyurcsány Ferenc illegitim.…..
backflip 2009.03.23 19:48:34
@Tóta W. Árpád: nem tom, én ezt írtam vhol:
Saccra

Rövid idő alatt komoly és kevésbé autentikus elemzők boncolgatták a „leköszönni látszó” miniszterelnök bejelentése után kialakult helyzetet. Az elemzések jelentős hányada merült ki az egyik érintett személy sorsa további alakulásának tárgyalásában, a körülötte lebegő szűkebb-tágabb holdudvar csaknem minden képviselője hallatta hangját, mondta el mit szeretne vagy mi az ami nagyon nem lenne kedvére való. A parlamenti táborban van aki „konstruktív” javaslatokkal áll elő és van aki – helyzetet szimatolva – köti az ebet a karóhoz. A „külföld” várakozóan jelez: mindegy kivel, csak lóduljon már meg a szekér.
A másik érintett, a picit népesebb oldal képviselője – nevezzük egyszerű magyar polgárnak –, aki nem feltétlenül a politika erőterében kívánja meghatározni magát, csak szimplán élni (és megélni) szeretne ebben az országban, nem tehet mást: saccol. Hogyan is tudná azt pontosan megjövendölni , hogy egy kaotikus, egymásra nem épülő, az elemi logikát oly gyakran mellőző folyamatban mi lesz a következő „nagy húzás”? Pláne olyan, amely őt húzza ki ...

Még a Pentagon takarítónője is érezte, hogy valami van a levegőben. A kitüntetésektől és rangjelzésektől roskadozó tábornokok egész nap rohangáltak a folyosókon. Izzadt tenyérrel, idegesen kapták elő a belépőkártyáikat, majd eltűntek az atombiztos tárgyalóteremben...…..
Amikor megláttam Budai Bernadett rosszullétének hírét az Index címlapján, rögtön kattintottam, mert kíváncsi voltam, hogy feltettek-e valamilyen videót vagy fényképet. Na nem azért, mert annyira meg akartam nézni, hanem mert nagyon érdekelt, hogy hogyan kezelik a…..
backflip 2009.02.01 23:01:05
@ozirisz:
nem pont erre.
Vazze, ezen az alapon senkiről sem lehetne nyeffeni sem :)
A világ legnagyobb kerékpáros-konferenciájának meghívásával bírná rá a Magyar Kerékpáros klub (MKK) Budapest vezetőségét a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére. A Velo-City megrendezése ugyanis jelentős figyelmet irányít az adott városra, számolt be az MKK vezetője,…..
w Az én antiszemitizmusom 2008.10.18 14:58:00
Határozott véleményünk, hogy a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának egymáshoz való viszonyának súlyos torzulását tükrözi ez az írás éppen úgy, mint az – a Magyar Hírlapban megjelent –, amelyet mottóként idéz, és amelynek – egyesek…..
backflip 2008.10.18 21:08:40
(Henna) | 2008.10.18. 16:59
Mint MÚOSZ tag szégyellem magam, hogy e szövetség tagjaként közöm van az úgynevezett Etikai Bizottsághoz. Úgy látszik, hogy tanult kollégáim nem csak szereptévesztésben vannak, de még alapvető olvasásértési problémákkal is küzdenek. Az igazi baj az, hogy ezt a Tóta W-t elítélő állásfoglalásukkal még írásba is adták, amivel nem csak magukból csináltak méretes hülyét, de a MÚOSZ-ból is - így közvetve belőlem, mint egyszerű talpas tagból is.

Nagyon fel vagyok háborodva, hogy ekkora seggfejek eszik a tagdíjamból a pogácsát. Szánalmas, hogy a MÚOSZ-nak az ilyen fajta gittrágásra van ideje, energiája és pénze, miközben egész szerkesztőségeket rúgnak ki - köztük számtalan MÚOSZ taggal - és ehhez egy szava sinkcs e jeles szakmai testületnek. Kollégáinkkal egy fikarcnyi együttérzést sem kaptunk, amikor lapátra kerültünk - igaz, nem is zsidóztunk, hogy legalább foglalkozzon velünk az Etikai Bizottság. Példánkat csak azért hoztam fel, hogy megvilágítsam mi az, ami az újságírók közössége számára életbevágóan fontos és mi az, ami nem. Egy szakmai szervezet esetében, ha leginkább az Etikai Bizottság döntései kerüólnek a nyilvánosság elé (márpedig a MÚOSZ idáig süllyedt!) akkor valami nagy-nagy baj van. Akkor az nem igazi érdekközösség, hanem tekintélyes sóhivatal. (A gyatra működésre számomra igen szép példa volt, hogy a tagdíj felhívás kapcsán be kivántam fizetni az esedékes éves díjat, de a pénztárban nem tudtak matricát adni, mert az még nem készült el. Vagyis mint tagot előbb értesítettek arról, hogy fizessek, mint hogy érdemben tettek volna azért, hogy kapjak is valamit a pénzemért...)

A Tóta W-t elmeszelő határozat csak látlelete egy olyan szervezetnek, ahol az Etikai Bizottság örve alatt egyesek kiélhetik magukat, túlértékelve jelentőségüket, felelősségüket és hatáskörüket. Ennél azonban jóval nagyobb baj, hogy a MÚOSZ, mint szervezet ezt lehetővé teszi. Nyilván azért fordulhat ez elő, mert a MÚOSZ is funkciótlanná vált. Képtelen ellátni a feladatát -mert maga sem határozta el, hogy mi is lenne az. Miközben egy csomó politikától teljesen független érdekvédelmi feladatot elláthatna, addig rendre beleártja magát a nagypolitikába. (Amivel nem is volna baj, ha ennek volna a tagság számára látványos és érzékelhető haszna, de ilyen nincs.) Viszont képetelen megfogalmazni a tagság érdekeit és azt képviselni. E helyett pótcselekvés zajlik, aminek eklatáns példája az az ámokfutás, amit az Etikai Bizottság művel.

Véleményem szerint a történet nem Tóta W-ről szól - igazából magasról leszarom a kollégát - a probléma az, hogy az engem is soraiban tudó MÚOSZ sportot úz abból, hogy elárul. Szégyenkezenem kell azért, mert tag vagyok és még attól is félnem kell, hogy céltábla leszek. Hála a nagytudású MÚOSZ-nak ma már sárga mellényben vagyok kénytelen tűntetésekre járni, így a rendőr is tudja, hogy újságírót ver és a tűntető is, de legalább nagy mellénnyel járhatnak azok, akik ebbe belementek - persze csak merő szakmaiságból! De ezzel a súlyos etikai kérdéssel már senki sem foglalkozik, pedig esetemben még igaz is, hogy ZSIDÓT vernek. Ugye értjük a viccet, kedves kollégák?!

ok. patinás.
de a kérdés marad: van értelme?
és mi?
Szálka Fishing on Orfű 2008.03.19 21:42:00
Mivé fajulhat egy ártalmatlannak tűnő baráti peca, ha a horgász lelke mélyén még csalizás közben sem biztos benne, nem lett volna-e jobb csukázás helyett danceclubba menni...  A konvenciótáncokat látszólag szívből megvető és legendásan jófej hírében álló Rátgéber…..
backflip 2008.03.19 23:14:42
Csak szólok: a cucc először itt jelent meg:
www.boon.hu/hirek/ZENE/cikk/jon-az-egyetlen-forradalmar/cn/news-20080313-03263992
:)
Külön elismerés a legjobb író-horgász-író megleckéztetéséért. Ráfért az úszólesőre :)
Ha Ön: - szorong egy értelmiségi társaságban, - nem találja a helyét egy színházi előadáson, - nem volt ideje elolvasni sok tíz-százezer oldalt, - nem tudja ki az a Moliere, nem ismeri Newtont, akkor vegyen részt a programban és két nap alatt diplomásként távozhat. Ugyanis: A…..
Búsan-borongósan vagyunk kénytelenek olvasóink tudomására hozni, hogy nemes kezdeményezésünkkel baj van. Az történt, hogy egy bizonyos pincészetre egyetlen nap alatt nagyjából száznyolcvan pontnyi szavazat érkezett – ami önmagában nem lenne orbitális probléma, ha ezeket a…..