Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frederick2

20 bejegyzést írt és 1770 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Frederick2 2020.04.01 15:36:45
@Graverobber: @Near93: @SZSZFilm: Azért azt tegyük hozzá, hogy az első Péntek 13 filmben nem volt Jason. Az első filmben az anyja, Mrs. Pamela Voorhees gyilkolta a diákokat. Valahol azt olvastam, hogy a rendező, Sean S. Cunningham nem gondolkodott sem folytatásban, sem franchise-ban.

A koncepció annyi: Egy nyári táborban meghal egy kisfiú (Jason). A diákok, akikre rá voltak bízva, nem figyeltek a gyerekre. Az anya nem tudta feldolgozni a fia halálát, a diákokat tette felelőssé a gyereke elvesztéséért, és a frusztációját oldandó, úgy állt bosszút, hogy a következő nyári szezonban elkezdte leölni a diákokat.

Állítólag Sean S. Cunningham nem örült, amikor Steve Miner megrendezte a második részt. De lenyelte a békát.

Amúgy az első film nem lenne rossz, A diákokat játszó színészek játéka elfogadható. A főszereplő lány is aranyos, megkedvelhető. A filmnek van egyfajta hangulata. Olyan igazi 80-as évekbeli film. Ami tönkre vágja a filmet, az a gyilkost játszó Betsy Palmer játéka: valami botrányosan rosszul játszik. A végén a kergetőzés meg a béna "harckoreográfiák" pedig végképp lerontják a filmet.

Igazán méltó lenne az eredeti, 1980-as Péntek 13 egy Baaadmovies-bemutatásra. :D

Amúgy megérdemelne egy remake-t. Kicsit furcsa, hogy míg Jason-re tucatnyi filmet szántak, Mrs. Pamela Voorhees nem kapott újrázást.
Mert még ennyi idő után is van, amihez foghatót nem láttunk...   ..
Frederick2 2020.04.01 15:36:41
@dobi100:

"Imádom ezeket az öncélú, értékelhetetlen, álművészfilmeket."

Én a Lars von Triert-imádó bölcsész szekták reagálásait szeretem. Amikor az ember kifejti, szerinte miért rossz film az "Epidemic", "A bűn lélektana", az "Antikrisztus" vagy a "Melankólia". És akkor jönnek az olyan válaszok...
"nem érted a szimbólumokat"
"nem figyeltél eléggé a dialógusokra"
"ez művészfilm, nem kommersz"
"experimentális"
Jönnek a bibliai (bele)magyarázások.
Ha pedig eléggé agresszív az illető, akkor elküld a fenébe, a következő módon:
"menj, nézzél inkább Való Világot/Jason Statham-filmeket/MARVEL-filmeket"
Dívány szalagcím: A járvány máshogy hat a nőkre, mint a férfiakra. De miért? Azért, kedveseim, mert amit ti itt "nők" alatt értetek azok valójában a hisztis, idióta feminista picsák, akik szentül meg vannak győződve, hogy az egész világ kizárólag az ő elnyomásukra létezik, így a sör drágulásától a…..
Frederick2 2020.03.28 14:55:49
@Deansdale:

"Lehet épp a Péterblogon tárgyalják hogy mekkora mangina vagyok"

Amióta megvédtelek Fomával és Titkossal szemben, plusz beszóltam Péternek (lazán Pán Péter-szindrómásnak neveztem a két haverjával együtt), nem vagyok szívesen látott vendég náluk. Hmm...

Nem. Egyszerűen már nem mozgatnak meg sem az MRA-, sem az alt-right témák. Amikor 15 000-re előveszitek a feminista, migráncsos, kulturmarxistás, buzis, finnugros, oltásellenes témákat, akkor betámad az ásítás. Egyszerűen nem vagy képes megújulni tematikailag, de nem baj, mert a törzsközönséges nem igényli, szereti az ismétlődést, a bejáratott témákat, a változás hiányát, a Columbo-epizódok egyhangúságát.

Amúgy betámadni a Farm, ahol élünk-et, hogy kulturmarxista méreg, nem volt semmi teljesítmény. Mi lesz a következő áldozat? Frank Herbert Dűne-univerzuma?

Van még kérdésed?
Grafománia Nemzeti szolidarítás 2020.03.28 15:37:45
Grafománia Donoso Cortes a faszom! 2020.03.27 17:34:44
"A Tanácsköztársaság szellemi utódai ma is köztünk járnak" - üssük hát őket agyon! Éljen a polgárháború! „A politikum „jobb” és „bal” dichotomikus felosztása az első francia nemzetgyűlésen alakult ki, amikor is formálisan „egyenlő érvényű”, alternatív véleménnyé tették a társadalom…..
Frederick2 2020.03.26 21:21:22
@Tomlion:

„Az elmondottak alapján szerintem Denis Villeneuve-nek sem fog sikerülni ez a projekt, mert annyira monumentálisnak érződik ez az egész.”

Nem vagyok biztos benne, hogy a film a legjobb formátum a Dűne feldolgozására. A Dűne-univerzum jóval igényesebben vászonra vihető lenne egy sorozat formájában, nagy valószínűséggel több évadra tervezve. Nem is értem, miért nem inkább egy sorozatot készítenek az amcsik. De amúgy szerintem nyugodtan lecsaphatnának a Frank Herbert-életműre a japánok is; egész igényes anime sorozatot lehetne belőle készíteni.
Frederick2 2020.03.24 12:25:55
@xx18Rolandxx:

"Vajon hány néző kapott a szívéhez hirtelen mikor meglátta a címet?"

Mintha a remake nem lenne egy nagy kalap szar! Legfeljebb ott van CGI, de ennyi! :P
Szegasztok! Eredetileg csak holnap akartam írni egy kritikát, de felbukkant egy jelenség, melyen én és Ragna kollégám is igencsak felnéztünk. Történt ugyanis, hogy kiderült, hogy nem is olyan régen a My Hero Academia egyik negatív karakterének a nevére fény derült, s nem volt benne köszönet,…..
Frederick2 2020.03.21 17:52:22
@Balázs Szentpéteri: @Ragnafan1992: Én meg azt látom, hogy egyre hiszterizáltabbak lesznek ezek a modern társadalmak. Ami nálam kiverte a biztosítékot, az a Stephen King körül legyártott műbalhé.

24.hu/kultura/2020/01/15/stephen-king-oscar-twitter-sokszinuseg-diverzitas-ava-duvernay/

24.hu/kultura/2020/01/28/stephen-king-oscar-dij-2020-jeloltek-feher-ember/

Azért szomorú, hogy a politika ílyen drasztikusan benyomult a művészet területére. S művészeknek kell Canossa-t járniuk, mea culpa-t nyomatniuk, csak hogy továbbra is alkothassanak, mint művész!

Szép Új Világ! :P :(
Deansdale Boldog Karácsonyt! 2019.12.24 10:13:48
...és persze egy boldog új évet is...
Frederick2 2020.03.01 18:49:38
@Sipi81: Jaj, félreírtam. :D Azt akartam írni, hogy az ázsiai lányok ázsiai fiúkkal házasodnak össze, itt Magyarországon. Az esetek többségében.
Frederick2 2020.03.02 09:21:04
@TrollEdomer: "A farm, ahol élünk" - a sorozatról általános iskola felső és gimnázium táján vannak emlékeim. Igazából azóta a legelső részt néztem újra. Kevés dereng már belőle. Mondjuk szerintem fele annyira se jó sorozat, mint amilyen a "Váratlan utazás" volt, de azért nézhető.

Amire emlékszem belőle... Nem démonizálta a fehér telepeseket, hanem mutatott belőle jókat és rosszakat. vagyis fehér-ellenességgel nem vádolható. Az mondjuk tagadhatatlan, hogy a négerek és az indiánok valami jóságos tündérnépként vannak benne ábrázolva, akik nemes szívűek, és egy rossz ember nincs köztük. (Az indiánok kapcsán értsd: míg Cooper "Nagy Indiánkönyve" mutatott jó indiánt és rossz indiánt, addig "A farm, ahol élünk" csak jó indiánt mutat be.) Egyfajta naiv romantikával közelít a négerek és az indiánok felé.

Ilyen téren még meg is értem Gazellla aggályait. Csak azt nem tudom, milyen ábrázolást vár el egy sorozattól vagy egy filmtől.

De mindegy... Már nem érdekel...
Frederick2 2020.03.02 09:22:28
@don Fefinho: Elkészült "A Szolgálólány meséje" kritikája. :)

grafomanpali.blog.hu/2020/02/29/_a_szolgalolany_meseje_ami_tenyleg_csak_mese
"A férfi nem egyéb, mint a női stratégia része újabb nők létrehozása érdekében." (Margaret Atwood) Elolvastam „A Szolgálólány meséje”-t. Mindezt tettem azért, mert bölcsész ismerőseim folyamatosan a képembe tolták, micsoda nagyszerű regény, intellektuális remekmű, fontos társadalmi problémákat…..
Grafománia Nemi sovinizmus 2020.02.26 18:33:29
Ez a szép hölgy vajon miért gyűlöli a férfiakat? Hmm, biztos jó oka van rá... Toronto van attack – 2018. április 23. Torontó. Alek Minassian egy furgonnal a járdára hajtott, és elgázolt 13 embert. Utolsó Facebook-posztja szerint ez az „Incel-felkelés” kezdete. Az incel a „involuntarily celibate”…..
Aki nem ismerné Kornya Zsolt "Miért van elegem Tolkienből?" c. írását, az nem tudja mit veszített :) Szerencsére a csorba kiköszörülhető [pdf]. Mindenesetre nekem óhatatlanul ez az írás jutott eszembe a Trónok harca olvastán. Egyrészt azért, mert a könyvsorozat borítóin Tolkienhez hasonlítják…..
Frederick2 2020.02.24 13:07:56
@Deansdale:

"A férfi nem egyéb, mint a női stratégia része újabb nők létrehozása érdekében." (Margaret Atwood)

Ez a gondolat is benne van a regényben. Finom, nem? :P
Frederick2 2020.02.24 16:46:44
@csi szi: Azóta sajnálatosan ez a mém túlnőtt Trumpon. A Szolgálólány világát akarja megvalósítani Trumpon kívül Orbán, Putyin, a lengyelek. Természetesen a Willkommen kultúra révén ideimportált potenciás Al-Kaida-, Isis- és Boko Haram-fanatikusok kapcsán fel sem merül a nők vallási elnyomása. Csak a jobboldali keresztények veszélyeztetik a nők szabadságjogát, értelemszerű...

Amikor a Szolgálólány hatással van egy beteg elmére:
moly.hu/ertekelesek/1797702
Frederick2 2020.02.25 06:02:29
@Madarász Henrik: A Witcher game-mel is játszol?
Mikor elkezdtem a "Kultúrháborós történések" sorozatot már az elejefele írtam, hogy úgy tűnik Zuckerberg más mint a többi, mert ő még továbbra is inkább a Facebook pénzszerző funkcióját tartja a legfontosabbnak, míg mások - akár örülnek neki, akár nem - már inkább a platformjuk ideológia terjesztő…..
Frederick2 2020.02.22 19:18:27
@GABOR2:

"Láthajuk, Stephen King normális elképzelést vallott, de nem bátor és kitartó ember." (...) ahelyett, hogy bátran kiállt volna azért, amit mondott, pont úgy lelépett, mint Hamill."

Stephen King nálam nagy csalódás ezen a téren. Nekem sem a szívem csücske Trump, de csak az ostoba és naiv ember nem látja, hogy a szabad amerikai társadalomra a legnagyobb veszélyt az amerikai újbaloldal jelenti. A neofeminizmus és a neomarxizmus annyi veszedelmet kitermel magából, hogy az már önmagában megfelelő mennyiséget szolgáltat King-nek az új regényeihez. Sajnálatosan inkább keresi az érintkezési felületet az újbaloldallal:

grafomanpali.blog.hu/2019/04/29/stephen_king_roboraptor_ferfigyulolet
Vee barátunk még youtube videót is csinált arról, hogy a kritikusok mekkora idióták, és nagyjából egyetértek vele. Ha a "mezei" nézők több mint kétszer annyi pontot adnak a filmre, mint a vájt szemű megmondóemberek, ott talán valami nincs rendben... Tartalom kattintás után, spoilerekkel...
Frederick2 2019.12.09 21:17:03
@Raon: Töröltem a polgári neved és a nick neved is a cikkből.
Frederick2 2020.02.13 10:27:52
@don Fefinho: @TrollEdomer: @Madarász Henrik: @Deansdale: Csak én tartok tőle, hogy a Harley Quinn-film valami feminista hulladék lesz? Nekem a trailer-ből nagyon a feminista esztétika elemei jönnek le.

www.youtube.com/watch?v=x3HbbzHK5Mc

Ha valaki látta, mondja már meg, mennyire "progresszív" a film!
Frederick2 2020.02.13 18:20:59
@Deansdale: Van egy filmlista a fejemben; azokból szemezgetek, nézek meg ezt-azt. Többnyire - mily meglepő! - régi filmek. Legutóbb a Torrente-filmeken rötyögtem. Nem rosszak, tetszik, ahogy bemutat a PC-nek, ugyanakkor bántóan cinikusak és nihilisták. De azért lehet rajtuk röhögni.

Most következik "A komédia királya", régi Robert De Niro vígjáték/filmdráma.
Az Athenaeum Kiadó szerint egyre kevesebb férfi olvas, ezért mozgalmat indítottak a visszacsábításukra. Az ötlet nem rossz, de van egy olyan érzésem, hogy nincsenek teljesen tisztában a helyzettel, vagy ha igen, akkor a szándékaik nem őszinték. A férfiak irodalom iránti rajongása részben azért van…..
Frederick2 2020.01.19 18:58:22
@Kisgé: @Deansdale: @Madarász Henrik:

Isten nyugosztalja Gáspár Andrást!
Frederick2 2020.01.19 19:06:26
@KalmanBlog:

"Miért lenne baj, hogy pénzt akar valaki kapni a munkájáért?"

A gond ott van, hogy a szerzők nagy része ki van szolgáltatva a kiadóknak. Ma Magyarországon a kiadók nagy része úgy működik, mint egy kiskirály, földesúr. Megmondja az írónak, miről írhat, hány oldalt írhat, a mű megírásának határidejét. Az írónak el kell köteleződnie egy kiadónak. Tiszta hűbérrendszer! A legrosszabb az egészben az, hogy így is filléreket keresnek ezek az írók. (Kivéve a szerencséseket, mint amilyen Esterházy volt.)

Nemes István is már rég elkészült volna a kb. 15 tervezett regényeivel, ha nem lenne kiszolgáltatva a kiadóknak, egzisztenciálisan. Ha nem a kiadókon múlhatna a megélhetése, már rég olvashatnánk a műveit. De ha ki is rakná az új regényeit netre, hogy bárki elolvashassa, nem csupán pénzt veszítene, hanem kapcsolatokat is.

Mindez megbénítja az írókat. Alapjaiban kellene megreformálni a rendszert. Hogyan? Azt nem tudom.
Frederick2 2020.02.01 14:36:27
@MédiaVadász: A "Nevem: Joker" egész erős videód lett. Nálam a legerősebb.
[ - Vigyázat, csúnya szavak! Én szóltam. - ] Mit lehet mondani arra, aki határozott kijelentést tesz, miszerint a bűnözés, és a bűnözés elleni fellépés nem faji kérdés? RASSZISTAAAAAAAAA!!!!!!!! A k*rva anyját a szemét rasszistának, aki szerint a rendfenntartásban nem a…..
Frederick2 2020.01.22 00:48:24
@Sipi81: Tuctucos dáridó? Ugyanarról beszélünk?

www.magazoltan.com/
Frederick2 2020.01.22 09:45:20
@Sipi81: Nem tudom, te hogy vagy vele, de én úgy vettem észre, a cigány zene, oly mindegy, melyik típusát vesszük szemügyre, szinte kizárólagos alapon az élet pozitív oldalát hangsúlyozza, tematikailag. Szerelem, bulizás, gazdagság, utazás, kalandok stb. Míg az élet árnyoldalai egyáltalán nem jelennek meg a cigány zenében. Én még nem hallottam olyan cigány zenét, ami foglalkozott volna a halállal, a gyásszal, a szegénységgel, az elválással, a szürkeséggel. Minthogy nincs daluk a munkára, az értékteremtésre, a közösségért tett áldozatra.

A cigányzene, mely csak az élet pozitívumaira koncentrál, miközben kerüli a negatívumait, ugyanakkor központi eleme az élet habzsolása, tisztán visszaadja azt, ami ma a cigányság többségét jellemzi. Felszínesség, hedonizmus, önzőség, kivagyiság, magamutogatás. Nézd, mekkora raj vagyok, nézd, mekkora party-arc vagyok!

Különös, hogy azok a cigányzenék, cigány előadók és bandák, amik felkapottak balliberális körökben, azok a saját cigány kultúrájukat keverik az európai elemekkel - vagyis Európából visznek bele értékeket. Önmagában a cigány kultúra dekadens és hedonista - sok esetben átcsúszik a nihilizmusba - ezért kénytelen az európai kultúrkörhöz fordulni, hogy legyen benne valami pozitív érték.

Ja, és a cigánytáncok! (A másik, amitől el kell ájulni "progresszív" értelmiségi körökben.) Feltűnt, hogy az sem változott semmit az évtizedek során? Ugyanazok a tánclépések, ugyanazok a mozdulatok, ugyanazok a kurjongatások stb. Unalmas. Miközben még a magyar táncok is fejlődnek az idők során.

Nem, egyáltalán nem vagyok elájulva a cigány kultúrától. A hedonizmusa pedig eleve taszító számomra. Nincs mélysége, csak a felszín. Bizonyos szinten igaza van abban Szilvay-nak, hogy a cigány kultúra a magyar kultúra része. Ugyanis a dekadens cigány kultúra remekül passzol azzal, ami a magyar társadalomban dekadens. A Horthy-rendszerben a magyar dzsentrik imádták a cigányzenét. Hamvas Béla ugyanakkor gyűlölte a cigányzenét, negatív értéktartalmat rendelt hozzá. Szerintem a cigányzene azt szólítja meg a magyarságban, ami negatív.
Frederick2 2020.01.25 09:23:36
@Sipi81:

Zoltán Mága - Hungarian Dance No.1. - I. Magyar Tánc (Brahms)

Belehallgattam... Nem hallhattam végig, arra képtelen voltam...

Hát nem csodálom, hogy Don Fefinho rosszul lett (remélem, felgyógyul az élményből). Ez valami borzalmas! Tényleg képes volt techno zenét tenni a Brahms alá? Tucc-tuccra alapot rakni a Magyar Táncok alá? Azért szerintem elég elszomorító, amikor egy klasszikus zenével foglalkozó művész elmegy egy ilyen kommersz irányba.

Ha jól emlékszem, legutóbb Vanessa Mae-ra írtad megvetően, hogy tucc-tucc zenére hegedül. Szomorúan látom, hogy Mága is beállt ebbe a sorba.

Mondjuk nekem a szimfonikus Metallica sem tetszik. Amikor az olyan modern zenei műfajok, mint a techno vagy a metal, találkoznak a klasszikus zenével, nekem hallgathatatlan.
A Reuters - mivel a legkevésbé sem elkötelezett balos szarfészek - nagy csinnadrattával közétette hogy több mint 100.000 migráns gyerek van jelenleg elkülönítő táborokban az USA területén, de aztán valaki szólt nekik hogy ez az adat 2015-ből való, az Obama-érából, ezért a hírt törölték. Az addig…..
Frederick2 2020.01.18 20:23:23
@don Fefinho: @Madarász Henrik: @Deansdale: Ez a balos szardarab nyíltan uszítja a cigányokat a magyarok ellen. Különös: a Facebook nem törli a bejegyzést, annak ellenére, hogy állítólag a gyűlöletbeszéd a közösségi oldalon szigorúan tilos.

www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=143665560415711&id=113211046794496&__tn__=-R

"Egy jobboldali szerző írta a napokban, hogy ne hergelje a baloldal fel a cigányságot. Én inkább azt gondolom: bárcsak valaki felhergelné a cigányságot, vagy még jobb lenne, ha maguktól hergelődnének fel, és szembe szállnának az intézményesült magyar szadista rasszizmussal."
Frederick2 2020.01.18 20:31:15
@GABOR2: A Greta-szekta már nyíltan uszít a férfiak és a fehérek ellen. Hol szól már ez a környezetvédelemről, a természet és a társadalom viszonyáról, a klímáról?

mandiner.hu/cikk/20191201_most_mar_a_rasszizmus_es_a_patriarchatus_ellen_is_harcolnak_greta_thunbergek

"Az akciónak erőteljesnek és széleskörűnek kell lennie. Végül is a klímaválság nem csak a környezetről szól. Ez az emberi jogok, az igazság és a politikai akarat válsága is. Koloniális, rasszista és patriarchális elnyomó rendszerek alkották meg és fokozták azt tovább. Nekünk mindezt fel kell számolnunk."

Felszámolás?
Frederick2 2020.01.19 12:58:49
@don Fefinho:

"Bezzeg a régi szép időkben, amikor még maga az isteni Kálmán Olga kérdezett alá a csókosoknak az Egyenes beszédben..."

Alákérdezés kapcsán a "jobboldalt" sem kell félteni.
www.youtube.com/watch?v=QIDGdSU_q2M&feature=emb_title

(Bár ez a Földi-Kovács Andrea alákérdezés nélkül is egy unalmas jelenség.)
Halloween közeledtével megjelent egy rakás libsi újságcikk arról, hogy a birodalmi rohamosztagosnak öltözést be kellene tiltani a gyerekeknek. Nem értettem miért, eddig ez nem volt műsoron, más baromságokkal voltak elfoglalva (pl. ne öltözz indiánnak mert az mikroagresszió). Sőt, a Star Wars-t…..
Frederick2 2020.01.11 23:16:09
@Sipi81:

"Nagyon jó, hogy pont ezt a számot hoztad példaként, mert tényleg döbbenetes a két világ közötti különbség."

A művész azt fejezi ki a produktumaiban, a műalkotásaiban, a festményeiben, zeneszámaiban, prózai és lírai alkotásaiban, ami a lelkében van, legbelül. Önmagát adja, amikor alkot.

A Rammstein tagjai a saját frusztrációikat öntik a tömegre.

Ákos a benne lévő harmóniát ossza meg az emberekkel.

Az egyszeri ember meg választhat a kettő közül:
Frusztráció vagy harmónia.
Melyik a jobb?
Frederick2 2020.01.12 06:39:03
@don Fefinho: @Sipi81: @Madarász Henrik: Én zenei téren jól elmozgok a 20. és a 21. században. Még annak ellenére is, hogy zenei téren is érződik a műfajok kifulladása. Amúgy párszor én is elgondolkodtam, hogy áttérek a komolyzenére/kamarazenére, érdekel is. Sőt, még a komolytalan operettben is gondolkodtam. Valahogy felkeltették a figyelmemet, érdekelnek. De túl éles váltás lenne, és egyelőre jól elvagyok az elektronikus zenével.

Ahol igazán bajban vagyok, az a mozgóképes műfaj. Filmek, rajzfilmek, sorozatok. Nagyon ritkán nézek játékfilmeket és animációs filmeket. Itt aztán tényleg érződik a kifulladás!

Regényolvasásnál van az, hogy a régi jobban olvastatja magát velem, mint az új. 21. századi szerzők közül kevés szerzőt olvasok, inkább a 20. és a 19. századi szerzők lektűrjeit olvasom. Könyvtáros kollégáimnál látom, hogy igyekeznek mindenképpen kortársat olvasni, le ne maradjanak; én nem izgatom emiatt magam!

Érdekes, hogy mind a filmben, mind az irodalomban, mind a zenében érződik egyfajta elfáradás, kifulladás. Úgy látszik, an bloc maga a Művészet eljutott egy pontra. Hogy innen tovább? Fene se tudja!
Frederick2 2020.01.14 18:22:25
@don Fefinho: @Sipi81: Vessetek meg érte, de én mostanában Scootert hallgatok. :D:P

Kis témaváltás. A kis hazai szimbolikus politizálást nyomon követitek? A FIDESZ mostanság próbálkozik Wass Albert és Hóman Bálint rehabilitálásával. Pokorni Zoltán szembenéz nyilas nagyapjával. A balliberális értelmiség és politikusok nyomatják a nácizást, fasisztázást, nyilasozást. Wass Albertet és Hóman Bálintot úgy beállítani, mint valami Darth Vadert = árnyalt és tárgyilagos történelemszemlélet. Persze azzal már nincs semmi baj, hogy TGM és az egykori Heller Ágnes a vörös terror egyik ideológiai megalapozóját, Lukács Györgyöt ajánlotta a baloldali fiatalok figyelmébe. Csak a jobboldalnak kell szembenéznie a bűneivel, a baloldal fürödhet benne. Jaj, de unom már...
Igen, nemrég írtam ebben a témában, valószínűleg lesz némi ismétlés. Akinek ez probléma, az nyugodtan lapozzon, valószínűleg nem fog sokat veszteni - ezt a cikket csak azért írom, mert kedvem van rá. Ugyanezen okokból csúnya szavakat is használok, mert az jót tesz a hangulatnak. Mandínerék voltak…..
Frederick2 2020.01.01 10:59:48
@Deansdale: Én tudod, mit nem értek?

Ugye, most petíciózni akarnak a GOT-rajongók, hogy az HBO forgassa újra a Trónok Harca utolsó évadát.

A STAR WARS-kánon megmentése kapcsán miért nem petícióznak az SW-fanok? Az agymosottakon és ízlésficamosokon kívül az SW-rajongók többsége elutasítja az új irányt, és értetlenül áll a régi kánon felszámolása kapcsán. Akkor miért nem hallatják erőteljesebben a hangjukat, mondjuk petícióval? Mert azért ne legyen illúziónk, akármekkora bukás lesz az új trilógia, a Gender-, LMBT- és PC-lobbi tovább erőszakolja majd a STAR WARS univerzumot. De hogy nincs éles tiltakozás a fandomban, az elégedetlenség ellenére, az elképesztő!
Frederick2 2020.01.05 20:13:47
@don Fefinho: @zriff: @Deansdale: Eleve az a baj, hogy a Walt Disney egy olyan stílusnyelvvel rendelkezik, ami alapvetően gagyi. Egy komoly koncepció is a gagyi stílusnyelv miatt szar produktumot eredményez. Erre remek példa a Holnapolisz c. film, ami megfelelő hozzáértő kezekben egy kiváló sci-fi lehetett volna - de nem lett. Ritkán linkelek egyetértően HVG-cikket:

hvg.hu/kultura/20150530_Ilyen_a_jovo_Kosz_nem_kerek_belole

Az még hagyján, hogy a Walt Disney egy versenytársait felzabáló mamutcég lett az idők során. De egy olyan mamutcégről beszélünk, aminek kibaszott rossz az ízlése. És itt oly mindegy, mit veszünk elő: a rajzfilmjeit, a mozifilmjeit, a sorozatait, vagy a franchise-filmjeit. A többsége borzasztóan gagyi (persze akad néhány kivétel, ami nézhető).

Szegény STAR WARS-univerzum, a jelenlegi gazdáinak nem valami kifinomult az ízlése! :P :(
Frederick2 2020.01.07 20:58:33
@Madarász Henrik:

"Nekem azért fura, ilyen szinten rajongani egy filmért"

Egy franchise-ba való beleszerelmesedés fura dolog? Különös embereknek tartod a STAR TREK-fanokat, STAR WARS-fanokat, GOT-fanokat, Tolkien-fanokat, Aliens-fanokat, Terminátor-fanokat stb.? Tényleg perverzitás lenne elmerülni egy univerzumban (M.A.G.U.S., Worluk, STAR WARS stb.)?

Szerintem nem.

Persze a fanatikus geek-ek esetében, akiknél már hitvallás lesz a rajongásuk tárgya, az tényleg beteges.

De szerintem nincs abban semmi baj, ha valaki elmerül egy univerzumban - persze, egészséges keretek között.

És igen, tudd fájni, amikor pénzéhes emberek megerőszakolnak és szétbarmulnak egy univerzumot.

Én pl. imádom az első két Terminátor filmet. És amikor rajongva beültem a Terminátor 3-ra (aminek még Andrew G. Vajna volt a producere), nem is sejtettem, micsoda kínzások várnak rám. Szinte megsemmisülve jöttem ki a moziból, értetlenkedve MI EZ A HULLADÉK?. Kb. 3 hónap kellett nekem, mire elfogadtam, a Terminátor franchise-t lehúzták a WC-n. A legeslegújabb Terminátor-filmeket (ahol girl powerek harcolnak a Skynet és Donalt Trump ellen) meg sem merem tekinteni.

Vagyis igen, egy franchise élvezői és tisztelői, igenis szomorúan és haragosan érezhetik magukat, ha azt látják, hogy amit szerettek, azt megerőszakolják a kultúrában.
Grafománia Túlvédő szülőség 2019.12.31 20:00:06
1, A csecsemő az ideje nagy részét az édesanyjával tölti. Amint eléri a bölcsődés és óvodás kort, megjelenik benne a vágy, hogy megismerje a körülötte lévő világot. Időnként eltávolodik a szüleitől, felfedezi maga körül a környezetét, tapasztalatokat szerez, visszatér a biztonságos bázisra (az…..
Létezik egy olyan, - tudományos(nak tévedett) - dogma, amely szerint a tartós politikai képződmények elsődleges feladata a társadalom morális megalapozottságát megkonstruálni. Bevallom, egészen mostanáig én is ebben hittem. Magam is úgy véltem, egy nép tartását valamiféle szilárd erkölcsi…..
Frederick2 2019.12.24 13:06:54
Elolvastam mindkét részt. Most csak futólag néhány gondolat.

"Szerintem egyenesen félelmetes, hogy a népirtó bolsevizmusnak/marxizmusnak ma egyre több követője van."

Jó lenne ennek tudni a lélektanát. Mi vezeti oda az embereket, hogy higgyenek a jakobinizmus különféle formáiban? És sajnálatosan a jobboldalon is vannak ennek hívei; pl. gondolok itt azokra a jobberekre (?), akik el vannak ájulva Kínától; hogy lenne mit tanulni nekünk a kínai államtól. (És itt a totalitárius eszközöket és módszereket értik legtöbbször). De legutóbb Schiffer Andráson is megütköztem, aki rokonszenvezik a dél-amerikai balos diktatúrákkal. Vagy akár mind a baloldalon, mind a jobboldalon is előforduló kurd Rozsava kultiválását is említhetném:

grafomanpali.blog.hu/2019/11/18/rozsava

Ha nekem kellene válaszolni arra, mi ez a vonzalom a különféle jakobinus programok iránt, akkor azt mondanám: a modern kapitalizmus és demokrácia visszásságai érlelik meg bennük a kollektív politikai teóriák és praxisok iránti igényt.

"Például a jelenlegi magyar kormány családvédelmi terve évtizedek óta a világ legkorszerűbb és legemberibb jogi aktusa. Sajnálatos, hogy a köré épített intézményrendszert túlspiritualizálta, olyan vallási köntösbe öltöztette, amely annak forradalmi jelentőségét nagymértékben csökkenti."

Nekem az a bajom a NER keresztény megideológizálásával, hogy hiteltelen. Nem azért, mert Borkai-botrány, meg Mészáros-oligarchia, meg Budapest Pride minden évben... ugye, a közkeletű példák, sorolhatni... Nem. Nekem az a bajom, hogy a NER eszközzé degradálja a kereszténységet; és mint puszta eszköz, fékezhetetlenül és folyamatosan relativizálódik. Emellett a tálalás stílusa is csöpögős, érzelgős, mondhatni: giccses. Röviden: a NER kereszténysége eszközjellegű, és szerintem ez probléma. Nem élő!

"Vagyis az iskolakerülőből munkakerülővé felnövő lumpenproli pont annyit ér"

Szerintem ez a relativizálás először a munkásosztályon belül történt meg, aztán lett bevonva ebbe a posztmodern folyamatba más társadalmi osztályok is. Eleinte úgy értelmezték a "liberálisok" a munkásjogot, hogy egy szakképesítés nélküli, folyamatosan munkakerülő, munkanélküli lumpenproletár is ér annyit, mint egy szakképzett, dolgozó szakmunkás. Aztán persze tágítva lett a halmaz, és mára egy diplomás orvossal is versenghet a lumpenproletár.

"A katolikus egyház cölibátusa egy utálatos istentelenség, a fejlődés tagadása."

Hát, szerintem ez az írás nem fog meggyőzni téged, de azért belinkelem. Egy katolikus barátom írta. A cölibátus gyökerei spirituálisak.
szentmagyarorszagert.blogspot.com/2012/02/papi-colibatus-teologiaja.html
(A blog szerkesztője valamiért jobbnak látta 8-as betűméretben kirakni az esszét, ami miatt nehezen olvasható. Én azt tudom tanácsolni, ha érdekel az írás, hogy másold át Word-be, 10-es vagy 12-es betűméretben, úgy könnyedén olvasható.)

Amúgy szokták hozni azt az érvelést is: aki nem képes az aszexuális életmódra, az ne menjen katolikus papnak, szerzetesnek vagy apácának. Ahogy az se menjen pilótának vagy űrhajósnak, akinek tériszonya van, és fél a magasságtól.

Amúgy a te szemléleted inkább a modern jobboldalisághoz áll közel. De megtalálhatóak benne bizonyos libertariánus vonások is (legfőképpen, amit írsz a fejlődésről).

Továbbra is jó a sorozat. Várom a 3. részt! :)
A minap adták az egyik csatornán Charlie Sheen régi sci-fijét, a Galaktikus támadást, amelyben egy tudóst alakít. Mit mondjak, koránt sem csillog úgy a tudós szerepében, mint a Két pasi, meg egy kicsi című sorozat alkoholista-szexmániás zeneszerző, Charlie Harperjeként. A sztori az lenne, hogy…..
Frederick2 2019.09.07 06:38:19
@Alfőmérnök:

"Szerintem egy rákos sejtről, rákos sejteket tenyésztő génekről (vagy "mém"-ekről) van szó, amit(/ket) ki kell metszeni a társadalom szövetéből. "

A jakobinizmust el kell távolítani a politikából, a gazdaságból, a kultúrából, a médiából, az oktatásból, sőt magából a társadalomból. Amíg a jakobinizmus vígan tenyészik köztünk, nem fog talpra állni a nyugati civilizáció.
Frederick2 2019.12.24 08:19:33
@Alfőmérnök: Remek társadalomkritikák. Jelzem, úgy fejt ki társadalomkritikát, hogy nem megy bele az aktuálpolitikába. (Na jó, a harmadiknál egy csöppet igen.)

RETROSHOCK

Az Összeomlás Napja
www.youtube.com/watch?v=rAWNYrwXhHk

A Megszégyenítés Kora
www.youtube.com/watch?v=0Y45tFSG_Pc

BLACK MIRROR ÚTIKALAUZ
www.youtube.com/watch?v=F_AbAvka09Y
Bödőcsöt teljesen megértem. Bödőcsnek élete van  -és ezért az életéért rendesen megdolgozott...
Frederick2 2019.12.24 07:52:36
@Frick László Intézet: @Alfőmérnök: Hát én egy kicsit másképpen látom. Csak egy picit. Érdemes interjúkat is olvasni/nézni tőle. Mert elárulnak pár dolgot a jelleméről.

Bödöcs szerintem ott cseszte el, hogy belépett a politikába. Szerintem nyugodt szívvel maradhatott volna apolitikus - de nem, ő most politizál.

Bödöcs láthatólag nem tudja eldönteni, hogy maradjon a balliberális szubkultúrában (ami ugyebár, egyre hiteltelenebb és avittasabb), vagy átlépjen a centrumba (ami ugyebár, picike és olyan idegesítő ember körül formálódik, mint Puzsér). Balliberalizmus vagy centrum - a jobboldaliságtól undorodik.

Erre az identitásválságára vannak is utaló jelek. (Interjúk)

Undorodik a fideszes korrupciótól - de undorodik az emeszpés korrupciótól is. - Ugyanakkor az EU korrupt működéséről nem merészel beszélni.

Gyűlöli a FIDESZ-t - de gyűlöli a DK-t és az MSZP-t is. - Ugyanakkor a Momentum, az LMP és a JOBBIK, eleve a fiatal "demokrata" pártok nem kapnak az ő gyűlöletéből. Nem a teljes politikai elittel van baj, csak pár öreggel, a Zorbánnal, a Gyucsánnyal, az Emeszpével.

Rossznak tartja a politikai korrektséget, mert akadályozza az árnyalt gondolkodást. - Ugyanakkor a humor frontján nem merészel konfrontálódni a PC-dogmákkal. Mikor eleve adják a lehetőséget a parodizálásra.

Elítéli Kovács Ákost, amiért kiszolgálja a NER-t. Ugyanakkor nem ítéli el példaképét, Parti Nagy Lajost, aki kiszolgálja a Balliberális Network-ot. Csúnya dolognak tartja, hogy Kovács Ákos parolázik egy Orbánnal, de abból már nem csinál problémát, hogy példaképe, Parti Nagy Lajos parolázott szinte az egykori SZDSZ és a még mindig vegetáló MSZP összes vezetőjével. (Parti még odáig is elment, hogy jópofizott a középszerű Mesterházy-val.)

Bödöcs nem politikai vátesz, ezért a politikáról mondott véleménye sem haladja meg a balos átlagember okosságait. A korrupció rossz, a rasszizmus rossz, a migráció egy objektív folyamat, tőlünk független, a migránsok megérdemlik az esélyt, a NER antidemokratikus, az igaz demokrata nem fél, a Putyin gonosz, a KDNP nem igazi keresztény, a Mészáros-oligarchia szörnyű seb a társadalom testén blablabla... Dögunalmas, fárasztó, semmi eredetiség, sok esetben a balliberális világnézet szolgai visszabüfögése, hazugság keveredik a fél-igazságokkal, némi erőlködéssel a centrumkodás felé, de úgy sem lépi meg, mert gyáva.