Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frederick2

53 bejegyzést írt és 3008 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy írtam, a háttérhatalom tökélyre fejlesztette a szektásítás pszichológiáját, és az agymosott hordáival úgy legózik, ahogy neki tetszik. Ennek egyik folyománya, hogy ami a világban történik, illetve amit a média erről hazudik, annak jó része már kifejezetten a szektatagoknak szól, ők a…..
Frederick2 2022.05.20 11:57:01
@Deansdale: Nem eresztem én ezt bő lére.

Ha te választás elé kerülsz, hogy baloldalról vagy jobboldalról mossák az agyadat, akkor te a jobboldali agymosást választod. Én úgy vagyok vele, hogy nekem senki ne mossa az agyam, se balról, se jobbról, sehonnan. Szkeptikus vagyok a legtöbb hírportállal szemben. Az alt-right-os, "red pill" portálokkal szemben is. Ők nem tévedhetnek? Ott nincs fake news? Mitől is szent iratok ezek?

Amióta a hazai alt-right-os szubkultúrában népszerű és közkedvelt véleményvezér lettél, megnövekedett az egód. (Múltkor két fideszes ismerősöm szóba hozott téged, és úgy beszéltek rólad, mint valami prófétáról. Rajongva. Őket is csókoltasd!) Egy saját egódba szorult seggfej lett belőled, aki minden vele egyet nem érő embert lefogyatékozik.

Igen, látom, hogy vannak itten emberek, akik imádnak. Tapsolóemberek. Kabát-feladogatok. Cipőpucolók. Én nem tartozok közéjük.
Frederick2 2022.05.20 15:06:09
@vodkasprite: @Deansdale:

"Szerintem csak féltékeny"

Igen, cseszd meg, vidd le az egész beszélgetést egy török szappanopera szintjére! :P

Nekem amúgy nem csupán ezzel a fórummal vannak gondjaim. Hanem az egész alt-right-tal, mint olyannal. Annyi faszság, agymenés van az "új jobboldalon" belül, hogy az kb. annyira veszélyes az agysejtekre, mint a kannás, műanyagflakonos bor napi szintű fogyasztása. Jelzem: ez nem csak ezen fórum termése, hanem több ehhez hasonlóé. Sorolom, milyen hülyeségek jöttek szembe velem az elmúlt másfél évben alt-right vonalon:

1, Chemtrail. (Nem részletezem.)

2, Nem járt ember a Holdon. (Nem részletezem.)

3, Földönkívüliek. UFÓ. A földönkívüliek teremtették a Földbolygót, az életet a bolygón, az emberiséget. Daniken.

4, Zsidók. Nem vagyok PC a zsidósággal kapcsolatban. Sok köztük a szarkavaró mind a hazai, mind a nemzetközi politikában. (Komolyan, erről egyszer majd rittyentek egy cikket, mert jó lenne ezt tisztázni egyszer, mit is gondolok erről én.) De hogy minden társadalmi problémáért őket tegyük felelőssé, az nekem irracionális.

Pl. Ukrajnai konfliktus. Zsidók műve természetesen. Izrael 2.0 projekt. A zsidók létre akarnak hozni Kelet-Európában egy új zsidó államot. Ez lenne a vadi új Ukrajna – ukránok nélkül. Ehhez először ki kell irtani az ukránokat – ennek végrehajtói Zelenszkij és Putyin. Agyfasz! Lefagy a rendszer! Game over!

5, Háttérhatalom. Kb. ugyanaz, mint a zsidók. Sőt, szerintem annak szinonimája. Minden társadalmi problémáért a háttérhatalom a felelős. COVID, Ukrajna, gazdasági válság – a háttérhatalom műve. Oroszország, USA, Kína, Izrael mind a háttérhatalom bábja. Great reset, Irracionális, szánalmasan leegyszerűsítő képlet.

6, Szabadkőművesség. Ami kb. a zsidók és a háttérhatalom szinonimája. Mindenért ők a felelősek. "Miért nem olvasom már végre a Raffay Ernőt?" - baszogat egyre erőszakosabban a haver. A francia forradalom, az orosz forradalom, a két világháború, Trianon, az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlása mind a szabadkőművesek műve. Ady Endre, a Nyugat, a Galilei Kör, Jászi Oszkár, Károlyi Mihály, Kun Béla és a magyar kommunisták mind a világuralomra törekvő, titkos szabadkőműves páholy beépített ügynökei, akiknek céljuk a bomlasztás. Marx is szabadkőműves ügynök. Irracionális, végletekig leegyszerűsítő magyarázatok.

7, COVID. Természetesen szkeptikus vagyok egyrészt mind az állami COVID-politikák, mind a vakcinák kapcsán. Amit Kína csinál, az külön botrány. De az alt-right-en belül is rengeteg primitív agymenés terjed mémként. Mondjuk azt sikeresen elérték nálam mind az állami politikai visszásságok, mint a COVID kapcsán született összeesküvés-elméletek, hogy egyszerűen nem tudom, kinek higgyek ebben a témában. Valami szörnyűséges az a dezinformáció-hullám, ami volt/van a témában. Egyáltalán mi itt a dezinformáció?

8, “Rohadt nők”. Nőgyűlölet. A feminista képlet megfordítása. Mindenért a nők a felelősek. Nőuralom van. Újra be kellene vezetni a párkapcsolatokba a stricipofont. Időnként felbukkanó Incel-baromságok. Satöbbi. Itt egy konkrét oldalról van szó. Viszont némely jobber ismerőseimen érzékelem, hogy elég előítéletesen képesek gondolkodni a nőkről, függetlenül az adott oldaltól. (Valamelyik olvassa, valamelyik nem.) Igen, itt természetesen a FÉRFIHANG-ra gondoltam.

9, Sátán. A baloldalt a Sátán irányítja. Itt a Világvége! Ez a nagyon vallásos, vérkeresztény jobberek vesszőparipája. Minden a vérjobbos világképükbe be nem férő jelenséget a Sátánnal magyaráznak. A Jehova Tanúival kezet foghatnak.

Most kb. ezek jutottak eszembe. Ennyi is elég. Kis hazai termés. Persze a külföldi alt-right oldalak sem jobbak. Sőt, a magyar a külföldi másolata. Másolják a hülyeséget.

Ez három okból szomorít el.

– Azért ez mégis egy alternatíva akart lenni a hivatalos, mainstream jobboldalra. De komolyan, ennél a hülyeséghalmaznál még a FIDESZ szellemi légköre is jobb!

– A sok baromság árt a tisztességes, normális, egészséges rendszerkritikának. Oké, hogy az újbaloldal is lerontotta a rendszerkritikát, a maga hülyeségeivel. De jött az új jobboldal, és még lejjebb vitte a mocsárba.

– Állítólag ez lenne az, ami szembehelyezkedik a baloldallal, SJW-vel, woke-kal. Örülnöm kéne? Jaj de jó! :P
Frederick2 2022.05.20 19:22:30
@vodkasprite: Jogotok van hinni bármilyen hülyeségben. Meg ahhoz is, hogy különbnek tartsátok magatokat a többi embernél. Ez a blog is csak azért létezik (több más felülettel együtt), mert semmilyen veszélyt nem jelent a rendszerre. A rendszerre nem jelentettek veszélyt, normális és egészséges közösséget nem hoztok létre. Hiába a "piros pirula", megmaradtok fotelforradalmároknak és kommenthuszároknak, cybergyereknek. A tevékenységetek nem több puszta kommunikációnál, puszta időtöltésnél a virtualitásban. Megrekedtettek egy szinten. Ennyit tudtatok letenni az asztalra. Vagytok, és kész.

Mindezt szomorúan írom.

Ez itt az utolsó kommentem. Meguntam ezt a szellemi maszturbálást, ami itt megy. Ezt az egót növelő recskázást.

Csatlakozom egy valódi közösséghez. Ami nem csupán a virtuálitásban játsza az agyát, hanem igazából létezik a valóságban. Szerencsére van választásom.
Frederick2 2022.05.16 08:03:15
@KalmanBlog: @Deansdale: Nahát, az Incel-nek van magyar Wikipedia-szócikke.
hu.wikipedia.org/wiki/Incel
Frederick2 2022.05.16 09:19:56
@Deansdale:

"talán érdemes lenne foglalkozni a probléma társadalmi szintű megelőzésével"

Aminek egyik része a jelenlegi negyedik vonalas feminizmus felszámolása lenne. Ennek már a felvetését is karaktergyilkossággal bűntetik.

"Természetesen a nyugati balos narratívát fordították (eléggé igénytelenül) magyarra"

Az a gond, hogy a legtöbb platform, ami a rendelkezésünkre áll, balos.

Kellene egy jobbos alternatíva a Wikipediára, a Facebook-ra, a Youtube-ra, a Moly-ra...

(Youtube-alternatíva: most többen várják, hogy az Odysee kinőjje magát.)
Frederick2 2022.05.16 12:32:06
@VT 135:

"Nem, a feminista agyhalottak szövegeire gondoltam. :)"

Általában belehallgatok az ilyenekbe, de nem hallgatom őket végig. Persze belehallgatni sem kellene...

Változnak a fogyasztási szokásaim. Régebben sokkal több liberális értelmiséget olvastam, néztem, hallgattam. Ma egyedül néha-néha a TheVR-tól, a Puzsértól és a Partizántól fogyasztok egy kevéske tartalmat. A liberális (valójában balos) tartalommal az a gond, hogy egyrészt a politikai dogmáik folyamatos mantrázása, másrészt a velük nem egy platformon lévők fikázása. Ez egyszerre szegényes, sekélyes és destruktív tartalom, amire nem tartok igényt.

"Illetve ami saját tapasztalat, h ilyenkor pótcselekszem, ahelyett, amivel valóban hozzájárulnék a világ (önmagam) jobbá válásához."

Egyelőre még mindig a távmunkára való átállásnál tartok. Már megvan a vállalkozás, amit fel akarok keresni. Viszont előtte informálódnom kellene egyrészt a vállalatról, másrészt bizonyos témákról. Az átállás vagy ebben az évben, vagy a jövő évben meg fog történni.

Ahogy már írtam párszor, a jelenlegi munkahelyem rengeteg energiát és időt elvesz tőlem.

Legutóbb 14 napot dolgoztam minimális pihenéssel.

A hagyományos munkahelyi struktúrák élhetetlenek. Előbb ebből akarok kimászni, utána jöhet a folytatás.
Mindig feláll a szőr a hátamon, amikor a kultúra szót abban az értelemben kell használnom, amelyben a művészetet és bizonyos mértékben a tudományt, mint értéket kell leírnom, tekintve, hogy Magyarországon mindkét terület kommunista cselédivadékok rémuralma alatt áll, kisebb megszakítással immár egy…..
Frederick2 2022.05.14 11:00:00
@Alfőmérnök: Most nem megbántani akarlak, de az igazat megvallva én semmit sem tudok mit kezdeni a kommenteddel. A következőek jutottak eszembe:

1, Min lepődsz meg? Olyat említesz, amit már több éve tudsz te is, én is. Egy jakobinus, fogalmazzon akárhogy, semmi mást nem akar, mint uralni az adott társadalmat. Élet és halál ura akar lenni a társadalomban. Ez a pőre hatalomvágy áthatja az írásaikat (még TGM-t is), ezért ir olvashatatlanok a számomra. Persze, kívételek akadnak, a naívak, akik tényleg szebb, jobb, emberségesebb világot akartak, még olvashatóak (Sinkó Ervin, József Attila).

2, Jobb tevékenységgel is eltölthetnéd az idődet. Csajozás, biciklizés, mozizás, bulizás, kerti munka. Koncentrált a munkádra és a magánéletedre - inkább ezekre, mint a különféle kommunista, marxista, jakobinista szemétre.

@Mr Falafel: Még évekkel ezelőtt kikölcsönöztem Rosa Luxemburg-nak az "Irodalmi ​és művészeti írások" c. könyvét. Belelapoztam, beleolvastam. Két nap múlva vittem vissza. Ilyen szűklátókörú picsát! Még az irodalomról is a kommunista faszságok jutnak eszébe. Szánalmas.
Frederick2 2022.05.14 16:37:05
@Alfőmérnök: Engem érdekel az Ady Endre- és a József Attila-téma is. Még szakirodalmakat is kinéztem magamnak.

Szomorúan a jelenlegi munkám rengeteg időt elvesz a magánéletemből. Rámegy a magánéletemre. Most is dolgozok, a szabad napomon. (Ez mondjuk önként vállalt, de van egy munka, amivel viszont szükséges haladnom. Határidő...) Remélem, ha sikerül átállnom távmunkára (valószínűleg nem a szakmámban), több időm lesz saját magamra. Így az intellektuális témákra is.

Most jakobinus picsák memoárjait olvasom (Dénes Zsófia, Gáspár Margit, Várnai Zseni). Jobb a stílusuk, mint Rosa Luxemburgnak - ezt kapd ki! Olvashatóak! :D

A közeljövőben informatikai témákkal szeretnék foglalkozni. Az informatikai és technológiai tudásom csekély - türhetetlen állapot! :) A negyedik ipari forradalom hajtómotorjai a digitalizáció, a virtualizáció és a robotizáció. Jó lenne ezekben is jobban elmélyedni.
Frederick2 2022.05.16 07:41:19
@Mr Falafel: Megszűnik a PestiTV, és lehet, hogy vele együtt a PestiSrácok is! Végre egy jó hír! Nagyon utáltam őket. :D Annak az igénytelenségnek és primitívségnek, amit a képernyőn műveltek, oroszlánszerepe volt abban, hogy a főpolgármester-választást a Karácsony nyerje meg, ne a Tarlós. (Persze nem csak ez, de ez is!) Jól teszi a FIDESZ, hogy megszabadul tölük. Remélem, előbb-utóbb Habony is megy a kukába!

"A Pesti TV megszűnésével rendeződik valami a világban, ami két éven át nagyon nem állt a helyén. A tévécsatorna tartalmáért felelős nyaloncok úgy akarták nap mint nap megfejteni a politikát, hogy nem volt véleményük a világon semmi másról, ugyanis egyáltalán nem volt semmiféle világnézetük. A valóság vizsgálatát nem lehet onnan elkezdeni, hogy Orbán Viktor miért fizet. Egy Jordan Peterson, egy Slavoj Zizek, egy Tölgyessy Péter, egy Csányi Vilmos, egy Moldova György vagy egy Tamás Gáspár Miklós először is elsajátított egy-egy gondolatrendszert a realitásról, amely tértől és időtől független, és abból ereszkedik alá a konkrét közéleti folyamatokhoz, hogy megértse és megértesse azokat. Még Szilvay Gergely és Gulyás Márton is rendelkezik egyfajta értékvilággal meg egy ahhoz tartozó szemlélettel – a fejükben a politika tartozik a valósághoz, és nem a valóság a politikához.

Velük ellentétben a Pesti TV állandó szereplői a nekik kirendelt két év alatt egyáltalán nem szóltak hozzá semmihez, csakis a kultúrharchoz, és még csak nem is az volt a fő baj, hogy rettentő egyoldalúan, hanem az, hogy olyan primitíven és érvénytelenül, ahogy hülyegyerekek pofáznak bele a nagyok dolgába. Az Echo TV és a Kölyökidő keresztezése nem a maga béna sulitévé-jellege miatt volt nézhetetlen, hanem mert a kimondott szavak mögött soha nem volt fedezet, mindössze annak az ismételgetése zajlott, ami a műsorokat gyártó fiatalokra a felnőttek beszédéből ráragadt. A Pesti TV szellemi csődjének az a legfőbb tanulsága, hogy bár a kurzusoknak csak a politikai vélemények értékesek, aki lusta alkotni vagy legalább találni magának egy átfogó gondolatrendszert, az semmilyen témához nem szólhat hozzá értelmesen, még egy olyan nagyon primitív topikhoz sem, mint a kulturkampf. Nem attól lesz valakiből jó élmunkás, hogy állandóan vérben forog a szeme, hanem attól, hogy először is ért ahhoz a munkához, aminek kellő fanatizmussal az élére áll." (Puzsér)
Ezer évek múlva egy zsidó ünnep középpontja lesz Zelenszkij, s bár a részletek ködösek lesznek, a lényeg annyi, hogy zsidó fiúk és lányok multikulturális demokráciák vezetőivé nőhetnek fel. - David Rothschild "Thousands of years from now there is going to be a Jewish holiday centered on the…..
Frederick2 2022.05.15 06:38:49
@icipicicsipa:

"ők egyszerűen a technológiát szeretik nagyon"

Én úgy tudom, hogy a techcégek vezetői, menedzserei, sőt alkalmazottai között a transzhumanizmus ideológiája a népszerű.

Ők nem azt a kérdést teszik fel:

a könyvek által ment-e a világ előrébb?

Hanem ezt:

a technológia által ment-e a világ előrébb?

A válaszuk: IGEN!

És úgy gondolják, a technológiai fejlődés által még fejlettebb lesz az ember és az emberiség.

A technológiai fejlődésnek vannak fényes és árnyas oldala. Ők hurráoptimistán csak a fényes oldalát látják. Azért nem számolnak a negatívumokkal, mert szerintük az nincs, vagy ha van, akkor az csekély.

Az űrutazás csudajó. A digitalizáció csudajó. A virtuális valóság csudajó. A robotizáció csudajó. Az elektromos meghajtású autó csudajó.

Hisznek abban, hogy az emberi test alakítható és fejleszthető. Az ember kitolhatja az öregedést 120 évre is, sőt tovább. Az ember öregkorában fiatalíthatja a testét. Az implantátumokkal lehet erősebb, gyorsabb, masszívabb. A transzhumanisták ezért elfogóak a transznemű mozgalommal. IGEN, a férfi test átalakítható női testté, a női test férfi testté.

A Szilicium völgynek igazából nem okozott gondot adaptálni az LMBT-ét, a Gender Studiest, az SJW-t. KÖnnyedén beilleszthetőek a transzhumanista világképbe.
Frederick2 2022.05.15 08:48:26
@icipicicsipa:

"Kérdezzük meg azt az embert, akinek szívritmus-szabályozója van.
Vagy vannak olyanok, akik már robotkart kaptak, mert nincs karjuk valami okból.
Vagy mond azt egy vaknak, akinek esetleg egy mű szemgolyót vagy egy agyi implantátumot beültetve visszaadják a látását."

Az előbb írtam, hogy ennek a technológiai fejlődésnek vannak fényes és árnyas oldalai. Amiről te írsz, az a fényes oldala.

KenytheOne-nak van egy videója, amiről pont erről elmélkedik. Egyezik vele ebben a véleményem, ezért belinkelem.

www.youtube.com/watch?v=F_AbAvka09Y
Frederick2 2022.05.16 07:39:07
Megszűnik a PestiTV, és lehet, hogy a PestiSrácok is! Végre egy jó hír! Nagyon utáltam őket. :D Annak az igénytelenségnek és primitívségnek, amit a képernyőn műveltek, oroszlánszerepe volt abban, hogy a főpolgármester-választást a Karácsony nyerje meg, ne a Tarlós. Jól teszi a FIDESZ, hogy megszabadul tölük. Remélem, előbb-utóbb Habony is megy a kukába!

"A Pesti TV megszűnésével rendeződik valami a világban, ami két éven át nagyon nem állt a helyén. A tévécsatorna tartalmáért felelős nyaloncok úgy akarták nap mint nap megfejteni a politikát, hogy nem volt véleményük a világon semmi másról, ugyanis egyáltalán nem volt semmiféle világnézetük. A valóság vizsgálatát nem lehet onnan elkezdeni, hogy Orbán Viktor miért fizet. Egy Jordan Peterson, egy Slavoj Zizek, egy Tölgyessy Péter, egy Csányi Vilmos, egy Moldova György vagy egy Tamás Gáspár Miklós először is elsajátított egy-egy gondolatrendszert a realitásról, amely tértől és időtől független, és abból ereszkedik alá a konkrét közéleti folyamatokhoz, hogy megértse és megértesse azokat. Még Szilvay Gergely és Gulyás Márton is rendelkezik egyfajta értékvilággal meg egy ahhoz tartozó szemlélettel – a fejükben a politika tartozik a valósághoz, és nem a valóság a politikához.

Velük ellentétben a Pesti TV állandó szereplői a nekik kirendelt két év alatt egyáltalán nem szóltak hozzá semmihez, csakis a kultúrharchoz, és még csak nem is az volt a fő baj, hogy rettentő egyoldalúan, hanem az, hogy olyan primitíven és érvénytelenül, ahogy hülyegyerekek pofáznak bele a nagyok dolgába. Az Echo TV és a Kölyökidő keresztezése nem a maga béna sulitévé-jellege miatt volt nézhetetlen, hanem mert a kimondott szavak mögött soha nem volt fedezet, mindössze annak az ismételgetése zajlott, ami a műsorokat gyártó fiatalokra a felnőttek beszédéből ráragadt. A Pesti TV szellemi csődjének az a legfőbb tanulsága, hogy bár a kurzusoknak csak a politikai vélemények értékesek, aki lusta alkotni vagy legalább találni magának egy átfogó gondolatrendszert, az semmilyen témához nem szólhat hozzá értelmesen, még egy olyan nagyon primitív topikhoz sem, mint a kulturkampf. Nem attól lesz valakiből jó élmunkás, hogy állandóan vérben forog a szeme, hanem attól, hogy először is ért ahhoz a munkához, aminek kellő fanatizmussal az élére áll." (Puzsér)
- Miért nem állnak ki az emberek a lezárásoktól szenvedő kínaiak mellett, ahogy az ukránokkal teszik? - Mert a TV-jük nem adott erre utasítást...
Frederick2 2022.05.06 18:09:20
@VT 135: Amikor általános iskolás voltam, az osztálytársaim körében népszerű volt a Panzer General. Ha jól tudom, ma is van egyfajta kultusza.

Engem annyira nem kötött le. Nem az én műfajom.
Frederick2 2022.05.07 10:35:08
@VT 135: A Youtube-n sajnos több a balos youtuber, mint a jobbos.

Amúgy TomCat-nek megint törölték egy csomó videóját.
Frederick2 2022.05.14 12:40:31
@VT 135:

"Ennek az is az oka, h a jobberek, normálisak többségét már rég elűzte, ellehetetlenítette a yt..."

Politikai tartalmat nagy ritkán fogyasztok a Youtube-n. Időnként megnézek valamit a Partizántól, a Médiavadásztól, a Toroczkaitól és a Fair Rigth-től.

Amit többségében nézek a Youtube-n, az apolitikus tartalom. Többnyire ami a kultúrával függ össze.

Politikai tartalmat nem igazán érdemes fogyasztani. Egyrészt azért, mert a YT kiebrudalta a jobber videósok többségét. Másrészt, akiket többségében megtalál az ember, azok a balos youtuberek, akik semmi mást nem nyomatnak, mint balos propagandát.
Susánszky Iván jobb sorsra érdemes twitterén találtam a linket az 1bit, illetve qubit cikkére, ami olyannyira extratudományos, hogy már a felvezető szövegben ilyen poénokat puffogtat: Miért van az, hogy a férfiak inkább szavaznak a radikális jobboldali pártokra, míg a nők a balközép és baloldali…..
Frederick2 2022.01.01 11:10:44
Frederick2 2022.01.06 17:24:23
@Mia and Me: A borítóról és a címről valamiért te jutottál eszembe. Meg nem mondom, miért. :)

www.libri.hu/konyv/carla_naumburg.a-nevem-anya-vagy-ahogy-a-gyerekeim-hivnak-anya-anyaa-anyaaa.html

Téged is hívtak már így a gyerekeid?
ANYA ANYAA ANYAAA
Frederick2 2022.05.08 15:01:30
@Deansdale:

Feminizmus és MTA. Gondolom, ezen már meg sem lepödsz! Mondjuk én sem.

Nők az Akadémián: több évtized versenyhátránya nem hozható be néhány év alatt
mta.hu/mta_hirei/nok-az-akademian-tobb-evtized-versenyhatranya-nem-hozhato-be-nehany-ev-alatt-112135

"A kutatói életpálya „piramisának” csúcsán levők között csak akkor lesz több nő, ha az érvényesülésüket a teljes kutatói életpályán, és különösen annak kritikus periódusaiban határozott lépésekkel segítik. Mint ahogyan azt a Magyar Tudományos Akadémia is teszi immár több elnöki ciklus óta."

"Nagy nyilvánosságot kapott, hogy az Akadémia 195. közgyűlésének akadémikusválasztásán az MTA 26 új rendes tagja közé egyetlen nő sem került. (...) Az tehát, hogy a rendes tagságra jelöltek között most még nem volt nő, egy 6 évvel ezelőtti állapot lenyomata – egy olyan állapoté, amelyben az Akadémia még nem támogatta olyan intenzitással a női kutatók érvényesülését, mint teszi azt az utóbbi években."

"Amikor tehát arról beszélünk, hogy nincs nő az MTA újonnan megválasztott rendes tagjai között, a háttérben női kutatók ezreinek évtizedek alatt felhalmozódott versenyhátránya, és az elmúlt évtizedek jellemző viszonyai állnak."

"Az egyetemi mesterképzésben ma már többségben vannak a nők, és az utóbbi évtizedben a PhD-képzésben is alig maradnak le, de az adjunktusok, docensek és professzorok közt egyre nagyobb a férfiak aránya."

"Ezért hát nem véletlen, hogy a Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság – melyet jelenleg Bollobás Enikő akadémikus vezet – fontos célként tűzte ki azt is, hogy az alapoknál kezdje a munkát, és segítsen abban, hogy a posztdoktorok és az MTA doktorai között is emelkedjen a kutatónők aránya, a közoktatásban pedig minél több diáklány érdeklődését sikerüljön felkelteni a matematika, a fizika és más természettudományos tárgyak iránt. Az e tudományterületeket képviselő MTA doktorok és akadémikusok között ugyanis arányában még kevesebb a nő."

---

Vagyis ha jól értem, az MTA-n belül nyomatják a női kvótát. Mesterségesen igyekeznek még több nőt kitermelni a tudományos életben. Nem számít a tudományos életben való verseny, miszerint győzzön a jobbik, a tehetségesebb. Nem, mesterségesen belenyúlva, nemi identitáspolitikát folytatva igyekeznek még több nőt benyomni az egyetemekre, az akadémiákra, meg úgy a tudományos életbe. Mindezt egy "jobboldali" kormányzás alatt. Hát szép!

Egyébként a társadalomtudományban Dunát lehetne rekeszteni a nőkből. Ha az összes társadalomtudományban dolgozó magyar nőt beraknánk a Balatonba, nem lehetne elférni tölük. :P A pedagógia és a pszichológia már sokkal inkább női szakma, mint férfi. Hadd ne soroljam tovább!

Kíváncsi vagyok, ebből a tengernyi nőből mennyi fog olyat letenni a tudományos élet asztalára, ami tényleg hasznos tudás az emberiség, vagy úgy önmagában a magyarság számára.
  Teljesen meghülyült a világ! Nem, nem ostoba: hülye. Ha ostoba lenne, az is fájdalmas, de elnézhető: kemény dolog a genetika, mit lehet ellene tenni? De a hülyeség sajnos nem büntetendő cselekmény, így a hülyék szabadon futkároznak a világban. És terjesztik az elképesztőn beteg eszméiket. A…..
A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve. Kár, hogy ezt a sok jószándékú progresszív képtelen felfogni. Ők annyira jót akarnak, de annyira, hogy az már fáj. Nem csak nekik, nekünk is. Szeretnék szárnyuk alá venni az egész világot, és tyúkanyóként biztosítani, hogy…..
Menekülttábor KI A KOMMUNISTA? 2022.02.20 18:02:07
A kérdésre többféle válasz is adható:   Mindenki kommunista, aki nem a Fideszre szavaz. A kommunista a kapitalista ellentéte. Kommunista, aki az abszolút igazságos társadalom felépíthetőségében hisz. A kommunista csupán egy gúnynév a balliberálisokra, a magukat liberálisnak és baloldalinak…..
Frederick2 2022.05.05 05:21:51
@Alfőmérnök: Ezt most irónikus megjegyzésnek szántad Mihint felé?

Megjegyzem: a Férfihang is eddig nyilvánosan (ott a weboldalon) beszélte meg a találkozókat. És eddig nem csapott le rájuk a TEK.
Frederick2 2022.05.07 10:32:29
@Mr Falafel:

"A férfihang az Deansdale-projekt?"

A Férfihang AlterEgo-projekt. Egy régi jó dolog elkorcsosulása. Ami köszönhető egyrészt a beáramló hülyéknek, másrészt Alter-nek. Deansdale lead nekik néha egy-két cikket, de nem szívesen adja hozzá a nevét. Erről inkább személyesen. Hosszú és szomorú story.
Frederick2 2022.05.07 12:45:09
@Mr Falafel: @Alfőmérnök: Ajánlok egy blogot a figyelmetekbe. Könyvajánló. Jobboldali a szerző. Nem csupán politikáról ír. Nekem bejön.

Mohácsi Zoltán, alias Mohapapa
mohabacsi-olvas.blog.hu/
Utólag mindenki hápog, hogy erre az eredményre senki nem számított, holott ha engem kérdeznek a választás előtt, nagyjából lekottáztam volna nekik. Persze lehet azt mondani, hogy csak utólag okoskodok, és erre mindenki azt gondol amit akar, de szerintem ennél kiszámíthatóbb választásunk nem volt a…..
Frederick2 2022.04.24 11:55:06
@Deansdale:

"4. A fasiszták sajátja az áldozati tudat, azaz áldozatnak állítják be az általuk képviselt vagy képviselni akart csoportot. Ezzel szemben az áldozat tudat felhasználása idegen a baloldaltól, kivéve az összes nemi, etnikai és kulturális valós és kitalált kisebbséget, a nőket, az állatokat és mindent, ami él és mozog, megóvván őket az elnyomóktól (népszerű nevükön a náciktól), akik lehetnek bárkik, akár a felsoroltak is.

5. A fasiszták pótvalóságot hoznak létre konteóikkal és álhíreikkel. Ezzel szemben a pc és a woke a legigazabb megkérdőjelezetlen valóságot hozza létre a megfenyített szórakoztatóipar révén (megtudhatjuk pl, hogy nem csak az antik hősök voltak afroamerikaiak, hanem a brit arisztokrácia is), és a kőkemény realitás talaján állva lehet bárkiből bármi, akár transznemű őzike.

6. A fasizmus további ismérve a "szexuális szorongás", a másik, az ellenfél jelentette fenyegetés szexualizálása. Ezzel szemben a kulturális baloldal folyamatosan rámutat arra, hogy a (jobbára fehér) heteroszexuális férfi már tárgyiasító tekintetével is folyton megerőszakolna mindenkit, a keresztény egyházak pedig pedofil intézmények.

7. Ott van még a rendpártiság is, mely a baloldalra köztudomásúlag sose volt jellemző, Amerikában is csak halovány kísérletek vannak rá a covid okán, ami egyébként is teljesen más rendpártiság, mint a jobboldali.

8. Természetesen nincs fasiszta a hierarchia kultusza nélkül. Ezzel szemben a baloldal az egyenlőség és elfogadás alapján megfordította a hierarchiát, melynek alján a ciszhetero fehér férfi található, s onnan emelkedünk fokról-fokra a társadalmi nemek és bőrszínek bonyolult, bizánci jellegű létráján az abszolút áldozati kisebbség elérhetetlen egeibe.

9. A fasiszták kettéosztják a társadalmat, mert megszólítják a vidéket. Valóban. A progresszívek ezzel szemben kettéosztják a társadalmat, a vidéket is megszólítván. A megszólítás: mucsai bunkó.

Stanley szerint a mai fasizmus csak kultúrharcban tudja kifejezni magát. Ezzel szemben a mai baloldaltól semmi nem áll távolabb, mint a kultúrharc, hiszen a munkásosztályt képviseli a nemzetközi nagytőkével, főleg a transznacionális cégekkel és a neoliberális globalizációval szemben, ugyebár.

Úgy örülök, hogy végre megtudhattam, mi is az a fasizmus!" /FAM/
Frederick2 2022.04.25 06:47:07
@Deansdale:

1, "A kutyák erőn felül teljesítve sem tudták beokádni magukat a parlamentbe, a NÉP és a MEMO meg annyira esélytelen volt, hogy arra nehéz lenne adekvát jelzőket találni."

Azért valószínűleg ezek a gazember-pártok... elnézést, vicc- és mikropártok zsebre raktak valamennyit a választási pénzekből. A Kutyapárt, ha bejutott volna a parlamentbe, még zsebre rakhatott volna néhányat. Állitólag anyagi gondjaik vannak.

„Bruck András szerint százmilliós magánbizbisz a Kétfarkú. Ez jó hír annak a KKP aktivista és önkormányzati képviselő barátomnak, aki a minap részletezte nekem a csóróságát. Itt a tömérdek pénz! Szemben a koldusszegény DK-val." (FAM)

Nem sajnálom őket. Az anarchisták nemzetközileg mindenhol az LMBT és a harmadvonalas feminizmus verőemberei. (Mily meglepő, hogy még az ukrán anarchisták is támogatják Zelenszkijt!) Nálunk a hazai anarchisták, az ilyen Konok Péter féle férgek és a Kutyapárt szintén az LMBT és a Gender Studies verőemberei - igaz, csak verbálisan!

2, Mi Hazánk - "Jómagam is így tettem, rájuk szavaztam, mert bár ingadoztam kissé, de végül eléggé biztos voltam az összefosás bukásában ahhoz, hogy meg merjem lépni ezt."

Én majdnem rájuk szavaztam. Én örülnék neki, ha Toroczkai és társai minden kapcsolatot megszakítanának a hazai náci szubkultúrával. Engem nem érdekel, hogy itt vannak régi barátságok és haverságok - iszonyat gázak az ilyen dolgok!
betyarsereg.hu/a-szent-korona-megmentojere-szalasi-ferencre-emlekezett-a-betyarsereg/

A JOBBIK is félig-meddig ebbe bukott bele. Jó lenne kigyomlálni az ilyesmiket a nemzeti radikalizmus testéből.

3, "rákényszerül az MH-val a koalícióra, az sem lett volna gond."

Ilyen koalicióról ne is álmodozz! Azon nyomban hiteltelenné válna az MH - aminek az eredménye az lenne, hogy elvesztene egy csomó szimpatizánst. Leginkább most, hogy erősen nyomatja az MH az antikorrupciós politikát (teszem hozzá: jóval színvonalasabban, mint Szél Berni és Hazdházy Ákos). Toroczkai egyenesen azzal vádolja a FIDESZ-t, hogy közük van a kilakoltatási maffiához. Kötve hiszem, hogy lesz itt bármikor is koalició. Hacsak nem élesedik a nemzetközi helyzet...
Frederick2 2022.05.07 11:57:10
@VT 135: @Deansdale:

Márki-Zay Péter és Lázár János közös sajtótájékoztatója

www.facebook.com/markizaypeter/videos/m%C3%A1rki-zay-p%C3%A9ter-%C3%A9s-l%C3%A1z%C3%A1r-j%C3%A1nos-k%C3%B6z%C3%B6s-sajt%C3%B3t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3ja-2022-m%C3%A1jus-3/1278528029219791/

Érdekes. Ha őszinte, és nem valami átverés, akkor jó ilyet is látni.
..egy meglepő kisszínes: az új Bond-film a közepétől nem is szar, csak addig. Akár még egész jó film is lehetett volna, ha egy kicsit jobban odafigyelnek és a féltucat írói penna némelyikét nem felkapott bolsewoke aktivistáknak adják. A világtörténelem legtúlértékeltebb mozijához, a Fekete Párduchoz…..
Frederick2 2022.05.05 09:00:55
@Reactor:

"Fontos meglátás SteelCurtain felhasználótól – akinek a neve is idevágó – hogy a Vasvilágokban a nyolcvanas évek Romániája érhető tetten. Leginkább az maradt meg bennem a könyvből, hogy a benne leírt tömeges gyereknevelési rendszer egyfajta rovar-keltető képét idézte fel. Egy méhkaptár pozitív képzetei nélkül, hátborzongatóan rárímelve arra, ahogy a Ceausescu-rendszer kezelte a gyerekeket, a megjelenés idején épp a legsötétebb fázisába érkezvén. A könyv legmeghökkentőbb aspektusa, hogy nem is igazán leplezi saját allegória- és kommentár-jellegét, nem igyekszik jól kikalapált, önmagát indokló, koherens világot teremteni. Ehelyett, Ballard-ra emlékeztetően, objektivált (láz-)álomképekből építkezik. A sci-fi toposzok úgy csúszkálnak ide-oda rajta, mint egy elnyűtt háziköntös. Ezzel a fapados, szedett-vedett jelleggel közvetíti a szöveg, hogy egy nemműködő világot képez le – hogy szövegként maga is egy ócskavasteleppé degradálódott kulturális térben létezik. Ettől marad érdekesebb, mint egy nett kis műfaji darab. Azon kevés erdélyi magyar irodalmi kísérletek egyike a nyolcvanas évekből (még Markó Béla költészete ugrik be), amelyek sikerrel bújtak ki mind a cenzurális, mind pedig a vegetatív transzilvanizmusban (vég-)kimerülő kisebbségimagyar-irodalmi elvárások kötöttségeiből." (Redux)
Frederick2 2022.05.05 09:03:47
@Reactor:

"Nekem ez a könyv eddig az év egyik találata volt. Mielőtt belekezdtem, nem volt semmiféle elvárásom, nem tudtam mire számítsak. Aztán belekezdtem, az elején nehéz belejönni, sok benne a technoblabla, meg olyan szavak amiket ma már máshogy használunk, pl crioágy, kompjúter, de van benne pl telex is! De aztán ahogy beindul, úgy szippant magával a vasvilágok hangulata.

Az eleje a Földön játszódik, ami amolyan keltető szerepét tölti be. Itt nevelkednek a mesterségesen létrehozott gyerekek, akik már ekkor pontosan tudatában vannak, hogy a kánaánban élnek és amint kikerülnek innen, soha többé nem jöhetnek vissza. Ezért aztán meg is tesznek mindent hogy egy kicsit tovább maradhassanak. Nekem ez a rész, az örök vágyódás a zöld Föld után, kísértetiesen aktuális volt.

Aztán a második részében végre megismerjük a tényleges vasvilágokat is, amiről az elején csak mesélnek hogy milyen rossz lesz majd, de más nem nagyon derül ki.

Nem annyira kidolgozott ez a rész. Annyit lehet tudni hogy valamiféle kasztrendszer uralkodik, és a szintek között nincs igazán átjárás, legfeljebb lefele lehet bukni valamiféle vélt hibákért. De a vasvilágok hangulata, az ott élő emberek küszködései nagyon is átjönnek és egy izgalmas világot írnak le, ahova nagyon is bele tudjuk képzelni magunkat.

Nekem ez a második fele jobban is tetszett. Nagyon érdekes problémákat vet fel mindegyik történet, rengeteg filozófiai kérdéssel, és a végére még az is kiderül hogy miért áll a két birodalom egymással harcban.

Ez a könyv egyszerre nagyszerű kordokumentum és időtlen scifi. Szerintem nagyon érdemes megküzdeni a nyelvezettel az elején. Én biztos hogy el fogom olvasni még néhányszor." (bibbbirki)
Frederick2 2022.05.05 09:06:12
@Reactor: Na, gondoltam, ezeket megosztom veled. Mint látod, utánanéztem. Az ismertetések és az értékelések pedig fel is keltették az érdeklődésem.

Phú, van egy lista a fejemben azokról a könyvekről, amiket szeretnék elolvasni, és kibaszott sok könyv van rajta!
Egyenesen izgatott lettem, amikor első ízben találkoztam egy könyvesbolt polcán ezzel a könyvvel. Mivel már óvatos duhaj vagyok a könyvvásárlásban, nem ragadtam magamhoz, megvártam, amíg a könyvtárban megjelenik. Illetve amíg hozzá nem jutok, mert amikor én találkoztam vele, már volt belőle…..
Frederick2 2022.05.04 13:56:06
@Mohácsi Zoltán:

„A stílus viselkedésmód, a választásaink és a lemondásaink tükröződnek benne: eldöntjük, hogy milyenek ne legyünk.”

(Alessandro Del Piero)

A Bölcsek Kövére c. filmben van egy jelenet, amikor főhősünk, a nagyon kövér Sherman Klump a szerelmével elmegy egy stand up előadásra. A stand up-os srác, Reggie egyik kedvenc fogása az, hogy kipécéz valakit a közönségből, majd beszólások révén beletapossa a sárba. Mások megalázása nála a humorforrás. Sőt, igazából személyek megszégyenítése a specialitása; ő ebben jó!

„Kicikizzem?” – vinnyogja Reggie.

„IGEN, CIKIZD KI! CIKIZD KI!” – fröcsögi a közönség.

És a stand up-os rohadék eleget tesz a csőcselék akaratának. Megaláz és megszégyenít egy embert. Fájdalmat okoz egy embertársának. A közönség pedig jól mulat, más kárára. Sherman Klump megszégyenítve oldalog el, a párjával az oldalán. Félelmetes jelenet; amikor ezt láttam, elhűltem a rettenettől. Reggie, amint verbálisan lecsap áldozatára, győzelmet arat felette, s a közönség vadul tombol és röhög. Az a jelenet megmutat valamit az emberi természet sötét oldaláról; azt, amikor nem tekintjük embernek embertársunkat, sőt elvitatjuk tőle emberségét.

Mások megalázása, mint humorforrás. Ez megtalálható a magyar politikai életben is. A baloldalon ennek tökélyre fejlesztői a feministák; a verbális lincselésnek iszonyatos művészlelkei. Már felbukkantak azok a fiatal lányok is, akik igyekszenek felzárkózni hozzájuk. De ha baloldalon keresgélünk, ne feledkezzünk meg azokról a férfiakról sem, akik szintén ügyesen és okosan, megfelelő hozzáértéssel bántalmaznak verbálisan ellentétes politikai oldalon álló embereket az internet bugyraiban, így okozva öblös nevetést és önfeledt hahotázást, mókát és kacagást a közönségnek! Baloldalról pedig csúszunk át jobboldalra, és csodáljunk meg a NER által pénzelt kínzómestereket! Még egyébként művelt és intelligens, tehetséges fiatalemberek is időnként szintén lecsúsznak erre az alávaló szintre – hiszen verbálisan bántalmazni valakit menő! A 444 és a 888 versenyben alázza a politikai ellenfeleit. Mert igen, a nagy kínzómesterek kitermelése mellett azért a baloldal és a jobboldal folyamatosan ontja magából a kisebb tehetségeket is, akik már megunták, hogy otthon letépjék a legyek szárnyát, és naponta fenékbe rugdalják a macskát!

„Kicikizzem?” – vinnyogják a jobboldal és a baloldal kínzómesterei.

„IGEN, CIKIZD KI! CIKIZD KI!” – fröcsögi a közönség, jobbról is, balról is.

Azért jó tudni, hogy milyen eszközök, módszerek és stílusok épülnek be a magyar bal- és jobboldalba! Szinte hónaponkénti tapasztalatom, hogy a bal- és jobboldal egyre igénytelenebb, gusztustalanabb, etikátlanabb, kulturálatlanabb! Hova lehet innen süllyedni? Mi várható legközelebb egy ilyen közegben?
Frederick2 2022.05.04 14:15:51
@Mohácsi Zoltán:

"Nos, a megosztott bejegyzésem alatt azonnal megjelent egy (majdnem azt írtam, úriember, de az pont nem volt) közkedvelt, szerintem egyébként igen művelt és érdekes bejegyzéseket közzétevő felhasználó. Legyen ezen a helyen a neve Intelligens Áskálódó, rövidítve IÁ."

Közkedvelt a Moly-on, művelt, vannak érdekes bejegyzései, intelligensen áskálódik, a Holokauszt nála szent tehén, a személyeskedés a vitakultúrája része, balliberális. Hmm.... Két név jut eszembe: Varga Rock Zsolt és Kuszma. Valamelyik a kettő közül?
Frederick2 2022.05.04 18:41:58
@Mohácsi Zoltán: Kuszma az az igazi komisszár típus. Amúgy nekem vannak posztjai, amik tetszenek tőle. Tény, hogy művelt és intelligens. Tipikusan az az ember, aki rombolásra és pusztításra használja a tehetségét.
Az a helyzet, hogy ez egy nagyon-nagyon csalós könyvértékelés. Úgy mond igazat, hogy közben egy szavát sem lehet komolyan venni. Elhinni azt lehet.  Mert elég könnyű belátni, hogy több nézőpontból is visszás, ha valaki a saját könyvéről ír ajánlást, recenziót, értékelést, beszámolót vagy mi a…..
Az ellenzék 3 problémájára szeretném felhívni a figyelmüket. Van több is, de mára elég ennyi. 1. Az ellenzéki megmondóemberek zöme azon verseng, hogy egyre újabb és színesebb módokon kenjék a választási kudarcot a fityisz szavazóinak ostobaságára - és a híresen elmés bélpesti éttermiség nem jön rá,…..
Frederick2 2022.05.01 12:18:50
@Mia and Me: Egyébként a kor nem sokat számít ezen a téren. Jordan Peterson közeledik a 60-hoz, mégis fiatal értelmiségiek többségének hivatkozási alap.
Frederick2 2022.05.01 12:30:39
@Deansdale: @KalmanBlog: Jaj, szegény fiatal belpesti liberális értelmiség! Rosszul érzik magukat Magyarországon! Amióta Orbán megnyerte a negyedik választást, rosszabbodott a közérzetük! El akarnak menni Magyarországról, mert nem bírják ezt a szörnyűséget! Jaj, szegények, remélem, kitakarodnak innen, és vissza sem jönnek! Pápá!

„Lassan már csak az érzi jól magát ebben az országban, aki Fideszes”

www.youtube.com/watch?v=CqCJXKEAzIU

Siránkoznak, mint egy középiskolás.
Frederick2 2022.05.01 13:32:42
@F. Szabó: Olvasom a linkelt cikket.

"népszerű podcastet vezet The Saad Truth néven"

Aha, ő egy youtuber! 240 000 feliratkozó! Nem is rossz! Akkor ő is azon bölcsész értelmiségiek egyike, akik Jordan Peterson-hoz hasonlóan használják a közösségi médiát, hogy eljussanak a tömegekhez, és átmennek influenszerbe.

Mond okos dolgokat. Bár azért pár dolgon felvontam a szemöldököm.

"Én vagyok a legnagyobb transzaktivista."

Hát, úgy látom, Gad Saas agyát is megtámadta egy parazita. :P Sosem értettem, hogy egyes jobboldaliak miért veszik komolyan ezt a "transzneműség" nevezetű humbugot. Férfi és nő van. Az a férfi, aki nőnek hiszi magát, és az a nő, aki férfinak hiszi magát, mentálisan és idegileg beteg, és csak a pszichiátria segíthet rajta.

Gad Saas szerint léteznek transzneműek. Oké, innentől már óvatos vagyok a fickóval.

"szerintem nagyon-nagyon hálásnak kellene lenniük, hogy Magyarországon már beoltották önöket ezek ellen a rossz eszmék ellen."

Ezt a mondatot nem tudom értelmezni. Magyarország be van oltva a woke ideológia ellen? Az, hogy a negyedik választást is megnyerte a FIDESZ, az nem jelenti azt, hogy nem fertőz a woke vírus. Az egyetemek, a kulturális élet, a bölcsész értelmiségi közegek, az influenszerek nagy része durván woke fertőzött.

Ha itt a marxizmus elleni oltottságra gondolt, rosszabb a helyzet. Bassza meg, a "jobboldali" Orbán-kormány a kínai marxistáknak akar felhúzni egyetemet Budapesten! A "jobboldali" kormányunk büszkén nevezi magát antikommunistának és antimarxistának - közben nem engedi a tollforgató újságíróinak, hogy akár az újfajta totalitarizmussal kísérletező Kínát vagy a szovjet nosztalgiát ápoló Putyint bírálják, antimarxista alapon, nehogy sérüljenek a diplomáciai és gazdasági érdekek! Hogy most az állami szférában lévő máig élő kádárista örökségről ne is beszéljek!

Gad Saad nem ismeri Magyarországot. Van egy olyan érzésem, hogy Kelet-Európát sem.

Az interjúban megcsillanó Izrael-fétisről, amiben egyaránt osztozik az interjúkészítő és az interjúadó is, beszéljek? Zsidó lap, zsidó értelmiségiek... (Deansdale, miért nézel rám ilyen furán? :D )
Állítólag lesz. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint napokon belül kitör a totális háború. Sajnos azonban az öreg mostanság elég sokat tévedett az orosz-ukrán konfliktus elemzése/értelmezése során. Persze, nem ő az egyetlen. Tulajdonképpen mindenki összevissza beszélt és beszél, az…..
Frederick2 2022.04.24 12:36:33
@Mr Falafel: Zelenszkij (az ukrán Szálasi) itélte halálra az ukrán népet. Meg a neoliberális világrend.

Putyin nem akarja kiirtani az ukránokat. Csak érvényt akar szerezni az orosz geopolitikai érdekeknek. Ha Zelenszkij hajlandó lenne a béketárgyalásokra, persze a szükséges megadással, akkor véget érne a háború, az ukrán nemzet meg nem fogyatkozna tovább ebben a szörnyű háborúban.

Az ilyen Bidenek, Sorosok, Rotschildok stb. meg nagyban leszarják, hogy Ukrajna eltűnik a térképről, vagy sem. A célok egyáltalános nem humánosak. A valódi felelősök meg természetesen most is megússzák.
Frederick2 2022.04.25 05:57:29
@Wildhunt: Kína és Tibet. Törökország és a kurdok. Oroszország és Ukrajna.

Mondjuk mi, elkényelmesedett internetező magyarok leszarjuk a tibetieket, a kurdokat és az ukránokat. Remélem, minket is majd hasonlóan szarnak majd le a környező népek és országok egy hasonló szituációban. :P
Frederick2 2022.04.25 06:08:23
@Wildhunt:

"valamint hálára számítanunk felesleges."

A magyar állam befogadta az ukrán menekülteket. Magyarok is harcolnak az ukrán seregben, az oroszok ellen. Ha lenne Zelenszkijben gerinc, nem egy gátlástalan gazember lenne, már ezért a kettőért hálásnak kellene lennie, amiért illene megadnia az ukrajnai magyar kisebbségnek az őket megillető kisebbségi jogokat. De mivel egy fasz, még gecibb lesz majd a magyarokkal.

Igazából Ukrajna a Magyarországgal szembeni diplomáciai kapcsolataiban mindent megtesz, hogy érdemes legyen őket NE TÁMOGATNI!

Igazából nem is értem, miért is kellene.

A magyar baloldalnak nem Orbánt kellene támadnia, amiért semleges akar maradni. Hanem Zelenszkijt, hogy ilyen ordenáré módon áll a magyarokhoz és Magyarországhoz. Ehelyett a magyar baloldal, miközben Orbánt mindenféle aljas démonnak elmondja, sztárolja Zelenszkijt.

Ezt az idegenszívű, a magyar érdekeket telibeszaró baloldalt miért nem lehet felszámolni Magyarországon? Olyan rossz, hogy köztünk vannak, és áskálódnak ellenünk!
Az angolul általánosságban bullyingnek vagy workplace mobbingnak nevezett munkahelyi pszichoterror sajnos nem ritka jelenség hazánkban sem. A verbális zaklatás súlyos következményekkel járhat: egyrészt megmérgezi a munkahelyi kapcsolatokat, másrészt az áldozatnál testi-lelki problémák egyaránt…..
Frederick2 2022.04.10 12:12:22
Deansdale Életfilozófiám 2022.04.05 12:14:53
Mindent le fogok vezetni egyetlen gondolatból: A gyermekednek nem adsz enni gyilkos galócát. Persze ez feltételezi, hogy ép elméjű és ép lelkű ember vagy, mert azok szeretik a szeretteiket és jót akarnak nekik. Itt rögtön eltéríthetné a gondolatmenetet a szubjektivista posztmodern, vagy akár a…..
Frederick2 2022.04.09 15:33:10
@G. Nagy László:

"Dean nyitott, és végiggondol minden érvet."

Most nem akarok megbántani senkit, de Dean-ből nem kellene legyártani egy Chuck Norrist, aki a körbepörgő rúgásával kipucol egy egész kocsmát.

Tudom, hogy ő az MRA-s múltja miatt tekintély egyesek vagy sokak számára. De a tekintélyelvűségen azért kicsit túl kellene már látni...

Ez nem csak neked szól. Másoknak is.

Az én szememben Dean egy átlagember. Egy srác, aki fenntart egy fórumot, ahol szabadon lehet eszmét cserélni. Egy ember, akinek egyes gondolataival egyetértek, egyes gondolataival nem. Egy ember, akivel lehet vitatkozni.

Nem kell neki kezet csókolni. Mert nem igényli.
Frederick2 2022.04.09 16:32:19
@Mia and Me: Ha én és Dean babanyelven fogalmazzuk meg a mondanivalónkat, akkor megérted a lényeget?

Vagy igazából szándékosan nem érted, szerintünk miért problémás, ha a szülő is asszisztál a "transzgyermek" nevezetű emberkísérlethez?

Amúgy az egész transzgyermek sem szól másról, minthogy vigyük le a transzneműséget a kamasz- és gyermek korosztályba. Aki nem látja, miért veszélyes ez a pedagógiai emberkísérlet, s miért szörnyetegek az ezt végbevivő pedagógusok és pszichológusok, meg a nekik asszisztáló szülők, ott az ember elgondolkodik, hogy 1, az illető buta 2, az illető maga is egy ehhez asszisztáló gazember 3, az illető egy perverz, aki ebben élvezetét leli, 4, az illető annyiban érintett, hogy vannak az ismerősei között ilyen emberek.

Őszintén? Nálad a 4. pont jutott eszembe.

Mia, mondd csak, van olyan barinő, aki esetleg fiúnak neveli a lányát, vagy lánynak a fiát?

Mást nem tudok elképzelni.

Ez kb. olyan, mintha arról vitatkoznánk, hogy a környezetszennyezés rossz vagy sem. Valahol értelmetlen is az egész disputa.
  Aki egy kicsit is nyitott szemmel figyeli a világot, annak be kell látnia: ez a világ nem minden világok legjobbika. Panglos mester, elmész te a jó, büdös francba, de nagyon gyorsan! Idióta! Pedig a nyolcvanas évek végén nagyon sokan azt gondoltuk, eljött annak az ideje, hogy a világ jóvá…..
Frederick2 2022.03.31 06:48:18
@Szabó A. Imre: @Mohácsi Zoltán: Ha már itt tartunk, engem az aszexualitás népszerűsítése jobban elborzaszt, mint a homoszexualitásé.

Nézzétek csak ezeket a szerencsétlenek! Az egyik poszt hátborzongatóbb, mint a másik,.
hu-hu.facebook.com/pg/aszexhun/posts/?ref=page_internal

Arra bíztatni fiatal nőket és férfiakat, hogy ne érdekelje őket a szexualitás, az erotika, a szerelem, a párkapcsolat, a házasság, a gyermek, a család. DÉMONI!

Az aszexualitás egy kicsit bonyolultabb téma, persze. Ugyanis két irányultsága van az aszexualitásnak.

Az első irányultság a transzcendens. Az adott férfi és nő azért tagadja meg magától a szexualitást, mert közelebb akar kerülni a transzcendenshez. Vagy másképp szólva: Istenhez. Legnépszerűbb példa a papi, a szerzetes- és apácarendek; vagyis Isten szolgálata. Most tekintsünk el a kurvázó, pedofil és homoszexuális papoktól; attól, hogy egyes emberek elbuknak az Úr próbáján, az nem kisebbíti a cölibátus érvényességét! (Eleve, aki nem képes teljesen megtagadni magától a szexualitást, ne fogadjon cölibátust!) És abba sem menjünk bele, hogy helyes-e a református papok házassága! Itt a lényeg az, hogy a transzcendens célok miatt vállalt aszexualitás a legmagasabb szint. Ez az aszexualitás szakrális – és ez távol is esik az LMBT értelmezési körén!

Az aszexualitás második irányultsága szigorúan immanens, evilági, nélkülözi a szakrálist és a transzcendenst. Az LMBT számára kizárólag ez a világias aszexualitás számít; mondhatni, szerinte ez az egyedül lényeges aszexualitás. A probléma az, hogy az LMBT által tematizált és favorizált aszexualitás viszont úgyszintén a lélek betegségéből eredő mentális sérülés. Vegyük csak példának az aszexuális feministákat és az MGTOW aszexuális irányzatát – mindegyikük aszexuális életmódjának velejárója a nemi sovinizmus. Az aszexuális feministák gyűlölik a férfiakat, az MGTOW aszexuális kanjai pedig gyűlölik a nőket. A szexualitás megtagadásának mozgatórugója náluk a sérelem és a gyűlölet. A sérülés jöhet a családból: a nő, akit kislánykorában bántalmazott az apja, és a férfi, akit kisfiúkorában bántalmazott az anyja. A sérülés jöhet a párkapcsolatból: a nő, akit a kapcsolatban bántalmazott a férfi társa, és a férfi, akit a kapcsolatban bántalmazott a női társa. Az a nő, akit megerőszakoltak, szintén megtagadhatja magától – akár örökre – a szexualitást.

Magam nem hiszek a biológiailag determinált aszexulitásban. Az egészet mesterségesen kialakított nemi identitásnak érzek.
Frederick2 2022.03.31 06:59:38
@Szabó A. Imre:

"a lényegi kérdés az, hogy társadalmilag veszélyes-e vagy sem."

Figyelj, ha ezen logika alapján nézzük a dolgot, akkor egy csomó mindent be kellene tiltani ebben az országban!

Milyen jelenségek és azok propagálása káros ma a magyar társadalomra?
- a teljes LMBT skála (ebben benne van az általad ecsetelt homoszexualitás is)
- a techfüggőség (számítógép-, okostelefon-, internet-, videójáték-függőség)
- a hedonizmus
- az alkoholizmus
és még sok minden más

A te logikád alapján egy tabuk közé zárt, merev társadalmat kellene létrehozni (pl. mint a tálib), ahol elfolytásra kerül egy csomó vágy. És ahol az illegalitás, a társadalom rejtett zugai biztosítanak lehetőséget ezen vágyak kiélésére.

Elhiszem, hogy te jól éreznéd magad egy ilyen társadalomban. (Talán már csak azért is, mert nem vagy fiatal.) Én köszönöm szépen, kihagyom!

"Ha meg szeretnénk maradni, mi sem tehetünk mást."

Nekem meg nincs kedvem buzikra vadászni, úgy, mint az állatokra. Ölni őket, mint a poloskákat. Ahogy mondjuk a tálibok teszik. Köszönöm, inkább megmaradok embernek. Ha neked ilyen elfojtott vágyaid vannak (HOPPÁ!), akkor vedd a vadászpuskát, aztán vadászd a szerencsétleneket! (Ajánlom vadászterületnek Budapestet!) Vagy készíts pokolgépet a legközelebbi Pride-ra!
Frederick2 2022.03.31 07:31:44
@Szabó A. Imre: Még két dolog:

1, Nálam az LMBT-ellenes politika a követezőkig terjed:
- elutasítása az azonos neműek házasságának és örökbe fogadásának
- elutasítása a gyermekek és kamaszok közötti népszerűsítési propagandának
- mivel bebizonyosodott, hogy az LMBT ember- és társadalomellenes, ezért fontosnak tartom ezen mozgalom felszámolását
Igazából az LMBT-ellenes politika nálam radikális. Mivel nem hiszek abban, hogy ez a mozgalom megszelídíthető lenne; beilleszthető lenne egy polgári demokráciában. (Ahogy a Scientológia sem.) Káros, destruktív, romboló - káros mind az egyénre, mind a társadalomra. Ezért az államnak kötelessége lenne betiltani és felszámolni.

VISZONT! Én nem kívánok cseszegetni buzikat, csak azért, mert buzik. Már csak azért sem, mert vannak buzik, akik úgyszintén nem szimpatizálnak az LMBT-vel. Mi közöm van ahhoz, hogy Jancsi nem Mariskát akarja az ágyba vinni, hanem Bélát? Semmi.

Amikor XP fel akar lépni az LMBT-vel szemben, az egy érhető politikai álláspont.

Amikor XP fel akar lépni minden egyes buzival szemben, mert utálja őket, az homofóbia.

2, Én a környezetemben egy csomó ismerősnek nem tudom elmagyarázni, hogy az LMBT káros. Köztük a saját anyámnak sem. Szerintük az, amit a jobboldal állít az LMBT-ről, csak propaganda, amit azért gyárt le, hogy elterelje a figyelmet a saját korrupt ügyleteiről. Kialakult ez a gondolat.

Miért is?

Azért, mert a jobboldal retorikája piszokszar volt az elmúlt időszakban. Sajnos nagyon kevés volt a jobboldalon belül az a személy, aki higgadtan, racionálisan és intellektuálisan érvelt. Mind pl. SZILVAY GERGELY. Azért valljuk be, tök jó dolog volt a SZILVAY GERGELY, de a jobboldal retorikája sajnos nem alkalmazkodott az ővéhez egyáltalán.

Mi jellemezte a jobboldal retorikáját?

A hivatalos jobboldal retorikája sok esetben primitív, lumpenproletár volt. Tókéletes példája volt ehhez a PestiTV. Személyeskedés, alázás, gúnyolódás, röhögcsélés, mocskolódás. Nyomorult kocsmai prolik módjára beszéltek minden témáról, köztük az LMBT-ről is. Ehhez egyébként az önkritikával alig rendelkező Megadja is hozzátette a magáét.

grafomanpali.blog.hu/2019/09/03/aristo_101

A szélsőjobboldalról már ne is beszéljünk! Az az igazi pöcegödör! A nemzeti radikalizmuson belül a Mi Hazánknak nagyon sokat fejlödött a stílusa, azt elismerem. De a többi mozgalom (pl. HVIM, Depositum, Betyársereg, Kuruc.infó) megmaradt a béka segge alatt. Amikor LMBT-ellenes posztok együtt szerepelnek Hitlert és a nácizmust méltató posztokkal, akkor az agyhalál!

A jobboldal sokat tanulhatott volna retorikából SZILVAY GERGELY-től.

A FIDESZ sokat tett a jobboldal és a konzervativizmus lejáratásáért.
  Nem vagyok rajongó típus, csak vannak, amiket jobban szeretek mint másokat, Még Szerelmetesfeleségtársamért sem rajongok. Csupán imádom őt. Mert megérdemli. A rajongás gondolkodás nélküli feltételnélküliséget, mindentelfogadást, mindenfelettszemethunyást jelent. Nos, szeretem azt hinni, hogy…..
Frederick2 2022.03.29 11:29:09
(Robert Sheckley – Harvest)   Őszintén nem leszek polkorrekt. Ha jellemeznem kellene az ALIENS regények színvonalát, akkor ezt a szót használnám: trágyadomb. Tudom, hogy létezik egy kemény vonalas fan boy és fan girl réteg, amely vérszomjas xenomorfként védelmezi a franchise irodalmi részét; de…..
Az elvi háttér kivesézése után (...aki nem olvasta tegye meg...) csapjunk a gyakorlati lovak közé: Az ember lakó- ill. munkahelyétől elérhető távolságban, lehetőleg kis faluban, csöndes, nyugodt és biztonságos helyen szerezni kell egy kis házat nagy kerttel, nem a jelenlegi lakás/ház helyett, hanem…..
Frederick2 2022.03.21 07:18:42
@Kisgé:

"A "filmrendező úr"-fényképe alapján is-nyilvánvalóan soha a büdös életben a közelébe nem járt annak-a képzeletében végtelenségig romanticizált, árvalányhajas aranykornak képzelt-tanyasi/paraszti világnak amiről ír."

Én meg úgy gondolom, Bicskei Zoltán, mint filmrendező, a filmgyártás területén megtapasztalta, milyen a jelen korunk modernitása. Szerintem nagyon sok elkeserítő sztorit tudna mesélni, mik folyhatnak ott. Igen, én elképzelhetőnek tartom, hogy ő is kiégett és megfáradt annyira, hogy kifejezze óhaját egy emberibb világ felé.

Ami kérdés nálam: milyen közösséget képzel el?

Egy olyan közösséget, ami az ő esztétikai, morális és ideológiai nézetei érvényesülnek, és kizárólag ő, mint Művész, alakítja ezt a közösséget?

Egy olyan közösséget, ahol ő is csak hozzátesz a közösséghez, és igazából a közösség tagjai alakítják a közösséget?

Mondanom sem kell: nekem a második az ideális. És merem remélni: Bicskeinek is.
Frederick2 2022.03.21 10:00:43
@Deansdale:

"Örülnék, ha enyhülne a fölösleges és értelmetlen ellentét az elméleti és a gyakorlati habitusú emberek között"

Ezzel az a probléma, hogy egy elméleti embernek mindenképpen bizonyítani kell azt, hogy az elmélete ér valamit a gyakorlatban. Egy elmélet akkor ér valamit, ha társul hozzá egy megfelelő gyakorlati megvalósítás is.

Itt most nem Bicskei Zoltánba kötök bele. Már csak azért sem, mert amilyen kisközösségekről beszél, arra azért vannak megvalósított, gyakorlati példák is (pl. Böjte, Kassai).

De az régi igazság, hogy az elmélet akkor ér valamit, ha nem pusztán elmélet.
Frederick2 2022.03.21 10:49:16
@Deansdale:

"a legjobb lenne megpróbálni együttműködni"

Az elméleti ember(ek) és a gyakorlati ember(ek) közötti együttműködés által áll össze szerves egységgé az elmélet és a gyakorlat.

Végül is ugyanarról beszélünk. :)
Gyengébb idegzetűek kifejezetten maradjanak távol ettől a témától - akinek a covid meg a potenciális gáz- és áramkrízis ad elég stresszt az ne tegye tönkre magát ilyesmivel. Komolyan mondom. Aki viszont úgy érzi nincs elég borzongás az életében, annak meleg szívvel javaslom olvasásra biggreekgeek…..
Frederick2 2022.03.21 05:46:42
@Deansdale: @KalmanBlog: Mielőtt kitalálnátok, hogy meggyilkolta a Soros Ügynökség által kiképzett ninja bérgyilkos, felhívom a figyelmet, hogy akár szívroham is lehetett.

A mai stresszes társadalomban, ahol az emberek többsége szétidegeskedi magát a munkahelyén, a feszültséget pedig különféle szenvedélybetegségekkel igyekszik oldani, akármikor kinyírhatja egy agyvérzés vagy egy szívroham.

Régebben még 50 felett lötték be a szívrohamon átesett embereket. Ma már simán diagnosztizálnak 30, sőt 20 éves embereknél is!

Egészségtelen civilizációban, egészségtelen társadalomban elviheti az embert bármilyen betegség.
Frederick2 2022.03.21 05:49:43
@GABOR2: Ilyenkor sajnálom a Star Trek-rajongókat. Mármint a normálisabb felét. Jól szétbarmulták a kedvenc franchise-ukat.

Amikor Biden megnyerte a választást, több új generációs Star Trek színész ünnepelte a győzelmét.

Ez már nem Star Trek. Hanem Demokrata Trek.
Frederick2 2022.03.21 09:08:53
@Deansdale: Mivel valaki itt már előtt egyszer egy olyan "poént", hogy szerinte az embereket a kórházakban szándékosan megmérgezik, hogy ezzel is elősegítsék a COVID-ban meghaltak statisztikáját, (mint valami Robin Cook-regényben), ezért gondoltam ezt.
A közösségi média jó dolog. Amikor az Iwiw elindult, szinte azonnal regisztráltam. Böngészés közben meg is találtam egy réges-régi hölgyismerőst. Kirándulni jártunk együtt, meg vándortáborba. Nem kettesben, hanem sokakkal. A tanáraink házaspár voltak két különböző iskolában, ahol mindketten…..
Frederick2 2022.03.07 12:15:49
@Iván Gábor IGe:

"Minden értelmesebb ember ezt teszi."

Én mindig furcsállom, amikor konzervatív és jobboldali influenszerek (Depositum, Médiavadász, Mohapapa) arra panaszkodnak, hogy korlátozzák őket a Facebook-on. Elnézést, a Facebook egy liberális virtuális tér! Tudom, papíron nem így lett meghirdetve - de Mark Zuckerberg még csak nem is titkolja a saját neoliberális nézeteit, ahogy azt sem, hogy ezeket érvényesíti a saját birtokának tekintett Facebook-on.

Ugyanez elmondható a Youtube-ről. Kicsiben a Moly-ról. Liberális virtuális terekben a konzervatív ember miért csodálkozik, hogy nincs szabad mozgástere?

Már hosszú éve nem használok hobbi szinten Facebook-ot. Másfél évvel ezelőtt egy munka miatt kellett néhány hónapra regisztrálnom a Face-re. Amint végett ért a meló, töröltem magam azonnal.

Közösségi oldalak közül egyedül a Youtube-t használom. Azzal is vannak problémák.
Frederick2 2022.03.07 16:00:44
@Mohácsi Zoltán: A Youtube-t használom. Nálam a Youtube helyettesíti a TV-t. Vannak youtuberek, akiknek szeretem a videóit. Ez persze nem tagadja le a tényt, hogy a Youtube mögött álló Google is a neoliberális világrend része. S mint ilyen, problematikus. Cenzúra, adathalászat, politikai propaganda.

Facebook-ot azért nem használok elsősorban, mert nem tetszik. Kaotikus. Emellett nincs rá szükségem.
Frederick2 2022.03.18 06:40:03
@Mohácsi Zoltán: @Szabó A. Imre: Rengeteg problémám van a techcégekkel. Ebből 3-at emelnék, ami szerintem a legsúlyosabb.

1, A techcégek céljai már nem ugyanazok a 20. században, mint a 21. században.

A 20. században a techcégek céljai kimerültek a profitmaximalizálásban. A techcégek 20. századi célja a pénz.

A 21. században a techcégek céljai a hatalomkoncentráció. A techcégek 21. századi céljai a hatalom.

A 21. században a techcégek vezetői elfelejtették azt, honnan jöttek (lásd Zuckerberg). A techcégek vezetői úgy viselkednek, mint valami földesurak és kiskirályok. Az alkalmazottaikra és a fogyasztóikra úgy tekintenek, mint a jobbágyaikra. A techcégek egyrészt igyekeznek társadalomformáló hatalom lenni (helyet követelnek maguknak az államok mellett), másrészt konzerválni a nekik alávetett jobbágytársadalmat.

2, Létezik az un. technológiafüggőség. Aminek különféle virulens formái vannak: számítógép-függőség, okostelefon-függőség, internet-függőség, videojáték-függőség, közösségi oldal-függőség.

Mára szociálpszichológiai tanulmányok tucatjai szólnak arról, hogy a techcégek maguk generálják a technológiafüggőséget.

A Facebook úgy alkotta meg a maga közösségi oldalát, hogy az függőséget generáljon a használóban.

A Google ugyanígy a Youtube-bal.

Ma a videojáték-készítő cégek úgy készítik a videojátékaikat, hogy az függőséget okozzon a használónál. (Legszebb példa erre a WOW és a LOL.)

Az okos-telefonok direkt úgy vannak megalkotva, hogy az átlagember félóránként elővegye.

Mikkel érik el a függőség kialakítását? Ingerekkel.

Miért terjesztik és mélyítik el a társadalmakban a techcégek a technológia-függőséget? Mert ez a legeredményesebb módja annak, hogy magukhoz kössék az embereket. A függőség által lesz a fogyasztó a techcégek jobbágya.

MÉG EGYSZER: A techcégek megteremtik, elterjesztik és elmélyítik a technológiafüggőséget. Amivel nem csupán magukhoz láncolják a társadalom tagjait. Hanem megbetegítik őket. A techcégek a technológiafüggőséggel gyengítik és rongálják a társadalmat.

3, A techcégek fontos szereplői a robotika fejlesztésének. A robotikát az élet több területén igyekeznek majd használni. Az egyik ilyen terület a munkaerő-piac.

A robotika egyik elsődleges célja az élő munkaerő kiváltása a munkaerő-piac bizonyos területeiről robotokkal. Fokozatosan.

Évtizedek múlva hatalmas munkanélküliség várható. Lesz egy hatalmas munkanélküli tömeg, amivel tenni kell majd valamit. Mit?

VAGYIS: A techcégek érdekeltek egy kifejezetten emberellenes világ létrehozásában.

A kérdés:
- akkor ne használjuk a számítógépet, az okostelefont, az internetet, a közösségi oldalt, a videó-megosztót, a műsor-szolgáltatókat, a videojátékokat?

Szerintem az emberek többségének át kellene állnia egy tudatos, pragmatikus életmódra. Használom a számítógépet, az okostelefont, az internetet, a közösségi oldalt, a videó-megosztót, a műsor-szolgáltatókat, a videojátékokat, de úgy, hogy ne okozzon függőséget, és ne menjen rá az egészségemre.

Itt az a kérdés: ez lehetséges-e? Nem naivitás-e?

Eleve úgy van legyártva az okostelefon, a közösségi oldal, a videó-megosztót, a műsor-szolgáltatókat, a videojáték, hogy elárasszon ingerekkel, és ezáltal kialakítson egy függőséget.

Valójában a techcégeket kellene arra kényszeríteni, hogy ne úgy alkossák meg a termékeiket, hogy az generálja a tőlük való függést.
Az a nyugati civilizáció halála, hogy a "csendes tömeg", azok a normális emberek akik nem mennek az utcára zavarogni a népük vagy a kultúrájuk védelmében, de állítólag ott vannak és nem nézik jó szemmel a libsizmust, a migrációt, az iszlámot, stb. még arra sem képesek, hogy lemondják a kurva…..
Frederick2 2022.03.17 21:18:21
@Mia and Me: Bocs, elszállt az agyam!

Most ki fogsz röhögni, de miután elkezdtem megvonni magamtól a Youtube-t és a videojátékokat, jelentkeznek az elvonási tüneteket. Erre jön rá a jelenlegi melóhelyem, ami tömegnyi energiát leszív rólam. Ja, mostanában ingerültebb vagyok a kelleténél, sajnos.

"tehát nem a tech-céget kell basztatni hanem egyszerűen nem kell annyit fogyasztani."

Tele van a társadalom techfüggőkkel. Most vagy az van, hogy a társadalmunk iszonyat gyenge immunrendszerrel rendelkezik, mert valahol megcsúszott. Vagy az egész mesterségesen kreált, és odafentről erőltetik rá a fogyasztókra.

Csak mondok egy példát. A gameplay-t (videójáték végigjátszásokat) készítő influenszerek többsége 5-6-7-8, esetenként 12 órás videókat töltenek fel. Még az 5 óra, azt mondom, elmegy. De 7 fölött már azért necces. Ők példaképek több tinédzser számára. Most nem mondok neveket, mert felesleges. A lényeg a rossz minta; miszerint a fiatalok töltsék a szabadidejük többségét, 6-8-9-10-11-12 órákat a computer előtt. Mozgás helyett. Szabadtéri játék helyett.

Ezen influenszerek egy része üzleti kapcsolatban áll videójáték cégekkel (pl. Ubisoft a TheVR-ral).

Talán a véletlen műve, hogy a cégekkel üzleti kapcsolatban álló influenszerek brutális időmennyiségű gameplay-eket raknak fel a Youtube-ra, ezzel is azt a mintát erősítve meg, hogy fél vagy egész napos számítógépezés, netezés, játszás az trendi?

Azon lehet vitatkozni, hogy a techcégek a több profitért vagy a hatalom könnyebb gyakorlásáért teszik függővé az embereket. De a tény tagadhatatlan.

Az is köztudott, hogy a techcégek már régóta jelen vannak a politikában. Sőt, igyekeznek aktív politikacsinálók lenni. Felesleges védened őket, Mia!
Frederick2 2022.03.17 21:24:10
@icipicicsipa:

"Mondom magamban: Frederick csaj vagy mi?"

Még nem operáltam át magam nöstény törpe csivavavavaúvá!
Frederick2 2022.03.18 06:33:03
@Mia and Me: Ha jól értem az álláspontodat, az a következő:

Szerinted. A Facebook, a Google, az Apple, a Netflix, a HBO, a Disney, a Tesla, a Microsoft, a Coca Cola, a Pepsi, a T-Com, a Nike egyszerű cégek, amelyek létező igényeket és vágyakat elégítenek ki, miközben maximalizálják a profitot. Ezek a cégek, bár időnként beleállnak egy társadalmi ügybe, valójában nem politizálnak aktívan.

Deansdale szerint ezek a cégek a profitmaximalizálás mellett agymossák az embereket (lásd fenti poszt). Szerintem ehhez még hozzájön az, hogy mesterségesen generálnak függőségeket (lásd fenti kommentjeim). Szerinted ez dőreség, felesleges konteó, ezek csak cégek, melyeknek célja kizárólag a profit.

Igaz, a függőségek mesterséges kialakításáról már tanulmányok vannak (pl. Tari Annamária). De szerinted ez dőreség.

Ugye, jól rekonstruáltam a nézőpontodat?

Én meg úgy vélem, bekapcsolt nálad a fogyasztói magatartás. Az előbb felsoroltam 12 céget. Biztos vagyok, hogy egy-kettőnek, ha nem többnek, igénybe veszed a szolgálatait. Én úgy vélem, védekezel. Ami érthető, mert az ember nehezen néz szembe azzal, hogy azok a cégek, amelyekbe belevetette a bizalmát, azok ilyen galád módon beleavatkoznak a mentális egészségébe.

Én felhábotórítónak tartom azt, hogy a techcégek egyrészt mossák az agyamat, másrészt függővé tesznek a termékeikkel. Egyszerre támadják a tudatom és a lelkem. Nincs ehhez joguk!

Ugyanakkor megértem a te álláspontodat is, annyiban, hogy védekezés a tények ellen. Én is így álltam hozzá a Google-hoz, amikor tapasztaltam, hogy adathalászatot folytat a Youtube-n. A Youtube régen egy szabad videó-megosztó volt, ahol az ember szabadon elkészíthette a videóit, megmutathatta magát, elmondhatta a véleményét, kicserélhette az eszméit stb. Régen. Ma meg lassan átalakul a légkör egy ATV studióvá. Gondoltam: nem lehet ennyire hülye egy cég? Nem lehet a Google a saját ellensége? De sajnos itt más érdekek is vannak, mint a profit.
Deansdale Reset the elite 2022.02.24 16:30:49
 ..
Frederick2 2022.03.08 05:32:11
@KalmanBlog:

"Csak az első 20 percet halgattam meg belőle."

Érdekes mindkét videót meghallgatni. Jókat mond jó stílusban. :)

Ha jól értem, szerinted, ha valaki magasabb szinten akar programozó lenni (architektúra tervezés), fontos a matematika. Két ismerösöm, akik szintén megnézték a videót, azt mondták, elég csak a logika. Én úgy gondolom, szerintem is elég a logika, a matematika csak akkor szükséges, ha valaki ezt nagyon magas szinten akarja művelni. De én nem vagyok bennfentes. :)

"Bár én szeretem a matekot és szerintem igazán jó programozó csak az lesz, aki érti a matekot is."

Akkor megvan, mi volt a kedvenc tantárgyad az oskolában: a matematika! :)

Sajnos engem ez a világ annyira nem rántott be. 8. osztálytól 12. osztályig szükséges volt nekem a magántanár, 5 évig jártam hozzá. Emlékszem, olyan 5. vagy 6. osztálytól jött be az algebra. Amíg nem jártam magántanárhoz, vért izzadtam vele. Onnantól nem álltam bukásra matekből, hogy bejöttek a képbe a magánórák. Mind az általánosban, mind a gimiben borzasztó matek tanáraim voltak, akik bár értették, amiről beszéltek, de az osztály nagy részének nehezen adták át a tudásukat. Igen, kellett a magántanár, hogy legalább a kibaszott 3-om meglegyen a tárgyból. A főiskolától meg már egyáltalán nem foglalkoztam a matekkal.

Na most jól elkalandoztam! :D
Frederick2 2022.03.12 16:07:54
@Deansdale: Függetlenül attól, milyen csekély az angol nyelvtudásom, bepróbálkoztam a Watch Dogs videójával. Nagyjából azért értettem, mit akar mondani.

Nyersfordítása a bemutató szövegnek:

"A Watch Dogs: Legion a Ubisoft kísérlete a brit nacionalizmus elleni ellenségeskedésre. A közeljövőben a Brexit teljes megvalósulása után egy "fasiszta" rendőrállam lesz, amelyet nagy tech, kapitalista oligarchák irányítanak. A bevándorlókat deportálják, rabszolgává teszik, és még szerveiket is kiveszik a feketepiacon. Az automatizálás mindenki munkáját elveszi, és Nagy-Britannia valahogy nem tud majd elegendő élelmiszert beszerezni, ugyanakkor ingyenes vezető nélküli autók és mindenütt autonóm rendőrségi drónok is lesznek. Az NHS összeomlik, és nőni fog a hajléktalanság. És persze a bevándorlásnak semmi köze nem lesz ehhez... mert végül is... Nagy-Britanniát "bevándorlók építették". A nagy irónia az, hogy egy fasiszta kormány nem csak hogy soha nem engedné meg, hogy a „kapitalizmus” lerombolja a brit munkahelyeket és az ipart, de azt sem tűrné el, hogy az egyének a profitot az emberek kollektív érdekei fölé helyezzék. Szinte olyan, mintha a Ubisoftnak fogalma sem lenne, mi az a fasizmus. Vagy talán igen, és az ő érdekük, mint egy óriási kapitalista vállalat, hogy félrevezessék az embereket."

Érdekes, hogy az Ubisoft másik játékát, az Assassin's Creed: Valhalla-t is kritizálta:

https://odysee.com/@americankrogan:3/Assassin's-Creed--Valhalla-(We-REALLY-don't-like-British-Nationalism):6

Ezt viszont nem néztem meg. Azért a bemutató szöveg érdekes:

"Nos… az Ubisoft soha nem szűnik meg lenyűgözni ébrenlétével. Ezúttal a 9. századi viking inváziót választották ki Nagy-Britanniában, hogy megfeleljenek a 21. századi társadalmi programjuknak, amely valamilyen oknál fogva a brit nacionalizmus és szuverenitás iránti valódi gyűlöletet tartalmazza. Nem érdekel a fegyverek és páncélok pontatlanságaiban való elmélyülés. Ha ezt akarod, menj máshova. Ez a videó szinte kizárólag a történelmi narratívák eltorzításáról szól.

Ez rengeteg munka volt. 3 TB-nál nagyobb proxyvideót kellett készítenem a Premiere-ben. Bár ez nem volt több mint 100 órányi kutatás, ennek elkészítése még így is sok időt vett igénybe. Először is ezt a hülye játékot kellett játszanom, ami kb 40-50 óra volt. Aztán át kellett szűrnöm a felvételeket, és meg kellett írnom a forgatókönyvet. Talán még 40-50 óra. tényleg nem tudom. (...) Kérjük, fontolja meg az adományozást, ha azt szeretné, hogy továbbra is ilyen jellegű videók készüljenek. Jelenleg egy új grafikus kártyát és egy nagyon nagy SSD-t kell vásárolnom."

Megjegyzem: ha angol felíratot rendelne a videóihoz, akkor esetleg Google fordító segítségével készítenék egy magyar nyersfordítást, abból meg ki lehetne hozni egy frankó cikket. Mivel szerintem magyarhonban sem ártana egy ellenkultúra a gamer szubkultban.

Azért érdekes, hogy az Ubisoft szinte ugyanabban az évben két játékot is készített, amivel dekonstrukció alá vette a brit nacionalizmus. Több, mint elgondolkodtató. Csak nem az EU rendelte meg, válaszul a Brexitre?

Arra is felhívom a figyelmed, hogy a magyarországi gamer szubkultúra 3 legnépszerűbb véleményvezére, az Otherworld, a TheVR és Nessaj pozítivra értékelte mind a Watch Dogs 3-at, mind az Assassin's Creed Valhallá. A TheVR nyíltan felvállalja, hogy üzleti kapcsolatban áll az Ubisofttal - valószínűleg Nessajnál és Otherworld-nél dettó ugyanez a helyzet. A véleményvezérek pozítivan értékelnek, a gondolkodni rest gamer réteg, amely szinte kívánja, hogy valaki más mondja meg helyettük a véleményüket, megy velük játszani. TheVR Pisti egyenesen hülyének nevezte azokat az embereket, akiknek nem tetszik az új Assassin's Creed - és ki akar ma hülye lenni? A véleményvezérelt tömeg... Ellensúly meg nincs - és ez baj.
Frederick2 2022.03.14 17:05:58
@Deansdale: Nyugi, nem fárasztalak ezzel a témával tovább. :D Látom, nem nagyon érdekel. :D (Kicsit sajnálom, mert szeretek veled kultúrális témákról diskurálni.) Csak jelzem, hogy ezt a Watch Dogs kritikát megtaláltam a Youtube-n is, méghozzá angol felírattal. Ez pedig jó hír, mert így legalább tudok belőle dolgozni. :)

www.youtube.com/watch?v=pTxbFx0roRs

(El sem hiszem, hogy a YT nem cenzúrázta.)

Tervben van egy Watch Dogs kritika a blogomra, ami szigorúan a politikai üzenetre koncentrál, támaszkodva American Krogan's kitikájára is. Kösz, hogy felhívtad a figyelmem az anyagra! :)

Igaz, közben már a múlt évben ígértem nektek Moskát Anita kritikát is. Csúszok itt mindennel.

Na, békén is hagylak!