Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TommyTulane

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Chernobyl minisorozat után, mely drámaként és történelmi filmként is hatalmas sikert aratott szerte a világon (elsősorban az HBO nézői körében), felmerül az emberben a kérdés: a katasztrófa filmek közt milyen riválisai lehetnének? Melyek az utóbbi 25 év legjobb katasztrófafilmjei? Szigorúan…..
TommyTulane 2019.06.11 22:44:12
@Sequoiah: A kérdés az, hogy egy katasztrófafilmnek szükségszerű eleme-e a minél látványosabb és nagyobb léptékű rombolás. Nem tudom, a Poseidon katasztrófa a maga idejében látványosnak számított-e, de túlnyomórészt zárt térben, nem különösebben csiricsáré díszletek között játszódott, és elsősorban a jól megírt karaktereknek, illetve a remek színészeknek köszönhetően működött. Ilyen típusú történetekre talán még ma is lenne igény, és nem is kerülne túl sokba (a kis képernyőre ezért is készült tengernyi ilyen témájú ZS-kategóriás tévéfilm és minisorozat). A történelmileg talán leghűbb Titanic-feldolgozás, az A night to remember (1958) is azért élvezetes bő hat évtizeddel később is, mert a lényegre, az emberekre koncentrál, és fel se tűnik, hogy látványilag sehol sincsen a Cameron-féle változathoz (amit amúgy szintén szeretek). A 2006-os Poseidon vagy a 2012 hibája az, hogy éppen a lélek hiányzik belőlük: sokkal nagyobb spektrumú a pusztítás, de még a kiemelt karakterek sem hagynak mély nyomot az emberben. Ebben a tekintetben az utolsó jó film talán tényleg a Deep Impact volt.
Még mielőtt mindenki heves anyázásba fogna, és az NBC-t küldené a picsába, a döntés nem az övék volt, hanem az alkotó Mike Schuré, aki a Twitteren közölte a követőivel, hogy befejezi a történetet. "Nem akarunk a vízben csak azért továb taposni, mert meleg, és kellemes érzés benne lenni" - indokolta…..
Az utazás megszervezésekor sokan elveszünk a részletekben, hogy most akkor melyik országba milyen dokumentumot is kell pontosan magunkkal vinnünk. A probléma nagyon is létező, hiszen a majdnem 200 országgal meglévő magyar és EU-s megállapodásokban kiigazodni nem mindig könnyű. Ebben szeretnénk most…..