Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RáczBetti

13 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor egy édesanya anyatejjel táplálja gyermekét, az maga a csoda. De mi történik koraszülés esetén?    ..
A koraszülött és beteg újszülött babák ellátása komplex folyamat. Ha a gyermek olyan körülmények között jön világra, ahol szoros, intenzív terápiás figyelése és ellátása nem biztosított, akkor mentésre van szükség.  ..
Bátran állíthatom, hogy a kenguru módszer egy csoda. Pozitívumai egyértelműek a koraszülött- és újszülött ellátásban.  Íme néhány infó arról, mi is ez valójában.   ..
RáczBetti 2019.03.01 20:05:16
@tetsab: Köszönöm az észrevételt. Javítottam.
Minden nő boldog babavárásról, háborítatlan szülésről álmodik. Még a koraszülő anyák is. De mi a helyzet akkor, ha ez mégsem adatik meg? Íme néhány dolog, amiről jó ha tudsz ha korábban érkezik a baba.  ..
Akkor se veszítsd el a hited, amikor semmi sem úgy alakult, ahogyan azt tervezted. Íme egy kis motiváció.  ..
Egy gyakran emlegetett varázsszó: kötődés. De mit is jelent valójában és miért ennyire fontos téma ez? Kiváltképp koraszülötteknél?  ..
RáczBetti 2018.11.30 08:06:58
@rozsomák: Kedves Rozsomák!

Köszönöm a gondolatokat, igazán hasznosak. És sok dologban egyet is értek. :)

Valóban, igen egyszerű a modell, mivel célom továbbra is a gondolatok ébresztése a és nem alapigazságok közlése. :) Jómagam nem hiszek az abszolút igazságban. A tudomány, az tudomány. Az élet pedig gyakran felülír dolgokat saját megélésem szerint.

Valóban sok-sok tényezős történet ez (ahogy majdnem minden). De mindezt igyekeztem is kidomborítani a blogbejegyzésben, hogy nem szabad csak egy oldalról szemlélni a dolgokat, elképzelhető, hogy nem sikerült teljesen. Éppen ezért is köszönöm a visszajelzést.

A téma pikantériája és az én "bajom" az, hogy a koraszülöttek/koraszülés vajmi keveset kutatott terület, így igazán megalapozni bármit is nagyon nem egyszerű, minden általánosításnak mondható. Jómagam szorongást vizsgáltam koraszülött/koraszülés esetén szakdolgozatomban, ezen belül is a 2-7 éves kort. Legnagyobb megdöbbenésemre majdnemhogy semmilyen szakirodalmat nem találtam. Mérőeszközt meg végképp nem. Ez pedig megdöbbentő és elszomorító volt számomra.

Nem gondolom, hogy én leszek az, aki ezt a (speciális) területet felfedi majd, így valamilyen szinten spekulálás, valóban. De bízom benne, hogy ez hamarosan változni fog.

Még egyszer köszönöm gondolatokat. :) Szép napot kívánok!
Nem sokkal ezelőtt, egy közös projektbe kezdtünk a koraszülött világnap kapcsán Nagy Líviával (a Melletted a helyem Egyesület alelnökével). Gondoltunk egy merészet és megkértünk érintett anyukákat/apukákat, hogy üzenjenek valamit a világnak, koraszülőként.     ..
Amikor a fiam intenzív osztályra került, fogalmam sem volt hogy fogjuk ezt túlélni. A sok negatív érzés ellenére mégis van amiért ma már végtelenül hálás vagyok. Rengeteg dolgot tanultam magamról, az emberekről és az életről is.     ..
Összegyűjtöttem néhány hasznos linket koraszülés témában - segítségül - ha az út elején jársz.  ..
  Világhírű tudós, művész, politikus. Ezen szavak hallatán a legtöbben nem feltételezik, hogy sokan közülük koraszülöttként jöttek világra. Hátrányos helyzetük ellenére teljes életet tudtak élni és maradandót alkottak.   fotó:www.npr.org..
  Erre a kérdésre a mai napig még a tudomány sem ismeri a pontos választ. Vannak esetek, amikor csak találgatnak, de akad olyan is, amikor valamilyen egészségügyi probléma áll a háttérben. Helló! Rácz Betti vagyok, 2011-ben spontán koraszülésem volt. Egy problémamentes várandósság ért véget egyik…..
„Nyugalom anyuka, hamarosan szülünk.” Hangzott el évekkel ezelőtt a –megnyugtatónak semmi esetre sem nevezhető - varázsmondat a szülőszobán. Hogy miért volt ez számomra félelmetes? Mert tudtam, baj van. Tudtam, hogy még nincs itt az ideje. Tudtam, hogy ez nem egy normál szülés lesz. Ez koraszülés…..
Régóta dédelgetett vágyam, amolyan szerelem projekt válik most valóra azzal, hogy útjára indul a koraszulottek.blog.hu . Örülök, hogy itt vagy! Most már nem vagyok egyedül.    ..