Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balázs Baranyi

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Október 5-én jelent meg Reisz Gábor új filmje, a Magyarázat mindenre, ami végre nem csak generációs problémákkal és életérzéssel foglalkozik, hanem kőkeményen belenyúl a politikába és megalkot egy olyan filmet, ami kurzusokon átívelő tud lenni. A film aktuál politizál, de nem a vásári paródia…..
  Napóleont, olyannak, ismerhetjük meg Ridley Scott filmje alapján, amilyen valószínűleg sohasem volt. Vajon mi történik, ha Napóleon saját írásai, idézetei alapján festünk reálisabb képet Napóleonról? Hiszen nem voltunk ott és ezzel a metódussal is csak találgathatunk, hogy milyen is volt igazából…..
Horváth János Antal, író, rendező, a LOUPE Színházi Társulás alapítója és művészeti vezetője. Meghallgatható Spotify-on és Apple Podcast-en is. Az első kérdésem az lenne, hogy mi vezetett el az életedben, hogy egy független társulást alapítsál? Ez egy hosszú folyamat volt,…..
  Előző cikkünk: Bocs, haver, ott voltál?" Ki is volt Napóleon - 1. rész. Ridley Scott Napóleon című filmje bemutatja Napóleont, olyannak, amilyen valószínűleg soha nem volt és nem pozitív elhajlással, hanem egyenesen azt érezzük a film alapján, hogy egy elfogult, inkompetens, hisztis,…..
A Napóleon című film 2023. november 23-án jelent meg a magyar mozikban, óriási média figyelemmel kísérve. Ami a trailer népszerűségéből és az előzetesből leszűrt rendezői szabadságot méltatja, amelyre a rendező Ridley Scott csak annyit mondott, hogy „Amikor történészek kritizálnak, meg szoktam…..
Az obstrukció azt jelenti, hogy egy szervezet döntési folyamatát jogszerű, de nagyon hosszú ideig tartó „áltevékenységgel” hátráltatják, vagyis egy parlament működése esetén például túl sokat beszélnek, hogy ne legyen idő az érdemi vitára és hátráltassák a döntéshozást, a szavazást. Az…..
Idén szeptember 22-től november 5-ig lehetett megtekinteni a World Press Photo 2023-as évének díjasait a Magyar Nemzeti Múzeumban. A kiállítás Magyarországon és a világban is az egyik leghíresebb és a legnagyobb fotókiállítás. Az évente megrendezett World Press Photo pályázat az elmúlt év legjobb…..
A Macska a forró bádogtetőn című darabot mutatta be a Vígszínház még március 11-én. Tennessee Williams darabjának már a megjelenése is nagy port kavart, de az jelzi a történet minőségét, hogy a mai napig klasszikus és méltósággal megöregedett feldolgozása az 1958-as Richard Brooks által rendezett…..
  MrBeast, amerikai tartalomgyártót már lassan senkinek se kell bemutatni, a Squid game sorozatból ismert játékok megvalósítója, a rengeteg pénz, amit videóiban kioszt és a figyelemfelkeltő ötletek, gerilla marketingek tették híressé az influenszert. Az egyik legutóbbi videójában pedig különböző…..
Az országunkban nagy hagyománya van az informatív közéleti kérdésekkel foglalkozó találkozóknak, mint például a Lakiteleki találkozó vagy a nemrég újra meghirdetett Farkasházy Tivadar nevével összenőtt Balatonszárszói találkozó. Azonban ezekre a találkozókra önkényes alapon kaptak meghívót a…..