Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erdélyi Margit

47 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Almeriában már várt minket a buszpályaudvaron Oszi, vendéglátóink nagyobbik fia, így nekem tolnom sem kellett a bicajomat, nemhogy tekernem. Csabi és Ibi meleg étellel vártak minket. Megható figyelmesség volt részükről, hogy a betegek számára köztudottan orvosságként ható csirkeragu leves és…..
Hétfőn reggel valóban sikerült korábban indulnunk, alighogy felkelt a nap, mi már úton voltunk Almeria felé. Derült, szélcsendes idő volt, minden adott ahhoz, hogy jól haladjunk. Ám ahogy az lenni szokott, a legváratlanabb pillanatban beütött a krach! Az egyik falucskánál még semmi bajom nem volt,…..
Öt nap pihenés után elindultunk Gibraltárból visszafelé, azaz Magyarország felé. Azt már tudtuk, hogy a tél beálltával nem tudunk hazáig bringával menni, mert mínoszokban, hóban, fagyban én tuti nem tekernék, de gondoltuk, megyünk, amíg lehet. Reggel szemerkélő esőre ébredtünk, ami nem dobta meg az…..
Gibraltár egy brit fennhatóság alá tartozó kis városállam. A Londonra jellemző piros, emeletes buszok szállítják az utasokat, hamisítatlan piros postaládákba dobják be a képeslapokat és leveleket, sőt még az utcai szemetesek is ugyanolyanok, mint Angliában. Az utcák keskenyek és nagy bennük a…..
Azt hiszem, 3150 km megtétele után elérkezett az ideje, hogy összefoglaljuk, mire is képes a Gepida e-Bike-ja, és hogy milyen apróbb-nagyobb javításokra volt szükség ezen a hosszú távon: - a küllők meghúzása kb. 700 km-nél,  - a fékbetétek cseréje az én bicajomon, 2500 km-nél. Attiláéra is…..
Kati egy szuper kedves csajszi! Nem elég, hogy odaadta nekünk, két vadidegennek a gyönyörű, modern lakását, de még be is vásárolt nekünk. Mint kiderült, a legközelebbi bolthoz az autóúton kellett volna eljutunk, ezért külön is hálásak voltunk Katinak, hogy nem kellett visszatekernünk. Egy egész…..
Végre megpillantottuk jótékonysági kerékpártúránk célállomását, Gibraltárt! De ne szaladjunk ennyire előre! Ott tartottunk, hogy Levente és Tünde nagy szeretettel fogadtak minket Riviera del Solban. Másnap este elvittek vacsorázni a Star Bar étterembe, ahol magyar ételeket ehettünk - a magyar…..
Rincón de la Victoriában egy éjszakára Anna és Peti vendégei voltunk. Különösen hálásak lehettünk nekik, mivel 3 pici gyermeket nevelnek, és mégis vállalták a macerát, ami 2 idegen ember befogadásával járt. Másnap reggel borongós-esős időre ébredtünk, így ismét késéssel tudtunk útnak indulni.…..
Almeríát elhagyva mintha megsokasodtak volna a fóliasátrak. Az út bal oldalán lenyúltak egészen a tengerig, s ahogy a nap fénye megcsillant a vizen és a fóliákon, szinte nem látszott, hol válnak szét. Az út jobb oldalán a fóliák elértek egészen a hegyek lábáig, s akkor sem fogytak el, amikor az út…..
Almeria - Adra - Motril - Malaga - Marbella -GIBRALTAR! Összesen: kb. 380 km..
A Sopalmo kemping hegyek közt helyekedik el, egy sziklás domboldalon. Mivel útközben csúnya, sötét felhők lepték el az eget, érkezéskor direkt megkérdeztük a recepcióst, hogy szerinte lesz-e eső. Azt felelte, hogy: Á, dehogy, itt jó, ha egy évben egyszer esik. Ehhez képest éjjel fél 2-kor arra…..
Nem mindig a rövidebb út a könnyebb! Ezt már délelőtt megtapasztalhattuk, amikor Julcsi tanácsára egy mellékutat választottunk a főút helyett. Igaz, a gyérebb forgalom és a táj páratlan szépsége kárpótolt a meredek kapaszkodókért.   Délután viszont a délelőttinél is brutálisabb terepen mentünk!…..
Már Los Alcázares tengerpartján felfigyeltünk egy földnyelvre, amely a távolban húzódott, párhuzamosan a parttal.Az is feltűnt, hogy a tenger alig hullámzott, pedig fújt a szél, a víz pedig kristálytiszta volt. Ekkor még nem tudtuk, hogy La Manga fekszik előttünk. Puenta Bravában a vendéglátóink,…..
Valenciában elidőztünk egy kicsit. Nehéz volt elszakadni a spanyol építészet fizikai törvényeket semmibe vévő, különleges építményeitől. Aznap Gandiáig kellett eljutunk, ott sikerült szállást találnunk elfogadható áron. Utunk eseménytelen volt, leszámítva, hogy egyes szakaszokon az út széle tele…..
Zsókáéknál öt napig pihenhettünk, ami azért is különösen jólesett, mert eddig max. 1 pihenőnapot tartottunk hetente. Vendéglátóink saját készítésű háza Petresben áll, egy csöndes kis falucskában. Zsóka édesanyja, Zsófika átadta nekünk a szobáját. Mivel a fiatalok egész nap dolgoznak, sok időt…..
Valencia - Gandia - Calpe - Alicante - Los Urrutias Cartagena - Almeria Összesen: kb. 420 km..
Vinarozból ismét napsütésben indulhattunk el. Következő úticélunk 133 km-re volt, így választhattunk: vagy megpróbáljuk egy nap alatt lezavarni, ami - tekintve az eddigi napi 80 km-es átlagunkat - elég esélytelennek tűnt, vagy megszállunk valahol félúton, ami a hideg miatt sátorban több mint merész…..
A hideg és az eső egy időre megfosztott minket a sátrazás élvezetétől. Barcelónai röpke városnézésünk alatt még sütött a nap, de aztán beborult, és jött az égi áldás. Mivel 2 egymás utáni éjszakát ifjúsági szállásokon töltöttünk - az egyik nem éppen a nyugalom szigete volt, a másikban majd…..
A googlemaps útvonaltervezője ismét megtréfált bennünket. Kezdek kételkedni abban, hogy a Google a barátom... Reggel szokás szerint viszonylag simán indult a napunk, csak álmosan. Az éjszakát Gironában, egy gyönyörű katalán városkában töltöttük, egy kulturált ifjúsági szállóban. A vendégei sajnos…..
Barcelona - Amposta - Vinaros - Port de Sagunto - Valencia kb 370 km..
Utolsó Franciaországban töltött éjszakánkra meghívást kaptunk egy ismeretlen férfitól, aki a facebookon látta meg az utazásunkról szóló posztot és úgy gondolta, szívesen megismerkedne velünk. Nehezen találtunk hozzá, mert az útvonaltervező - régi rossz szokása szerint - többször "rossz útra"…..
Kedves Barátaink! Mint tudjátok, jótékonysági kerékpártúránk célja, hogy összegyűjtsünk legalább egy millió forintot, amelyből egy használt, hatszemélyes lakókocsit szetetnénk vásárolni és berendezni rászoruló családok ingyenes nyaraltatásához. Párommal, Attilával 2018. szeptember 24-dikén…..
Montpellier-ből kora reggel indultunk, mert azt terveztük, hogy megdöntjük eddigi napi távrekordunkat, a korábbi 103 km-t. Na nem azért, mert annyira hajt minket a sikerélmény, egyszerűen azért, mert a következő kemping a net szerint 114 km-re volt. Alig mentünk 10 km-t, amikor a bicikliút egy…..
Toulonban végül elmaradt a városnézés, amit annyira nem sajnáltunk. Mire átvergődtünk a városon, nagyjából képet alkothattunk a városról, de nem igazán tetszett. Fényképezni biciklin ülve lehetetlen volt, az autók sebesen sodortak magukkal. Amikor kiértünk az országútra, szerencsére csökkent a…..
Engem mindig mindenki vagány csajnak tartott. Tizenévesen csakúgy, mint közel a hatvanhoz. Hogy mégis mennyire félős vagyok, az csak mostanában derült ki, főként a (vad)kempingezés alatt. Valahányszor sátorban alszunk, márpedig 10 éjszakából 8-at kénytelenek vagyunk, engem elfog a félsz. Attilám…..