Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Madarász Henrik

0 bejegyzést írt és 1714 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ukrán-orosz háború nagyon más képet mutat mint mondjuk tavaly. Hosszú ideig totál be volt fagyva a front, lényegében ha néznél egy videót ami mutatja hogyan változik a front azt látnád, hogy sok hónapon át semmit, illetve olyan picit, hogy észre se vennéd egy egész országot mutató…..
Madarász Henrik 2024.10.22 21:28:24
@GABOR2: Tényleg így van, övék a világ legjobb termőföldje, egy csomó értékes nyersanyag van ott és 1991-ben a SZU egyik iparilag legfejlettebb része volt, simán elérhették volna mondjuk a mai Szlovákia fejlettségét.
Megint egy újabb okosotthon kellék fordult a tulajdonosaik ellen, mert természetesen ezek is neten lógnak és meghackelhetőek. Sőt az is kiderült, hogy a gyártó nem igazán fárasztja magát azzal, hogy olyan kellemetlenségekkel foglalkozzon, mint hogy ismert sebezhetőségeket foltozzon. "Elkezdődött:…..
Nos talán nem új számodra, hogy fura dolgok történtek a "piaci árú" rezsink körül. Amikor a kormány elengedte a régi rendszert azt igérte, hogy piaci árat kell majd fizetnünk egy bizonyos szint fölött, ott már nem lesz rezsicsökkentés, hanem piaci ár. Csakhogy az történt, hogy igazából hosszú…..
Az Apple rengetegszer hazudott a felhasználóinak, amiért már rengetegszer meg kellett volna büntetni. De általában mindig megússzák. Most van egy EU-s eset amikor nem úszták meg, de... ezt nem fogadják el: "Aggódva hívta fel Tim Cook Donald Trumpot" "Donald Trump amerikai elnökjelölt azt mondta,…..
Ez is egy olyan téma amiről egy darabig nem akartam írni, mert túl lett itt tárgyalva, de ha egyszer az ember annyira pofátlan, hogy kinyílik a bicska az ember zsebében... Szóval Csányi Sándor kiállt és azt mondta, hogy: "Kemény üzenetek Csányi Sándortól: furcsa a kormány logikája, de ólommal a…..
Figyelmeztetek mindenkit mielőtt folytatjátok ennek a hírnek az olvasását készítsetek be papírzsebkendőt a könnyeiteknek. Ugyanis ugye a blogomon erről is volt szó sokat mostanában...: fogyasztás alakulása Magyarországon, hogy nekünk magyaroknak ugyanazon termékekért sokszor akár 100%-kal többet…..
Múlltkori cikkemben mutattam, hogy Matolcsy maradék idejét Fidesz közeli cégek vegzálásával tölti el, de ezenkívül vannak neki még hobbiprojektjei. Például úgy tűnik szereti gyűjteni az aranyat: https://www.origo.hu/gazdasag/2024/10/magyar-aranytartalek-nagysaga Az Origo szerint ez szenzációs,…..
Madarász Henrik 2024.10.22 16:48:10
@GABOR2: Én sem örülnék neki, annak idején a románoknál is Verespatakon a kanadai cég egy brutálisan szennyező ciános technológiával akarta kinyerni az aranyat.
Az elmúlt kb. két bővelkedett olyan hírektől amiktől kb. hányni volna kedvem. Mivel a pozitivitás terjesztése az egyik fő célom, megosztom őket veletek... bár pár link elveszett. És persze a pozitivitás úgy jön, hogy látjuk mennyire abszurd a dolog és kijavítjuk őket. Ja, ez a rész szokott…..
Deansdale Bennszülöttimádat 2024.10.14 12:50:26
Nem tudom mikor kezdődött és hogyan terjedt el ennyire, hogy a nyugati átlagember idealizálja a más kultúrákat ill. népcsoportokat, legtöbbször nyilvánvaló ostobaságok alapján. Az indiánok nemes és bátor emberek voltak, harmóniában a természettel, mély spiritualitással. Ezt elsősorban Karl Maytől…..
Madarász Henrik 2024.10.14 15:29:08
@GABOR2: Az USA esetében nem lenne nagy kár ha Kína lenyomná, ők ugyis a fehér emberek rákos daganatai, minden rossz onnan jött 1945 óta, a buzulástól a bevándorlásig, az ő katonai erejük tartja fent a nyugati normális embereket elnyomó rendszereket.
Madarász Henrik 2024.10.14 15:30:58
@Madarász Henrik: Mármint gazdaságilag gondoltam a lenyomást, hogy csődbe menjen az USA.
Madarász Henrik 2024.10.14 21:01:15
@Deansdale: A kínai flotta története ennél egyszerűbb, amikor visszatért Afrikából a flotta a 1420-as években, utána meghalt a kínai császár aki kiküldte. Egy új császár lett, ekkor úgy döntöttek a kínai hivatalnokok, hogy túl sok pénzbe kerül a hajók építése és a flotta fenntartása, ezért hagyták szétrohadni a hajókat, azt gondolták hogy mindenki tudja hogy Kína a világ közepe és a kínai császár a világ ura, ezért felesleges egy flottára pénzt kidobni.
Nagy-Britanniában október elsejével életbe lépett a törvény, hogy a tyúkokat és egyéb háznál tartott szárnyasokat regisztrálni kell a bürokráciánál, és aki ezt elmulasztja az börtönbe kerülhet. Kettőt találhat bárki, hogy ennek mi a célja vagy értelme...
bircahang Meghalt... a ki? 2024.10.01 06:06:00
Nem vagyok Harry Potter rajongó, s ezzel enyhén fejeztem ki magamat. Valójában csak a legelső filmet "láttam", de azon is elaludtam a 25. perc környékén. A következő hír azonban felhívta figyelmemet: Megakadt a szemem a néven: ez nagyon furcsa: véletlenül értelme van magyarul egy…..
Madarász Henrik 2024.10.01 16:42:47
@Tapi2021: A Winnie mackó elég lett volna, nem kell mindent magyarra fordítani.
Nem bírják ki, nem bírják ki... Az autók vezérlését is olyan rendszerekre bízzák, amiket távolról hackerek meghackelhetnek. De miért? Tudni lehet, hogy ez nem biztonságos és immár a tét az emberi élet. "Bármelyik KIA-t feltörhették távolról a hackerek, ha tudták a rendszámát" "Biztonsági…..
Már megint írok a "fogyasztásról" is, mert most egy olyan dolog történt, hogy a hétvégén láttam, hogy az egyik konkrét terméknek amiről írtam legutóbb, hogy senki se veszi őket, megváltozott az ára... És nem csak annak. A Pick szalámiról van szó... Az én történetem a Pick szalámival az, hogy a…..
Nem nagyon akarok írni a felrobbanó csipogókról egyrészről azért, mert széleskőrben ismerté vált történet, másrészről még körülbelül egy hét után is sok dolog homályos. Egy cikket berakok, a többit inkább csak fejlből írom a fenti okok miatt... "Új fejlemény a csipogós robbantások…..
Ez nem is egy igazi cikk, csak viccesnek találtam valamit. Elkészült az úgynevezett  Draghi jelentés, ami Európa versenyképességével foglalkozott és körüljárta, hogy hogyan lehet az, hogy az EU-ban nagyobb a megtakarítási ráta és elvileg többet tudnánk beruházni, új cégeket, projekteket hozhatnánk…..
Egy olyan jövőt képzelnek el nekünk nagyon vagyonos emberek, ahol mi mindent bérlünk. Most itt egy újabb példa, hogy milyen problémád adódhat ebből: Ugyanis most azt történt, hogy úgy dobták ki a lakásukból az "őshonosokat" a migrik kedvéért, hogy hipp-hopp háromszorosára emelték az albérlet árát,…..
Utálom a blog.hu-t... Most is, baromi fáradt vagyok, de írtam egy szuper cikket az előbb és... az egész eltünt. A "mentés" törlésként funkcionált. Akkor vissza az első mezőbe... Olyan jó tuti nem lesz. Mostanában írtam többször is az elektromos autókról és ezek az írások arról szóltak, hogy…..
bircahang Gagauzok 2024.09.21 06:06:00
A gagauzok egy meglehetősen kis nép. Ennek ellenére két ismerősöm is van gagauz gyökérrel, az egyik negyed gagauz Bulgáriából, a másik fajtiszta gagauz Moldáviából. A gagauz őshaza Besszarábiában van. Ma sokan azonosítják Besszarábiát Moldovával, de ez pontatlan: egyrészt a nemzetközi…..
Tudósok, kiszámolták, grafikon, az utóbbi 500 MILLIÓ évben még sose volt olyan HIDEG mint az elmúlt pár évben, amihez most hasonlítják a jelenlegi állapotot. A dinoszauruszok 65 millió éve förmedtek meg, akkor nagyjából 15 fokkal volt magasabb a globális átlaghőmérséklet, mint most. A dínóknak…..
Madarász Henrik 2024.09.22 02:05:35
@Deansdale: Különben tényleg nem ártana egy olcsó megoldás a belső égésű motorok leváltására, mert elég keményen szennyezik a levegőt, elég sok asztmás van akinek nem tesz ez jót, persze az még jobb lenne ha végre felszámolnák a szén és fatüzelést és ahol lehet átállnának gáz vagy távfűtésre, persze tudom a mocskos EU felnyomta a gáz árát az oroszellenes szankciókkal.
A bolgár nemzeti emlékezet egyik vitás pontja, mely sokszor máig él: hogyan lehetséges, hogy a VII. század végén alapított, majd a VIII. sz. végétől erőteljesen növekvő bolgár állam előbb folyamatosan erősödve regionális erő lett, majd mindez a X. sz. második felében visszafordul, mégpedig olyan…..
Ha a történelmet a győztesek írják, akkor miért ilyen borzasztóan fehérellenes a történelemoktatásunk?Milyen háborút vesztettünk el, és ki nyerte meg?A válasz egyben magyarázat a modern világ helyzetére is. A nyugat politikai helyzete, amit éppen tapasztalunk abszolút értelmezhetetlen marad…..
Saint Severin en Condroz egy kis falu Belgium keleti részén. A falu és a templom alapítása összefonódik, a XI. században érkeztek ide szerzetesek és alapítottak egy, közvetlen a Cluny apátság alá tartozó kolostort, ami köré aztán felépült egy pár száz lakosú falu. ..
bircahang Taylor Swift felvállalta 2024.09.16 12:12:00
Taylor Swift felvállalta, Kamala Harrist támogatja az elnökválasztáson. Erről a régi orosz vicc jut eszembe: 1934, Moszkva. Sztálin magához hivatja Nagyezsda Krupszkaját: Krupszkaja elvtársnő, ha tovább ellenzékieskedsz, leváltalak Lenin elvtárs özvegyének posztjáról! Elképzelem:…..
Évek óta írok már a Matolcsy vs Varga témában. Már az előtt észrevettem a viszályt közöttük, hogy bármi baja származott volna ebből az országnak és figyelmeztetés volt az írásom: Tenni kell valamit ezzel mert különben baj lesz. Nem az első írásom a…..
Madarász Henrik 2024.09.10 21:17:55
@GABOR2: Eleve nem volt reális cél hogy lecseréljék elektromos autóra a mostaniakat, a legtöbb ember nem fogja tudni kifizetni az árát, addig fogják használni a régi autókat amíg szét nem esnek.
Madarász Henrik 2024.09.10 21:34:02
@GABOR2: A hidrogénes autó jobb konstrukció lenne ár szempontjából, nagyjából annyiba kerülne mint a mostani autók, csak sajnos mostanáig nem sikerült megoldani hogy ne legyen tűzveszélyes a hidrogén.
Madarász Henrik 2024.09.14 01:36:53
@Koenigsberger: Jártál már Kocsordon, ahol a mondás született ? :)