Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Madarász Henrik

0 bejegyzést írt és 1531 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ÚJTECHKOR... Daráljuk a híreket 2024.04.17 18:46:28
Egyéb hírek, amiket talán jobban elemzék, ha nem maradtam volna így el velük: "Informatikai zavar miatt álltak le világszerte a McDonald's éttermei" "Az USA szerint a vízszolgáltatókat támadják a hackerek" Á, végülis csak az ivóvizedről van szó, nyugodtan lóghatnak hasonlók…..
Nem is érti az ember, hogy a valóság miért nem adja vissza annak igazát, hogy jobb termék születik, ha nem a legjobb embereket veszed fel, hanem bőrszin, "elnyomottság" stb. más alapján választasz. Van egy cég amerikában amit úgy hívnak, hogy Skydio. Ez a cég drónokat gyárt, sőt azt hitték…..
Érdekes, korábban amikor olyan híreket olvastam, hogy egy cég rosszul teljesít általában, de a felhős osztály szárnyal látszólag, ( igazából baromi alacsony bázis érték miatt ) valahogy a befektetőket talán sohase nyugtatta meg a hír, pedig próbálták őket agymosni, hogy a felhőé a jövő és nem is…..
Párszor volt téma a blogom a kenyér árának kérdése, pontosabban, hogy miért emelkedett 100%-kal az ára. És igazából semmi igazságos, jó okot nem találtam rá, sőt. Most viszont született a portfolio.hu-n egy friss cikk ami pont ezzel a témával foglalkozik és... megerősít mindenben, ugyanis az összes…..
Sziasztok! Lehet be kéne fejeznem ezt a sorozatot, mert mostmár a mainstream is figyel a Matolcsy lázongására. Bár hibásan festi le képet. Meg most úgy tűnik béke lesz... De szerintem nem igazából, hisz bármi megszüntette volna az okokat? Na lássuk akkor: "Megszólalt Nagy Márton a Matolcsy…..
Deansdale Nem valós veszély 2024.03.07 08:42:09
Már többször találkoztam woke idiótáknál azzal az érveléssel, hogy valami amit a jobbosok szeretnének elkerülni az "nem valós veszély". Pl. ilyen a migráció Magyarországon, hiszen nem vagyunk tele négerekkel, vagy a gyerekek transzneműsítése, hiszen nem vagyunk tele levágott pöcsű/mellű…..
Madarász Henrik 2024.04.12 22:18:27
@valis47: Az oroszoknak Moldováig kellene hatolni és elvágni az ukránokat a tengertől, plusz Harkov környékét elfoglalni, ahonnan most lövik a határ menti orosz településeket, ez lenne nekik katonailag és gazdaságilag az optimális, hogy az ukránok gazdaságilag padlóra kerüljenek és minél többen lelépjenek nyugatra a háború után.
Deansdale Vallásismereti kisokos 2024.04.09 10:37:45
Páran a twitteren felfedezték a zsidó vallás egy érdekes vonását: a napi gyakorlatban arról szól az egész, hogy hogyan ne kelljen teljesíteniük a parancsolatokat, milyen kiskapukkal hogyan lehet átverni a zsidók istenét. És a szóban forgó deitás annyira hülye, hogy tiltja a kávéfőzést szombaton, de…..
Április 1-től legális a drog Németországban. Tulajdonképpen ez jó hír, 2 szempontból is. Egyrészt leleplezi magát ismét a liberális demokrácia: a hatalom öli saját lakosságát, kiszolgálva a drogkartelleket. Másrészt: tovább hülyíti és ritkítja az eleve idióta libbant németeket. Kevesebb…..
bircahang Elitváltás 2024.04.04 06:06:00
Az összeesküvés-elméletekkel az a baj, hogy mindent megmagyaráznak, s a mindennek az ellenkezőjét is. S mellékhatásként mindent elfednek. Persze az ember lelkes szereti a meséket, mert egyszerűek és mindent könnyedén megmagyaráznak. Csak épp mindez önbecsapás. Azaz végsősoron átverés.…..
Madarász Henrik 2024.04.05 01:19:44
@Gery87: A Frankfurti Iskoláról hallottál már ? Ez a komcsi társaság dolgozta ki annak az alapjait ami ma történik az USA-ban.
bircahang Megint választás 2024.04.04 12:12:00
Immár a 16. parlamenti választás lesz Bulgáriában idén júniusban. Tulajdonképpen tét nélkül, értelmetlenül. Az egésznek az oka: az egyik kormánypárt eltaktikázta magát. A dolog háttere. A 2009-2021 között szinte folyamatosan - 2 rövid szünettel - kormányzó Bojko Boriszov féle GERB párt hatalma…..
bircahang Dopeman - Puzsér 2024.04.01 12:12:00
Dopeman kritizálja Puzsért. Tök mindegy igaza van-e, ez egy kritika. Egyébként még igaz is nagyrészt. Tulajdonképpen egyetlen dolog nem tetszik Dopeman Puzsér-kritikájában: hogy előveszi Puzsér párkapcsolati válságát, ez övön aluli ütés, ilyet biztosan nem kellene. De minden másban pontos.…..
Ha a berlini U5-ös hosszabbításához, pláne a kölni földalatti stadtbahn észak-déli vonalához hasonlítjuk, nem épült sokáig a budapesti négyes metró, mégis soknak tűnt átélni. De most nem ezen akarok lamentálni, inkább csak megmutatnám, milyen volt a megnyitó napja. Azóta eltelt tíz év - ki mit lát,…..
Madarász Henrik 2024.03.31 01:24:43
@Fradista Utazó: Igen, ma már sehol nem hajlandók ilyen pluszköltségekre közösségi létesítményeknél, meg a mai építészek nem is hajlandóak ilyeneket tervezni, a 1950-es évek szocialista építészete volt az utolsó ilyen.
bircahang Mormon szenzáció 2024.03.16 06:06:00
Sehol se volt ez hír, ami nem véletlen, hiszen a téma kb. ismeretlen Amerikán kívül. Kívülállónak eleve hosszasan kell magyarázni mi is történt. Én is csak azért írom meg, mert van belőle mormonfüggetlen tanulság. Maga a hír: a kirtlandi (Ohio, USA) templomot a Krisztus Közössége eladta az…..
Madarász Henrik 2024.03.16 18:20:03
@cvsvrs: Szó sem volt semmilyen keresztény hitre áttérésről a német állam részéről, Merkel soha nem mondott ilyet, csak ölelgette a muzulmánokat.
Madarász Henrik 2024.03.16 18:24:21
@cvsvrs: Nincs olyan hogy kiutasítás Németországban, évente néhány száz illegális bevándorlót raknak ki, miközben milliók jöttek illegálisan, még gyilkosokat, nemi erőszakolókat, terroristákat sem szoktak kirakni.
Madarász Henrik 2024.03.16 18:26:40
@cvsvrs: Jól tette Orbán, a kívánatos szám a nulla, menjenek a gazdag olajsejkekhez a muzulmánok, persze nekik nem kellenek.
Alapvetően szinte az egész világon jár valami plusz a volt államfőknek. A kérdés magyar rendezése viszont extrém. Annak idején azért lett ilyen, mert Göncz Árpád életében szentté lett avatva, plusz ki lett kiáltva világrengető politikusnak és híres írónak (valójában teljesen ismeretlen…..
bircahang Elveszett megyenevek 2024.03.02 06:06:00
A Trianon előtti Magyarország utolsó közigazgatási reformja 1881-ben volt, akkor alakult ki a Trianon idején hatályos 72 közigazgatási egység: 71 megye + Fiume, mely egyik megyéhez se tartozott, de önálló megyét se alkotott (a 71 megyéből 8 Horvát-Szlavónország területén, innen a népszerű "64…..
Deansdale Mi is az a fasizmus 2024.02.19 11:26:03
Általában nem jellemző rám, hogy definíciókon lovagoljak, elvégre minden normális ember tisztában van a legtöbb alapfogalommal, de a Csillagközi Invázión kirobbant sokadik vita után úgy éreztem kénytelen vagyok kicsit jobban elmélyedni a témában, hátha a ballerek tudnak valamit, amit én nem. Már itt…..
Madarász Henrik 2024.02.19 17:03:25
@GABOR2: Különben ha egyszer lenne egy sikeres jobboldali párt, vissza kellene szereznie a szavak eredeti jelentését, mert a baloldal győzelmeinek gyökere az hogy rákényszerítette a saját szóhasználatát a normális emberekre, tehát a meleg egy fizikai jelenség és nem egy buzi, a szivárvány egy természeti képződmény, nincs olyan hogy homofóbia, mert senki nem fél a homokosoktól és lehetne sorolni.
Madarász Henrik 2024.02.20 19:25:46
@Huszonhármas: Nem lehet összehasonlítani a kettőt, a Fidesz simán nyom egy pártpropagandát a sajtóján keresztül, hasonló mint a reklám. A balosok viszont sokkal aljasabb módszert alkalmaznak nyugaton, mindenhol ők vannak vezető pozícióban az embereket befolyásolni tudó területeken, mint a sajtó, az oktatási rendszer, közösségi média, filmipar, nagyvállalatok, aki kilóg a sorból kíméletlenül elintézik, a kisembereket simán kirúgják, ha mondjuk nem akar buzivonulásra menni, a nevesebb emberek ellen pedig szellemi lincselést folytatnak a kínai kulturális forradalomhoz hasonlóan, mondjuk ha nem akar egy buzit nőnek nevezni.
Madarász Henrik 2024.02.29 01:14:09
@GABOR2: Remélem azért erre nem kerül sor, mert a vége az atomháború lenne. Sajnos a lengyelek, litvánok, észtek, lettek annyira gyűlölik az oroszokat hogy simán mennének oda önként harcolni az oroszok ellen.
Csillagközi invázió, leánykori nevén Starship Troopers. Heinlein könyve egy olyan társadalmat ábrázol ahol nem csak a jogok, de a felelősségek is komolyan vannak véve, és a rendszer felépítőjeként a hadsereg veteránjait szemelte ki, tehát a péppé hülyített nyugati nyálhadak szemében fasiszta ő is,…..
Madarász Henrik 2024.02.24 21:51:08
@valis47: Tényleg nagyon sokáig nyugatbarát politikus volt Putyin, még az Irán és Észak-Korea elleni szankciókat is támogatta, vicces módon gyakorlatilag ma csak ez a két ország amelyik tisztességesen viselkedik az oroszokkal és nem simán nyerészkedik rajtuk, mint a kínaiak, az indiaiak és a törökök.
Pár éve kiderült az Intel processzorokról, hogy bizonyos fajta sebezhetősége és rengeteg hiba van bennük és az egészet újra kell tervezni, hogy ez a fajta hiba többé ne okozzon gondot. De héj, akkor mondták, hogy az AMD a megoldás, annál nincs ilyen... és oké, talán nincs "ilyen", de úgy tűnik van…..
Madarász Henrik 2024.02.20 13:09:13
@gigabursch: Igen, ezek a cégek szorosan együttműködnek az USA titkosszolgálataival, direkt vannak hibák, hogy megtudják figyelni az embereket, különösen külföldi vezetőknél hasznos, mint Angela Merkel esetében, lehet infokat szerezni és időnként zsarolásra is jó.
Off: Ó, hogy én mennyire "imádom" amikor a blog.hu automatikus mentési és rendes mentési rendszere is csődöt mond és ezért írhatom újra a cikk 3/4-ét, mert az egésznek semmi jele addig amíg saját szememmel nem látom, hogy nem, nem mentett el egy csomó mindent. És harmadik nekifutás: ----- Nemrég…..
Ismét egy "szép munka" a frissítéseket illetően: "Elrontotta a Microsoft a letöltéseket az Edge legújabb verzióiban" "Elronthatja a Start menüt és a tálcát is a Windows 11 legújabb frissítése" De más módon is kimutatta a Microsoft, mennyire szereti a felhasználóit. Most egyszerűen úgy döntött,…..
Csak röviden... A legutóbbi Varga vs Matolcsy-ban megírtam, hogy az történt, hogy bezuhant a világpiacon az olaj ára és a magyar újságírás valósággal elkezdett vajúdni, hogy igen, hatalmas árcsökkenés történt, de áááá... megjelenjen-e ez a magyar árképzésben, vajon hatni fog-e majd a magyar árakra.…..
bircahang Mesterlépés 2024.02.19 12:12:00
Mi lenne most Orbánék meglepő győztes lépése? Csodálkozom, hogy senkinek se jutott eszébe, pedig teljesen logikus: a köztársasági elnök közvetlen választásának bevezetése. Itt is az alkalom: az EP- és az önkormányzati választással egyidőben. S nem számít a jogi érv, hogy a magyar…..