Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ezekiel 25,17

0 bejegyzést írt és 274 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kidurrantottunk 24 palack pezsgőt, mert kíváncsiak voltunk, hogy az elmúlt egy évben a magyar piacra került pezsgők változtattak-e a színvonalon. Vaktesztünkön 5 ország termékeit kóstoltuk, meglepő eredményekkel...
  Akik még a fegyverletétel után is kitartottak - volt hogy csak véletlenül. Götterdummerung   Hitler ugyan ezeréves Birodalmat vizionált, de a tízenöt évet sem kapta meg. A Nagyvezér pedig 1944 végére már totál becsavarodott, ahogy ez már  az Adolf hiányzó…..
Ezekiel 25,17 2015.06.29 10:17:55
@Minorkavidor: A feltétel nélküli kapituláció elvárása legalább akkora háborús gaztett, mint egy háború kirobbantása.
Elszomorító nézni ezt a magyarországi vitát a „gazdasági” bevándorlásról: mindenki szajkózza a szajkózni valót, pártállásától függően. Fekete-fehér, jó-rossz, megélhetési vagy politikai, és ezzel le is van zárva a kérdés. De hogy valaki komolyabban megvizsgálná…..
Ezekiel 25,17 2015.01.30 09:36:26
@ndb: Amiből ki szoktak indulni, korabeli krónikák leírása egy-egy vidékről, ahol néha említést tesznek az adott terület lakosságáról.
Birtoklevelek, feljegyzések.
Illetve az egyik legfontosabb forrás szokott lenni a helységnevek és az egyes helységeken belül a földrajzi (dűlő-, folyónevek eredete). Itt a nevek eredete szinte biztosan megmutatja a vidék eredeti lakosságának származását, mert az utánuk jövő a már adott nevet veszi át. Nem véletlen, hogy Erdélyben gyakorlatilag nincs román eredetű helységnév, vagy legalábbis minimális arányban ( 5% - vagy kevesebb).
Látszólag egy több éve tartó vita zárult tegnapelőtt, midőn az ukrán külügyminiszter nyíltan kijelentette: „nem lehet szó kettős állampolgárságról, pont!” Pavlo Klimkin szavai valószínűleg további lejtőre helyezik a magyar-ukrán kapcsolatokat, mivel egy hazai…..
Ezekiel 25,17 2015.01.07 14:09:22
@HUNtington: A cikkből szintén kimaradt, hogy míg Ukrajna egyik oldalról kétségbe vonja a kettős állampolgárság intézményét, másik oldalról meg hetente kuncsorog (tőlünk is) gázért.
Előzmény: Bevezetés, Phenjan 1. rész, DMZ és Keszon, a vidéki Észak-Korea és Phenjan 2. része, a hegyvidéki Észak-Korea, Phenjan 3. rész, közlekedés Észak-Koreában, a Dzsucse-eszme, a lakás- és élelmiszerhelyzet,  A helyi lakosok, járókelők, akiket a buszból vagy…..
Ezekiel 25,17 2014.10.15 10:42:04
@alimail: Nagyon érdekes volt ez az írás is, köszönjük! Remélem van még olyan dolog nem írtál. Ha jól emlékszem még Mongólia is hátra van.

Egyébként mi volt a véleményed, hogy mennyire ismerik a világot az északiak? Tudják, hogy nagyjából hogyan élnek pl. délen vagy Kínában, Japánban? És tényleg meggyőződésből viselik a kitűzőt, vagy csak muszájból?

Azt hiszem, hogy egy diktatúrában, főleg egy zártban, egy kívülálló számára mindig nehéz leszűrni, hogy mi az azt elszenvedők valódi véleménye. Pl. a 80-as évek Romániájában is hihette azt egy külföldi, hogy itt mindenki szereti Ceausescut és a szocializmus építésének lelkes híve, pedig ugye közel sem ez volt a helyzet.

Egyébként én korábban azt gondoltam, hogy sokkal rosszabbul élnek, és sokkal fejletlenebb az ország, de a beszámolóidból azt látom, hogy van ugyan hiánygazdaság, de azért el-elműködik valahogy...
Pangea Mit brennender Sorge 2014.09.28 21:48:41
"It is easy to see how Luther prepared the way for Hitler." Dr. William Temple, Canterbury érseke 1941, London  A második világháborút követően kialakult általános nézet szerint a katolikus egyház és a Vatikán legjobb esetben is Hitler kollaboránsai voltak, akik semmit sem…..
Ezekiel 25,17 2014.10.01 16:22:17
@Tranquillius: @Szúnyog: @Locassen:

Köszi a válaszokat, én hiszek nektek. Brendelt persze én is ismerem, szerintem vitáztam is vele egy jópárszor, még a nol.hu-n.

Épp ezért kezeltem fenntartással az állítását, bár bevallom, ennek hajlamos voltam hinni.

Na mindegy...

Egyébként nekem, szigorúan nem tudományos szempontból és laikusként, úgy tűnik, hogy a protestáns országokban gyakrabban jelentek meg a múltban a faji felsőbbrendűséget hirdető eszmék. (Lásd. Dél-Afrika és a református búrok, Németország, USA a 19. században (elkülönítés), Németország, stb.)

Többen is felhívták a figyelmet arra, hogy Magyarországon is a Jobbik a protestáns területeken erősebb, de én azt gondolom, hogy ennek 1000 más, pl. szociális oka is lehet, illetve összefügg a cigány lakosság térbeli eloszlásával. Illetve a legutóbbi választáson Heves megye volt az egyik legerősebb megyéjük, ami kifejezetten katolikus megye.
Amikor helyi idő szerint hajnali fél egykor a harminc fokban tikkadozva megláttuk az Asztrahány-Izsevszk-járat rozoga szerelvényeit, már sejteni lehetett, hogy kemény utunk lesz Kazanyig. Nem tévedtünk nagyot. Elaludni, még úgy ahogy sikerült, hogy aztán hajnalban arra keljünk, hogy…..
Vajon mit gondolnának rólunk őseink, ha tudnák, hogy van egy olyan, akár zsebben is elférő eszközünk, amivel megismerhetjük az emberiség összes elérhető tudását − és mégis csak arra használjuk, hogy meztelen nőket, aranyos kiscicákat nézegessünk, vagy végtelen és…..
WinMagazin Támad Ciprus! 2014.08.12 10:00:00
A ciprusi székhelyű gyártó, a Prestigio eddig csak az Androidos piacot látta el okostelefonokkal, valamint táblagépekkel. Igaz, az utóbbi időben (mióta szinte ingyen jár a licence) megjelentek Windowsos eszközök is a kínálatukban. Most teljes szövetségre léptek a Microsofttal, és…..
„Egyedül Oroszország képes megállítani, távol tartani a régiótól a nemkívánatos nyugati behatolást: a kíméletlen pénzvilágot, a multi cégeket, a bóvli kultúrát, a pusztító liberalizmust. Nem Ukrajnáról, Majdanról, Krim félszigetről van szó, hanem Európa jövőjéről!…..
Nem sok jót jelent, ha az embernek az egész életét egy hideg ütközőzónában kell leélnie. Márpedig úgy tűnik, hogy sok ukránnak ez lesz a sorsa a következő években, évtizedekben. Azoknak is, akik a Majdanon tüntetnek Európáért és azoknak is, akik pénzért vagy egy tál…..
WinMagazin Előny a referenciánál 2013.10.30 08:00:00
Egy évvel ezelőtt nagy dilemmában voltam. Még nem lehetett kapni, de már bemutatták a 8X-et, illetve a Lumia 820-920 párost. Én éppen telefonváltás előtt álltam, nem igazán volt kérdés, hogy haldokló WP7-es HTC-m utódja egy új WP8-as készülék lesz. Sokat rágtam magam, mert a…..
Paul Thorrott elmélkedése a Windows Phone 8.1-ről legutóbb kiszivárgott információkat értékelve. Mialatt a Windows Phone 8 GDR3 már itt van a spájzban - és igen, Paul hamarosan kivesézi ezt a fontos frissítést is a blogján - a napokban kapott pár figyelmet érdemlő információt a…..
Jenő, ezt a levelet nem írom meg neked. Nem írom meg, mert fölösleges. Ugyanazt tudod, amit én, illetve én ugyanazt írom, amit te tudsz, és ha néha – nagyon ritkán – eltanácstalanodunk, mindkettőnk helyett gondolkodik közös barátunk, a kabinetfőnök. Néha akkor is, amikor…..
WinMagazin Kell-e nekem WP8? 2013.04.09 08:00:00
A Microsoft 2010 őszén indította útjára a Windows Phone 7 elnevezésű mobil operációs rendszerét, ami a Windows Mobile után egy teljesen új irányt hozott. A WP7-et leginkább a teljesen újragondolt, eredetileg Metro, majd később Modern UI-ra keresztelt kezelőfelület és a…..
  Úgy mondják, a szlovákiai magyar fiatalok jelentős hányadának két részre osztódik egy naptári év: amikor várják, és amikor átélik az év egyik legemlékezetesebb egy hetét, azaz a Gombaszögi Nyári Tábort. Ilyenkor mindannyian összecsomagolják a sátrat, a csajkát, a…..
Ezekiel 25,17 2012.07.12 14:29:38
@Apeiron: fasz
  Tovább tart Kövér László és a magyar kormány Nyirő-ügyi vesszőfutása. Előbb Elie Wiesel magyar származású, Nobel-békedíjas író adta vissza a Magyarországtól kapott nagykeresztjét, majd Izrael vonta vissza a házelnök Wallenberg-emlékünnepségre szóló meghívását. Most…..
Ezekiel 25,17 2012.06.25 23:54:14
Én nem hiszem, hogy bármi haszna is van Nyírő újratemetésének, de azt gondolom, hogy tökmindegy mit csinált Kövér valamibe úgy is belekötöttek volna a zsidó szervezetek.

Nyírő nyilas múltjáról a kutya nem hallott eddig, olvastam tőle 1-2 novellát, és semmi jelét nem tapasztaltam.

Szóval édesmindegy mivel állt volna elő Kövér (vagy nem ő, hanem valaki más), így is-úgy is megtalálták volna. Lásd a legutolsó nyüszítést:

www.hirado.hu/Hirek/2012/06/25/15/Zsido_szervezetek_vegyek_ki_az_antiszemita_irokat_a.aspx

És az emberbe előbb-utóbb felmegy a pumpa. Nehogy már mindent egy agresszív kisebbség szemüvegén keresztül kelljen nézni! Szabó Dezső nagy író Az elsodort falu önmagában korszakos, Sinka költészetéből meg sok mindent hangsúlyoztak és ismertettek, de antiszemitizmust biztos nem. Ezzel csak azt érik el, hogy ez emberekben azt tudatosodik, hogy jé, ennyi híres író antiszemita volt. Vajon miért?

Egyébként meg azt hiszem, hogy nem sok író maradna, ha mindenkit kigyomlálnánk azok közül, amely egy bizonyos csoporttal szemben averzióval viseltetett.

Ady pl. utálta az úri Magyarországot, akkor most az összes arisztokrata leszármazott kezdjen el hőbörögni, hogy márpedig neki nincs helye a tankönyvben? Vagy a vállalkozók József Attila ellen, mert azt írta, hogy döntsd a tőkét?

Abszurd az egész, csak az a baj, hogy a zsidó szervezetek ezt halál komolyan gondolják.
Ezekiel 25,17 2012.06.26 00:23:16
@tewton: na és 1918 nagyszerű őszét se feledd el. A tanácsköztársaság brutálisabb volt, de az igazi kárt Károlyi és bandája okozta...
Kedvenc hírportálomról, blogomról van szó, ahol kötetlen stílusban, őszintén írhatott mindig a fiatal nemzeti konzervatív/jobboldali szerzőgárda. Vannak radiálisabbak, vannak nemzeti keresztények, nemzeti liberálisok, vannak univerzális fideszesek. Fenntartva, hogy véleményem…..
„Lehajlok a szent humuszig:E szűzi földön valami rág.Hej, égig nyúló giz-gazok,Hát nincsen itt virág?”Ady Endre: A magyar Ugaron  A tudósító – amint az megjósoltatott – súlyosbodó harcokról számolhat be, elszórtan már a nehéztüzérség is…..
Ezekiel 25,17 2012.06.11 23:55:50
@bbjnick: Nem , igazából tartok tőle.

A sokadik kioktatás, mucsázás, bőgatyázás, szarból jövőzés stb. (amit a vélemény- és ízlésdiktátorok használnak a másként gondolkodók alázására) után
valakinek tényleg elgurul a gyógyszere, és igazából bánt valaki. Nem úgy mint most a kamu horogkereszttel meg rászistá felirattal, megrendelt Molotov-koktéllal, állítólagos utcán inzultálással, hanem úgy komolyan .

És akkor mi leszünk Európa fasiszta mocska, csak mert valaki nem bírta már elviselni a folyamatosan provokáló hülyegyerekeket és odacsapott.
  Sorozatunk eddigi részeiben elsősorban a szlovák-magyar viszonyt elemeztük, most azonban eljött az idő, hogy a szlovák nemzetépítés néhány egyéb, vasbetonba öntögetett elemét is megvizsgáljuk.   Az ember az (egykori) 1000 koronásról, Andrej Hlinka kétségkívül a XX.…..
Ezekiel 25,17 2012.06.08 10:48:54
@vizipipa: jaja, csodálkozom én is, hogy még nem jött ide. Majd elmondja, hogy csak véletlenül szerepelt az ezer koronáson, különben is, az már nincs is, bezzeg minden magyar titokban 50000-est szeretne, rajta Horthyval...:)
  Mink csak amolyan plasztik-monarchisták vagyunk, akik gyerekkorukban a közép-európai térkép határait igazították ki a megfelelő irányokban; és akiknek felnőttkorukban is eszükbe jut néha, milyen is lett volna, ha II. Ottó a királyunk abban a vérzivataros múlt században. Az…..
Most hétfőn a reggel dolgozni, iskolába járó honfitársaink jó része alighanem morcos hangulatban ébredt. Az ok egyszerű: óraállítás volt. Ráadásul az a kellemetlen fajta, amikor elvesztünk egy órát a vasárnapunkból.  Minden évben március és október utolsó…..
Ezekiel 25,17 2012.03.26 23:09:25
@ubu1: Neked van igazad!

Ezt már én is régóta mondom. A mi földrajzi helyünknek a nyári időszámítás felel meg télen-nyáron. A mi téli időszámításunk a németeknek, franciáknak való.