Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hecate66

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
Hecate66 2018.08.10 16:15:38
Kedves Macska-fogó!

Sajnos nagyon el vagyok keseredve, remélem te tudsz nekem segíteni. :(
Van egy 6 èves ivartalanitott lány cicám, aki kissè fèlős ès nèha antiszociális szemèlyisèg. Kiskorában sokat bántotta a többi macska mielött mèg hozzám került, nálunk egyedüli cicakènt tengette az èletèt 5 és fèl èvig.
2 hete örökbe fogadtunk egy 10 hetes kiskandurt, akinek a szemèlyisègèt/fejlődèsèt 3 hetes kora óta nyomon követtük és ez alapján esett rá a választásunk. Láttuk, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott kiscica, a többi macskával is jól kijött. Elvittem állatorvoshoz kètszer is vidèken, a doki is áldását adta rá, hogy mehet másik cica mellè, mert kinti macskának a kölyke. Vidèken elkezdtük a karantènozást /külön szoba/, az összeszoktatás első lèpèseit, mint pèldául szagminta, ajtó túloldalán etetès. Egy hèt elteltével találkoztak szemtől szemben, akkor a nagy macskám fújni és morogni kezdett, de nála ez a szokásos reakció, még szokott nyugodni egy idő után. Továbbra is korlátozzuk a kèt macska találkozási idejèt, az estèt külön zárva töltik. Így is lett, itthon már kevesebb morgás és fújás volt, a nagy tartja a kicsivel a távolságot, ha nagyon közel megy akkor megy a morgás, de mindig biztosítjuk neki, hogy magasabb ponton legyen és onnan nèzhesse a picit. Nagyon sokat játszom a picivel napi szinten, de mintha sosem akarna kifáradni. Amikor játszunk a nagyot is próbálom bevonni, ami működött egy darabig, de a picinek új hobbija lett, hogy a nagyot cseszteti, és szó szerint terrorizálják. Hiába morog rá ès fúj, nem is érdekli, pofont is kapott a nagytól de az se èrdekli, szekálja tovább... Már ott tartunk, hogy a nagy nem mer szabadon közlekedni a lakásban, ha a pici ki van engedve a helyéről ès retteg.
A pici fèkezhetetlen, hiába szólok rá, hiába húzom el, vagy próbálom pálcás játékkal terelni, de akkor is vergődik, hogy a nagyot csesztesse. Próbáltam spriccelőt, tapsolni, hangokat kiadni, mellècsapni, hogy meghátráljon, de egyszerűen fèkezhetetlen. Nem tudom mivel megállítani, csak ha külön zárom őket.
Nem akarok a kicsinek új gazdát keresni, de ha így megy tovább, hogy a másikat igy stresszeli akkor sajnos nincs más választásom. :(
Te vagy az utolsó remènyem, kèrlek, ha van valami ötleted, akkor szívesen fogadom és nagyon megköszönöm!
Hecate66 2018.10.27 21:58:28
Kedves @Macska_fogó:!

Köszönóm szépen a válaszodat, a napi rutinok már kialakultak közben, megvan az etetéseknek és játéknak az ideje.
A kicsit közben ivartalanitottuk pár napja, de ettől függetlenül már ritkán megy a nagy után. Sajnos ez a morgás-fújás probléma a nagynál még mindig fenn áll, hiába nem megy a közelébe már a kicsi, csak folytatja tovább és egész nap be nem áll a szája. Ezzel az a gond hogy a kicsit felspanolja teljesen és akkor persze megy oda hozzá egyből, kb napi szinten 3 alkalommal megy oda. A nagy néha kegyes pillanataiban szaglássza a kicsit és szokott is vele játszani, de aztán megy a morgás-fújás tovább. :)
Probáltuk többet szeretgetni a nagyot, többet foglalkozni vele, de mindhiába. Még klikkerezni is tanitom őket, hátha összekapcsolja a kicsit jutifalattal igy pozitiv érzések legyenek benne mikor a kicsivel egymás mellett ülnek csendben. Amint abbahagyom már megy a hiszti a nagy részéről. :)
Nagyon szeretem mindkettöt de ez a helyzet már unalmas, hogy megy a handzavar egész nap. Természetesen még nem hagyom őket egy légtérben mikor nem vagyunk otthon, még éjszaka is külön vannak, a nagy velünk alszanak.
Nem tudom, erre tudsz valamit javasolni? Előre is köszönöm.