Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Győry Péter

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    E heti bejegyzésünkben arra voltam kíváncsi, hogy vajon éjjel vagy napközben képződtek a jobb hozamok a világ legértékesebb vállalatának árfolyamában.  ..
Következő cikkünkben egy érdekes mutatót kívánok ismertetni, mely az Altman-féle Z-mutató. Leginkább a vállalatok csődelőrejelzésére szokták használni. Természetesen ez sem jelez biztosra semmit, ennek ellenére tartós egyirányú változása felhívhatja a vezetők és befektetők figyelmét, hogy érdemes…..
Sok elemző és hírlevél szerint a leghosszabb bikapiacban vagyunk eddig. Mostani blogcikkünkben az S&P 500 indexnek az elmúlt hét keddi új csúcsdöntése alkalmából egy rövid visszatekintést teszek, hogy honnan indult a mostanáig kitartó emelkedő trend és megemlítek pár jelentős mérföldkövet...
Cikksorozatunk következő részében az amerikai városi hulladékgazdálkodási piacra tekintek ki és ismertetem a nagyobb vállalatokat. Az Amerikai Éptőmérnökök Társasága évente összeállt egy riportot (Infrastructure Report Card-2017), melyben kitér a városi hulladékkezelésre is. Ez alapján egy amerikai…..
A 21. század egyik nagy kihívása a népességszámmal együtt növekvő hulladék elszállítása, feldolgozása. A Worldbank 2012-es tanulmánya (What a waste: A Global review of solid waste management) szerint a városokban évente keletkező szilárd hulladék mennyisége elérheti a 2,2 milliárd tonnát is…..
A szórakoztató tartalmakat gyártó vállalatok közül a Netflix múlt havi jelentését követően a héten a Disney tette közzé alapvetően kedvező számait. A tavalyi azonos időszaki negyedévhez képest 7%-os árbevétel (14,24-ről  15,23 milliárd dollárra) és kétszámjegyű EPS növekedést ért el (1,58-ról…..
Győry Péter 2018.08.15 16:13:58
@Taste4me: Kedves Taste4me!
Jogosan merül fel a kérdés. Én elképzelhetőnek tartom, hogy lesz helye a Disney saját streaming szolgáltatásának a piacon, hiszen nagy tartalmat tudnak kínálni már az elején is, főként rajzfilmek és gyermekeknek szóló sorozatok tekintetében. Ezt a nézőközönséget az említett versenytársak nem feltétlen célozták még meg, illetve a Disney-nek itt komparatív előnye lehet a többiekhez képest. A fogyasztók döntését természetesen még az ár is befolyásolni fogja, melyről pontos információt egyelőre nem mondott a vállalat, csupán annyit, hogy a Netflix díjai alatt tervezik bevezetni.