Regisztráció Blogot indítok
Adatok
g4brielsmith

84 bejegyzést írt és 335 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
g4brielsmith 2023.01.27 07:26:26
@Máté Barca: Nem védeni akarom a Margitot, de azért a Sociedad ellen nekünk is szerencsénk volt, hiszen dr. Kubo bődületes kapufája, majd ter Stegen labda eladását is megúsztuk.
De amúgy igen. Rohadt idegesítő, hogy 10/3 gól úgy megy be, hogy valamelyik játékosuk nem ér oda, lukat rúg, de már is ott van Benzema és gól. A maradék 3-4 gól az büntető és pár egyéni megvillanásból vagy szép összjátékból van a többi.
g4brielsmith 2023.01.15 18:30:23
@Máté Barca: Picit féltenék még Araújo-t a fizikai állapota miatt. Bízzunk benne, hogy minden klappolni fog ma és megnyerjük a szuperkupát, ezzel az első fricskát adva idén a Margitnak.
g4brielsmith 2023.01.07 16:51:53
@Raven1975: Bízom benne, hogy a sajtótájékoztató további részében elhangzott mentális/önbizalom hiánybéli problémák vannak csak jelenleg. Erre egy Atletico de Madrid elleni győzelem kellően feltüzelheti a csapatot.
g4brielsmith 2023.01.05 13:42:45
@Raven1975: Teljesen igazad van Raven!
g4brielsmith 2023.01.06 14:33:19
@Dr Mouse: Szerintem a következő pár hét választ ad arra, hogy van-e okunk reménykedni valamilyen kupa megnyerésére idén.
g4brielsmith 2023.01.07 12:19:40
@Dr Mouse: A remény hal meg utoljára! :)
Sempre Culers Xavi szenvedése 2023.01.06 10:26:58
g4brielsmith 2022.12.31 09:13:12
@Máté Barca: Messi esetében két részre osztanám az esetet:

1: Ha a szívemre hallgatok minden szó nélkül vissza igazolnám, hiszen az itt töltött idő alatt Messi neve egybe olvadt a klubéval.

2: Másik a realitás és a sportszakmai része. Sajnos a jövő nyár sem lesz egyszerű igazolások terén, hiszen az LaLiga pénzügyi szabályzásai miatt ismét nehéz lesz igazolni már most télen is… Emelett a mai labdarúgásban nem engedheti meg magának egy csapat, hogy csak 8 mezőnyjátékos védekezzen. (Griezmann ebben volt jó, hogy az ő munkabírása valami hihetetlen módon nagy volt. De ne várjuk ezt el egy 30+ Messi és Lewandowskitól…)
g4brielsmith 2022.12.31 13:36:28
@Raven1975: Bízzunk benne, hogy Lahoz nem akar szerepelni ezen a mérkőzésen. A kezdő szerintem viszonylag jó, a cserepad pedig erős. Jó szurkolást mindenkinek! Visca el Barça!
Sempre Culers Culers Szerda 2022.11.09 08:00:00
g4brielsmith 2022.11.10 07:19:27
@Máté Barca: Egy Memphis-Moukoko csere szerintem simán kivitelezhető lehetne.
Ha egy kicsit a keret változtatásáról is lehetne írni én pár dolgon biztos változtatnék.

A kapus poszt viszonylag egyszerű, hiszen MATSZ kiváló szezon fut. A kérdés a második számú kapus… Megelégszik-e vele Inaki, vagy ismét kölcsönbe távozik. Ugyan ez a helyzet Arnau Tenassal is, aki szerintem jobban illene a Barca tematikájába. Az idő mindenre választ ad!

Jobbhátvéd posztra párszor felmerült Diego Dalot neve (igazából vele se lenne nagy baj, hiszen ingyen érkezne, így nagy bukó nem lenne az üzleten). A másik pedig egy korábbi La Masia növendék, aki jelenleg Girona játékos. A 19 éves Arnau Martinez. Viszont, ha Dalot nem, akkor Porro a Sportingból tökéletes. (Trincao+némi pénz tökéletes). Így Bellerin és Roberto is távozhatnak, szerencsére lejár a szerződésük.

Ritka az ilyen, de a középső védő poszt viszonylag stabil (persze, ha nem sérült mindenki… :D) Koundé, Araújo, Christensen. Nálam Eric fix távozó lenne, helyét a “B” csapatból Chadi Riad venné át (stílusa rettentő mód hasonlít Araújoéra, azzal a kivétellel, hogy ő képes a szervezésre, illetve ballábas). Marcos Alonso középső védőként nem nyújt rossz teljesítményt. Hozza az átlagot, nálam cserének bőven elfér.

Úgy tűnik Baldé rohamos fejlődése megoldás lehet az öreg Jordi pótlására, és ha így halad az ifjú spanyol, akkor hamarasan a felnőtt válogatott is behívhatja. Az "öreg” Alba kiváló lenne még erre a posztra, csak az a fránya fizetése… Pedig egy Baldé-Alba páros tökéletes lenne még 1-2 évig. Ha viszont sikerül a vezetőségnek elüldözni Jordit, akkor a helyükbe a szintén Masia nevelést igazolnám szintén ingyen, nevezetesen Grimaldo-t. Rettentő két szezonja van a Benficával és szerintem megérett arra, hogy visszatérjen.

A középpálya igényelne némi átalakítást. Sergio felett eljárt az idő, így az ő pótlása idén szerintem prioritás. Házon belül is kivitelezhető lehetne, hiszen Frenkie is képes megjátszani ezt a posztot, viszont neki is a magas fizetése lehet az akadály. Én megtartanám a 3 középpályás felállást, csak más formációban (két védekezőbb és egy támadóbb). Ebbe a rendszerbe tökéletesen illene Frenkie, mellé egy Gavi féle pitbull tökéletes. Frenkie cserése nálam Mikel Merino lenne, Gavié pedig Kessie vagy Nico. A támadóbb kp. természetesen Pedri. Az ő “cseréje”, vagy váltótársa lehetne Messi és Bernardo. Igen, visszahoznám Messit. Pablo Torre pedig mehetne kölcsönbe egy BL szereplő kiscsapathoz (lásd Brugge).

Jobb oldali támadó: Őszinte leszek… Dembele és Raphinha is távozhatna nyugodt szívvel. Dembele fejben kevés, Raphinha pedig számomra nagy talány. Ezt a szintet Abde is hozta volna (de minek is ingyen a Masiaról valaki, ha igazolhatunk egy hasonlót 65 millióért?! :D). Melyükre Messi érkezne (ahogy már korábban is említettem), illetve Ez Abde szerintem tökéletes lenne. Hatalmas potenciál van a csávóban. És akkor nem is említettem a Masia új üdvösségét: Lamine Yamalt. Júliusban tölti a 16. életévét. 1-2 meccsre simán felhoznám a nagyokhoz, szokja a légkört. Illetve ott van a B csapatból Ilias is.

A csatár poszton Lewa személyébe mèg két évig fix egy klasszis van. Ahogy fentebb írtam egy Moukoko-Memphis csere kivitelezhető lenne. Az ifjú támadó rengeteget tanulhatna a lengyel világklasszistól!

Bal szélső… itt is őszinte leszek. Ferran mehetne nyugodtan. Ansu Fatit kölcsön adnám egy Ajax kaliberű csapathoz, hiszen sérülése után nem igazán jön ki neki a lépés. Ott visszanyerheti az önbizalmát, ha pedig ott sem menne neki, akkor nyílván itt sem. Kicsit erősnek érzem a hátán a 10-es számot. Nyáron jó választás lenne Zaha, illetve én elgondolkoznék Gakpo szerződtetésén. (Nyilatkozata alapján neki Barca poszterek voltak a falán, így ha a szívére hallgat akkor a gránátvörös-kék mezbe bújik. Szerintem megvan benne már az a szint, ami ebbe a csapatba kellene). Így Gakpo-Zaha páros nyomulhatna a bal oldalon.

Hát ez lenne a én csapatom…

ter Stegen-Pena/Tenas
Martinez-Dalot
Araújo-Christensen
Koundé-Alonso-Riad
Baldé-Alba/Grimaldo
Frenkie-Merino
Gavi-Nico/Kessie
Pedri-Bernardo
Messi-Abde/Ilias/Yamal
Lewandowski-Moukoko
Gakpo-Zaha
Sempre Culers Culers Szerda 2022.11.02 10:46:47
g4brielsmith 2022.11.02 12:30:33
@Raven1975: Szerintem bízhattak nála is egy Auba féle feltámadásban, ami eddig egy Adama Traoré féle csúfos visszatérés lett.
Piros pont a vezetőségnek, hogy csak egy éves szerződést kötöttek vele!
g4brielsmith 2022.11.03 10:48:49
@Máté Barca: Szinte minden Culé Messi mellett döntene... Ha a pénzügyi részét nézzük a vezetőségnek is hatalmas nagy ász lenne ezzel a kezébe, hiszen kijavítanák a pár évvel ezelőtt elkövdtett hibákat. (plusz a marketing értékes sem mindegy, ahogy te is írtad)
g4brielsmith 2022.11.03 22:31:05
@Raven1975: Akármilyen megosztó személyiség El Presidente ezzel a döntéssel koronázta meg a pályafutását (pozitív értelemben)
g4brielsmith 2022.10.29 17:19:37
@Raven1975: És a hírek szerint hivatalos ajánlat lett Messinek téve, hogy 2023 nyarán visszatérjen.
g4brielsmith 2022.10.27 15:10:54
@Raven1975: Mellé/mögé az öreg Alba tökéletes lenne, csak ugye az a magas fizetése ne lenne... :)
g4brielsmith 2022.10.28 22:09:02
@Dr Mouse: Jó témát dobtál fel! Leírnám a saját véleményemet.

Vezetőség:
Hát hol is kezdjem… Amikor Joan Laporta plakáttal hirdette magát a Santiago Bernabéu közelében csettintettem egyet mondván: “Az öreg végre visszatér”. Az már más kérdés, hogy a múlt miatt választották meg, mivel ha jól emlékszek a kampányukban nagyon nem volt szó a jövőbéli terveire. Misem bizonyítja jobban, hogy az eredeti brigádból többet lemondtak azóta. Majd jött az ominózus törés: Lionel Messi elhagyta az FC Barcelona csapatát, ami előtt értetlenül álltam, hiszen minden hír a hosszabbítás mellett szólt. Azt sem értettem, ahogy Koeman helyzetét kezelték… Konkrétan esélyt sem adtak neki, hogy kialakítson magának egy saját csapatot. Aztán Luuk de Jong-ot ignorálták, leigazolták Aubameyangot, aki szerintem elég jól teljesített, majd a nyakára hozták 50+ millióért Lewát, aminek következtèben a gaboni távozott. Apropó átigazolás… az hagyján, hogy az átigazolások 70%-val nem értek egyet, ahogy azzal sem, hogy a “szent teheneket” basztatják. Miért nem lehet tőlük méltó képp elbúcsúzzanak? Azért, mert nem akarják csökkenteni a fizetésüket, mert látják az óriási költekezést? (Ugyan ebbe a kategóriába sorolnám Frenkie de Jongot.) Szerintem 10/10 játékos elutasítaná a fizetés csökkentést ilyen nyári pénzmozgás után. Almany ide, vagy oda számomra ez a vezetőség csak egy kicsivel jobb, mint a Rossel-Barto féle klán, hiszen amíg az előző vezetőség az adósságot növelte, addig ez a vezetőség a tulajdonjogokat értékesíti a másik vezetőségre mutogatva jó politikus módjára. (Nem kell messzire menni az ilyen példáért, hiszen kis hazánkban is ez a helyzet… :D) Szerintem az előző évi támadósort sok európai csapat megirigyelte volna, de nekünk ez sem elég és igazolni kell egy 25 éves Raphinhát, aki csak most robbant be a válogatottba, egy fogalmatlan Alonso-Bellerin duót, egy rendszerbe alkalmatlan Kessiét, egy eltékozolt Pablo Torrét és végül, de nem utolsó sorban aranyáron egy 30+ éves Lewát. Nem értem egyszerűen… télen eleve nem kellett volna Ferran, hiszen ezt a szintet hozta volna a másik Ferran is, ahogy Abde is. Hagytuk, hogy egy francia kiskakas szórakozzon velünk, ahogy a 4. számú “kapitány” is, akiket természetesen marasztaltunk. Egy szó, mint száz én a vezetőség helyébe nagyon nem kapkodtam volna drága játékosokért, hiszen tényleg a nulláról kellett kezdeni minden, amihez az ingyen igazolható játékosok tökéletesek. (Akikből Memphis és Christensen vált eddig csak be)

Xavi:
Egy szó röviden és tömören: zöldfülű. Oké, hogy legenda de én leváltanám, helyére érkezhetne Tuchel vagy a sokak által nem szeretett Pochettino.

Keret:
ter Stegen formajavulása számomra döbbenet, nem gondoltam volna, hogy ez be fog következni… Védő posztra nálam Mazraoui és Christensen érkezett volna (amiből a dán érkezett is). Középpályára én megpróbáltam volna Pogbát… ingyen belefér, ahogy a Dybala-Di Maria páros is.

Természetesen elfogadom, ha valaki más nem így vélekedik a kialakult helyzetről, de nem gond, hiszen ezért szép az élet. Nem kell mindenkinek egyező véleménnyel lennie!

Ti hogy látjátok Culék?
g4brielsmith 2022.10.29 18:45:28
@Dr Mouse: Nem tudom mi történhetett, de én nem töröltem, bármit is írtál! :)
Sempre Culers Culers Szerda 2022.10.26 12:12:32