Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LeoGroup Attila

125 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezzel a címmel küldött el nekem Szarvas Norbi, az IFL Group vezetője egy saját maga által írt kis szösszenetet, amit ide szánt a blogomra a TI tájékoztatásotokra. Én meg persze vagyok olyan kedves, hogy az írását hiánytalanul meg is osztom veletek. :)  Valószínűleg a te figyelmedet sem kerülte el…..
A legtöbb ingatlannál már annak is örülni kell, ha értelmes minőségű képek és alaprajz szerepelnek benne. Azonban vannak módszerek, amivel jobban, részletesebben bemutatható az adott termék, ez pedig a 3D bejárás mellett az ingatlanvideó. De van-e értelme? Hatékonyabb-e az eladás, ha használsz?…..
Teheti fel a címben szereplő kérdést minden laikus, aki szeretné igénybevenni a CSOK-ot, a zöldhitelt, a babavárót akár kombinálva, akár darabonként - az áfakedvezmény és az illeték elengedése is rendkívül kedvező helyzetbe hozza az új ingatlanvásárlást. De mire is kell figyelned kiemelten, ha…..
Kolléganőm, Böszörményi Barbara, a HitelesMegoldások egyik alapítója írt egy körlevelet a cégemben dolgozóknak, ahol beszél a zöld hitelekről, a kamatemelésről és a pandémia (utó)hatásairól, annak hitelezési jelentőségéről. Ezen felbuzdulva megkértem egy másik kollégát is, hogy írja össze saját…..
Az ingatlanközvetítők híre sajnos okkal olyan rossz, amilyen: a minőség helyett a mennyiségi elvet követő, nagy számú "kolléga" semmilyen formában nem veszi figyelembe az igényeket, csupán arra koncentrál, hogy irodájának elvárásait a havi szerződéskötések tekintetében teljesítse - de akkor hol…..
Saját irodámon és forgalmamon is érzékelem, hogy ahogy Kornél kollégám és barátom fogalmazott: "ez a nyár nagyon nyár": a vírus miatt az elmúlt másfél év bezártságát és fáradalmait most pihenik ki az emberek, és ez a júliusi értékesítési adatokon is tökéletesen meglátszik. A száraz…..
A 30. Kalmárok podcast vendége az az OC-s értékesítő, aki 2018-ban, 19-ben és 20-ban is a legjobb volt cégénél: Török Dávid. Beszélgetünk vele motivációjáról, teljesítményének titkairól és hozzáállásáról, illetve elárulja, hogyan is segített pókeres múltja az ingatlanértékesítésben elért…..
Hazafelé jövet arra gondoltam, csinálok egy Insta posztot a mai napomról, de aztán egy piros lámpánál állva inkább elgondolkodtam és amennyire grafomán vagyok arra jutottam, hogy kiírom magamból a tapasztalataimat - elvégre több éves már ez a blog, több mint 200 bejegyzéssel, miért is ne folytatnám…..
Úgy gondoltuk, egy gyors továbbképzés az ingatlant keresőknek mindig jól jön, főleg ha azt teljesen ingyen és bérmentve bárki megnézheti. Ez az anyag elkészült és Youtube-ra felkerült, amit a lenti linken bárki megtekinthet. A Youtube csatornánkat a legkönnyebb elérni, azt ITT találod meg.…..
A 27. Kalmárok részben egy olyan kezdő ingatlanos útját kérdeztük ki, aki próbált biztosra menni: 9 céghez ment el interjúra, mindenhonnan vissza is jeleztek neki, hogy felvennék! Lentebb a linken eléred a Youtube videót a podcastről, de már az új Youtube linkünk is elérhető: youtube.com/kalmárok !…..
Vannak olyan acéltermékek, amelyek tavaly év eleje óta a triplájára emelkedtek, a legtöbb faanyag minimum a duplájára drágult, de összességében is elmondható egy 15-20 százalékos drágulás. Mi ennek az oka és hol a vége? Munkaerő Növekvő igény és csökkenő szakértelem - ezek a fő okai annak, hogy…..
A huszonötödik, jubileumi Kalmárok podcast összefoglal mindent, ami májusban történt és szerintünk fontos: hogy mennyire pörög a balatoni piac, hogy mi lesz az önkormányzati lakások sorsa, hogy miként alakul az elektronikus nyilvántartás, vagy a hitelmoratórium és a gázkazánok kikukázása. De…..
24. podcastünkben egy igazi sztárügyvéddel, dr Gerencsér Andrással felvértezve estünk neki olyan kényes ügyeknek, minthogy végezhető-e egyáltalán ingatlanközvetítői tevékenység, ha nem szerepel az ingatlanos a nyilvántartásban, érintettük az ingatlanosok kizárólagos szerződéseit, az elővásárlási…..
Az Énmárka, avagy a Selfbranding múltja, jelene és jövője a téma a Kalmárok 23. podcastjében, melyben a vendégünk a bedobalazs.hu brand felépítője, Bedő Balázs, ingatlanszakértő. A podcast szándékosan teljeskörű, tehát bárki, bármilyen szakmából ihletet, ötletet meríthet brandjének felépítéséhez,…..
Szinte heti szinten kapom meg valakitől a kérdést, hogy melyik a legjobb alaprajz rajzoló program, melyiket ajánlanám egy olyannak, aki életében nem rajzolt még, vagy hogy melyiket a legkönnyebb/leggyorsabb megtanulni. Nekünk ingatlanosoknak azonban fontos kérdés ezeken felül az is, hogy hogyan…..
A legújabb podcastben érintjük a Facebook problémákat, a megtorpanó keresletet az ingatlanpiacon, a hitelmoratórium utáni életet (törlesztőket, tőkésítést és miegymást), de belefért még egy-két poén és egy anyák napi köszöntés is :) Hallgassátok meg legújabb, 22. részét podcastünknek, a Kalmároknak…..
3 millát visszadob a felújításodból az állam? Ha mindent jól csinálsz, ez tényleg így is van, azonban ez sem fekete és fehér - érdemes pontosan utánanézni. Az Orbány kormány egyik gazdaságélénkítő segítsége az otthonfelújítási kölcsön, amire elméletileg sokan jogosultak, gyakorlatilag nem árt…..
Akár magánszemélyként, akár cégként építesz, a tégla, a beton, az emberanyag folyamatos drágulása szembetűnő és rendkívül fájdalmas minden érintettnek. Vége lesz az emelkedő trendnek valamikor? Ha igen, mikor? A helyzet A probléma nem újkeletű és nem (csak) a vírus okozta: a kivándorlás miatt…..
Kívánok nagyon boldog Húsvétot mindenkinek, teljen sok pihenéssel, a vírus miatt kevés locsolóval, mindenki maradjon szépen otthon és kertészkedjen, tévézzen, csináljon meg valamit a lakásban amit már régóta halogat - most van rá négy nap.  Aztán ha urunk és irányítónk a Kossuth térről tartja a…..
Még nem aktív, de már abba az irányba mozog a terézvárosi önkormányzat által készített előírás a rövid távú lakáskiadás megfelelő szabályozására vonatkozóan. Összeszedtem, mire is gondoltak, és leírom a véleményem is. Mielőtt bárki kérdezné: igen, tudom hogy az AirBnB csak egy cég, ahol lehet…..
Egy ideális ingatlanértékesítés során csak a win-win helyzet fogadható el. Ez nem kérdés, annyira fontosnak tartom, hogy ezzel kezdem ezt a bejegyzést; őszintén hiszek is benne. Egy szimpla eladó-vevő kapcsolat ugyanúgy lehet win-win a végén, mint egy eladó-közvetítő-vevő kapcsolat, de egy ilyen…..
Két nagyon fontos kérdés, melyeket mindenképpen, minden kezdő ingatlanosnak fel kellene magának tennie. Aki nem akar jó lenni, akit csak a pénz motivál, aki csak hirdet, és várja a csodát, az engedje el ezt a szakmát: rengeteg olyan hely van, ahol el tud helyezkedni, a szakmánk nem neki…..
Ma már tudható, hogy március 8 hétfőtől 2 hét lezárás és utána is csak fokozatos nyitás. Hogy is tudunk most tovább dolgozni? Home office Rengeteg kolléga alapból home office-ban dolgozik, így úgy gondolom, az ingatlanközvetítői szakmát csak olyan szempontból zavarja a lezárás, hogy az irodákat…..
Sziasztok! Mint legtöbben tudjátok, a Kalmárok című podcast egyik műsorvezetője vagyok. A srácokkal a fejünkbe vettük, hogy műsoraink ingatlanosoknak és ingatlanpiaccal foglalkozóknak szólnak elsősorban, szeretnénk segíteni azoknak is, akik egyszeri ingatlankeresésben vagy értékesítésben vannak,…..
Az első két dolog, amit egy érdeklődő a hirdetések böngészésekor megfigyel, az ár és a főkép. Vannak ingatlanok, melyek eladják magukat fotó nélkül is, mert jó lokációval és ár/érték aránnyal kerülnek piacra, de ez a ritkább - egy megfelelő minőségű hirdetés, alaprajzzal, részletekkel és…..