Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szűcs Attila Ingatlanpáholy

302 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen, tudom, sokkal kevesebbet írok már... csupán azért, mert manapság az embereknek nincs ideje blogokat olvasni, inkább vlogot, hangoskönyvet, podcastet hallgatnak az adott, érdekes témákról. Ezt mi is hamar felismertük, és már 153 adáson van túl a KALMÁROK PODCAST, melyet ide kattintva te is…..
A Kalmárok podcast minden hónap elején leforgatja az elmúlt hónap legfontosabb ingatlanpiaci híreivel kapcsolatos részét, az Ingatlanbizz!-t, melyben most is fontos piaci körülményeket beszéltünk át.  A Kalmárok összes részét IDE KATTINTVA érheted el. Kérlek iratkozz fel Youtube csatornánkra, nagy…..
Az eladó ingatlan vásárlása izgalmas és fontos lépés lehet az életedben, azonban a megfelelő döntés meghozatala érdekében számos buktatót és kihívást érdemes figyelembe venni. Nem ritka, hogy az emberek később megbánják bizonyos döntéseiket, ha nem fektetnek kellő figyelmet és kutatást az…..
Sokan rettegnek attól, hova is költöznek, ha eladják maguk alól az ingatlant, de még nem sikerül megtalálniuk az új helyet - visszafelé ugyanez igaz: mit tegyek, ha már megvettem álmaim házát, de még nem tudtam a sajátom eladni, így nem tudom a másikat kifizetni? Erre is jó megoldás lehet a…..
CSOK 2024. január 1-jétől emelkedik a falusi CSOK keretösszege, az 5000 főnél nagyobb települések esetében viszont új támogatási rendszert dolgoznak ki. A falusi CSOKot továbbra is igénybe lehet venni új lakás, vagy ház vásárlására, valamint építésére, továbbá meglévő lakások felújítására,…..
¿Hola, cómo estás? A minap érkeztem haza Málagáról, volt szerencsém mostmár személyesen is komolyabban belekukkantani a spanyol ingatlanpiacba egy kolléga segítségével. Az alábbiakban adok egy gyors összefoglalást a spanyol ingatlanpiacról, mire kell figyelni, mik a buktatók, miért fontos, hogy…..
Újra egy remek adást forgattunk a Kalmárokban, ahol Bihari Ádám építész volt a vendégünk. Azon apropóból járt nálunk, hogy a fenntartható építészetről beszéljen nekünk, azon belül is főleg a vályog került szóba: honnan ered? Milyen típusai vannak? Mennyire macerás? Van-e jövője? Érdemes-e vidéki…..
  Ha egy felújítást vagy építkezést a helyes, azaz célszerű és praktikus sorrendben végzünk, azzal időt, energiát és pénzt takaríthatunk meg. Lássuk hát, hogyan érdemes felújítani egy fürdőszobát! Tervezés A fürdőszoba felújítás nélkülözhetetlen fázisa a tervezés. Jó tanács, ha nem szeretnénk,…..
A kalmárok 112. részében Schumicky Balázs, a MAKE elnöke volt a vendég, aki beszélt többek között arról, hogy 2023-ban milyen kihívásokkal kell megküzdenie annak, aki frissen szeretne rövid távon ingatlant kiadni és kezeltetni. Szó volt továbbá vicces és szórakoztató vendégekről, arról, hogy…..
Rengeteg magánszemély és ingatlanos küzd folyamatosan azzal, hogy miként szűrje meg az érdeklődő bérlőjelölteket. Adok néhány tippet, amiket érdemes hasznosítani. Régen írtam, ideje volt, remélem örültök :) Csekkold le online Azért az átlagember, főleg a 20-50 közötti generáció valamelyik…..
Sokan elfelejtik, hogy egy olyan piacon, ahol 25-30 százalékos kínálatbővülés mellett 40 százalékos keresletvisszaesés van, milyen komoly alkukkal lehet számolni az ingatlanoknál - olyan mértékben is akár, ami egy éve még elképzelhetetlennek tűnt. Hitelből vásárlás, alkudozás Felemás helyzetben…..
Komoly kínálatbővülés, hatalmas vásárlói visszaesés, de még mindig van, aki kitartja az árakat és bízik a változásban. Merre mehetünk tovább? A számok bővületében indul a nap. Az év első hetében több mint 18 százalékkal több eladó lakóingatlan várt gazdára, mint egy évvel korábban. A kereslet…..
Vannak lakások, amik olyan jó állapotban vannak, hogy azon nem is igazán van mit javítani. De az értékesítésre szánt ingatlanok túlnyomó többségén megéri egy kicsi dolgozni, mielőtt a piacra kerülnek. Egy zsúfolt, lim-lomokkal teli lakás eladhatóságán rendkívül sokat lehet javítani pár gyors, és…..
Marad valami az ingatlanpiacból ilyen lehetőségek mellett? Lehet már tudni, milyen segítséget nyújt az állambácsi 2023-ra? Ezeket a kérdéseket veséztük ki a QFS mindenhatójával, Hajtó Krisztiánnal a 2022-es szezon utolsó, 104. Kalmárok részében. Kellemes pihenést még erre a pár napra mindenkinek,…..
Recesszió, hitelválság, háború, üzemanyag, infláció... annyi minden befolyásolta életünket 2022-ben, hogy ember legyen a talpán, aki értelmesen tudja tervezni az életét 2023-ra, így én sem a piacot jósolom, hanem a saját életemmel kapcsolatos tervezést osztom meg veletek, hátha valakinek tetszik ez…..
Olyannyira kevesen voltak már benne, hogy már a sajtó sem foglalkozott vele: a törlesztési moratórium december 31-el kivezetésre kerül: élt 3 évet. Sokan nem is tudják: egész Európa legtartósabb és legnagyvonalúbb hitelmoratóriuma volt a magyar, viszont 2022 augusztusára a lakossági hitelek 3, a…..
A 100. Kalmárok részben, 3 kedvenc szakemberünket hívtuk meg, Balla Ákost ingatlanpiaci szakembert, Sándorfi Balázst hitelpiaci szakembert és Szarvas Norbertet pézügyi szakembert. Hármójukkal elemezzük ki az MNB 2023-as ingatlanpiai és pézügyi előrejelzését. A mikrofonnál: Görzsöny Péter, Szűcs…..
A Kalmárok podcast 99. részében Dr Wágner Annamária segítségével járjuk körbe a lakásmaffia által elkövetett csalásokat. Beszélünk arról, hogy milyen típusai vannak, hogyan tudjuk észrevenni, hogyan szűrjük az ügyvédeket, hogyan előzzük meg az átveréseket és mit tudunk tenni, ha már megtörtént…..
Benkő Fruzsina Borsodban, pontosabban Abaújban építette meg hatszázad magával a 300 m2-es közösségi házukat, ahol hátrányos helyzetű gyerekeket segítenek a tanulásban, a beilleszkedésben és a felzárkózásban. Hogy hogyan építették meg Hernádszentandráson a közösségi házukat, hogyan hozta össze egy…..
Az egyetemi élet egyik nagy kihívása Budapesten a lakhatás: kollégium vagy saját albérlet? Hogyan kezelhetőek az előítéletes bérbeadók? Milyen kifogásokat, okoskodásokat hallott már vendégünk, Vencel, akinek még tippjei is voltak, hogyan keress lakást, vagy szobát, ha arra van szükséged. A világot…..
A 95. Kalmárok epizód két okból is rendhagyó lett: Dani külföldi útja miatt egy vendéggel kiegészülve csak hárman voltunk, másrészt mi hárman is két témát elemeztünk ki 60 percben.Az első témánkban vendégünk, Csányi Kálmán segített, aki mára remek ingatlanszakértő, de mélyről jött, olyan…..
Egyértelmű “üzenetet” küldtek a budapesti lakóingatlanjukat eladásra kínáló tulajdonosok a legfrissebb adatok szerint - derül ki az ingatlan.com legújabb elemzéséből, amely a fővárosi használt lakások és házak átlagos négyzetméterárának alakulását vizsgálta. Október közepén a kínálati piacon a…..
Hogy is áll napjainkban az ingatlanpiac? Mekkora is lehet az a bizonyos lufi? Esetleg már ki is lyukadt? Az alábbi elemzést kollégám, Szécsényi András rakta össze, változtatás nélkül közlöm ezen Facebook bejegyzését. Ha érdekel még több ilyen és ehhez hasonló, bátran kövessétek be az oldalát ide…..
Mint ismert, már szeptember 21-től megálltak a kormányzati kifizetések, azóta az állami intézményeknek szállítók sem kapják meg a megszokott ütemezésben a munkájuk, szolgáltatásaik ellenértékét. Nehéz helyzetben van a kormány is, és anélkül, hogy védeni akarnám őket, a két rosszból a kevésbé rossz…..
Fontos kérdésre kerestük a választ a 90. Kalmárok epizódban: ha csak meghatározott összeggel rendelkezel, de szükséges fejlesztened egy kicsit az ingatlanod energetikailag, mire is költs először? Fűtéskorszerűsítésre? Födém/tető szigetelésre? Aljzatszigetelésre? Nyílászárócserére? Nem olyan…..