Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LeoGroup Attila

102 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Mint legtöbben tudjátok, a Kalmárok című podcast egyik műsorvezetője vagyok. A srácokkal a fejünkbe vettük, hogy műsoraink ingatlanosoknak és ingatlanpiaccal foglalkozóknak szólnak elsősorban, szeretnénk segíteni azoknak is, akik egyszeri ingatlankeresésben vagy értékesítésben vannak,…..
Az első két dolog, amit egy érdeklődő a hirdetések böngészésekor megfigyel, az ár és a főkép. Vannak ingatlanok, melyek eladják magukat fotó nélkül is, mert jó lokációval és ár/érték aránnyal kerülnek piacra, de ez a ritkább - egy megfelelő minőségű hirdetés, alaprajzzal, részletekkel és…..
Sziasztok, kikerült a Kalmárok legújabb, 16. része, már a saját Youtube csatornánkra, amire IDE KATTINTVA tudsz feliratkozni. Megígérjük, hogy lesz egy csomó egyedi kontent is, amiért egyértelműen érdemes lesz minket követni :) A 16. adás vendége az OC egyik dupla gyémánt fokozatú értékesítőke,…..
Sziasztok! Minden médiamegjelenésemben igyekszem hangsúlyozni, hogy nem kell mindenkinek ingatlanos, ezt komolyan így is gondolom. Azonban vannak tulajdonosok, akik hiába próbálkoznak saját maguk, több olyan fontos tényezőről megfeledkeznek, ami az értékesítés egyik alappillére. Ezekből hoztam…..
Szia! Tegnap egy több, mint 10 ezer követővel rendelkező pénzügyi közvetítő, Szarvas Norbert volt a vendégünk a Kalmárokban, az első anyag Spotify-ra került fel, ezt már hallgathatod is. Beszéltünk a 2021-es várakozásokról hitelezés és befektetések tekintetében, jóslatokról a pénzügyi piacra…..
Elsőként mindenkinek az adásvétel jut eszébe, ha tulajdonszerzésről beszélünk. Tulajdont azonban más jogcímen is lehet szerezni, ezek egyike az elbirtoklás. De mit is jelent az elbirtoklás? Milyen feltételeknek kell teljesülnie hozzá? Néhány konkrétumot szedtem össze ahhoz, hogy mindenki képbe…..
Sziasztok, kint az új podcast! Mit hoz az 5%-os lakásáfa, az új 3+3 milliós támogatás, amit felújításra lehet igénybe venni, az illetékkedvezmény miatt mennyire startol el a 2021-es év. Mi történik az ingatlanpiaccal, ha megfelelő oltottsága lesz a népességnek, mi lesz a rozsdaövezetekkel,…..
Egy remek lehetőség gyerekeseknek a CSOK, de rengeteg olyan feltételhez van kötve, amire figyelni kell, ha fel szeretnéd venni és mindennek szeretnél már az elején megfelelni. Hasznos alapterület A nettó alapterület van a tulajdoni lapon feltüntetve, azonban a CSOK-hoz a hasznos alapterületnek…..
Mostanában egyre többször kapom meg kérdésként, hogy ha a jelenlegi, alacsonyabb árú piacon szeretnének hosszú távú befektetésként vásárolni ingatlant, milyet keressenek, ha meghatározott összegből tudnak gazdálkodni? Több tippem is van, amire mindenképp érdemes jelenleg odafigyelni, ha…..
Volt múlt év végén egy rettenetes szakemberekből álló sorozatom, most megint találtam/kaptam jópár képet, melyek alátámasztják: fontos ellenőrizni a szakik munkáit. Íme a 2021-es kezdés segítéséhez egy válogatás: kellemes szórakozást! Az első Jól van ez így sorozat ITT érhető el. Lapostévé Hát,…..
Rendhagyó év volt 2020, kedvenc koronavírusunk sokmindent átírt, jóslatokat tett tönkre és munkahelyeket vett el, 2021-től azonban jogosan várhat mindenki egy kicsit mást, talán többet. De az is lesz? Szubjektív évértékelés és jóslat az év utolsó bejegyzésében. 2020 Az év úgy kezdődött, mint…..
Sziasztok! Már egy ideje csináljuk a srácokkal, de nagyobb publicitást most kap, amikor a weboldal és a Facebook oldal is elkészült. A műsorunk neve a Kalmárok, mely az aktuális ingatlanpiaci hírekkel foglalkozik minden hónap elején, hó közben pedig az ingatlanpiaccal kapcsolatos vendégek érkeznek…..
Megint egy hét, megint egy átverés a fővárosi ingatlanpiacon, amiről híradók, hírportálok, és még a nagy Balogh Laci is beszámolt. Egy belvárosi albérletet kivett valaki AirBnB-n, azzal az indokkal, hogy karanténba kell vonulnia, majd eltűnt, de idő közben "kiadta" a lakást papíron több…..
Régen volt poénos fotósorozatom, megint a Kalmár Kantin volt a segítségemre, hogy össze tudjak szedni egy szép hosszú listát. Kellemes szórakozást hétvégére! :) Teljesen biztonságos kerticsap-megoldás :) Variációk egy témára Élő hirdetés, "modern" kád... Burkolni volt pénz, de ész már…..
Maradtak a piacon komoly vásárlók szinte minden kategóriára, ellenben fontosabb a részletekre odafigyelni, mint valaha. Összeszedtem néhány pro és kontra érvet amellett, hogy miért érdemes ebben az évben vásárolni, vagy miért érdemes januárra tolni az adásvételit. PRO: a vírus hatásai A…..
Néhány ügyfelem már a bejelentés másnapján felhívott, hogy akkor most hogyan tovább, hogy látom az érdeklődéseket, mert ameddig ilyen szigorítás van, ők is erősen átgondolják, kivel, kikkel találkozzanak... Kijárási tilalom Talán ez a legfontosabb része a szabályozásnak, ami minket érint. No nem…..
Régen írtam, ennek két oka van: az egyik, hogy szerencsére elég sok a munka, sok új megbízás és abból fakadó értékesítés ért véget vagy van folyamatban, valamint a téma, amit szerettem volna feldolgozni, sok utánajárást és kutatást von maga után, amit nem szeretek elkapkodni. Sok bejelentés történt…..
Szerintem rengeteg embernek mondok most újat: a napelemes tetőcserép igenis létező, már használt, rendkívül innovatív technológia, aminek az elterjedése még várat magára. Azonban attól, hogy a hagyományos napelemrendszereknek olcsóbb jelenleg a kivitelezése, jó tisztában lenni ezzel a rendszerrel,…..
A tadelakt egy tradicionális marokkói vízálló vakolatkülönlegesség, amelyet speciális technikával készítenek el, lényege, hogy az egyedi összetételű meszes vakolatot lapos, sima kővel tömörítik, polírozzák, majd növényi szappannal impregnálják. Az alapanyagot a Marrakesh környékén található…..
Sokan keresnek meg azzal a kérdéssel, hogy hova tegyék most a pénzt, amikor az ingatlanpiac a vírus miatt elég komoly átalakuláson megy keresztül. Most megpróbálok mindenkinek értelmes választ adni rá, egy kis előrejelzés mellett az év utolsó harmadára. A jelenlegi helyzet Kezdjük ott, amit…..
Számtalan remek és rendkívül vicces szövegezésbe futottunk kollégákkal bele a hirdetések átnézésekor, ezekből szemezgettem, összeszedve azt, hogy mennyire instabil lábakon áll a legtöbb hasonló "fenyegetőzés". 1: a számlázó Kezdjük ott, hogy ennyi szövegezéssel természetesen nincs joga a jelenlegi…..
Már mindenkinek tele a hócipője a vírussal, de kénytelenek vagyunk együttélni vele, ezért kutyakötelessége _MINDEN EGYES INGATLANOSNAK_ a maximumot nyújtani egy értékesítéskor ahhoz, hogy minél kevesebb személyes találkozóból megoldható legyen egy ingatlanértékesítés. A 3D bejárás és a videós…..
Nyakunkon a második hullám, ezért minden tulajdonos elvárja, hogy az érdeklődő ha hisz az egészben, ha nem, tegye meg a megfelelő biztonsági lépéseket. Most tömören összeírom, hogy mi számít vírusbiztos lakásmegtekintésnek és hogyan lehet mindkét fél nyugodt a végén is. 1: MEGFELELŐ…..
A mai világban a legtöbb belvárosi lakó és paneltulaj is elgondolkodott abban, hogy agglomerációba költözik, vagy legalább egy telket vesz, ahol építhet valamit elvonuláshoz. Remek ötlet, azonban nem véletlen, hogy telekvásárlásnál az egyik első és legfontosabb dolog ellenőrizni a tulajdoni lapot:…..
A júliusi Ingatlanbizz részben beszélünk a kilugozott Airbnb szabályozásról, az esetleges második covid hullám hatásairól, a Kata szigorításról és mindenről, ami az ingatlanpiacon történt júliusban. Minden Ingatlanbizz két részletben kerül feltöltésre, az első rész csütörtökön, a második…..