Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DreamWalker

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki nagyra becsüli a proteinbevitelt, és az sem zavarja, sőt, kifejezetten élvezi, ha ebbe némi zsír is vegyül a még komolyabb íz kedvéért, annak kötelező a látogatás...
DreamWalker 2018.08.26 23:53:11
Sajnos nekünk a hétvégén nem sikerült megtapasztalnunk, ami a cikk alapján várható lett volna.
Minden húst végigkóstoltam és csak a szegy nem okozott csalódást. Bár annak az ízéből is - ahogy mindegyikből - hiányzott a füstös karakter. Smoke ring sehol, bark, háát, talán a tarja szeleten, amit vicces módon dzsipó steaknek hívnak, de 25 felett ezt kevesen találhatják mulatságosnak. A tarja azonban nem egyben készül, mint általában, hanem szeletben megy a fütölőbe, azonban nem egyforma vastagra sikerült vágni. Ahol vékonyabb, ott túlkészül - amiénk nagy része ilyen volt - ahol vastagabb, ott viszont finom, szaftos.
Minden pitmaster maga dönti el, milyen (száraz)pácot használ, de nekem a szegyet kivéve mindegyikben túl hangsúlyos volt a bors és keveseltem az édes ízt. Főleg a bébicsirkében, ami nagyszerű fogás lenne a gyerekekkel megszerettetni a bbq-t, de ott tényleg hiba van, az a rub abszolút nem harmonizál a hússal.
A kalács sem a képeken látható szeletek pirítva volt, hanem egy száraz, fullasztó szerelemgyereke egy kalácsnak és egy császárzsemlének.
A rendelés felvételekor fogalmuk sincs, kb. mikor kapod meg az ételt és ez ügyben a pultnál állók csak sajnálkozni tudnak, a konyhát megkérdezni nem. Nekünk 53 percbe került, amivel nincs is akkora gond, ha tudjuk előre. Talán később beáll valami rendszer, de azért szezon vége van, pár hétvégén már túl lehetnek.
Végül az árak, bár a cikkben nem esik róla szó. Ottjártunkkor különlegesség nem volt, a legolcsóbban a bébicsirke 1800-ért, a legdrágábban a szegy, 3500-ért ment. Oldalas, tarja a kettő között. Köret a császárkalácszsemle izé, ha hasábot vagy káposztasalátát kérsz, az rögtön megdobja az árat 500-zal. Bbq szósz ugyancsak feláras. (Nem teszteltem, a texasi nincs szükség szószra vonal híve vagyok)
Most, sok más Világevő ajánlattal ellentétben most nem érzem azt, hogy ár-érték arányban rendben lett volna és hacsak valami ismerős el nem rángat, magamtól biztos, hogy nem térek vissza egy darabig.
(Ha valakinek tesztelni lenne kedve figyeljen a naptárra, mert bár a cikben van egy naponta szó, hétköznap csak burger(eke)t adnak, bbq péntek, szombat, vasárnap van. Erre is rászaladtunk elsőre)
Néhány évvel ezelőtt, egy ajándékba kapott kézi malommal kezdődött az egész. Most pedig olyan kenyér készül a füredi Péklány pékségben, hogy le kell foglalni, ha biztosra akarsz menni. Zeliska Orsi, vagyis a "Péklány" története egy multinál betöltött márkamenedzseri pozícióval kezdődik, amit…..
DreamWalker 2018.02.24 12:15:42
@n3spr3ss0: bízom benne, hogy a te vállalkozásod sokkal rugalmasabb és komoly volumenben termel.

Szükség van olyan vállalkozásokra, ahol van hozzáadott érték, egy pékségre ezt igaznak gondolom. Pont emiatt nem érzem a tökéletes analógiát a butikkal és a kocsmával, utóbbiak kereskedelem, még ha a kocsma biztosít pultot/asztalt az iváshoz, kevés az olyan, ami a saját borát árulja.
Bár Soltvadkert környéke anno biztos kivétel volt,de úgy emlékszem, nem üvegfal választotta el a gyártást a kiszolgálórésztől és kevesen is voltak rá büszkék.
Megint levelet kaptam egy séftől, szeretem, ha segíthetek a prábeszéd kialakításában ilyen módon is, hiszen ők interjúkban nem nagyon mondhatják el szabadon a gondolataikat, mindig arra is kell gondolniuk, hogy mit szól hozzá a főnök, a tulajdonos, a potenciális vendég. Akinek ugye mindig igaza van.…..
DreamWalker 2017.08.11 23:50:42
@Zebrateve: nem látom a különbséget, miért lehetne másképp viselkednie. Mert fizet? A normális hozzállást a házam vendégétől és egy étteremben a mellettem lévő asztalnál evő embertől is elvárom. Sehogy sem látom, hogy a viselkedést miként kellene a pénznek befolyásolnia. Bár elismerem, sokan élnek ebben a hitben a föld eme szegletében sajnos.
Mariann küldött be szerkesztőségünkbe egy nagyon szép és tanulságos levélfolyamot, mely egy jól ismert és mára már elavultnak számító trükkre hívja fel a figyelmet. Bár többször volt már róla szó, azért minden valószínűség szerint mindig akad olyan, aki felül és utal.…..
DreamWalker 2011.02.05 11:20:53
@Gyurma73: szerintem inkább azok, akik nem jönnek rá, hogy ez kamu. Ehhez nem kell feltétlenül kapzsinak lenni. Ha ilyen hiszékeny emberek nem lennének, akkor az autókereskedések nagy része nem élne meg, de mondhatnám ugyanezt építési vállalkozóval is.
A mozgóképszínházakat barbár hordaként lerohanó mozicsürhe elemi egysége a mozitahó.  Ők azok, akiktől a kifinomult, arisztokratikus, minden vonásukban nemesi, általában háromnevű urak nem élvezhetik kedvükre a filmművészetet. Íme egy klasszikus mozitahó…..
DreamWalker 2010.02.20 17:16:24
@Káposztap: megbocsáss, de ha veszem a fáradtságot és megnézem előre, hogy hova szeretnék ülni, lefoglalom esetleg ki is fizetem, akkor ne nekem kelljen másik helyet keresnem, mert szerinted alapszabály, hogy félház alatt más helyén lehet ülni. Szerintem oda ülsz, ahová a jegyed szól. És ha tényleg ennyi ugyanolyan pozíció van, akkor biztos ilyenre vettél te is jegyet, tehát nem kéne a helyemen ülnöd.
Praxis Oltsak, vagy ne oltsak? 2009.12.05 07:49:00
Elegem van az orvosokból, hogy egyik ezt mondja másik azt mondja és a laikus képtelen eldönteni mivel tesz jót: ha oltat, vagy ha nem oltat. Ki az istenre hallgassak ha nem rájuk hisz ők ezt tanulták. De ha ők se tudják eldönteni akkor én hogy? Nagyon pipa vagyok. Magamért is aggódok…..
DreamWalker 2009.12.05 11:31:48
@szazharminchet: elolvastam volna a belinkelt két cikket mert bár valóban hihetetlen "Wakefield" riportja, mégis elgondolkodtató, pénzért mire képesek emberek.

Azonban a belinkelt két cím nem elérhető és a keresőmotorjuk is látszólag elfelejtette, hova rejthették ezeket az oldalakat.

Ha valaki mégis megtalálná, linkelje be, kíváncsi vagyok, mikor derült ki és hogyan, hogy Wakefield nem mondott igazat.
Aki a napokban nekifut a szokásos éves KGFB-kalkulációnak, valószínűleg találkozik majd - vagy már találkozott is - a jövőre érvénybe lépő változásokkal. Nem új dolgok ezek, lehetett tudni egy ideje, hogy amolyan "nesze semmi, fogd meg jól!" típusú változások ezek.…..