Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Teakbois

587 bejegyzést írt és 378 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bob Chinn… Ez a név a mainstream filmek özönében nyakig merülteknek nem sokat mond, a retro zsánerfilmek rajongóinak körében viszont cseppet sem ismeretlen: a kínai-amerikai szülők gyermekeként Los Angelesben világra jött Chinn ugyanis nem más, mint a 70-es és 80-as évek pornóbizniszének Martin…..
Lee, a 70-es évek elejének átlagos amerikai fiatalembere pont olyan, mint évezredekkel ezelőtti, a majomlétet épp csak maguk mögött hagyó ősei: szexelni és életben maradni szeretne leginkább. Egy könyvesboltban szemet vet csinos egyetemista társára, a sorban előtte várakozó Cathyre. Legjobb barátja,…..
Teakbois 2022.05.27 09:12:45
@Field64:

Elég sok Victoriával azonos képességű vagy nála kevésbé tehetséges színésznőnek jutott napjainkig tartó sztárstátusz, úgyhogy ez alapján kétségkívül belefért volna az A-kategóriába is. Lesz még szó róla e blogon egy másik korai filmje kapcsán.
Teakbois 2022.05.27 22:42:39
@gigabursch:

Jó szórakozást! :)
Teakbois 2024.07.19 06:32:46
@Gerberus:

1981-ben még csak arról beszélt, miért tévés produkciókban játszik, nem pedig mozifilmekben. 2001-ben hagyott fel a színészettel, azóta elsősorban a környezetvédelmi és jótékonysági tevékenységével szokott felbukkanni a hírekben. Elég sok sztár kezd ingatlanos bizniszbe, hiszen a nevükkel bármi eladható.
Egy unalmasnak ígérkező tavaszi péntek délutánon négy elegáns úr trappol be egy Los Angeles-i bankba pont zárás előtt. A biztonságiak vetnének egy pillantást az úriemberek által hozott dobozokra, de a bank joviális igazgatója azonnal közbeavatkozik: rendkívül fontos ügyfelekről van szó, akiket az…..
Severin, a jóképű harmincas arisztokrata – akinek csupán hobbija az írás, nem abból kell megélnie – épp egy festői szépségű svájci tó mellett nyaral magányosan, amikor megpillantja a szintén ide érkező, szívdöglesztően szexi fotómodellt, Wanda de Dunaieffet, aki rögtön felkelti az érdeklődését.…..
Fiona Richmond 1945. március 2-án, Julia Rosamund Harrison néven látta meg a napvilágot a kelet-angliai Norfolkban… vagy inkább azt, ami épp látszott belőle Albion ködén át. Édesapja, John Harrison anglikán lelkész azt remélte, tisztességes háztartásbeli vagy irodai munkaerő válik majd a lányából,…..
Teakbois 2024.07.16 06:48:05
@Gerberus:

A leglényegesebb különbség, hogy nálam tényfeltárás folyik, ráadásul magas irodalmi színvonalon. :)
Az olasz mozi fénykorában − az 1960-as és 1970-es években − különösen nagy népszerűségnek örvendtek a több rövid történetet elmesélő szkeccsfilmek, amelyek közös jellemzője az volt, hogy általában pikáns és humoros módon tartottak görbe tükröt a sokakat foglalkoztató társadalmi problémáknak…..
1955-ben egy kislány, Jennifer a papájával autózik Új-Mexikóban, ahol egy Little Creek nevezetű kis porfészekben állnak meg tankolni. Miközben a papa a kutassal rendezi a számlát, Jennifer elkószál a kocsijuk mellől, és összefut egy helybéli kisfiúval. Ebben a pillanatban UFO bukkan fel a semmiből,…..
Spencer doktor megváltoztatja az otthoni telefonszámát: az újat csupán közeli barátainak adja meg, a régit pedig – természetesen az ő tudta nélkül − egy anyagi gondokkal küzdő házaspár kapja meg a telefontársaságtól... Ben Taylor, az alkoholista és alig foglalkoztatott színész egy borongós hajnalon…..
Teakbois 2024.07.11 10:18:35
@Gerberus:

Eddie Albertet kétszer jelölték Oscar-díjra, és legalább annyi A-filmben játszott, mint B-ben. A fia viszont valóban inkább a B-vonalon mozgott.
Teakbois 2024.07.12 10:36:43
@Gerberus:

Hogy itthon hányan emlékeznek Eddie Albertre, az nagyjából érdektelen. Amerikában elég sokan, a 40 felettiek általában tudják kicsoda, mivel húsz éven át az egyik legnépszerűbb ottani mozifilmes színész volt, utána meg rengeteg a mai napig műsoron lévő tévés szerepet kapott. Amerika nem Magyarország, számos retro online- és tévécsatornájuk van, ráadásul műfajonként (horror, kalandfilmek, westernek stb.), amelyek még rendezvényeket is szoktak szervezni, ahol a régi sztárok dedikálnak. Busey 1988-ban súlyos motorbalesetet szenvedett, megsérült a feje, és utána a viselkedése is megváltozott, úgymond őrültnek tartják azóta, főleg ezért került át fokozatosan a B-kategóriába, ahol továbbra is főszerepeket kapott. Nemzetközi szinten nem az általad említett filmek kapcsán emlékeznek rá elsősorban, hanem a Buddy Holly története miatt, amelynek címszerepéért Oscarra jelölték, és az abban nyújtott alakítása a 70-es évek egyik legjobbjának számít. Busey még pár éve is rendszeresen vitte a gitárját a talkshowkba, hogy 1-2 percet énekeljen a közönség kedvéért a film valamelyik betétdalából, és nemrég úgy volt, hogy felvesz egy teljes, Buddy Holly-stílusú lemezt is a szereppel szerzett hírnevére alapozva, de végül az élemedett kora miatt erre nem került sor.
Teakbois 2024.07.12 23:56:52
@Gerberus:

Számomra teljesen lényegtelen, idehaza ki ismert és ki nem, ha ezt tartanám szem előtt, bele sem fogtam volna a blogolásba. Az én elsődleges célom ugyanis az, hogy olyan régi színészekkel, rendezőkkel ismertessem meg az olvasókat, akiknek annak idején alig vagy egyáltalán nem jutottak el hozzánk a munkái. Ma már nálunk is sokan beszélnek angolul, be lehet hozni a lemaradást akkor is, ha nem áll rendelkezésre magyar szinkron. Nekem senki sem segített eligazodni, magam jártam utána mindennek, pusztán azért, mert szűkösnek és unalmasnak találtam a hazai kínálatot, és tudtam, hogy annál azért lényegesen sokszínűbb a filmművészet, mint amit nekünk mutatnak belőle a tévécsatornák és a forgalmazók. Mivel túlteng bennem az emberbaráti szeretet és a segítőkészség, létrehoztam ezt az oldalt azok számára, akiknek nincs idejük, erejük, vagy akár kedvük az említett utánajárást kivitelezni. :)

„Igen, persze Amerikának is megvannak a maga (inkább) lokális hírességei, akik nem (feltétlenül) lettek a világ más részein híresek, hiába van olyan showbusiness ott amilyen; persze ez egy USA-ban így is hozhat szépen a konyhára.”

Akiket lokális hírességeknek nevezel, azoknak egy jelentős része Európában is közismert, sőt népszerű volt, persze elsősorban nyugaton. Aldo Ray (nálam eddig három film kapcsán bukkant fel) például Franciaországban is menőnek számított, nálunk viszont 50-60 év alatt 5-6 rajongót termelhetett ki… vagy annyit sem. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne lenne érdemes megismerkedni utólag a fontosabb filmjeivel.

A Petrocelli-sorozat valóban hangosabbat durrant nálunk, mint az USA-ban, ahol ma már alig emlékeznek rá, Barry Newman pedig elsősorban a Száguldás a semmibe sztárjaként maradt meg odaát a kollektív emlékezetben, amely viszont sokkal nagyobb kultuszfilm számukra, mint Magyarországon. Azt sem tudhatták a hazai nézők (a szegényes kínálat miatt), hogy a Petrocelli cowboy imázsú magándetektív segítőjét játszó Albert Salmi is népszerű volt a tengerentúlon: mire bekerült a sorozatba, már régi motoros karakterszínésznek számított – pont azért rakták Newman mellé a szériába, hogy ne csak egy darab ismerős arc legyen az állandó szereplők között.
Rick Cahillt, a harcedzett zöldsapkás vietnámi veteránt a kenyai kormány felfogadja orvvadász-megregulázónak, azaz, ahogy azt Rick némi keserű iróniával megjegyzi, „már megint a fehérekkel végeztetik el a feketék a piszkos munkát”. Rick nem éppen könnyű eset, ugyanis cseppet sincs jóban a…..
MovieCops ZABRISKIE POINT 2024.07.11 06:00:00
A Nagyítás (1966)  mellett Michelangelo Antonioni másik népszerű kultfilmje az amerikai színekben forgatott Zabriskie Point (1970) című dráma. A maga idejében nem fogadták túl jól: a kritikusok kíméletlenül levágták, a közönségsiker is elmaradt, ám az évek múlásával felértékelődött. Köszönhető ez…..
Teakbois 2024.07.11 08:07:43
Érdekfeszítő cikk született, magyarul eddig ez a legjobb összefoglaló erről a filmklasszikusról.

A soundtrack kapcsán érdemes megemlíteni Roy Orbisont is, akinek So Young című dala külön a Zabriskie Pointhoz készült, és a végefőcím alatt hangzik el. Számomra ez a film legbizarrabb perceit eredményezte, ugyanis Orbison egész pályafutása során az 50-es évek rock and rolljának szellemében alkotott, és ezúttal sem hazudtolta meg magát, így viszont a dala teljesen idegenül hat egy 60-as évek végi hippikről szóló filmben. Bár lehetséges, hogy Antonioni ezzel is „mondani” akart valamit…

„A Zabriskie Point holdbéli tájra emlékeztető sivataga valójában azt a célt szolgálta, hogy Antonioni kiragadhassa két szereplőjét a civilizáció kötöttségeiből, és megvizsgálja, ilyen körülmények között hogyan talál egymásra két ember, meddig terjed az érzelmek szabadsága. Esztétikailag ez nagyon szép képsorokhoz vezetett, de nem feltétlenül vált a film javára. Sarkítottan fogalmazva azt is mondhatnám, ezzel a megoldással Antonioni tulajdonképpen öngólt lőtt. Ha ugyanis valóban társadalomkritikai szándékok vezérelték, akkor nem a legjobb módszer a hősöket kiragadni a társadalom keretei közül.”

Ezzel nem értek egyet, a film a hippikorszakról és annak két fiatalra gyakorolt hatásáról szól, márpedig a hippiség lényege a társadalomból való kiszakadás: akár úgy, hogy az illetők a nagyvárosi miliőn belül kialakítanak egy saját környezetet maguknak, akár úgy, hogy teljesen maguk mögött hagyják az általuk konformistának ítélt többség életformáját. Tehát Antonioni nem követett el baklövést azzal, hogy „kirángatta” a két főszereplőjét a Halál-völgybe: a film elején és végén látható történések tökéletesen közvetítik azt a társadalomkritikát, amelyet a rendező meg akart fogalmazni. Sőt: már maga a tény, hogy Mark és Daria úgymond kivonulnak a táradalomból a játékidő jelentős hányadára, a Zabriskie Point társadalomkritikájának szerves része. A film szerintem, a Nagyítás mellett, Antonioni
azon alkotása az életművéből, amely a ma emberének a legtöbbet tudja mondani: bár a korabeli hippikről és azok nézeteiről mesél, a hangvétele és az üzenete modern és átélhető maradt, míg olyan korábbi, a kritikusok által sokkal többre becsült alkotásai, mint A kaland vagy Az éjszaka (minden erényük ellenére) a 21. században „öregesnek” tűnnek.

A ráadásban említett, Faye Dunaway és az általam nagyra tartott Michael Parks részvételével forgatott Happeningről egyszer talán megemlékezem a blogomon. A film bukása elsősorban annak tudható be, hogy a rendezőjének és a forgatókönyvírójának fogalma sem volt arról, mi fán teremnek a hippik, ezért aztán a szereplők úgy öltözködnek és viselkednek a filmben, mint a 60-as évek elejének jól fésült Beach Boys-rajongói, akik a hippik szemében a lehető legcikibb emberfajtához tartoztak.
Jack McGowan, az ügyefogyott és gátlásos főiskolai hallgató a nyári szünetre Los Angelesbe érkezik kisegíteni nagybácsikáját, Elmert, aki a Napfény benzinkutat és az ahhoz tartozó autómosót üzemelteti. Elmer rejtélyes allergiától szenved, aminek következtében egy időre kórházba kell vonulnia, és…..
Jean Reynaud, az unatkozó párizsi gyártulajdonos két dolgot szeret igazán csinálni: agyaggalambokra lövöldözni a képmutató hamis barátai körében és félrelépni. Noha otthon elképesztően kívánatos feleség várja Danielle személyében, akinek pedig az a legfőbb elfoglaltsága, hogy meztelenül csodálgatja…..
A 70-es évek exploitation filmjeinek egyik legtekintélyesebb kebelméretű dívája, Dyanne Thorne (Szexi pincérnők életveszélyben) 1936-ban, Dorothy Ann Seib néven született New Jerseyben, és már kamaszkorában bűvkörébe vonta a showbiznisz világa. Középiskolai tanulmányai végeztével Dyanne a New York-i…..
„Akadt köztünk pár kemény fickó, de csak egyvalaki volt brutálisan kemény: William Smith, aki úgy tudott fejjel lefelé motorozni a plafonon, hogy közben üveget evett és mindkét kezével arcokat vert szét.” E komikusan túlzó kijelentést Fred Williamson, a retro akciófilmek egyik legnagyobb sztárja…..
Teakbois 2024.07.08 23:09:51
@Misamackó:

Köszi! :) William Smith az egyik kedvenc színészem; eddig egy filmjéről írtam csak, de hamarosan jön a blogon a többi is.
Kathy, a kedves és bájos arizonai trófeafeleség a lehető legborzalmasabb társat fogta ki eltartója és férje, Wendell Atwell személyében: a biológiai fegyverek kifejlesztésével foglalkozó fickó a nejét és a mexikói házvezetőnőjét egyaránt megállás nélkül pocskondiázó büdös bunkó, aki két epés…..
Teakbois 2021.12.14 16:26:18
@gigabursch:

Jó szórakozást! :)
Teakbois 2024.07.06 23:18:32
@Gerberus:

Ez egy kiváló film, és pont annak bizonyítéka, hogy Ted Post nagyon is értette a dolgát: jó alapanyagból jót csinált. A Piszkos Harry-filmek viszont engem hidegen hagynak; egyiknek sem nagy durranás a sztorija, kizárólag Eastwood karizmájára építenek, aki már az első készítésekor is akkora sztárnak számított, hogy maga szabta meg, miről szóljanak és hogyan. Ted Post döntéseit is folyton felülbírálta (az Akasszátok őket magasra! idején még hagyta, hogy rendezze őt, lényegesen jobb is az a film A Magnum erejénél), ezért romlott meg a viszonyuk oly mértékben, hogy többé nem dolgoztak együtt. Az önbíráskodó zsaruk hátterének hiányáról a következő jut eszembe: a Charles Bronson főszereplésével készült Éjféli leszámolásban eredetileg árnyaltabb lett volna a gyilkos személyisége, és kiderült volna, mitől vált nőgyűlölővé, Bronson azonban minden ilyen jelenetet kihúzatott a forgatókönyvből, mondván, csak elvonnák róla és a nyomozásáról a figyelmet (az nem számított, hogy ezektől sokkal érdekesebb lett volna a film). Valószínűnek tartom, hogy Eastwood sem volt rest hasonlóan cselekedni, amennyiben az írók (John Milius és Michael Cimino) több játékidőt szántak a rossz útra tért zsaruknak. Lehet, hogy Ted Post „csak” egy megbízható iparos volt, mégis tíz filmet szeretek tőle, míg a kommersz mozi mágusának tartott Spielbergtől csupán négy korait, a kétségtelenül világklasszis művészfilmes Ingmar Bergmantól meg egyet sem. Tehát a számok törvénye alapján számomra Post jobb rendező, mint ők, még akkor is, ha nem rendelkezett az övékhez hasonló technikai tudással és/vagy magvas mondanivalóval. :)
Teakbois 2024.07.08 07:55:49
@Gerberus:

Eastwoodot a róla szóló életrajzok többsége szent tehénként kezeli, a valódi, az élete (és a vele dolgozók, élők élete) minden mozzanatát kontrollálni kívánó természetébe egyedül a volt élettársa, Sondra Locke könyve által kapunk betekintést. Nem tudom elképzelni, hogy Eastwood ne felügyelte volna kezdettől, mi kerül A Magnum ereje forgatókönyvbe, és azt, miképp változik a történet, ugyanis az imázsa mindennél fontosabb számára. Miliusnak igaza van a filmet illetően, nekem meg abban, hogy neki is van pár munkája, amely sokkal jobb is lehetett volna. :)
A mészárszék-szagú westernek és a tesztoszterontól túlcsorduló akciófilmek mesterdirektora, Sam Peckinpah mondta: „A sztárok nevével adjuk el a filmeket, de azok gyakran nem tőlük, hanem a karakterszínészektől lesznek igazán jók.” Keresve sem találhatnánk megfelelőbb alanyt az előbb idézett mondás…..
Teakbois 2024.07.06 08:40:29
@Gerberus:

A Talen kardja nagy favoritom, igen hosszú cikket tervezek róla. Pyun Kuroszava operatőrétől tanulta a filmkészítést, és többször is hangsúlyozta, hogy a stúdiók rendre újravágták vagy menet közben átalakíttatták vele a műveit, ő ugyanis mindig művészfilmes megoldásokat alkalmazott első körben. A Van Damme főszereplésével forgatott Cyborg – A robotnő eredeti verziója például több mint két órás, fekete-fehér, és úgymond intellektuálisabb a mozikba kerültnél. A Pyun-féle rendezői verziókat a blu-ray kiadók még manapság sem akarják felvállalni, mondván, a filmek rajongói rá sem ismernének a kedvenceikre.
Michele egy Las Vegas-i bár go-go táncosa, aki ugyan érzékeli az új idők, azaz a 60-as évek végének változásokat hozó szelét, mégsem hajlandó megválni a színpadon a ruháitól, inkább lenge öltözékben rázza a ráznivalóját a rezidens banda rockmuzsikájára. A békés táncikálásnak Michele egyik…..
A Me Too-érában (azaz napjainkban) különösen divatossá vált az évtizedekkel ezelőtt zajlott szereplőválogatásokon tapasztalt, döbbenetesnek vagy épp rettenetesnek vélt események jókora sajtónyilvánosság előtti felidézése, a szóban forgó emlékeiket pedig többnyire olyan színésznők osztják meg a…..
Andrea True (Egyesült Államok, Nashville, 1943. július 26. – Egyesült Államok, New York, Kingston, 2011. november 7.) amerikai énekesnő és pornófilmcsillag az 1970-es évek elején kezdett el filmezni. Eredeti neve: Andrea Marie Truden. A pornóiparban az Inger (Inga) Kissin, az Ida King, a Louis…..
Teakbois 2024.07.04 07:20:43
Megint hiánypótló ismertető született. Andrea True diszkólemezei hibátlan mesterművek csupa remek dallal, a legnagyobb kedvenceim közé tartozik mindkettő. A More, More, More című nóta alapmű, a fő favoritom azonban a (New York) You Got Me Dancing, az ugyanis minden idők legjobb diszkódala. Érdemes megemlíteni, hogy a második albumon Bruce Kulick, a KISS leendő gitárosa pengetett, akinek a bátyja, Bob Kulick, szintén gitáros volt és a híres színésznő, Stella Stevens utolsó szerelme: retrokult.blog.hu/2024/06/28/a_vietnami_veteran_es_a_szoke_ciklon

„Andrea True játszott például a minden idők legismertebb pornófilmjének mondható Deep Throat (Mély torok) folytatásában. Ellentétben a legendás első résszel, a folytatás megbukott, és hamar eltűnt a mozik műsoráról. A közönség csalódva vette tudomásul, hogy a várva várt folytatás csupán egy szimpla szexfilm. Később elterjedt az a hír, hogy valójában ez is kemény pornó volt, ám a hardcore jelenetek tekercseit ismeretlen tettesek ellopták.”

A Mélytorok második részét Joe Sarno, az amerikai softcore erotika királya rendezte, akinek az 1970-es években készült összes softcore filmjében valóban egymásnak estek a nagyrészt pornós hátterű szereplők, a hard erotikára (filmes szempontból) nem gerjedő Sarno azonban direkt úgy fényképeztette őket, hogy a lényeg ne látszódjon. Sarno ugyan készített ízig-vérig pornó műfajú filmeket is, a szívügyének számító projekteket azonban rendre soft változatban bocsátotta közszemlére. A Mélytorok folytatását bérmunkaként kezelte, és ezúttal nem saját elhatározásból, hanem a maffiózó szponzorok kérésére vette fel soft módon a hard formában zajló akciót, ugyanis a pénzemberek úgy vélték, így majd még nagyobbat kaszálhatnak a még nagyobb közönséghez eljutó produkciójukkal, mint az első résszel. Nem így történt, hiszen egy Mélytorok című filmet nem lehet mélytorkozás nélkül lenyomni a nézők torkán, mert így pont azt nem kapják meg tőle, amiért beültek rá. Andrea True szerepe eredetileg nem volt túl nagy, de az első részből átemelt sztár, Linda Lovelace annyira be volt tépve a forgatáson, hogy alig lehetett dolgozni vele, így Andrea játékideje és szövegmennyisége napról napra nőtt menet közben (annál is inkább, mivel míg Linda józanon is csapnivaló színésznő volt, Andrea mindenféle állapotban kiváló). A pornósztárságot később pornóellenes radikális feminizmusra cserélő Linda élete végéig elismerően nyilatkozott Andreáról, megemlítve, hogy túl okosnak és műveltnek tartotta kolléganőjét a hard zsánerhez, azaz nem értette, mit keres benne értelmes nő létére.

„A Musikladen fellépői valójában szinte mindig playbackről énekeltek. Egyes vélemények szerint Andreát nem élőben, hanem felvételről láthatta a német közönség.”

A Musikladen műsorában egyértelműen playbackelés zajlott. Viszont Don Kirshner rockshowjában Andrea és teljes zenekara tényleg élőben adta elő a More, More, More-t, bizonyítva, hogy az énekesnő nem csupán tátogásra képes, azaz, akárcsak a pornóiban, a hangstúdióban sem „dublőr” dolgozott helyette: www.youtube.com/watch?v=ECU16YrCq-g

És ha már további éneklő pornósztárok is terítékre kerültek, ajánlom magamat (jobban mondva két írásomat):

retrokult.blog.hu/2023/11/09/marilyn_chambers_a_szexbomba_aki_tudja_mi_a_meno

retrokult.blog.hu/2024/06/03/szexbomba_a_slagerlista_elen
1905-öt írunk, és a franciaországi Loiret régiójában járunk... Miközben a vérszegénységben szenvedő helyi arisztokrata hölgyek egy mészárszéket keresnek fel, hogy a bajukra állítólag gyógyírt jelentő ökörvért kortyoljanak, néhány kilométerrel távolabb Marc, az ékszertolvaj hiába próbálja jobb…..
Jim Slade Chicago egyik legjobb rendőrnyomozója volt, de amikor egy ágyban találta a feleségét annak szeretőjével, nem tudta megőrizni a hidegvérét, és lepuffantotta a fickót. Slade hosszú évek elteltével szabadul a börtönből, és egy álmos dél-karolinai kisvárosban kap munkát, méghozzá régi barátja…..
Teakbois 2024.06.18 06:27:39
@Gerberus:

Nekem pont a sztorija miatt tetszik. A legtöbb amerikai krimi esetében már a film elején sejteni lehet, hogyan végződik majd. Ez üdítő kivételnek bizonyult.
Teakbois 2024.07.03 08:15:10
@Gerberus:

Olykor az az érzésem, hogy az összes kedvenc filmem a J&B szponzori nagylelkűségének köszönhető. :)
Frank Braswell 22 év után szabadul a sittről jó magaviseletének és állítólagos pálfordulásának köszönhetően, ugyanis sikerül elhitetnie a sorsáról döntőkkel, hogy többé nem lappang benne gyilkos indulat, és képes lesz a társadalom hasznos tagjaként meghúzni magát. Frank a saját, az eset idején 12…..
Teakbois 2024.07.01 08:39:30
@Gerberus:

A-listás amerikai filmekben az idősödő sztároknak általában csak mellékszerep jut sajnos, Sutherlanddel is ez történt: abszolút főszerepet a 90-es években már csak kevésbé fontosnak vélt alkotásokban kapott, amelyek olykor sokkal jobbnak bizonyultak az agyonreklámozottaknál.
Teakbois 2024.07.02 12:23:15
@Field64:

Így igaz, ez pedig az egyetemes filmtörténelem egyik legfájóbb tragédiája. :)
1888-ban London rettegett sorozatgyilkosát, a sebészi pontossággal vérengző Hasfelmetsző Jacket pont a London Bridge-en érte utol a halál: a menekülő gonosztevőt bekerítették a rendőrök, majd agyonlőtték. Jack holtteste a Temze vizébe zuhant, és közben magával rántotta a híd egyik meglazult…..
Teakbois 2022.06.06 10:09:14
@Field64:

Hoff nálam még háromszor bukkan majd fel: egy másik horrormű, valamint egy sci-fi és egy akciófilm kapcsán.
Teakbois 2024.07.01 08:48:24
@Gerberus:

Máig a híd a város fő nevezetessége, és a turizmusa is fellendült. Itt kerül sor például a Nemzetközi Jet Ski Verseny döntőire, valamint több nagy horgászversenyre és egy pirotechnikai fesztiválra is. Hogy ez a filmnek köszönhető-e, azt nem tudom. :)
Teakbois 2024.07.02 09:05:08
@Gerberus:

Erősen javulna a magyar lakosság jelentős részének a hangulata, ha efféle „porfészkekben” élnének a jelenlegiek helyett. :)
Tedeum, a jóképű fiatalember a mamája rendhagyó választásának köszönhetően egy latin nyelvű gregorián imádság első két szavát (Te Deum laudamus − Téged Istenként dicsérünk) viseli keresztnévként, méghozzá a családnevét ellensúlyozandó: az ugyanis Ganéj, a mosdatlan família tagjai pedig ehhez hűen…..
Teakbois 2024.07.02 08:00:33
@Gerberus:

Castellari fénykora a 60-as évek végétől a 80-as évek elejéig tartott, akkor készítette azokat a filmjeit, amelyek miatt Tarantino is felfigyelt rá. Miután Berlusconi cégbirodalma megszerezte az olasz filmipar feletti uralmat, az itáliai zsánerfilmes rendezők mindegyike, valamint a művészfilmesek jelentős része az alkotóik egyedi stílusát egyáltalán nem tartalmazó tévésorozatok és tévéfilmek készítésére kényszerült, amennyiben tovább akart dolgozni a szakterületén. A helyzet sajnos mostanra sem változott jelentős mértékben, noha már nem Berlusconi irányít.
Egy csupa régi motoros profi bűnözőből álló banda az éj leple alatt robbanásokat idéz elő egy megnevezetlen brazil város olajfinomítóinál (ugyanitt található egyébként egy drágakőbánya is), majd miközben az alkalmazottak a tűz eloltásán fáradoznak, antihőseink kifosztják a telep smaragdokkal teli…..