Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Teakbois

603 bejegyzést írt és 425 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben egy fárasztó munkanap végeztével hazafelé autózik, Jim Grayam, a Benson Industries tehetséges számítógépes szakembere egy olyan gépkocsira lesz figyelmes, amelyet egyenesen a vonatsínekre vezetett a gazdája, egy rendkívül csinos, ám ájultra nyugtatózott fiatal hölgy, aki magatehetetlenül…..
Teakbois 2024.10.22 10:19:38
@Gerberus:

Richard Kiel a főszereplője (meg a forgatókönyvírója és a producere) A Vihar-hegy óriása (The Giant Of Thunder Mountain) című ifjúsági filmnek, amelyben egy békés erdei óriásremetét játszik. Valamikor írok majd róla, annál is inkább, mivel több olyan kollégája is felbukkan benne, akik főleg exploitation filmekből lehetnek ismerősek az olvasóimnak.
Carol, a szemrevaló, kéjsóvár, ám cseppet sem víg özvegy Tunéziába utazik elba… akarom mondani: elütni az időt nem kevésbé kívánatos titkárnője, Anna társaságában. Carol az arisztokrata férjétől többek között versenylovakat örökölt, amelyek most épp Tunéziában futnak, valamint egy villát, ahol…..
Teakbois 2024.10.22 10:14:15
@Gerberus:

Akkor hamarosan jön a következő J & B-s olasz filmről szóló cikkem. :)
Az 1883-as esztendőben járunk… Noha az Arizona állambéli Mescal igazi vadnyugati porfészek, az éj leple alatt olyan rejtélyes gyilkos rója az utcáit, akinek egy szem por sem tapad fényesre suvickolt elegáns cipőjére. A városka büszkesége a Pionírok Nemzetközi Szállodája névre keresztelt intézmény,…..
Egy fiatal búvár, Ron Walker, Honduras partjainál egy aranyérmére és egy horgonyra bukkan, mást viszont már nem tud felhozni a mélyből, a lelőhely körül keringő cápák ugyanis elriasztják. Szerzeményeit megmutatja morózus barátjának, az öreg, ám kigyúrt tengeri medvének, Jim Carnahannak, aki rájön,…..
Teakbois 2024.10.18 20:48:50
@Gerberus:

Pár alkalommal még biztos felbukkan a blogomon Kotto úr. A Larry Cohen által rendezett 1972-es Bone sokkal jobb a közismert filmjeinél, ráadásul ő benne a főszereplő. Egyszer majd sort kerítek rá (nagyon hosszú téma, Cohen hosszan mesél a forgatásról az interjúkötetében).
Barbara McNair 1934. március 4-én született Chicagóban − abban a városban, amely annak idején a blues és a jazz melegágyának számított New Orleans mellett −, ám végül a wisconsini Racine-ban töltötte gyerekkora nagy részét. Páratlan hangi adottsága már akkor megmutatkozott, amikor kislányként…..
Az 1980-as évek végén Miamiban éldegélő Scott Edwards sajátos módját választja annak, hogy finanszírozhassa főiskola tanulmányait: riksásnak áll, aki jelentős izommunka révén húzza maga után azokat a turistákat, akik nem csupán a város nevezetességeiben szeretnének gyönyörködni, de abban is, ahogy…..
1811-ben David Thompson hatalmas, két lábon járó szőrös lényt pillantott meg az észak-amerikai Sziklás-hegységben… Theodore Roosevelt − az Egyesült Államok elnöke 1901 és 1909 között − arról számolt be egyik feljegyzésében, hogy prémvadászok egy két méter magas, majomra emlékeztető teremtményt…..
Teakbois 2024.10.15 10:23:58
@Gerberus:

A Mission: Impossible tévésorozatok közül az 1966 és 1973 között készült első a legendás, az 1988-ban debütált másodikat nagyon gyengének tartják a széria rajongói. Az első sorozat hazai vetítésére a maga idejében esély sem volt, hiszen az akciócsoport az amerikai gengszterek mellett elsősorban a vasfüggöny mögötti diktátorokkal és titkosszolgálatokkal mérte össze az erejét. Ugyanezen okból nem láthatták soha a magyarok a hasonló jellegű és Bosszúállók (The Avengers) című, 1960 és 1969 között forgatott brit tévésorozatot sem, ami különösen nagy veszteség, mert egyrészt hatott az X-aktákra is, másrészt a Diana Rigg és Patrick Macnee főszereplésével készült három évada a legkifinomultabb brit humor iskolapéldáját nyújtja.
Teakbois 2024.10.15 18:00:45
@gigabursch:

A Mission: Impossible tévésorozatra gondolsz vagy az Avengers-re? Az előbbiből az 1988-as második nekifutás két évadához készült magyar szinkron. A régi Mission: Impossible évadokról meg az Avengers-ről nem tudok nyilatkozni, magyar felirat talán akad hozzájuk, ha egy lelkes rajongó gyártott önszorgalomból.
Harry Lomart gyilkosságért és fegyveres rablásért kiszabott életfogytiglani börtönbüntetését tölti bűntársa, Birdy Williams társaságában. Harry durva, kemény és hirtelen haragú fickó: amikor a felesége, Pat, eljön hozzá beszélőre, és kijelenti, hogy gyereket vár egy pasastól, aki történetesen nem…..
Az 1950-es évek első felében járunk… Emilia-Romagna unalmas és meglehetősen konzervatív olasz régiójában az egyik középiskola tanulóinak (legalábbis a hímneműeknek) az hoz nem várt izgalmat az életébe, hogy új zongoratanárnőt kapnak egy igazi szőke ciklon, Laura Formenti személyében, aki egész…..
Nikki Walkert, a bájos rocksztár-feleséget kellemetlen meglepetés éri a Beverly Hills-i villájában zajló aktuális partin: a férje, Brian (aki pont úgy néz ki, mintha a 80-as évek csajmágnes hajmetál-énekesének, Kip Wingernek az ikertesója lenne), a mosdóban épp fergeteges szexcsatára készül egy…..
A 19. század második felében éldegélő német archeológus, Karl Schiller okkult könyveit bújva rájön, hogy a Wagner operaciklusát ihlető Nibelung gyűrűje – amely korlátlan hatalommal ruházza fel birtokosát – Erdélyben keresendő, méghozzá a karóval ártalmatlanított Drakula gróf kastélyában. Az örömhírt…..
Egy Los Angeles melletti erdőben egy fiatalember és barátnője, Carol Williams jókorát kettyint az ifjú titán kocsijának hátsó ülésén, majd Carol elballag a pár perc gyalogútnyira lévő víkendházába… Ha az is van neki, akkor miért kellett az autóban erőlködni? Ez csupán egy a film izgalmas rejtélyei…..
Teakbois 2024.10.07 07:53:33
@Gerberus:

Természetesen Costner csak 6-7 percig látható a filmben, de ennyi már elég volt ahhoz, hogy el lehessen adni a nevével. :)
Teakbois 2024.10.08 07:28:32
@Gerberus:

Jamie Lee Curtis zseniális volt a Columbo-epizódban (A szuperintelligens gyilkos csődje) morcos pincérnőként; bele tudott sűríteni 45 másodpercbe egy elsőrangú alakítást, amitől biztosan felfigyeltek rá a szereposztók. Nem csoda, hogy sokra vitte.
Starsky és Hutch, a kaliforniai Bay City legkeményebb zsarui, jól megérdemelt szabadságukat eltölteni érkeznek felettesük, Dobey kapitány Isten háta mögötti vidéki víkendházába. Hutch őszinte lelkesedéssel veti magát a természetimádó alkalmi horgász új szerepkörébe, a megrögzött nagyvárosi farkas…..
Teakbois 2023.09.24 13:25:03
@teglascs:

Szívesen! :) Van még pár Starsky & Hutch epizód, amelyről tervezek cikket.
Teakbois 2024.10.07 07:48:55
@Gerberus:

A Gyilkos sorok nekem már túlságosan szappanoperás, nem szeretem. Lesz még pár kakukktojás Starsky és Hutch epizód a blogomon, valamint olyan sorozatokról is szó esik majd, mint a Cannon, a Magnum, A bionikus nő és A hatmillió dolláros férfi.
Egy nyári vasárnapon három lelkiismeretlen kanadai bankrabló – a maffiózó fellépésű Dinelli, az elmebeteg Leroy és a leginkább körzeti orvosnak kinéző Ackerman – az Ontario provinciabéli Bolton közelében száguld a kocsijával. Leroy-ék kifosztottak egy pénzintézetet, valamint lelőttek két járókelőt,…..
Frankie és Patch a Great American Carnival nevezetű utazó mutatványostársulattal járja Amerikát és évek óta legjobb barátok – olyannyira, hogy egyazon lakókocsiban hajtják álomra a fejüket. Frankie esténként bohócképűvé festi magát, és beül egy ketrecbe, amelynek alját vízzel töltötték tele. Ő…..
Teakbois 2024.10.01 20:51:35
@Gerberus:

Gary Busey nagy kedvencem, van még pár fontos főszerepe, amelyről írni szeretnék.
Teakbois 2024.10.03 07:05:26
@Gerberus:

Arra ne számíts, számomra befogadhatatlan. :)
Teakbois 2024.10.05 08:02:59
@Gerberus:

Csak olyasmiről írok, ami tetszik: a jó trasht szeretem, a rosszat viszont nem. :) Charles Band rendező-producer régebbi munkáit kifejezetten kedvelem; forgatott néhány minőségi filmet is, mielőtt rájött, hogy a Mézeskalácsember és társai bőven elegendők ahhoz, hogy ki tudja fizetni a stúdiója havi számláit. :)
Giorgio Martini marketinges újságíró Egyiptomba utazik fényképész munkatársával, hogy az ekkoriban népszerű homokfutókról (azaz dune buggykról) készítsen reklámanyagot. A fotózáshoz megfelelő helyszínek kiválasztásakor megpillantja az osztályával épp tanulmányi kiránduláson lévő csodaszép núbiai…..
Joe Snake a chicagói Vörös Kakas bár és egy tekepálya tulajdonosa, valamint a helyi afroamerikai alvilág oszlopos tagja: ő bújtatja Tony Redet, akinek volt képe 1 millió dollárt elcsenni az olasz maffia pénzéből. Joe természetesen nem emberbaráti szeretetből ad menedéket Tonynak – arra kíváncsi,…..
William Dorn savanyú ábrázattal járja Los Angeles utcáit, és minden egyes őt érő méltánytalanságért hosszas fejmosásban részesíti az „ellene vétkezőket”. Szemetelsz? Bolti eladóként nem vagy hajlandó megadni az egyébként még érvényes árkedvezményt? A gyalogosokat veszélyeztetve vezetsz? Pincérnőként…..
Fred Olen Ray (Az Alien és a rendőr, aki dudálva csajozott be + A bombanő és az egyszemű hipnotizőr), a Retrokult-favorit zsánerfilmes rendezők panteonjának oszlopos tagja az 1980-as évek második felében került bizalmas viszonyba a filmszerepei és drog- vagy épp alkoholmámorban okozott botrányai…..
Teakbois 2024.09.30 09:02:55
@Gerberus:

David Carradine halála után olyan elméletek is felbukkantak, miszerint gyilkosság áldozata lett, és bár akad pár máig tisztázatlan körülmény az esettel kapcsolatban, az is igaz, hogy évtizedekkel korábban egyszer már megpróbálta felakasztani magát (erről az 1995-ös önéletrajzi könyvében ír, amely annyira tetszett Tarantinónak, hogy ez alapján választotta ki Bill szerepére), valamint tényleg nagy perverz volt (erről meg a negyedik felesége írt egy egész könyvet).
Joy, a gyönyörű fotómodell a divatmagazinok sztárja, férfiak százezrei adnák oda neki az összes megtakarításukat csupán egyetlen éjszakáért, újságíró barátja, Marc azonban még a cigarettásdobozával is gyengédebben bánik, mint Joyjal, aki született mazochista, és képtelen nem szeretni ezt a hűtlen és…..
Teakbois 2023.09.26 17:24:32
@Androsz:

„Azóta egyébként „rádiós személyiség” lett az internet szerint.”

Így van. Erről, valamint arról is olvashatsz a korábbi Lahaie-témájú cikkemben, hogy mivel vívta ki a Me Too mozgalom haragját: retrokult.blog.hu/2023/07/04/a_kastely_halaloszto_bombanoi
Teakbois 2024.09.29 07:39:38
@Gerberus:

Előbb-utóbb sorra kerül a blogomon az említett film. Mellesleg ugyanaz rendezte, aki ezeket: retrokult.blog.hu/2023/12/16/francia_szexszimbolum_san_franciscoban és retrokult.blog.hu/2024/03/08/a_bee_gees_es_a_kejsovar_ongyilkosok
Los Angeles, 1978... A város legszorgalmasabb sátánistái úgy döntenek, hogy a világ teljes lakosságát uruk és parancsolójuk szolgálatába állítják, ehhez pedig egyedi módszert eszelnek ki. Megvásárolják Kalifornia legtermékenyebb németjuhász tenyészszukáját, amelyet főpapnőjük egy istállóbéli…..
Teakbois 2022.09.24 18:03:11
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Köszönöm szépen! :)
Teakbois 2022.09.24 18:05:07
@Androsz:

Nincs trükk a jelenetben, tényleg nem izgatja fel magát a látványtól. Lehetséges, hogy a sokadik felvétel sikerült csak elfogadhatóan, és addigra már annyira unta a lángoló nénit, hogy a füle sem rezzent tőle. :)
Mike Connery, a frusztrált és dühös vietnámi háborús veterán visszatér kaliforniai otthonába, egy álomszuszék kisvárosba, és első dolga, hogy benéz a motoros haverjaihoz a sarki késdobáló kocsmába. Mike ugyanis a helyi motoros banda vezére volt a besorozása előtt, és ugyanott szeretné folytatni,…..
Roger Melli egy bentlakásos elemi iskola igazgatója és orvosa Montpellier-ben. Ha épp nem a nebulói fegyelmezésével vagy gyógyításával van elfoglalva, a csinos Sonya Dorignyvel pásztorórázik, aki sajnos házas, a férje pedig egy mocskos disznó (legalábbis ez Roger és Sonya véleménye). A szerelmesek…..
Dr. Brad Russell seattle-i pszichiáter levegő- és környezetváltozásra vágyik, mivel úgy véli, csak ezek hoznák meg az ihletét ahhoz, hogy megírja élete fő művét, amely majd forradalmasítja a lélekturkászatot. Az idillinek gondolt helyet a kanadai Új-Skócia egyik halászokkal teli kisvárosában,…..
Tom Harrist kilenc év után úgy rúgják ki az amerikai haditengerészettől, hogy a lába sem éri a földet: kötekedő, fegyelmezetlen alak, aki csak a függelemsértések halmozásához ért, meg a bokszhoz − több súlycsoportban is a sereg bajnoka volt. Tomunk azzal kezdi újra a civil életét, hogy felhajt egy…..