Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Teakbois

541 bejegyzést írt és 285 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sam McNeill, egy kis kaliforniai üdülőváros és alkalmi síparadicsom, Eagle Lake seriffje, akinek általában nem akad bonyolultabb feladata részegen összeverekedő polgártársai szétválasztásánál, a legújabb síszezon kezdetén azonban roppant kínos incidens zökkenti ki a nyugalmából. Sam ugyanis arra…..
Egy walkmanjén szimfonikus zenét hallgató pszichopata betér egy édességboltba, ahonnan azonban nem csokival megrakodva távozik, hanem a jobb sorsra érdemes eladó bizonyos testrészeit viszi haza. Michele Livet, a helyi cinikus hekus kapja meg a gyilkossági ügyet főnökétől, aki nem győzi…..
Dr. Peter Careyt, az agilis kaliforniai patológust új állása Bostonba szólítja, ahol rögtön beleveti magát az élet sűrűjébe: barátkozik, a társasági összejövetelek középpontjaként brillírozik, irigylésre méltó gyorsasággal ágyba viszi munkahelye, a Boston Memorial Kórház csinos dietetikusát, Georgia…..
Teakbois 2021.12.21 23:27:00
@Field64:

Jennifernek nem jutott nagy feladat a filmben, Coburnnek viszont ehhez köthető az egyik legjobb szerepe. Annak idején egyébként megpróbáltak amerikai James Bondot csinálni belőle: két kémvígjátékban alakította Derek Flintet, de nem voltak elég jók a forgatókönyvek. Ha nagyobb sikert ért volna el és máig népszerű lenne, a figura Bondnál is jobban bosszantaná a feministákat, ugyanis háremet tart otthon.
Teakbois 2021.12.21 23:35:39
@AntiChrist:

James Coburnt Sergio Leone Egy marék dinamitjában kedveltem meg, és néhány alkalommal még biztos szó esik majd róla a blogon. Addig is viszont sorra érkeznek a válogatott „perverzióim”, például Tony Curtis elképesztő misztikus horrorfilmje, egy szilveszteri pszichothriller, valamint retro erotika ipari mennyiségben. :)
Teakbois 2023.12.01 08:02:10
@Androsz:

Véleményem szerint a sármja tekintetében Coburn az amerikai Belmondo. :)
A csinos Emily King a Connecticuti Egyetem elvégzése után az új-mexikói Taos városába utazik, hogy apjával, a híres íróval és műkedvelő festővel, Preston Kinggel találkozzon, méghozzá azért, hogy kegyetlen bosszút álljon rajta. Preston ugyanis elhagyta Emily anyját, amikor a lány kétéves volt, és…..
MovieCops AMARCORD 2023.11.30 06:00:00
A bolondos nagybácsi, aki a fa tetejére felkapaszkodva nőért kiabál… Az elomló bájakkal megáldott trafikos nő, aki gigászi kebleit a felajzott és meghökkent kamasz szájába tuszkolja… A gyakran perlekedő szülők, akik folyton öngyilkossággal fenyegetik egymást, amit olykor roppant színpadiasan…..
Robert Dominici, az ünnepelt római zongoraművész a zenén kívül két dolgot szeret igazán: a sikert és saját magát. A kamaszosan fiatalos arcára roppant büszke 35 éves muzsikust szó szerint körüldongják a nők: a barátnője, Susanna, ugyan mással is kavar, de ettől még képtelen elszakadni Roberttől; a…..
Greg Wilson, az ifjú kaszkadőr, kora reggel kipattan az ágyból a szexi filmsztár, Judy Blake mellől, majd a hálóból kimotorozik az utcára, onnan pedig egyenesen a San Luis Obispó-i forgatási helyszínre száguld, ahol élete legveszélyesebb mutatványát kell bemutatnia: egy sebesen robogó autóból…..
RETROKULT Sikíts, csini Peggy! 2023.11.25 08:00:00
Peggy Johnsnak, a mindig mosolygós kaliforniai egyetemista lánynak esze ágában sincs úgy viselkedni, mint hippi beállítottságú csoporttársainak, azaz büdösnek találni a pénzkeresés fogalmát. Lehengerlő lelkesedéssel jelentkezik részmunkaidős házvezetőnőnek a visszavonultan élő szobrász, Jeffrey…..
A New York-i születésű George Kennedy egészen elképesztő mélyszegénységből érkezett. Miután négyéves korában elvesztette édesapját, táncosnő anyja egyedül nevelte, és végül annyira tönkrementek, hogy néhány hónapra hajléktalanná váltak. Bízz bennem! (Trust Me) című memoárjában Kennedy megrázó…..
Duke Johnson, a jó útra tért kőkemény bűnöző, a soul és funk muzsikától hangos nagyvárosból a Bucktownnak (Dolcsiváros) becézett Isten háta mögötti porfészekbe megy testvére, Ben temetésére. Ben a halála után hatóságilag bezárt közkedvelt helyi kocsma, az Alabama Klub tulajdonosa volt, Duke azonban…..
Kathy, a kedves és bájos arizonai trófeafeleség a lehető legborzalmasabb társat fogta ki eltartója és férje, Wendell Atwell személyében: a biológiai fegyverek kifejlesztésével foglalkozó fickó a nejét és a mexikói házvezetőnőjét egyaránt megállás nélkül pocskondiázó büdös bunkó, aki két epés…..
Lisa, a sikeres szupermodell magányosan éldegél svájci kastélyában, és csupán az hoz némi változatosságot maszturbálással töltött mindennapjaiba, ha Fred, a kedvenc fotósa rámászik munka közben. Lisa született nimfomániás szexőrült, úgyhogy nem kívánja beérni Fred látogatásaival, és úgy dönt,…..
RETROKULT Szőke bombázó a Holdon 2023.11.19 08:00:00
Perry Rhodan őrnagy, Mike Bull kapitány, Flipper (nem a világsztár delfin, hanem egy névrokon asztronauta) és dr. Manoli a Stardust nevű űrhajó fedélzetén indulnak a Holdra. Noha a rakétakilövést megelőző sajtótájékoztatón rutinszerűnek mondható galaktikus kirándulásról esik szó, a valóság sokkal…..
Az 1939. november 18-án, Glasgow városában született Ian McCulloch a Survivors (Túlélők, 1975 − 1977) című brit posztapokaliptikus sci-fi sorozat egyik főszereplőjeként épp elég nagy hírnévre tett szert Európában ahhoz, hogy néhány olasz horrorista rendezőnek is felkeltse a figyelmét. Az angolszász…..
Paul Foley kisfiúként 1955-ben szemtanúja lesz annak, ahogy az apja rajtakapja a feleségét és annak szeretőjét, mindkettőjüket agyonlövi, majd magával is végez. Paul reakcióképp hamiskásan fújni kezdi a papájától kapott furulyáját, és még akkor sem hagyja abba, amikor emiatt előbb kórházba, majd…..
Dave Emersont, az Amerikában rejtélyes módon eltűnt Emerson gróf fiát bíróság elé állítják Londonban a kertésze, Edward Amery meggyilkolásának vádjával. Dr. Albert Mangrove-nak, egy diliház pszichiáter igazgatójának és Lionel Douglasnak, az Emerson család ügyvédjének köszönhetően Dave nem…..
Franco a feleségével, Margheritával kétes hírű szállodát üzemeltet, amelynek a vendégei szinte mind férfiak, akik legfeljebb néhány órácskára vesznek ki szobát, hogy prostituáltakkal kettyinthessenek. A házsártos neje által elnyomott Franco nem csupán papucsférj, de valóságos rabszolga: hordár,…..
Ian McLemore és társa, Jerry Merris Los Angeles legtökösebb és leghatékonyabb zsarupárosát alkotják, ám a főnökük, Robertson kapitány mégsem rajong értük, ugyanis ahol megfordulnak, ott mindent és mindenkit szitává lőnek. Legfrissebb ügyük nem mondható éppen szokványosnak: a város határában valami a…..
MovieCops MR. SÜKET TRÜKKJEI 2023.11.09 06:00:00
2023. február 15-én hunyt el a hatvanas-hetvenes évek egyik leghíresebb amerikai szexbombája, Raquel Welch. Barna hajával ő törte meg a szőke szexistennők addigi egyeduralmát. A korabeli média szerint Sharon Tate volt a legnagyobb riválisa, ám a gyönyörű szőkeséget 1969 augusztusában meggyilkolta a…..
MovieCops PILLANGÓ (1973) 2023.11.13 06:00:00
Az egykori francia fegyenc, Henri Charrière (1906–1973) Pillangó című könyve a hetvenes évek egyik leghíresebb bestsellerének számít. A szerző haláláig ragaszkodott ahhoz az állításához, hogy saját életének történetét írta meg, ma már azonban egyre elterjedtebb az a nézet, hogy a regény nagyobb…..
Teakbois 2023.11.13 07:16:08
Tartalmas ismertető. Nem kedvelem McQueent, de még én is elismerem, hogy élete legjobb alakítását nyújtotta a filmben, és a jelöltek közül ő volt a legmegfelelőbb a szerepre, bár Delonnal is érdekes lett volna a film. A könyv kapcsán nekem is eszembe jutott, hogy a fele sem igaz, vagy Charrière a saját élményeihez hozzácsapta a rabtársaiét, sőt az is, hogy talán regényről van szó. Érdemes megjegyezni, hogy a magyarul is megjelent folytatásban (Szabad vagy, Pillangó!) a szerző már olyat is állított, hogy menekülése közben elvetődött egy paradicsomi szigetre, ahol aztán a női és férfi bennszülöttekkel egyaránt nagyokat szexelt. Schaffner filmjének szereplőgárdájából egyébként, ironikus módon, a leprást alakító Anthony Zerbe a legjobb színész: régi nagy kedvencem, rendkívül sokoldalú pali, párszor felbukkan majd a blogomon. A ráadásban említett Terminal Island (a rendezőnő egyéb filmjeivel egyetemben) szintén várható nálam, ahogy Jess Franco Barbed Wire Dolls-a is. Stephanie Rothman valóban magyarázkodott a Terminal Island miatt, mondván, nőként csak arra nyílt lehetősége akkoriban a szakmában, hogy exploitation filmeket forgasson, ám az némileg elgondolkodtató, hogy amikor a férjével saját filmcéget alapított és annak égisze alatt elkészítette az első minden külső befolyástól mentes munkáját, ugyancsak exploitation filmmel rukkolt elő (történetesen a legjobbjával).
A 21 éves David Keller a barátnőjével a tengerpartra megy némi nap- és sós vizes fürdőzés végett, ám kellemes kikapcsolódás helyett rémálomba illő élményben lesz része: feltűnik a színen néhány dune buggy-s huligán – David kétségkívül jobban örült volna Bud Spenceréknek vagy a Retrokult szexi…..
Kis magánrepülőgép érkezik az újonnan épített Srí Lanka-i turistaparadicsomba, fedélzetén Joshuával, a főnök-tulajdonossal, egy Daniel Nessel nevezetű viharvert fotóssal és egy szemrevaló fekete modellel, Sheenával. A kacsalábon forgó szálloda birtokosa azért hozatta ide két vendégét, hogy érzéki…..
Az USA egyik mélydéli kisvárosában Tiny Doyle az úr; a helyi sztriptízbár mellett övé a település egyetlen használtautó-kereskedése is, amely történetesen a bár parkolójában található. Tiny így summázza szépen jövedelmező üzletpolitikáját: „Nálam bárki úgy bebaszhat, hogy észre sem veszi, micsoda…..
Egy megnevezetlen, Los Angeleshez közeli kisvárosban sorra elhaláloznak az éjszaka egyedül hazafelé baktatók és azok, akiknek lerobban az autója: mindegyikükkel valamiféle állat végez. Vernon Bell seriff nem éppen Columbo szellemi örököse, úgyhogy a helybéli regényíró exvadászt, John Weatherbyt kéri…..
Bár kétségtelen, hogy a 70-es évek női pornósztárjai közül Andrea True érte el a legjövedelmezőbb sikert dalra fakadással (a David Bowie baráti köréhez tartozó Gregg Diamond által komponált 1976-os More, More, More egészen az amerikai Billboard slágerlista 4. helyéig jutott a művésznő előadásában),…..
Teakbois 2023.11.09 13:41:08
@Field64:

A More, More, More tényleg poptörténelmi jelentőségű dal; kedvelem, akárcsak True asszony két diszkóalbumát (a punk rockos harmadik nem nekem való). Megemlékezem majd e hölgy munkásságáról is valamikor.