Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Teakbois

569 bejegyzést írt és 233 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amedeo Pegoraro és húga, Ofelia egy omladozó bérház állandóan veszekedő és kapzsi tulajdonosai, akik sportot űznek a bérlőik elüldözéséből. Az előbb említett tevékenységükhöz az nyújt inspirációt, hogy egy ingatlanos cég egymilliárd lírát ajánlott az épületükért, amennyiben sikerül kiüríteniük.…..
Jules, a rengeteg szabadidővel rendelkező gazdag pszichológus úgy dönt, elvitorlázik Kaliforniából Hawaiiba, és a kiruccanásra válogatott szépségeket visz magával: fiatal és csini barátnőjét, Jillt; bögyös-dögös mostohalányát, Carolt; valamint legszexibb páciensét, a japán származású Amyt, aki…..
Katie az idősödő (ne finomkodjunk: baromi idős) milliárdos üzletember, Scott kirakatfelesége. Noha több mint 30 év korkülönbség éktelenkedik köztük, a szerelmük nem is lehetne valódibb, és igencsak aktív életet élnek – ágyban és azon kívül is. Egy szomorú napon azonban véget ér a paradicsominak vélt…..
Jerry Frazer San Francisco egyik legrendesebb járőröző zsaruja, aki még a közúti balesetbe keveredett hippiket sem vegzálja: ahelyett, hogy drogokat keresne náluk, inkább megértő mosollyal az arcán felírja az adataikat. Jane Bowers San Francisco egyik legcsinosabb gyerekorvosa, akit rendkívül…..
Teakbois 2024.04.23 12:46:39
@Gerberus:

Rég láttam ilyen bájos és intelligens vígjátékot; kár, hogy sem a premierje évében, sem utána nem vetítették nálunk.
New Yorkban járunk, a hippimozgalommal és mindenféle egyéb érdekes „elhajlással” terhelt 1967-es esztendőben… Egy súlyos anyakomplexussal küzdő sorozatgyilkos abban leli örömét, hogy tisztességben megőszült gyanútlan asszonyokhoz kopogtat be álruhában és „álakcentussal”, majd miután a bizalmukba…..
Adrian közlegény egyike a megannyi besorozottnak, akit a vietnámi háború idején (1970-ben járunk) tengerészgyalogos kiképzésben részesítenek egy San Diegó-i bázison. Úgy hozza a sors, hogy Thomas Drake őrmester csapatába osztják be, aki a szakma nagy öregjének számít, és úgy ordít naphosszat…..
Teakbois 2024.04.21 08:04:15
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Arcvonások szempontjából egyáltalán nem hasonlít Rourke-ra, botrányok terén viszont igen.
Ted Angelo, a régebben tehetségesnek tartott újságíró Kolumbiában tengeti alkoholgőzös napjait, miközben volt felesége, Maureen De Havilland (aki csak névrokona a Retrokult blogon élve eltemetett feleségnek), New Yorkban üzleti sikert üzleti sikerre halmoz. Maureen egy szép napon azzal hívja fel…..
Teakbois 2024.04.19 07:34:37
@Field64:

Nálam is felbukkan majd még néhányszor Nero, elsősorban zsánerfilmek kapcsán.
Teakbois 2024.04.19 07:37:32
@Gerberus:

„Na, egy újabb gumiszörny-gyöngyszem, imádom az ilyen lényeket…” Ezzel én is így vagyok, a legelbaltázottabb gumiszörny látványa is szívmelengetőbb számomra a legaprólékosabban kivitelezett CGI-szörnyénél. :)
Teakbois 2024.04.20 07:01:27
@Gerberus:

Kétségtelen, hogy a CGI lehet igényes és mértéktartó is, engem azonban már a visszafogott használata is zavar, mert hamissá teszi számomra a filmélményt, főleg amikor teljesen indokolatlanul alkalmazzák. Ma már igen gyakran a nem számítógépes effektusorgiának szánt alkotásokban is CGI naplemente, tengerhullámzás stb. látható. A legutóbb rögtön egy film elején CGI tábortűzre figyeltem fel. Hát már lusták egy igazit gyújtani? Lehangoló.
Massimo Monaldi római egyetemista olykor eljár a burzsoáziát és a kapitalistákat szidalmazó vörös zászlós diáktüntetésekre, de ideje nagy részét dílerkedésre és révülésre fordítja. Hogy kisegíthessék anyagilag az Indiába vágyó meditáció- és drogfüggő barátaikat, Massimo és kedvese, a befolyásos…..
A 70-es évtized közepén járunk... Los Angeles szélén áll a Swing-a-Ling bár, ahol a nem épp illusztris vendégsereg olyan kétes értékű produkciókat „élvezhet” két pohár tömény felhörpintése között, mint egy vérlázítóan tehetségtelen transzvesztita éneklése vagy a nem kevésbé kontár stand-up komikus…..
A szörfös dokumentumfilmek műfaja az 1960-as évek elején született meg, amikor a sport és a hozzá kapcsolódó hedonista életstílus gyökeret vert Hawaii és Kalifornia partvidékén, valamint Ausztrália keleti részén. A korai szörfös filmek közönsége kezdetben szinte kizárólag szörfösökből állt, ám az…..
Olaszország Abruzzo nevezetű régiójában járunk, 1970-ben… A lenyűgöző tájból előmagasodó kastélyt furcsa és kétes erkölcsű arisztokrata család lakja: egy kesernyésen száraz humorú entellektüel mostohaapa, egy unatkozó és kissé álszent anya, valamint magánakvaló, romantikára hajlamos fiacskájuk, aki…..
Miután a hitelezői megfosztják családi házától, Blanche DuBois, az éretten is szép irodalomtanárnő a Mississippi állambéli Laurelből New Orleans francia negyedébe utazik, ahol – a sokat sejtető szimbolizmus jegyében – egy Vágy nevezetű villamossal érkezik meg az Elíziumi Mezők nevű utcába várandós…..
Teakbois 2024.04.12 07:21:11
@Gerberus:

Beverly D’Angelo karrierjének mélypontja... vagy legszórakoztatóbb fejezete (nézőpont kérdése): www.youtube.com/watch?v=EA0ENpKypdE
Teakbois 2024.04.13 06:31:37
@Androsz:

Hát igen, nem mindegy, ki kapja az adott szerepet. Nekem pusztán emiatt jobban tetszett ez az 1984-es verzió, noha a legtöbb filmrajongó szemében szentségtörést követek el a véleményemmel. :)
David Hemmingset (A mozgássérült bombanő és az ékszertolvaj + Az ördög szeme) Michelangelo Antonioni (A kaland + Vörös sivatag + Zabriskie Point) popkulturális szempontból vízválasztó 1966-os filmje, a Nagyítás tette világszerte ismertté: az ifjú és roppant tehetséges brit színész e mű hatására…..
Miután egy Franciaországból Olaszországba érkező autó áthajt a határon, súlyos baleset részese lesz, utasai − egy férfi, egy nő és egy kisfiú − pedig szörnyethalnak. A rendőrségi vizsgálat során kiderül, hogy a felnőttek hamis papírokkal utaztak és nem a gyerek szülei voltak, hanem drogcsempészek,…..
Teakbois 2024.04.12 07:25:21
@Gerberus:

Henry Silva néhányszor még biztos felbukkan a blogomon, mert számos idehaza kevésbé ismert kultfilmben játszott.
David Marchant brit kalandor a vadászbarátjával, Hammond ezredessel, valamint egy nyomkeresővel egy sebesült leopárdot üldöz valahol Afrikában: David nem az a fajta fickó, aki csak úgy szenvedni hagy egy állatot; ha már megsebesítette, végezni akar vele – meg talán a jószág bundája is jól jönne neki…..
Jeff Martin, a Jeff Martin Band vonzó külsejű énekes-gitáros főnöke arról álmodozik, hogy egyszer stadionturnéra indulhat zenekarával – természetesen azt követően, hogy több millió példányt adtak el bemutatkozó albumukból. A feltörekvő rockernek azonban egyelőre be kell érnie a Los Angeles-i…..
Az USA egyik mélydéli kisvárosában Tiny Doyle az úr; a helyi sztriptízbár mellett övé a település egyetlen használtautó-kereskedése is, amely történetesen a bár parkolójában található. Tiny így summázza szépen jövedelmező üzletpolitikáját: „Nálam bárki úgy bebaszhat, hogy észre sem veszi, micsoda…..
Teakbois 2024.04.08 06:59:58
@Gerberus:

Van még pár kamionos film a tarsolyomban, előbb-utóbb elsütöm őket. :)
Lauren Cochran, a misztikus regényekre specializálódott bestseller-írónő – tősgyökeres New York-i neurotikus lévén – rengeteget költ pszichológusra, aki ugyan nem tud érdemleges tanácsokkal szolgálni, viszont kitűnően el lehet mondani neki mindent, amivel kapcsolatban aztán végül mindig maga Lauren…..
Miután áttanulmányozta népe ősi próféciáit a királyról, aki elhozza a hőn áhított szabadságot, egy karizmatikus és elsőrangúan szónokló fiatalember úgy dönt, hogy Isten fiának adja ki magát, hátha ezzel forradalmat robbant majd ki és távozásra készteti szülőföldje megszállóit. Az önjelölt Messiás…..
Teakbois 2024.04.01 07:15:00
@Gerberus:

Nem nagyon van időm mások blogjaira, de az általad ajánlott érdekesnek tűnik. :) Zalman Kinget nem felejtették el, elvégre több világsikert aratott erotikus filmhez és az egyik legnépszerűbb erotikus tévésorozathoz is köze volt rendezői és/vagy produceri, forgatókönyvírói minőségben, továbbá máig az ő neve jut az eszébe sokaknak, ha az amerikai mozis és televíziós szoft erotika kerül szóba. Az, hogy ezek a 9 és fél hét kivételével mennyire ismertek Magyarországon, egészen más kérdés, de a siker fokmérőjének nem nevezném ama tényt, hogy idehaza ki mennyire ismert a külföldi filmesek közül. King egyébként kiváló színész volt, és játszott pár kultikus tiszteletnek örvendő műben is, amelyek méltán érdemelték ki ezt a titulust, úgyhogy a blogomon is felbukkannak majd. :)
Teakbois 2024.04.03 22:23:05
@Misamackó:

Köszi. :) Így van, a Vad orchideák nagy durranásnak számított idehaza a maga idejében. Valószínűleg e blogon is felbukkan majd, akárcsak a kedvenc Zalman King-rendezésem, a Vágyak találkozása.
Teakbois 2024.04.07 17:55:15
@Misamackó:

A színészek nélkül készült hangalámondásokat semmi sem múlja felül, azokhoz képest még a pornós szinkronok is művészi teljesítmények. Volt egy tipikus 80-as évekbeli akciófilm, amely alatt egy rém unott pali (talán maga a kazetta hazai terjesztője) hangja volt hallható minden szereplő helyett, és egészen különleges élményt nyújtott, amikor a főhős kommandós és a nője szexjelenete során mindkettőjük helyett nyögött, körülbelül úgy, ahogy nagyon kába páciensek szoktak foghúzás közben. :)
Miután majdnem fél évet húzott le egy hajón matrózként, Rik, a jóképű alfahím, arra tér haza, hogy a felesége, Elke egyszerűen eltűnt a közös lakásukból. Az aggódó férj hamarosan megtudja, hogy a szeretett asszony, akivel fényes jövőről és sok szép gyerekről álmodozott, a várakozás unalmát azzal…..
Teakbois 2024.04.07 11:56:03
@Gerberus:

Hauer kiváló színész volt, több komoly hangvételű amerikai filmet érdemelt volna, mint amennyiben játszhatott. Szerencsére Hollandiában elsősorban igényes alkotásokban szerepelt, és még a tékás produkciói között is akadnak érdekesek: az utóbbiak közül néhányról megemlékezem majd ezen a blogon.
A Férfi amerikai és olajmérnök, a cége pedig egyik egzotikus országban állomásoztatja a másik után. Legújabb ideiglenes lakhelye Venezuela, ahol azonban a texasi jóléthez szokott felesége, Monica, cseppet sem érzi jó magát: a klímától elfárad, az indián cselédeket lenézi, a napozása közben…..
Teakbois 2024.04.07 07:19:14
@Gerberus:

Laura Gemser a férje, Gabriele Tinti halála óta kerüli a nyilvánosságot. 2016-ban mutatták be a Tintiről szóló dokumentumfilmet, ennek az előzetesében az akkor 66 éves Gemser is látható pár másodpercig (1:14-től): www.youtube.com/watch?v=qbMXeIWEb2A
Meredith professzor egy tekintélyes amerikai orvosi egyetem nyugdíjazás előtt álló genetikusa, aki világmegváltó tervet dédelget: klónozni akar egy emberi lényt, és ennek érdekében titkos laboratóriumot rendez be magának az intézmény egyik lebontásra váró épületének alagsorában. Meredith…..
Teakbois 2024.04.06 07:43:03
@Gerberus:

A sziget egy az egyben az 1979-es The Clonus Horror koppintása: olyannyira, hogy miután az alkotói 2005-ben beperelték a Bay-filmet finanszírozó DreamWorks Pictures-t, több millió dolláros kártérítést kaptak. Valamikor majd sort kerítek egy Clonus Horror-cikk megírására is.
Mill Basin álmos kisvárosában olyannyira nem történik soha semmi említésre méltó, hogy a helyi középiskola minimális tanulási hajlandóságot sem mutató diákjainak az a legfőbb szórakozása, hogy azt találgatják, van-e valami az irodalomtanáruk, Matthew Moorhouse és a stréber Julie Windham között…..
Négy szemrevaló grácia úgy dönt, hogy körömhegyezés helyett inkább körömpiszkítással foglalkozik ezentúl, és autószerelő műhelyt nyit Los Angeles külvárosában. A talpraesett csajok nem csak a garázsukban várják szeretettel a kuncsaftjaikat, hanem vontatókocsival is rendelkeznek, amellyel autómentést…..
Egy megnevezetlen dél-amerikai ország őserdejének mélyén különleges törzs éldegél: az indiánok csak „törpéknek” hívják őket, ám nem Hófehérke bányában robotoló haverjairól van szó, hanem vérszomjas és szárnyas hüllőemberekről, a duendékről, akik több rossz szokást is kialakítottak maguknak a…..