Regisztráció Blogot indítok
Adatok
combo

0 bejegyzést írt és 962 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem elég, hogy nem pártatlanok, közhelyeket pufogtatnak és néha a játékosok neveit sem sikerül megjegyezniük, a vb kommentátorai néha olyan dolgokat is elnéznek, amiket minimális felkészüléssel simán tudni lehetne: például azt, ki a Costa Rica-i elnök mostanában. Menczer Tamás…..
combo 2014.07.06 10:17:51
@Mr. Közbiztonság Szilárd: "Mondjuk a saját sportgézás segédmunkásaitokat is lehetne cikizni, akik szerint Hollandia fővárosa Amszterdam."

Miért, nem az?
Kissé fájó szívvel ugyan, de lassan igyekszünk visszatérni a nyári pihenésből a szokott kerékvágásba, vagyis többet írni. Bár már jó ideje nehezíti ténykedésünket egyrészt az, hogy évekkel ezelőtt azért hoztuk létre a blogot, hogy a napi töménytelen hír között…..
combo 2013.08.25 00:02:22
@Brokátor Emőke: "Bocsánat, hogy kotnyeleskedem, de ha értelmesekkel nem lehet választást nyerni, akkor kikkel nyertek 2002-ben és 2006-ban?"

A hülyékkel. (2002-ben a gigademagóg és kártékony 100 napos program ígéretével nyertek, 2006-ban pedig azzal, hogy betartották.)
Megnéztem a nol videóján Bajnaiék kiruccanását Felcsútra, meghallgattam, amint Bajnai egy mikrofonnal a kezében, a sofőr mellől előadja a szürreális országképét (a kétségtelenül legalább olyan szürreális felcsúti stadionnal a háttérben), és felhördültem, nem, nem lehet,…..
Miközben (nagyon helyesen) egyetemisták, főiskolások, gimnazisták, szülők, szimpatizánsok tiltakoznak a kormány "három nap alatt elkészített felsőoktatási reformja" ellen, a csendben, a háttérben olyan "reformok" zajlanak, amik hasonlóan fontosak a felsőoktatási ámokfutáshoz,…..
Gyakran kérdem magamtól: miért uralkodik negatív hangulat az országban? Különösen most, amikor Orbán Viktor kétéves munkájának első gyümölcsei beérni látszanak, és helyes propagandával egy új államalapítás örömünnepének mámorába lehetne ringatni az egész magyar népet.…..
Fékeveszett agresszió hömpölyög keresztül országunkon. Az örmény őrület megfertőzte a szentimentális lelkeket, az egyházakat, a sajtót, a bloggereket, de még a kormányt is. A teljes magyar közélet a jereváni szemfényvesztés bűvkörébe zuhant. Senki nincs, aki rákérdezne: mi…..
Mekkora bálvány, előtte az állvány, fogja a mikrofonját. Gajdol a drága, az alsónadrágja összecsokizva rég. Nagyon léha, valami lé ha néha lecsúszik a torkán, Elmebajával úgy ragad magával, mint a legpusztítóbb orkán. (via) Te, Viktor, ez a hét lassan nekem…..
A Magyar Köztársaság jelenlegi elnöke 20 évvel ezelőtt csalt és lopott, most, 2012-ben pedig minderről hazudott. És erről az elnök úrnak immáron hivatalos papírja is van.A kormánypártok szerint ezzel a "Schmitt-ügy" lezárult, pedig dehogy zárult, még csak most kezdődik.Lassan…..
Vastagbőr Nem plagizált? 2012.03.27 08:55:00
"A megújulás azt is jelenti, hogy Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt." - Orbán Viktor, 2011A Magyar Nemzet hozta az első trailert a holnapi nap remeknek ígérkező eseményéből, amikor is a Bizottság két hónapnyi…..
„Visszatartásban csapnivaló vagyok, korgó-morgó hasüreg, tekeredő belek, eseményjelző apró pukkanások. Ilyenkor nincs mese, kakilni kell!” A tavasz beköszöntével nincs is jobb hétvégi program, mint stresszes rohanás és különféle munkahelyi elvárások mellőzésével reggel…..
combo 2012.03.23 18:12:16
combo 2012.03.23 23:03:24
Én a modorosból az ilyesfélét hiányolom mostanság:
modoros.blog.hu/2009/04/14/erdo_a_tanyerban

Illetve kezd átmenni fika/trollblogba, ami számomra kevésbé humoros, de ugye ízlések és pofonok.
Szép napot, Modor Blogok!Gondoltam, a Nagy Nemzeti Ünnep alkalmával, meglepem a mélyen tisztelt társaságot egy rövid szösszenettel. Szerintem a témában mindenki járatos, és ismerős szituk lesznek benne. Kritikákkal ne kíméljetek. /Akkor itt egy:  tanuld meg légyszi a…..
combo 2012.03.15 15:08:02
@kétszáz szó: "Minden tekintetben tanulhatnának belőle a tanárok."

A tanárok legalább annyira utálják az ünnepélyeket, mint a lurkók, patt 2 lépésben.

Az eb ott van elhantolva, hogy az ember új és új ingerekre vágyik. Példának okáért alsóban nekünk még volt honvédelmi szakkör, ahol lehetett lődözni légpuskával. Az én agyamban hozzávetőlegesen a 3. lövés után kiartikulálódott a gondolat, hogy ebben mi olyan nagy szám, meghúzom a ravaszt, majd megjelenik a céltáblán egy lyuk, ennyi.

Hasonlóan, az első ünnepélyt lehet, hogy még élvezte is az ember (milyen frankón felsorakoztunk ide alakzatban stb.), de a tizediknél már a cselekmény is a könyökünkön jön ki, akár kardnyelőt is hívhatnak illusztrációként, nem érdekel.

A gyereknapot például meg tudták úgy oldani a tanárok, hogy élvezzük (túrázós-térképes-állomásos verseny osztályok között, a célban bográcsozással, focival stb.), de az műfajilag más tészta.
Modorosblog Kedves olvasónk! 2012.03.14 06:00:00
 Köszönjük, hogy vetted a fáradtságot és eljöttél hozzánk, ez igazán megtisztelő! A Modorosblog Magyarország első neo-speakeasy oldala. A neo-speakeasy terminológiát néhány éve kezdték el használni a világon, a kicsi, nehezen megtalálható, magas minőségű és…..
combo 2012.03.14 22:21:12
@Zolika1212: "Bazzeg a neo-speakeasy szavakra is gugliztam, hogy mi is ez."

Én is. Igazi gyöngyszemet találtam: chiliesvanilia.blogspot.com/2011/03/boutiqbar-itt-budapesten.html
(Ez egy gasztroblog, azaz online gasztronómiai élménybeszámoló. Kozmopolita kulináris kalandozások. Főzés. Magyarul.In Hungarian.)

Szívem szerint az egészet idemásolnám, akár egy önálló modoros poszt is lehetne, de csak a válaszra szorítkoznék:
"Létezik a bár irányzatát tekintve hivatalos terminológia is (neo speakeasy), mint műveletlen és laikus koktélfogyasztó azonban leginkább amolyan gourmet-, vagy csúcskoktélbárnak nevezném, amelyben egy csúcsétteremhez hasonlóan a minőségen, a kreativitáson és az arányokon van a hangsúly, és amelynek befogadásához némi nyitottság és felfedezőkedv is jól jön."
Kádár-rendszer, a 60-as, 70-es, 80-as évek, az emberarcú szocializmus, a legvidámabb barakk. Elrévedő nosztalgia, düh, gúnyos mosoly, fiatalkorunk, legyintés - kevés ilyen ellentétes megítélésű korszak található a magyar történelemben, ráadásul az emlékek még frissek: a mai…..
combo 2012.03.13 20:18:06
@Frengi: Ez kurva jó lett. Ezt vedd dicséretnek.
combo 2012.03.13 22:00:17
@Donjon: Hékás, talán nem a Tanúval kellene példálózni, ha azt akarod nekünk beadni, hogy milyen rettenetes cenzúra volt Aczél elvtárs alatt.

"És kérem meséljen már milyen fontos és hasznos tevékenységet végzett a Munkásőrség ami miatt vétek volt feloszlatni?"

Ne terelj, nem erről volt szó. De ha már így megkérdezted, egy haszna mindenképpen volt: Amíg te vízipisztollyal pózoltál a hölgyek előtt, addig én AMP-69-cel.
combo 2012.03.13 22:31:57
@Vedere' Lavór: Jól mondod, elég volt csak szigorúbban néznem (indokoltabb esetben köhhentenem egyet), és egyből tudta mindenki, hogy hány kilós.

Mondjuk az egyenruhánk mai szóhasználattal élve elég ciki volt, de szerencsére azért fel lehetett dobni pár kitüntetéssel (pl. a Kiváló munkáért jelvényt már 8 évnyi Izzóban töltött munka után megkaptam).
Hácsé. Akaraterő, hatvannapos átváltozás, kilencvennapos diéta, 180 fokos fordulat, korábbi életvitel és leragadó embertársak megvetése, hittérítés, kéretlen szakértősködés, besserwisserkedés. Nem látod? Ne már, így nézz meg, oldalról, ha behúzom a hasam. Na, ugye, hogy…..
combo 2012.03.12 22:26:30
Misztótfalusi Kis Miklós feljegyzéseiből tudjuk, hogy ez a téma már a középkori értelmiségi körökben is komoly indulatokat gerjesztett. Galambpostával küldözgették egymásnak a legnaprakészebb információkat az ideális tömegről, magasságról, mellméretről és szerszámméretről a kisasszonyok (társaságban nem volt illő ilyesmiről társalogni), olykor-olykor késhegyre vitákba bocsátkozva. Nagyon komolyan vették az összegyűlt intelmeket, például ha valamelyik leányzónak tág pórusú volt a bőre, hamarjában ló elé vetette magát bánatában.

Ez a jelenség a XXI. században felerősödött (a XX. század derekán bekövetkezett szexuális forradalom folyományaként). A pornó/celebek/Facebook hatására mindenki előtt ott az eszménykép, és határok nélküli szabadverseny alakult ki. Az emberek tele vannak frusztrációval, saját előítéleteik jobban nyomasztják önmagukat, mint a tényleges csalódások/beszólások. Így az önámító fogyókúrázó gondolkodásmódja követendő példa, a megvalósítás persze lehet fegyelmezettebb.

Megmondom az őszintét, a magam részéről teljesen meddőnek érzek minden olyan vitát, hogy milyen az ideális nő/férfi. Köszönöm szépen a segítséget, de vannak ösztöneim, el tudom egyedül is dönteni, hogy XY tetszik-e, és majd kiderül, hogy én bejövök-e neki. Aki akar, közeledhet az eszményképek felé "munkával" (fogyózás, kondizás stb.) vagy pénzzel (plasztikai sebész stb.) rinyálás helyett.
Négy évvel ezelőtt, 2008. március 9-én volt a szociális népszavazás.Három kérdésben döntött a szavazáson megjelent 4 millió választópolgár: Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január…..
A dobosok 80%-a " általában jófej, nincs velük baj. A maradék húsz viszont vagy a sarokban gyakorló őrült, akit kiköpött a társadalom - vagy frusztrált magamutogató állatember. Osztanak mindenkit, ki mit miért csinál rosszul, és ha elsütöd nekik, hogy "A dobos a…..
combo 2012.03.09 19:13:58
@Somló November: Köszönöm kedves szavaid, amúgy is ritkán kapok visszajelzéseket a hosszabb szösszeneteim után. Érted, most nem az, hogy az ember dicséretet várna, de tudod, azért két-három "Hibátlan. :DD" reakció jól esne. Te is nagyon jókat írsz, ennek az előző komment is ékes bizonyítéka.
ad 1. Először is, hadd gratuláljak a Zuwachshoz (mi, svábok csak így mondjuk). Szaporodjon, sokasodjon a Magyar ezekben a nehéz órákban. Felőlem akár keverék is lehet, csak neveld jó magyarnak. Persze az europid-keresztyén vérvonal mindig örömtelibb IMHO, de most nem ez a lényeg. A…..
combo 2012.03.08 14:12:28
Nagyrabecsülésem jeléül, nőnap alkalmából fogadd sok szeretettel az alábbi proklamációt. Egy számodra központi jelentőséggel bíró kérdéskört fogok tisztába tenni, a divat világát. Mivelhogy a férfiak 95%-a egy cukorpuncs, idd a szavaimat (mint ahogy a szakállas, szemüveges, ősz bácsikákét szoktad a Discoveryn), ugyanis ilyen tudományos igényű, őszinte elemzést nem találsz minden bokorban.

Mielőtt elmerülnénk a részletekben, egy szociológiai kitekintést teszek. Ti a Nők Lapja Cafén biztos jól eldumcsiztok arról, hogy az X-lábadra a püspöklila vagy a koporsófekete nadrágkosztüm-e az előnyösebb, holott ez teljesen irreleváns. Őszintén szólva mi férfiak ezt telibefossuk, 7 másodperc alatt lecsekkoljuk egy nő összes fontos paraméterét akkor is, ha Zorro jelmezbe van öltözve. Most takard el a szemed egy Csók és könnyel, de az, hogy mennyire vonzódunk egy nőhöz, leginkább kiéhezettségünk mértékétől függ. A sors fintora az, hogy ennek ellenére párválasztás szempontjából a mi öltözködésünk sokkal fontosabb, mint a tiétek; éppen azért, mert ti ennek az egésznek túl nagy jelentőséget tulajdonítotok (minden kirakatot megnéztek stb.), és szerintetek a férfi igényességét a ruházatán lehet lemérni. (Hogyne.) Itt jegyzem meg, hogy ha egy fogadás után otthon megkérdezem, hogy melyik volt a Réka kolléganőd, nehogy még egyszer azt merd válaszolni, hogy "tudod, akin bézs színű garbó volt", különben átkonvertállak 2D-be. (Egy. Bézs színű?! Nekem magyarul, vagy RGB színkódokban beszélj! A garbóról pedig csak annyit tudok, hogy ruhadarab, és ezt is akkora műveltségi fegyverténynek tartom, mint Burkina Faso fővárosának ismeretét. Kettő. Arra sem emlékszem, hogy rajtad mi volt, nemhogy máson. Na jó, most véletlenül mégis, mert indulás előtt ötször megkérdezted, hogy jól áll-e rajtad az a cigányos virágmintás gönc.) A másik, hogy lehetőleg azt se nagyon feszegesd, hogy "Nincs kedved elvinni az Árkádba rucikat vásárolni?". Nincs, és nem is lesz; ez olyan, mint ha én azt kérdezném tőled, hogy "Nincs kedved ebbe a betongerendába 10-es tiplihez való lyukat fúrni kínai ütvefúróval?" Igen válasz két dolgot jelenthetne csak, egyik sem pozitív: Vagy hazudok (mert mamusz vagyok), vagy szemrevételezem az aktuális plázacica felhozatalt (mert unlak). Egyébként is, csak a hálószobai öltözéked érdekel valamelyest.

Na de akkor térjünk át a praktikákra. Pofonegyszerű az elmélet, a másodlagos nemi jellegeket kell kiemelned, ehhez mindössze a fény fizikáját kell nagyon érteni. Stimmt? (Például kalapot csak akkor hordj, ha a bűvészfetisiszta csávókra buksz, bár szerintem ez elég szűk célcsoport.) Talán a legegyszerűbb néhány konkrét példán keresztül megvilágítani ezt az alapelvet:
1. Fehérnemű: Kell a kontraszt a szemnek (kiemelni a lényeget, odavonzani a tekintetet stb.), például a fekete szín jó választás, a testszínű rózsaszín förmedvényeket pedig hagyd meg a kislányoknak és a nyuszinak öltözött balett-táncosoknak. Stimmel?
2. Mell: Itt mély dekoltázzsal plusz kontraszttal célszerű operálni (ld. előző pont), vagy kevésbé kivágott világos felsővel a fényt visszaverve jól kiartikulálva a domborulatokat. A kettő ötvözete is szóba jöhet, ez a sötét pólón fehér Dorfmeister-oltárkép kompozíció, ami jól felfekszik az amplitúdóidra. Stimmol?

A többi legyen házi feladat, talán menni fog egyedül is az eddigiek alapján. A tippek természetesen előnyös testrész esetén értendők, ellenkező esetben az inverzük használatos, például előnytelen felsőtest esetén nyakig érő sötét, szúrós kötött pulcsi vagy függönyszerű biszbasz ajánlott.

Csak ennyit akartam elmondani.
Hello! A szövegben szereplő jellemrajzok és események pusztán a képzelet szüleményei, semmi közük a valósághoz. Ha tetszik, hajrá, addig is keep up! Modor Pisti /mondtam én, hogy egy nagy család vagyunk - M.T./  A reklámos Komolyan mondom, tele van a tököm ezekkel a…..
combo 2012.03.06 13:58:28
Nagy családi ebéd rokonoknál. Na, combo, hogy megy az egyetem, megvertek a lányok? Stb. Háttérben megy a TV, a nagyi kedvében járva, zenés műsorral: www.youtube.com/watch?v=zn7RPiVYv3g Sajnos én ültem a tévével szemben, és elég közel is volt, így nehéz volt nem figyelni rá. És hát ugye ez a műsor a faszi bakugrásaival súlyosbítva felért számomra egy Showder Klubbal, így komoly energiákat fektettem abba, hogy csak a bajszom alatt mosolyogjak, ne törjek ki hangos röhögésben (a tesómra nézni ilyenkor tilos). Óráknak tűnő percek után végre jött egy kis megkönnyebbülés, a reklámblokk. Az első reklám: klozet, ülőkébe épített mérleggel. Mondanom sem kell, hogy itt valami eltörött bennem, és ugyan hirtelen kirohantam WC-re (nem a reklám apropóján), szerintem onnan is kihallatszott a több percig tartó röhögésem, és most már visszavonhatatlanul el vagyok könyvelve magatartászavarosnak...
combo 2012.03.06 15:12:20
@Somló November: Azt a leborult szivarvégit! :-D
 Köszönjük, Styxx. Már mi is kurvára unjuk a magukon hősiesen emberkísérletező, oknyomozó újságírókat, akik elcsábulnak, és a Culinarisban nem tudnak ellenállni egy csomag jóképű beef jerkynek. 47 ezerből éljen meg az Anyád! Most tényleg felháborodtunk. Kár, hogy nem a…..
combo 2012.02.29 17:07:57
@Modor Tibi: "de azt megtanultam, hogy a markomat tartani, rinyálni, magamon kívül mindenkit okolni, nekem nincs nyelvérzékem, nincs érzékem a matekhoz, állami támogatásért követelőzni - az mindig megtérülő stratégia :D"

Sok igazság van ebben barátom, de ez egy kicsit egyoldalú megközelítés. Az az alapfelállás, hogy egy modern társadalomban kevesebb a (rendesen fizető) munkahely, mint a potenciális munkavállaló. (Ez egyébként érdekes kérdés, hogy össztársadalmilag miért jó az, hogy a dolgozóknak kihajtják a belét is, amikor egy csomó munkanélküli van.) Innentől kezdve öldöklő verseny az egész, tehát ha minden "rinyáló" Modor Tibi tanácsát megfogadva kitörne a minimálbéres, apajpusztai perspektívából, akkor is ugyanúgy lenne egy minibálbéres/munkanélküli réteg (még akkor is, ha emiatt esetleg több tőke jönne be stb.). Persze az is igaz, hogy vannak, akik tényleg csak rinyálni tudnak, de azért nem mindenki.

Nem azt mondom, hogy feltétlenül pátyolgatni kell a szegény/elesett stb. embereket, de ez a nyerő helyzetből való leszólás olyan, mintha a futóverseny végén a győztes közölné a vesztesekkel, hogy csak rinyálni tudtok, akaraterő kérdése a győzelem.
combo 2012.03.01 21:42:12
@bikmakk: Én még teát se tudok főzni.
  Kösz, HáZsé. Ez kellett, főleg az eredeti meg hácsé után. Akik 1990 után születtek, azok valódi hősök, olyasféle igazi hollywoodi mindent túlélő fenegyerekek. De tényleg! Gondolj csak bele, az 1990 után születettek, azaz MI, kész csoda, hogy életben vagyunk. Nekünk…..
combo 2012.03.01 15:00:38
Ezek a mai fiatalok nem tudják úri jó dolgukban, hogy mit csináljanak, csak a szex, alkohol, drogok. Én bezzeg minden nap 3 km-t gyalogoltam az iskoláig oda-vissza, télen is, hóban, fagyban. Nyáron meg dolgoztam apámék földjén: 4-kor keltünk, este 8-ra értünk haza, ebédre csak zsíroskenyeret ettünk hagymával. Akinek nem tetszett a rendszer, az kapott egy pofont, aztán azzal el volt intézve. Ezekre is ráférne, meg pár év katonaság is, legalább tanulnának egy kis rendet és illemet. Bár amilyen puhányok, fele megszökne onnan az első hét után, én mondom neked. Mi örültünk, ha gyerekként havonta egyszer kaptunk egy forintos csokit, a nyaralás pedig annyiból állt, hogy elbicikliztünk a Balatonra, aztán jó napot. Tengert csak filmekben láttam, szerintem már nem is fogok igaziból, a fiam meg most jött haza Amerikából repülővel. Mondjuk nem sajnálom tőle, megérdemli; örülök, hogy legalább neki jobb élete lehet, ha már nekem nem adatott meg.

Én nem járhattam egyetemre, holott az eszem megvolt hozzá. Ezek meg az anyjuk pénzén buliznak tanulás helyett, pedig a tudás hatalom, azt senki nem veheti el tőlük. Dolgozni se szeret egyik se (csak az unokám). Kevés munkával sok pénzt felmarkolni, ahhoz ne félj, van eszük, a fizikai munka meg büdös nekik. Nem tudják, hogy mi az a háború meg a nélkülözés, de folyton sír a szájuk, hogy így meg úgy, közben észre sem veszik, hogy milyen jó világuk van. Manapság már mindenkinek van autója, olykor egy családban több is, ráadásul mind nyugati. Nekünk régen semmilyen telefonunk se volt, még a téeszelnöknek se, nemhogy okostelefon meg laptop. Ez a modern technika lesz az emberiség elpusztítója, majd meglátod, a nagykönyv is megírta.
combo 2012.03.01 20:15:04
@Johny the mocsok: Ácsi! Azért tart itt ez az ország, édes fiam, mert a te generációdat nem tanították meg az értékek, idősebbek (bölcsebbek) tiszteletére. Például ha felszállok egy zsúfolt buszra, a hozzád hasonló suhancok csak pöffeszkednek az ülésben, rágózva, bedugott füllel, ahelyett, hogy átadnák a helyüket. Biztos nagyon elfáradtatok a sok munkában... Az én anyám pofájáról lesült volna a bőr, ha ilyen neveletlen gyerek lettem volna. Persze feleslegesen mondom, mert ti már a szüleiteket sem tisztelitek. Itt van például ez a Brunszvik gyerek, aki miután kikupálódott, rá se nyitja az ajtót a szüleire, annyira fennhordja az orrát. Most mondd meg, ember az ilyen?
Modorosblog A zeneipar fejfájára 2012.02.27 06:00:00
Nem epigramma, inkább szomorú, elégikus nekrológ lesz ez egy igazi zenerajongótól.  Kijelenthetjük bátran - vagy akárhogy -, hogy 2012-re a klasszikus zeneiparnak mint olyannak véglegesen vége. A profi, igényes, jó minőségű muzsikát retrórajongók és vájtfülűek egy szűk,…..
combo 2012.02.29 04:53:15
@Hadrian77: "aki Mozart és Beethoven halála után született, már sosem tudja meg milyen az igazi zene :)"

Igazad van, már a komolyzene sem a régi. :-(

Az még hagyján, hogy a könnyűzene valahogy így csoportosítható:
1. Zörej: techno, death metal stb.
2. "A tekinteted felperzselte a szívem, sallala, diridom": dallama és ritmusa nem sokkal bonyolultabb, mint a Süss fel, nap (jellemzően a-moll pentaton, triola vagy szinkópa nélkül).
3. Alternatív zene: Ha trendi akarsz lenni, és nincs hallásod (XXI. századi sanzon).
4. Emo: Ez a pszichológia asztala, nem tudok hozzászólni. (Nem tudom, melyik a rosszabb, a depi vagy a homárság.)
5. Retro zene: Ez vagy kimerül a Coco Jamboban, vagy bömböl a 6cmx8cmx16cm méretű Genius számítógépes hangszórón Buddy Hollytól a Rave on! @ youtube. Miért nem Karády Katalin akkor már?

De az már mindennek a teteje, hogy a komolyzene is elkorcsosult:
A kis elkényeztetek sznobok azt hiszik, hogy egy Wim Mertens: Struggle for pleasure, vagy egy Yann Tiersen: Comptine d'un autre été: L'après-midi olyan nagy művészet. Aki egy kicsit is konyít a zenéhez, az egyből levágja, hogy ezek a populáris, minimalista szarok a komolyzenében olyanok, mint a fenti listában a 2. pont. Yann Tiersent mellesleg nem sokkal bonyolultabb eljátszani, mint a kevésbé népszerű, ennek ellenére mégis a magyar zongoraoktatás megkerülhetetlen bástyáját képező "Szántottam gyöpöt" című örökbecsűt.

Summa summarum, a legteljesebb mértékben egyetértek a kommenteddel.
combo 2012.02.29 05:42:30
@combo: A negyvenes elvált anyukák nevében engedelmeddel nemtetszésemet fejezem ki, hogy ránk nem is gondoltál. Nem, nem Kaczor Ferire célzok most, hova gondolsz (annál igényesebb vagyok), hanem a spirituális zenére. Tudod, Enya, indián zene és hasonlók, melyek a madárcsicsergéstől válnak igazán autentikussá.

Azon pedig nyugodtan elvitatkozhattok, csibéim, hogy milyen kábel, hangfal és erősítő a tutkó (vagy hogy mondjátok), de nincs értelme. Ugyanis az élőzenének semmilyen flancos technika nem érhet a nyomába. A legtöbb lepukkant, mamám hátsó konyháját idéző látványvilágú művészcsehónak az élőzene varázsán túl speciális atmoszférája van, mely magába szippantja az embert, amint belép. Ha pedig hangversenyre megyek, előtte tájékozódom az interneten, hogy akusztikai szempontból hová érdemes ülni, és elintézem, hogy az legyen a helyen. Republic-koncerten pedig legfeljebb 1 méterre állok a hangfaloszloptól, hogy szívem átvegye a dob ritmusát. Felemelő érzés így csápolni.
  Hogyan gondozd a pasidat? - Atergó Annamari férfikezelői rovata Ugyan már, te pont így vagy jó, ahogy vagy; téged így szeretlek; mások lehet, hogy csak mondják, de én komolyan gondolom; én csak azt akarom, ami neked is jó, csak a többi pasi vágyik ilyesmire; stb. - ugye…..
combo 2012.02.24 21:45:00
Most lehet, hogy bunkó hímsovinisztának fogtok tartani, de kerül, amibe kerül, kimondom: Az összes feslett erkölcsű fehérnépet pofán kellene baszni egy méretes péklapáttal. A férfiember elmegy egy top class szórakozóhelyre, ott a kiszemelt leányzó teszi neki a szépet, gyűrögeti a haját, mélyen a szemébe nézve mosolyog, a bal lábát nyeglén hátraveti, miután karikát rajzolt vele a padlóra, táncolunk, utána meg lepattint. Dumáljunk a semmiről, szórakoztassuk egymást, meg édesfaszom. Mit kell itt ennyit bonyolítani? Most akkor járunk, vagy nem járunk? Esetleg alkalmi szex (azon belül is fontos megbeszélnivaló, hogy ki mit vállal be)? Ha meg nem, akkor szevasz. Kisangyalom, nem azért táncolok veled, mert szeretek táncolni (nem vagyok buzi), és így eresztem ki a gőzt! Úgy meg nehéz ám szórakoztatónak lenni, ha nincs humorérzéketek. Szerintem a "megtippelhetem a korodat plusz-mínusz 40 év hibával?" tök vicces. Nem én találtam ki, a neten olvastam, de akkor is. Apropó, ha arcról 1 mondat után nem állapítod meg a jellememet (és a vagyoni helyzetemet, nektek ez fontos), akkor kezdő vagy. Szóval az ideális ismerkedés az, hogy 1 mondat után elhangzik a dömöckölünk/járunk/kopj_le ítélet. Persze tudom, ti a Romantica TV-n nevelkedtetek a Pampák királyán.

Különbenegyébként a szórakozóhelyeken nemi diszkriminációt figyeltem meg. Az odáig OK, hogy ti a legtöbb "iszombat"-hoz hasonló kreatív fantázianevű partyba ingyen bejöhettek, mi meg fizetünk, mint a katonatiszt, de a biztonsági őrök viselkedése bicskanyitogató. Ha beszól nekem egy nálam egy fejjel alacsonyabb csíragyerek, és ezután kiütöm, akkor mindkettőnket kidob a szekrényajtó színpadias tesztoszteronfitogtató mozdulatok közepette. Deviszont ha egy nálam egy fejjel alacsonyabb hölgyemény szól be, és őt ütöm ki, akkor csak engem dob ki. És ezt most így hogy, kérem szépen?

A hosszabb ideje együtt élő párokról ne is beszéljünk sokat, részvétem. Ha szegény faszi egész hétvégén mosogatott, porszívózott, füvet nyírt, akkor talán hajlandóak vagytok bot végére szerelt csipesszel hozzányúlni az ezredeséhez (ha már 1 hónapja nem szexeltetek).