Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Efrajim Canuck

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igaz, akkor a kórokozót diplomatatáskának hívták, és elsősorban gerincferdülést okozott. Avagy így menőztünk mi 40 éve.  ..
Efrajim Canuck 2020.03.15 06:48:55
@Enit: A nővéremnek volt szimatszatyra. Én diplomatatáskát szerettem volna, de sosem kaptam, mert gerincferdülés, ugye. Azt senki sem feszegette, hogy miért kell a gyerekeknek a testsúlyuk negyedét kitevő rakás könyvet cipelniük napról napra.
A Mutass egy kocsmát! adatbázisom építésekor konkrét kocsmák után kutattam, mikor egy kóbor keresési találatnak köszönhetően egy 1963-ból való digitalizált PDF dokumentumot nyitott meg a gép. Ez a Budapesti Honvéd Helyőrség parancsnokának és a Budapesti Rendőrfőkapitányság vezetőjének közös parancsa…..
cs. küldte az alábbi megdöbbentő levelet:“Szia!Én is hülyével élek. Pontosabban csak néha, mivel már nem élek életvitelszerűen otthon. Bemutatnám apámat, Téboly Mikit.Téboly Miki világaTéboly Miki egy ötvenes, évek óta munkanélküli, lusta, irtózatosan idegesítő…..
UPDATE: Felkerült az általam összegyűjtött, nagyrészt ennek a bázisnak az életét bemutató, archív fotógyűjtemény.   A mostani helyszín a Szovjetunió legnagyobb rakétabázisa volt, melyen nukleáris tölteteket is tároltak. Chukotka, avagy magyarul Csukotka, vagy Csukcsföld, egy terület Oroszország…..
A liberalizmus minden országban kicsit mást jelent, sőt, az adott országon belül is különböző csoportok különbözőképpen értelmezik a fogalmat...
Te mit éreznél, ha a bejárati ajtó kukucskálóján az a látvány fogadna, hogy bizony rendőrök ácsorognak a küszöbödön? Milyen gondolatok szaladnának át az agyadon hirtelen? Az egyik olvasónk most mesél róla, mert vele bizony megtörtént!..
Efrajim Canuck 2019.11.15 17:36:38
@Field64: Hú, de okos vagy, ezek szerint nálad még sosem dörömbölt rendőr. Nálam igen, és ezért élek menekültként Kanadában. Igen, ököllel dörömbölnek, és amint kinyitod, belökik az ajtót és letaposnak, miközben a jelvényt lobogtatják. És igen, akkor is, ha tanúként keresnek. Engem is és több barátomat is vittek már be bilincsben, hogy aztán tanúként hallgassanak ki. Azt hiszed, a rendőrséget érdeklik holmi törvények? Hát akkor te nagyon buta és naiv ember vagy.
Amikor az ember már huzamosabb ideje külföldön él, hajlamos rácsodálkozni bizonyos magyarországi dolgokra, amit az otthoniak talán már észre sem vesznek, vagy csak megvonják a vállukat, annyira természetesnek tűnnek. Bogdán jó harminc éve választotta az Egyesült Államokat, de azért rendszeresen…..
Efrajim Canuck 2019.11.15 06:31:38
Hozzászólók Kanadából.

#1. A magyar tél hideg? Bitch please! Ugorj már át egyszer ide, Québecbe. :D

#2. Orvosi ellátás: Ugyanolyan kalap szar, mint otthon. Lepattant kórházak, ordibáló drogosok, félnapos vagy még hosszabb sorban állás. A különbség, hogy az orvosok/nővérek nem képzelik magukat börtönőrnek, és nem kell dugni nekik a baksist.

#3. Bankrendszer: Na igen, az ég és föld. De odahaza még mindig az a hozzáállás minden szolgáltatásnál, hogy te szívességet kapsz, és örülj, hogy egyáltalán megkapod. A fenyegetőzés pár forintos tételek fölött, a fillérb...ás, az ügyfél koldusnak nézése, az olcsójánoskodás. Magyarországon néha olyan érzésem volt a bankokban, mintha valami gengszterekkel üzletelnék. (Hát, mert azok is... Csak nem tudom, a pult mögött poshadó minimálbéres csicska miért hiszi azt, hogy úgy ugathat nekem, mintha a tulajdona lennék.)

#4. A jobbkéz-szabály szerintem sokkal értelmesebb, mint a 4-way stop, ami teljesen véletlenszerűen bukkan fel. Kedvencem, amikor többsávos utak kereszteződését védik stoptáblák tengerével. A másik agyb...ott ostobaságuk a fordulósáv.

#5. Gondozatlan dzsumbuj? Itt még a házak is rohadnak. Nálunk hobbitelkeken látsz olyan fabódékat, amit itt "öt hálószobás családi ház" néven emlegetnek. Québecben mondjuk nem annyira, ezért is szeretek itt élni. The other Canada is bullshit Canada.

+1: Túró Rudi van itt is. Csak Montréalban 6 helyen lehet kapni, Torontóban meg még van pár, és neten is lehet rendelni. Van Pilóta keksz, Erős Pista vagy Traubisoda is, ha az kell. Meg Kofola és Hit keksz, ha valakinek a Felvidék hiányozna.
Sokaknak nehezére esik a párkapcsolatok életében bekövetkező változások elfogadása, miközben természetes folyamatról van szó. Hogyan is lehetne egy párkapcsolat statikus jelenség, ha közben a résztvevők folyamatosan változnak, fejlődnek, és egymás által is új tapasztalatokra tesznek szert. Egymás…..
Negyvennégy évvel ezelőtt ilyenkor Ferihegyen már mindenki tudta, hogy baj van. Már tudták a malévesek, az lri-sek, mindenki, hogy valami nagyon nagy baj van. Pali bácsi a zöldtoronyban már letépte a telexet, már felhívta a forgalmiban Szentesi Petit, hogy jól érti-e? Már megérkeztek a főnökök,…..
Efrajim Canuck 2019.10.03 07:23:31
@Pic: Nos igen, _szó_ tényleg nem volt fegyverszállításról... de amúgy folyt az rendesen.

A szovjet blokk mindenkinek csempészett fegyvert, aki Izraellel rosszban volt. Olyannyira, hogy Egyiptomnak egyenesen a magyar légierő MiG-21-es vadászgépeit adtuk át, amelyeket magyar pilóták repültek át, sőt, ők végezték az átadás előtti berepülést. Könnyen megtörténhetett volna, hogy magyar 21-est lő le egy kósza izraeli F-4-es, de szerencsére erre nem került sor. Minden magyar hajózó épségben hazatért, a gépek meg testvéri ajándékként ott maradtak. Jutalmul vehettünk újakat a ruszkiktól, persze kemény valutáért, mert a barátságnak is van határa.

Ha ilyen vehemenciával támogatták Kádárék az arabokat, akkor ugye nem gondolod komolyan, hogy szívbajosak lettek volna pár láda Kalasnyikovot meg RPG-t is átküldeni egyszer-egyszer púlban, az ülések alatt? Hogy mellesleg valami főpalesztin is a gépen volt, az lehet, de az nem teszi legitim célponttá a gépet, mert azzal még nem hajt végre háborús cselekményt. Nem mintha a zsiciknek annyira nehézséget okozott volna ennek ellenére pár büdös gójt a tengerbe lőni, de azért a nemzetközi botrányokat ők sem igen kívánták, pláne Magyarországgal, ahol a legnagyobb európai zsidó közösség élt.
HamPLÓ Autóš képek 2019.09.18 07:00:00
És akkor megint autózunk egy kicsit. Legutóbb elcsúsztunk a drágább jószágok felé, úgyhogy most nézzünk néhány csehszlovák remeket a rendszerváltás előttről! Múlt hónap végén villamosokat nézni mentem Brnóba, de a síndöcögények felvonulásának körítéseként állt néhány öreg gumikerekű is a…..
Efrajim Canuck 2019.09.19 23:07:22
Skoda 120L-ünk volt. Nagy előrelépés volt a Trabanthoz képest! Vajsárga volt, mert bár pirosat szerettünk volna, ez a Merkurnál nem így működött, ez érkezett, kell vagy nem kell az elvtársnak? Kellett. Apám megszámlálhatatlan munkaórát töltött a motorban könyékig turkálva, bár utólag nem tudnám megmondani, hogy tényleg ennyit kellett henkölni rajta, vagy a fater igazából nem értett hozzá (mint máshoz sem nagyon), de nagyon szerette látványos és indokolatlanul sokáig tartó szerelgetéssel építeni családon belüli ezermester-imázsát. (Egy Verhovina kismotort öt évig rakott össze. Anyám meg elolvadt, hogy mekkora ász az ő férje.) Évekkel később, amikor már Daciánk volt, rendszeresen szidta a Skodát, mint a bokrot. Nem ok nélkül: 100 km/h-nál már hörgött-bömbölt a motor, és úgy fogyasztott, hogy behorpadt a benzintank. Nyolcvannál érezte jól magát, annál többet nem volt szabad beleerőltetni, de szerencsére ennél több nem kellett a 4-es úton Budapesttől Monorig, ahol egy teljesen indokolatlan telkünk volt egy sívó homoktenger közepén, a rajta álló, hulladékanyagból összetákolt kalyiba pedig további állandó szerelgetési ürügy a faternak. Számomra a Skoda 120L a gyermekkori traumákat idézi, amikor ha akartam, ha nem, minden áldott hétvégén lefuvaroztak oda, és az izzó homoktengerben kellett "segíteni" apámnak, lényegében pofozózsákként szolgálva a frusztrációi levezetését. Meg persze mindketten végigbagózták az utat a zárt kocsiban, amiért szintén tilos volt panaszkodnom, mert akkor szemtelen vagyok és tiszteletlen. A Trabanthoz képest mondjuk így is előrelépés volt.
Annyian annyi féle érvet sorakoztatnak fel amellett, miért nem szeretnének gyereket.  Mint sokan másokat, engem is borzasztóan bosszantanak az elviselhetetlen gyerekek. Nyilván lehet ezeket a szülőkre kenni, de végső soron a gyerek az, aki bosszant. A legújabb trend, hogy mindent engedjünk meg a…..
Efrajim Canuck 2019.09.16 22:18:09
Üdv Kanadából!

Azért bírom ezt a témát, mert ha odahaza előkerül, rögtön vasvillára kapnak a tank típusú ősanyák meg a szinglihordáktól rettegő taták, lángokat és vért követelve, illetve jogerős ítéletet hirdetni arról, hogy a post írója élet- és társadalomképtelen deviáns, aki ne szüljön, mert... ne.

Érdekes, Kanadában nincs ez az őrjöngés. Mielőtt a népfelkelő sereg ellenem fordulna, jelezném, hogy nem azért, mert ez egy liberális horrorállam, ahol a gyerekeket elragadják anyjuk csecséről, hogy hormonkúrának alávetve transznemű sztriptíztáncost neveljenek belőlük kilencéves korukra. Sajnos valóban vannak "transznemű" gyerekek, és a beteg szüleik tényleg hormonozzák őket, de azért ez messze nem általános, és a női ruhában vonagló debileket a többség ugyanúgy debilnek tartja, mint otthon. Ehhez adjuk hozzá, hogy Kanada lakossága stabilan 2 millióval növekszik öt-tíz évente. Ebben nyilván a bevándorlás is benne van. A pontos számokat lásd itt:
en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Canada#Ethnic_origin

Remélem, ez már elég lesz, hogy ne a kanadai társadalom vélt vagy valós, de irreleváns problémáin rugózzatok, most lássuk, mit is akartam mondani.

A kanadaiak sem szeretik jobban a bömbölő, visítozó gyerekeket, mint a magyarok. Itt is ugyanúgy társadalmilag kötelező elolvadva nézni a kis édesekre, különben furcsa vagy, de titokban senki sem szeretne két percnél többet tölteni a közelükben. A különbség a magyar és a kanadai társadalom hozzállása között, hogy míg Magyarországon az anyának, apának szent kötelessége erején felül, megfeszülve küzdeni, hogy a gyereknek mindene rendben legyen, és a társadalom áhítatos tiszteletén túl nem sok segítségre számíthatnak, addig Kanadában kialakult szolgáltató-ipar segít a szülőknek abban, hogy időnként elszabadulhassanak egy kis időre. Játszóházak, daycare-ek (nem azonos az óvodával), profi gyerekprogramok várják a kicsiket mindenfelé, olyan szakemberekkel, akikre nyugodtan rábízhatod: egyrészt nem fogják üvöltve kettes sorba parancsolni őket, mint a mi gyerekkori táborozásaink frusztrált "pedagógusai", másrészt nem fogják őket buzeránssá nevelni sem, ha megnézed, kire bízod a kölyködet. (Igen, azt sajnos aláírom, hogy a buzi-tranyó-pedó lobbi erősen nyomul mindenhol, ahol gyerekek vannak, de elég naivnak és hülyének kell lenni ahhoz, hogy ne szúrd ki őket első látásra.)

Szóval Kanadában nem közösítenek ki és köpdösnek le, ha anya létedre nem akarod minden perced a kis angyalkád társaságában tölteni, és a szaros pelenka vagy az üvöltés nem tartozik a felhőtlen boldogságról alkotott elképzelésedhez. Egyébként ha meg tudod fizetni, az alantasabb gyermek körüli munkákra felvehetsz házi dajkát is. Azért sem fognak leköpni, ha mondjuk fontos a karriered, ezért a gyereket Manuela teszi tisztába, meg dugja a cumit a szájába, és te csak este öttől vagy jelen. Mi több, ettől a gyerek sem megy lelkileg tönkre, mint ahogy egyesek feltételezik. (Miért, te tönkrementél attól, hogy hároméves korodtól óvodában voltál, vagy még korábban bölcsődében voltál, és csak este vittek haza?)

A másik dolog, amit a poszt írója feszeget, a neveletlen gyerekek. Igen, sajnos Magyarországon még mindig azt hiszi a sok hülye, hogy csak kétféle gyereknevelés létezik: az egyik, hogy ha pisszenni mer a gyerek, addig verjük, míg megkukul, illetve ennek a teljes ellentéte, a nárcisztikus önimádók kinevelése, akik mindent megkapnak, és minden meg van nekik engedve. Érdekes, én itt egyiket sem igen látom. Eleve nem látok üvöltve randalírozó gyereket. A kanadai gyerekeket nagyon szigorú értékrend szerint nevelik, de a szigor nem üvöltözést és pofozkodást jelent, meg nem azt, hogy ha ötösnél rosszabb jegyet mer hazahozni, bezárjuk a pincébe. Illemtudóak, rendszeretőek, és érdekes módon sem az iskolát nem gyűlölik, sem a kezdeményezőkészséget, a kreativitást nem ölik ki belőlük. Minden lehetőséget megadnak nekik a fejlődésre, támogatják, segítik őket, de elismerést a tényleges eredményre kapnak, nem a két szép szemükre.

Ja, és mielőtt előkerül a kedvenc szarmagyar érvem, hogy "bezzeg annyi fizetésből könnyű": a kanadaiak nem azért keresnek többet, mint a magyarok, mert "szerencsések", hanem mert nem ragaszkodnak mániákusan egy elavult gazdasági szemlélethez, amelyben érték csak a készpénz, a jólét netovábbja a saját tulajdonú lakás, és mindenből a legócskábbat vesszük és forgalmazzuk, mert dögöljön meg a szomszéd tehene is. Amit meg nem sikerül megszerezni, azt ellopjuk, vagy fellökünk valakit érte.

Ceteum censeo: aki normális gyereket akar nevelni, felejtse el Magyarországot.
A nyolcvanas évek elején elképesztő méreteket öltött a kazettahamisítás. Ez volt az azonos hangon beszélő Stallone és Ciccolina korszaka.    Forrás: pxherre.com - free ..
Most egy újabb játékot szeretnék bemutatni nektek az Aranyi Zoltán által felajánlottak közül. Ezúttal a Merkúr fém építőjátékra esett a választásom, amivel egészen biztosan sokan találkoztatok gyerekkorotokban az óvodában vagy a karácsonyfa alatt.A klasszikus vonalat…..
Akinek van gyermeke vagy emlékszik diákéveire, esetleg éppen most diák vagy tanár, az pontosan tudja, hogy mit jelent a "tanári túlkapás" kifejezés. Sajnos létező dolog, sőt gyakori jelenség az iskolákban. A lényege, hogy a pedagógus túllép feladatkörén és teljesen szabálytalan módon jár el a…..