Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baranyi Eszter

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kicsinek mondható, egykor az egyik legbiztonságosabbnak tartott dél-amerikai állam 2024 januárjában biztonsági krízisbe keveredett. Ennek eredményeképp 2024 januárjában 60 napos veszélyhelyzetet és háborút hirdetett a 22 drogbanda ellen, akiket terrorista szervezeteknek nevezett Daniel Noboa…..
 A gyönyörű partszakaszokról, pálmafás, türkiz vizekről híres Dominikai Köztársasággal egy szigeten fekszik Haiti országa, mely ugyanazokkal a földrajzi adottságokkal rendelkezik, mint szomszédja, mégis anarchiával, bűnbandákkal és humanitárius katasztrófával kell megküzdenie a lakosoknak. A cikkben…..
A világ legjobb egyetemeinek meghatározására nincs egyetlen elfogadott rangsor, de a leghíresebb négy. a QS World University Ranking, A The Times Higher Education, a Shanghai Rankings(ARWU) és a U.S. News Best Global Universities Rankings vizsgálatával képet kaphatunk a magyar felsőoktatás…..
Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő GeoGuessr játék lényege pont ez: A Google utcakép (streetview) segítségével leraknak a világ egy random pontjára, és a játékos feladata, hogy kitalálja, a világtérkép mely pontján található a bemutatott utcakép. Lássunk egy példát erre, a kép alapján mely…..
Reaktor A Baltikum védelme 2024.02.18 10:11:44
A Baltikum országainak biztonsági környezetét hosszú idők óta Oroszország agressziója dominálja. Az 1994-es függetlenedés után gyakorlatilag a semmiből kellett újjáépíteni hadseregüket és országuk védelmi képességeit. Mára Észtország, Lettország és Litvánia is NATO-tagország, Finnország (és a…..
 A legtöbb diák elveti a külföldi továbbtanulás lehetőségét, pedig rengeteg opciónk van szerte a világon, akár magyar, európai vagy a célország támogatásával. A cikkben országokra és régiókra lebontva mutatjuk be a legjobb lehetőségeket.   A legtehetségesebb magyar fiataloknak: Stipendium…..
Ha már itthon megnéztük az aktuális kiállításokat, mint például a Szépművészeti Múzeum Renoir – A festő és modelljei, vagy akár a Magyar Nemzeti Galléria TechnoCool. Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében (1989-2001) időszaki kiállításait, ha esetleg utunk Bécsbe vezetne mindenképp…..
Dél-Korea és Lengyelország jó viszonya: Dél-Korea és Lengyelország között pontosan 8 047 km van. Mégis, hogy történhetett, hogy ez a két ország annyira jó viszonyt ápoljon egymással, hogy milliárdos üzletekről, testvéri viszonyokról és közös ambíciókról beszélhessünk? A cikk ennek a különös, távoli…..
Honnan jöhet a Hamász támogatása, a fejlettnek mondható fegyverei? Hiszen egy ilyen akció esetében nehéz azt gondolni, hogy teljesen önerőből hajtotta mindezt végre. A Hamász palesztin fegyveres szervezet 1987 környékén alakult, erős szálakkal kötődve a Muszlim Testvériséghez. A Hamász legfőbb…..
2021. február 1-jén katonai puccs kezdődött Mianmarban. A hatalmat a demokratikusan megválasztott Aun Szan Szu Kjitől és pártjától ragadta magához Min Aun Hlaing tábornok és a Tatmadaw, Mianmar hadserege. Miannmar fél évszázadot töltött katonai diktatúrában, 1962-2011 között. A 2010-ben tartott…..
Az 1994 óta folyamatosan fel-fellángoló konfliktus a Kaukázusban 2023. szeptemberében újra feléledt, ami eddig már több, mint 200 ember halálát követelte. A cikkben a hosszú szembenállás bemutatásán kívül a háttérben meghúzódó geopolitikai érdekekre is kitérünk. Hegyi-Karabah és a Kaukázus…..
„Karim Benzema hivatalosan is aláírt az Al-Ittihadhoz”, „Kanté is az Al-Ittihadhoz szerződik”, „Jordan Henderson az Al-Ettifaknál folytatja” az elmúlt hetekben számtalanszor olvashattunk ezekről és más hasonlóan megdöbbentő összegű átigazolási hírekről, top játékosokról, akik szaúd-arábiai csapatot…..
A Rail Baltica az Európai Unió és a három balti ország, Észtország, Lettország és Litvánia több, mint 5 milliárd euró összértékű beruházása, melynek megvalósulása szimbolikusan a Balti-államok visszatérését jelentené Európába. Természetesen jogos felvetés hogy a Balti államok eddig is Európa része…..