Regisztráció Blogot indítok
Adatok
babhun

0 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Feltettem pár kérdést pár magyarországi tévének az LA Screenings nevű eseménnyel kapcsolatban, ami tulajdonképpen egy olyan tévés vásár, amin az összes nagy stúdió levetíti az új sorozatai első részét, hogy abból válogatva a világ tévécsatornáinak…..
#497 Fogságba esni egy háborúban nem kunszt, de négyszer már azért értékelhető eredmény. Négy koreainak sikerült. Szerencsétlen srácokat még a japán seregbe sorozták be, ahol már eleve semmi keresnivalójuk nem volt - de legalább volt rá esélyük, hogy valaki beszéli a…..
Először is, szeretnék tisztázni néhány fogalmat, melyek jelentésével, talán, mindenki tisztában van. Mégis, ahogy elnézem a magyarországi viszonyokat, – és itt első sorban, az egészségügyre gondolok, – valószínű, hogy nem igazán tudatosult még néhány ember számára, -…..
babhun 2014.03.11 13:01:39
@dedalon74: Node Kósa úr! Miért ír ide álnéven?
Egy tanártól kaptuk ezt az emailt. HÁLAADÁS avagy miért vagyok én hálás a jelenlegi oktatásirányításnak Mindig, mindenhol csak azt olvasom, hogy a különböző iskoláknak miért nem tetszik a KLIK működése. Senki nem ír semmi konkrét információt, ezért én vállalkoztam rá,…..
Néhány héttel ezelőtt a Mazsihisz azzal a követeléssel állt elő, hogy a kormány ne állítsa fel a a Szabadság térre tervezett német megszállási emlékművet, Szakály Sándort váltsa le a Veritas Történetkutató Intézet éléről, és garantálja, hogy a Sorsok Háza úgy mutatja…..
Múlt csütörtökön összetalálkoztam egy szaktársammal a Budapesti Corvinus Egyetem felé menet. Épp a gazdasági főigazgatóhoz tartott, mert hetek óta nem kapta meg a megítélt szociális támogatást, amire pedig igen nagy szüksége lenne a megélhetéséhez. Hosszú ideje…..
A kormány úgy gondolja, hogy - zárolásokkal - megint milliárdokat kell elvonni a felsőoktatástól. Mindezt akkor, amikor a magyar egyetemi oktatók bérezése már így is drámaian elmarad a nemzetközi szinttől. Nyilván a munkája is, de miközben folyamatosan nőnek az elvárások (csak…..
Nálunk simán lebuzizhat valaki élő adásban bárkit, ahogyan Sebestyén Balázs tette azt nemrégiben egy egyetemistával, Teczár Szilárddal, aki arról híres, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult azért, mert vannak olyan szórakozóhelyek, ahol a lányokat ingyen engedik be a…..
176         November 25. Szerda Tegnap véget ért az EÜ szabadság, de csak ma vittek szolgálatba.Délelőtt Ferihegy 1-re.Utána egy Ultra Rövid Ugrással. rögtön délutánra beosztottak Transit-őrségbe.Egy szerencsétlen palesztin fickóra vigyáztam. Azzal…..
CBA egyik üzletében dolgozik az ismerősöm, eladó pénztárosként és az alábbi kérdésekre keresünk választ.   1.  RÉSZ   Hol van annak a határa, hogy mit tehet meg a munkáltató az alkalmazottjával szemben.   Micsoda jelenség az, hogy a főnök tegezi a…..
Eddig a kiemelkedő súlyú, minimum tizenöt évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeknél az előzetes letartóztatás maximuma négy év volt. Azonban november 22-én járt volna le az ároktői banda egy újabb tagjánál ez a bizonyos négy év. Ők…..
Amikor a hadsereg vert helyzetben merészkedik csatába, szervezettsége, anyagi lehetőségei, taktikai tudása messze alatta marad az ellenfélének... Amikor a katona ruhája lyukas, a bakancsa beázik, a fegyvere öreg és elhasznált, amikor a mellette állók arcán a félelmet és a…..
babhun 2013.10.24 08:09:16
@Hohenstaufen: Tisztességtelen, ostoba és elfogult írás.

A politika nem háború, legfeljebb a Fidesz logikája szerint. Tehát a szerző saját maga alkalmazza a jelenlegi kormánypárt szabályait, miközben ezzel vádol másokat. Ezt hívják hazug propagandának.
Na, végre, Szigetszentmiklós és a bukaresti vereség után újra öröm érte a hazai MSZP-DK-E14-PM lelkes kis csapatát (a továbbiakban csak MSZP): ha már a pályán nem ment a győzelem és emelt fővel nem tudnak veszíteni, megóvták hát a mérkőzés eredményét - és ennek valamiért…..
Naiv bliccelő sérelmezi, hogy köszönés és bemutatkozás nélkül vágták hátba, amikor megpróbált elmenekülni a megállóból, miután jegyhiány okán 3 ellenőr leszállította a villamosról: Ma (2013. szeptember 22-én vasárnap) a 14:39-kor Kelenföldről induló 19-es villamosra…..
Megnyugtató érzéssel tölt el, hogy a nemzeti radikális média a korrupció ütőerén tartja a kezét, egy aljas mutyi sem maradhat leleplezetlenül. Fájhat is a feje Papcsák Ferenc gazdag, tolvaj fideszesnek, a Blikk ugyanis megírta, az Alfahír átvette, a Kuruc.info pedig felháborodva…..
A Campus Hungary mobilitási programban magyar diákok tölthetnek külföldön időt kevés kötöttséggel. Miközben a program ötlete jó, forrásunk szerint nem volt topon a Campus Hungary mögött álló Balassi Intézet, például három hónapos ösztöndíjas időszakának első…..
Olvasom Mesterházy Attila MSZP elnöknek az Orbán-kormány leváltásával kapcsolatos, Tizenöt tézis címet viselő, hétvégérejólesz kategóriájú eszmefuttatását, és azon gondolkodom, vajon ki viccelte meg ilyen csúnyán ezt a jóembert. Mert ha ő maga követte el ezt a politikai…..
babhun 2013.08.12 12:26:31
A politikai "elemzés" görcsös akarása nem kompenzálja a konkrét, hiteles állításokat és azok érvekkel történő alátámasztását. Amíg hosszú bekezdések magyar szavakkal történő puszta feltöltése célként és nem eszközként fogalmazódik meg a szerzők fejében, addig teljesen közömbös, hogy elemzésnek nevezünk egy körvonalak nélküli homályos, és évekre visszamenőleg változatlan önismétlésekkel teli szöveget, vagy uborkasalátának.

Hiteltelen, valóságtól elrugaszkodott köldöknézés ez így. Mert mi van akkor, ha a kegyelem taknyán valamiféle értelmes gondolat egyszer kibukna belőled? Harmatgyenge intellektuális képességekkel hogyan lehet egyik napról a másikra helyrehozni mindazt az unalmas szájtépést, amit a szolid önismétlés tett eddig is elviselhetetlenné? Leginkább sehogy. És akkor mi lesz? Majd a pártelnökökre mutogattok, hogy meg van kötve a kezetek, pedig ti jót akartatok? Szívesen olvasnék már végre egy olyan tökös elemzést, amely figyelembe veszi a magyar pártelnökök és választók képességeit és szembenéz a realitással, amely nem pusztán ekéz mindenkit, de józan önmérséklettel számol azzal, amit meg lehet valósítani, és főleg azzal, amit lehetetlen.

Szóval az a helyzet, elemzőkém, hogy olyannyira csöpögős, élethűnek alig nevezhető, helyenként kifejezetten debil szlogenek másolásától sem visszariadó rigmusokban hömpölyög a szöveg, hogy szerintem annak is kemény erőfeszítést jelent komolyan venni, aki nem zsigerből gyűlöli a sok okoskodó pöcs blogírót.

Ezért aztán - bármennyire is közhely - saját értelmi képességeiken történő tekintélyes túllépés nélkül, a hozzád hasonló elemzőknek esélyük nincs érdemi politológiai teljesítményre. Akkor sem ha az uborkasalátára ráragasztják az elemzés címkét.

Jószándékú és feltétlenül építőnek szánt észrevételeim összegzéseként annyit mondhatok: ehelyett a mega-giga-közhelygyűjtemény helyett, jobb lett volna semmit nem mondani, elemzőkém.
A tegnapi cikkeinkre, amik a BME GTK gólyatábor jelentkezésével foglalkoztak rengeteg hozzászólás érkezett, 90%-ban arról szóltak, hogy mi mégis miért vesszük az ügyet ennyire komolyan. Plankó Gergő a 444-nél szokásos módon igazat beszélt: az idióta HÖK-ösök senkit ne…..
babhun 2013.08.10 13:46:59
@szantochris: Nem hiszem, hogy te lennél egyszerre az összes BME-s hallgató (pláne nem az egyetemisták általában), tehát a többes szám első személy használata butuska dolog.

Az a HK-s, aki ködös és illegitim módon szerzett előjogok és felhatalmazás birtokában azon élősködik, hogy társai egy gólyatáborban hogyan buliznak, piálnak és szexelnek, ugyan olyan tahó, mint bárki, aki azon van megütközve, hogy jaj mit csinálnak az egyetemisták egy ilyen rendezvényen.

A HK-soknak ezek a rendezvények üzletet jelentenek. Most az derült ki, hogy nem csak a pénzt veszik ki belőle, hanem igyekeznek könnyen és ingyen kefélni is, ha úgy hozza az alkalom.

Ha ezt elfogadjuk, akkor miért számítana botránynak, ha ugyan ennek a tesztnek a kitöltését egy egyetemi oktató kéri egy vizsga alkalmából (és persze ő is azt mondja majd, hogy vicc volt és különben sem gondolta, hogy kötelező lenne). Meggyőződésem, hogy utóbbi esetben a HK rohanna elsőként az Indexhez.

Az, hogy ezt a HK-s viselkedést te vagy mások tűrik-e vagy sem, az legfeljebb téged vagy másokat minősít, de a dolog megítélését tekintve érdektelen.

A GTK HK-sok megítélésében természetesen az is érdektelen, hogy egyébként az, amit diáktársaik ezekben a gólyatáborokban szabad akaratukból tesznek, az egy normális szocializációs folyamat része, amibe nem érdemes beleszólni.

Abba a szocializációs folyamatba viszont, ahol egyes tahó barmok megtanulnak maguknak nemtelen eszközökkel hatalmat szerezni, majd azzal gátlástalanul visszaélni, igenis érdemes beavatkozni.
babhun 2013.08.10 16:28:47
@Makkasz: sajnos attól tartok, hogy félreértettél. Nagyjából 180 fokkal.
babhun 2013.08.10 19:17:02
@Makkasz: Részemről a riszpekt. :-)
Reggel beszámoltunk arról, hogy a BME GTK elég furcsa feltételeket szab a gólyatábori jelentkezéshez. Például egész alakos képet kell küldeniük a gólyáknak, amit a HK hivatalosan azzal magyarázott, hogy "a táborban a csapatodat vezető instruktoroknak könnyebb dolga legyen (nevek…..
babhun 2013.08.10 10:17:20
@grani: A piálásban, bulizásban és szexelésben egy gólyatáborban semmiféle lázadás sincsen. Amikor maga csinálta, akkor sem volt. A gólyák egymás közötti viselkedésében sincs érdemi deviancia (ami azért egyfajta lázadás lenne).

Az esetleges lázadásnak (márha egyáltalán lenne is bármi lázadás a piálásban, bulizásban és szexelésben) pedig ahhoz végképp semmi köze, hogy egy ilyen esemény ostoba szervezői milyen, a jelentkezéshez bekért (és önként vagy félreértésből megadott) személyes adatokon csámcsognak, bár ez őket kellően minősíti.

Ami pedig a lázadást illeti: abban reménykedem, hogy az a generáció, amelyik most kerül gólyatárborba nem azt fogja valódi lázadásnak tekinteni, hogy piál, bulizik és kefél. Ha ezt annak tekintik, akkor a szülők - tehát ön is - igencsak elcsesztek valamit.
babhun 2013.08.10 10:40:00
@grani: Gyanítom, hogy az akkori fejével pont azért tűnt lázadásnak, mert csakugyan volt néhány tahó, aki belepofázott. Ha tehát a lázadás "hamis" élményét a mostani dákoknak is meg szeretné hagyni, akkor miért akarja korunk tahóit ilyen vehemenciával elhallgattatni? Azt egyébként koherensnek tartanám ha éppen azért, hogy a mostani fiatalok már valódi lázadók legyenek.

De a fő érvem az üggyel kapcsolatban más. A szóban forgó esemény szervezőinek primitív tahóságát nem menti semmilyen módon az, ha mások tévesen deviánsnak látják, ami ott enélkül a tahó szervezői baromkodás nélkül is folyna.
babhun 2013.08.10 12:25:02
@grani:
"A fiatalság érdeme, hogy mindig igyekszik megtagadni, másként élni, mint a szüleik."

Ez soha nem volt érdem. Legfeljebb tulajdonság. Önmagában sem a konformizmus, sem a lázadás nem érték. Ha valamiben megmutatkozik, akkor arról lehet értékítéletet mondani. Természetesen semmi kifogásom az ellen, ami egy gólyatáborban a diákok között történik szabad akaratukból, de abban nem hiszek, hogy az érdem lenne.

A bulizás, piálás, szexelés nem lázadás, hanem a korosztály szocializációs folyamatának része, amibe valóban nem kell beleszólni.

A GTK HK-sai pedig a lényeget tekintve konformistábbak, mint bármelyik korabeli KISZ-es, ugyanis számukra társaik bulizása, piálása, szexelése üzlet. Pénzben és ingyen kefélésben. Az elsődleges probléma, amiről ez az egész polémia szólhatna az ez az utóbbi jelenség.
„Erkölcstesztet” töltetnek ki, egész alakos fotót és Facebook-profilt kérnek a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán a gólyatáborba jelentkezőktől. Az adatvédelmileg is minimum aggályos eljárásnak Fanó és Kisjuhász Béla nézett utána. Ha tetszett a poszt,…..
Orosz Mihály Zoltánról, az érpataki Rambóról azt eddig is tudtuk, hogy gyakorló elmebeteg. De én azért csak rácsodálkoztam a videóra, amin mongol traszvesztitának öltözve kiokosítja a 8-10 éves gyerekeket, hogy vagy ez, vagy el lehet húzni a picsába buzifesztezni.  Azt…..
Észak-Korea egy itt felejtett kommunista diktatúra. Észak-Koreában szürreális világ uralkodik. Nemrég még fakérget ettek az emberek. Miközben százezrével – igen, százezrével – haltak éhen a szerencsétlen koreaiak, Kim Dzsong Il pornófilmeket nézett a mozitermében. Még…..
babhun 2013.04.15 20:32:47
Felületes, mérhetetlenül ostoba és gagyin hatásvadász a bejegyzés.

Az észak-koreai vezetés nem egységes. Kim Dzsongun bizonyára a keményvonalas katonai szárny ellen próbálkozik. Korábban már menesztette a vezérkari főnököt, aki vélhetően már nem él (egyes vélemények szerint tűzharcban vesztette életét) és ezzel egy időben egy katonai háttérrel nem rendelkező ürgét nevezett ki marsallá és a hadsereg politikai osztályának élére. A hatalom súlypontja ezzel a katonai vezetéstől a párthoz tevődött át. Kim egyetlen manőverezési lehetősége arra, hogy alattvalóinak több ennivalót adjon, ha a hadsereg igényeit visszaszorítja. Ehhez pedig le kell szerelnie azokat a külső fenyegetéseket, amelyre hadserege hivatkozik. Kimnek akkor nincs szüksége egymillió katona szájának betömésére, ha valódi nukleáris elrettentő erővel bír.

Kína és Dél-Korea már egy ideje a status-quo, azaz az észak-koreai rezsim fenntartásához asszisztál a keszongi gazdasági övezettel és a északi nyersanyagokért cserébe adott élelmiszerekkel, amivel a keményvonalas katonai szárnyat erősítik Koreában. A logika e mögött az, hogy a kiszámítható ellenség is jobb, mint a kiszámíthatatlan, kaotikus átmenet. Kim Dzsongun ebben változást hozhat és vélhetően hozni is fog.

Kerry és az új kínai vezetés a kiszámítható átmenetről egyeztetett, amelyhez Kim Dzsongun partnernek ígérkezett. Az amcsik már vélhetően menesztettek is valakit Phenjanba, ahogy annak idején Kissingert küldték Pekingbe. A kérdés még az, hogy milyen erős valójában Kim a saját keményvonalas katonai vezetőivel szemben.

A két Korea egyesítésének egy évtizeden belül kellene bekövetkeznie, mert észak stabilitásának biztosítása az átmenet alatt irgalmatlan pénzébe fog kerülni délnek, amit a fiatalabb generációból kikerülő újabb déli vezetők már nem biztos, hogy hajlandóak lesznek megadni. Egy esetleges egyesítés nyomán pedig az amerikaiaknak el kell hagyniuk Dél-Koreát és Koreának vélhetően semleges státuszba kell majd kerülnie, a további kínai feltételekről pedig egyenlőre még csak találgatni lehet.