Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZSuuuuu

1 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Aranka néni a némettanfolyamon Vannak emberek, akik tanárnak születtek. Nem brillírozó, nagy személyiségek, nem feltűnőek és hivalkodóak, de egész lényükből szeretet sugárzik, ami egyszerűen széppé teszi őket. Tékozolják híven életüket, hogy újra és újra…..
Kölni napló Magyar lecke 2. 2009.05.24 15:14:00
Zsanival egymás nyakába ugráltunk a pályaudvaron, és be nem állt a szánk ma hajnalig, amikor visszaindult Hollandia szélmalmai felé. Sokat fogyott, kínozza kicsit a honvágy, de még mindig szüntelenül jókedvű és mosolygós, tele van félelmetes kalandokkal és sztorikkal. Elég…..
Kölni napló Weekend 2009.05.19 02:07:00
 „mindenik embernek a lelkében dal vanés a saját lelkét hallja minden dalbanés akinek szép a lelkében az énekaz hallja a mások énekét is szépnek” Sablonos és elhasznált dalocskának tűnik Babits Mihály verse, de ez jutott ma este eszembe, mikor a többieket…..
Kölni napló Dalma FájDalma 2009.05.12 19:56:00
Mióta itt vagyok, nem voltak hullámvölgyeim. Nem tudtam, mi az a rossz nap, rossz hangulat, lelki válság. Miattam aztán eshetett az eső napokig. Tisztában vagyok vele, hogy az ifjúkor az útkeresés életszakasza, ezért nem bántott az a pár kérdés a fejemben, amire még nem kaptam…..
Kölni napló Mikes Kelemenné 2009.04.25 12:36:00
"Mikes Kelemen annyira szerette a hegyek tenyerében megbúvó kis szülőfaluját, hogy a távoli Marmora-tenger partjáról is csak oda szállt minden gondolata. Egyik megható levelében írja: annyira megszerettem már Rodostót, hogy nem felejthetem…..
Kölni napló Just let it shine 2009.04.19 01:03:00
Mikor a kanári lányt arról kérdeztem, hol találnék én szemorvost a környéken, kissé megsértődve világosított fel, hogy ő egy fél éven belül diplomás szemdoki lesz, ennyi bizodalmam lehetne felé...így megvizsgált, szigorú szemüveg használatot írt elő, és három óránként…..
Leidenbol, a baglyos hazbol, a Sipi kicsi szobajabol, a csaladi feszek melegebol jelentem, hogy megjottem. Es nagyon hianyoztak es sikitoztak a palyaudvaron mikor meglattak, es eddig beszelgettunk a konyhaban...es a magyar est is fergeteges volt, szoval megint rengeteg a beszamolnivalo, de majd a…..
ZSuuuuu 2009.04.11 19:37:29
Nagyban pakolunk Esztivel, hogy hány bugyit vigyünk és közben nézegetjük az Attila által összeállított programtervet:
"3. vasárnap délután megérkeztünk Párizsba...
Némi programjavaslat:
1. vasárnap délután: aperitif (legyen pálinka, amit ti hoztok) :) majd második fogásként fogyaszthatunk sert is...
ezt követően takarítás a szobában, majd a 7 emeletről megcsodálhatjátok az Eiffel-tornyot és a várost, majd ezek után némi mosással zárjuk a napot.
2. hétfő: reggeli torna, szőrtelenítés... :) azt követően zuhany (kötelező jelleggel) 10kor felváltva megmasszíroztok Eszterrel, majd fehérnemű bemutatót tartatok nekem és én értékelem (előre figyelmeztetlek titeket, h nem leszek kegyes egy kis szőrszálért már büntetés jár.. :)
Délben ebédet főztök nekem, míg én az ágyamban heverészek... Délután szabadprogramként leviszitek a szemetet és közben megcsodálhatjátok a Montsouris Parkot, de igyekeznetek kell vissza, h legyezzetek nekem ( a szobában másr most elviselhetetlen a hőség) A napot hütőszekrény takarítással zárjuk
3. kedd: A már megszokott reggeli program .. Délben ebéd és "KI az erősebb Cicus versenyt " tartunk.. Dress Code: Bikini..:) A verseny folyamán egy hűtőszekrényt kell a 3. emeletről a földszintre cipelnetek és majd vissza fel az újat... A nyertes hölgy kiválogathatja szennyes alsóneműmet és zoknijaimat... Tekinettel a hölgyek kreativítására, melyet, mint jó despota, nem hagyhatok elsorvadni, monogrammom hímezhetnétek zoknijaimra... Este búcsúbulit szervezhetnétek tiszteletemre és vacsorát főzhetnétek és a végén elmosogatnátok..
4. szerda: Fájdalmas búcsút vesztek házamtól, s eközben hálát rebegtek csodás vendéglátótoknak, majd némi eurobankót csúsztattok zsbembe...
5. csütörtök: gyönyörű élményként ítélitek meg ebben a csodálatos városban eltöltött időt...:)

Nos nagyjából ezek a tervek..:)
Örültök....?
Ötleteket mondhattok, elbírálások az én feladatom..:)
Csók és könny (hogy nem lehetek otthon...)
Remélem azért tudtok hasznos infot is kihámozni ebből a sok sületlenségből....
Ata"
Kölni napló Éjjeli kukázók 2009.03.31 16:28:00
Vége a téli szemeszternek, cserélődnek az emberek. Ákos holnap költözik a szomszéd szobába, csütörtökön pedig két újonnan érkező magyar lány nálam alszik. Ma kisikáltam a lakást, és tüntetőleg minden koszos edényt elmosogattam, a másokét is, ez nekem annyira furcsa, hogy…..
A kedd esték egyre frenetikusabbak. Tegnap megtáncoltatott egy kolumbiai chicano, párszor egy tüzes koreográfiához illően úgy bedöntött, hogy már majdnem teljesen elhittem, milyen hajlékony vagyok. De talán még sem, reggel óta nehézkesen mozgok, és a derekam erősen hasogat. Ennek…..
Kölni napló Életünk napjai 2009.03.28 17:20:00
Jaj jaj jaj…alig vártam, hogy a német fiú kiköltözzön és most kiderült, hogy az eltűnése nem csupán önfeledt megkönnyebbülés: összecsomagolta az egész konyhai étkészletet, poharakat, tányérokat, edényeket, a tisztítószereket, a felmosóvödröt, a seprűt és még a…..
Judittal, az egyik magyar lánnyal ma paprikás krumpli napot tartunk…De, hogy az ételről lévén szó, hadd beszéljek az egyetemi menzáról. Ha majd eljöttök hozzám, valószínűleg ez lesz az első látnivaló, amit megmutatok. (főleg NoéminekJ) Szóval ez egy hatalmas,…..
  1.konyhaparty  2."a régi lányok úgy tudtak főzni, mint az anyjuk, a maiak meg úgy isznak, mint az apjuk" 3. olaszos, még sosem vertem meg férfit sodrófával című játék...ajajjj ..
Par percem van, pedig litaniakat irnek. Egyenlore bajosan van netem, ezt meg meg kell oldani. A kollegiumi szobamat teljesen nekem terveztek, az erdore nyilik, egy kanari szigetekrol szarmazo lannyal lakom. Az angol es a nemet teljes kavart okozott a fejemben, az biztos, hogy mar egy nyelven sem…..
Mammiiiiiiiiii, ne nézzetek annyi tévét!!! Szóval nyugalom, és igen, próbálok vigyázni magamra!!! Hol is tartottunk…A kedd este! (kicsit el vagyok maradva, mert a bejegyzések később kerülnek fel)A kedd este itt egy Franagans nevű ír szórakozóhelyé, ami csak keddenként…..
cicabetti Hága 2009.03.14 23:18:00
Az összes pajtásunk lelépett Franciaországba síelni, úgyhogy most pár napig biztosan nem játszunk King's Cupot, és Olivia sem nyivákolja ötpercenként, hogy ENYEM. Jaj, remélem gyorsan hazajönnek a gyerekek:)Ma átruccantunk Hágába, hogy végre találkozzunk a fülbevalós lánnyal…..
A facebook előtt tényleg le a kalappal. Zseniálisan ki van találva…(ez ugye a nemzetközi iwiw) Tagja lettem az összes Kölnnel kapcsolatos portálnak, és szinte minden nap bekerül valami a virtuális naptáromba. Már nagyon várom a francia lányt, hogy megbeszéljük ezt az…..
cicabetti A jövő elkezdődött 2009.03.11 02:21:00
Nem tudom, hogy mások mennyit szoktak a diplomájuk témáján agyalni, de nekünk nem hagytak túl sok időt*, úgyhogy ma úgy döntöttem, hogy magyaron a Kétnyel.vűség psz.icholin.gvisztikáját választom. Írtam is a tanárnőnek, hogy engem roppantul érdekel a téma, és megtisztelne, ha…..
ZSuuuuu 2009.03.11 16:29:25
Le vent me portera Előzetes 2009.03.10 13:33:42
Rengeteg dolog történt a hétvégén és még többet akarok mesélni. De hála az égnek megint dolgom van és rohanok, így hát előzetesben egy sokat mondó kép...
ZSuuuuu 2009.03.10 17:22:29
Le vent me portera Most őszintén 2009.03.06 18:15:50
Szóval most őszinte leszek. Nem egészen úgy mennek itt a dolgok, ahogy elképzeltem. Vagy, ahogy Leidenben, Hadstenben és Kölnben mennek. Mintha lennének az erasmusosok és én. Két külön bolygón. Ismertek, lassan, de biztosan próbálom felvenni a kapcsolatot az emberekkel. De semmi…..
Most nézem az órát, egy hete jöttem. Elég gyorsan elment. Kezdek beletanulni itt a dolgokba. Kanári lány tegnap elvitt a közös mosókonyhába. Kell venni egy mosókártyát, pénzt tölteni rá és 1.50ért mindenki moshatja a saját szennyesét. Vettünk nekem szárogatót is, meg…..
Kölni napló Hakuna matata 2009.03.06 12:49:00
Túl vagyunk az első party. Úúúú Jó lesz ez gyerekek, nagyon jó…Kezdem a kályhától: kb. az ügyintézés felén túl vagyok. Azért pár dologtól nagyon tartottam, pl. hogy értetem meg magam a bankban, de ez az angol nyelven beszélés beválik, mivel ez nekik is egy idegen nyelv,…..
Jaj, miért van, hogy az olasz teljesen megérti a spanyolt és a spanyol az olaszt, és a szlávok is totál egymást és a szerencsétlen kis magyar egyedül, mint a kisujjam, de kelljen csak énekelni meg táncolni, meg bulizni, mert ahhoz értünk mi, sírva vagy örülve vigadva!Persze azért…..
Kölni napló Hajónaplós kezdetek 2009.03.02 21:08:00
Na, az lesz a taktika, hogy megírom előre a kis bejegyzéseimet, és valakit megkérek, hogy pár percre hadd használjam a netjét, és akkor már csak egy pillanat feltenni.Hol is kezdjem? Felszálltam a buszra, elbúcsúztattam apát, aki szerintem jobban izgult, mint én, és amint kiértünk…..
Ez fontos, aki nem ismerné, annak. A Noir Desir, Le vent nous portera című számának refrénje kicsit torzítva, mivel én csak egyedül vagyok (me), nem többen (nous):D Szóval csak régóta hallgatom ezt a számot és szeretem is, a helyzetre meg ráillik. Vagyis csak vigyen a szél!Je n'ai…..
Le vent me portera 59:12 2009.01.25 23:38:00
Kiszámoltam, nem cicózok. Pontosan 59 óra és 12 perc múlva elindul velem a repülő és 1801 km messzire visz innen (ezt is kiszámoltam, igen). És addig még mennyi minden vár rám, két szigorlat, egy vizsga, egy búcsúebéd, egy este a mondjuk törzshelyünkön meg pakolás és…..