Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mesike005

43 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mesike-kontakt 2 nap 2010.05.16 04:30:03
Nem is tudom. Néha úgy rohan az idő, hogy az ember észre sem veszi. Otthon is, de itt még gyorsabban.Voltam "vidékezni", Xarxorinban, a mongolok régi fővárosában. 2 éjszakára mentünk csak, de nagyon jó volt. Jurtában aludtunk, megtanultam rendesen tüzetrakni. Az, amikor az…..
Mesike-kontakt az utolsó hét 2010.05.11 03:55:29
Előző héten befejeztem az óráimat, és szünetet tartottam magamnak:) Ma lesz a vizsgám délután, majd meglátjuk, poron kívül más is ragadt-e rám.A szünetes napjaim persze azt jelentették, hogy nem vagyok iskolában, de minden másutt igen. Krisztával elmentünk túrázni ki a…..
Mesike-kontakt bejegyzés 2010.04.27 00:43:21
Megint sok dolog történt, mint mindig s mindenhol. Pénteken Tuyaa szülinapját ünnepeltük, ami nagyon jól sikerült. Talán a legszebb este volt eddig a koliban. Csütörtökön elmentünk hárman (Lena, Tuyaa és én) abba az indiai étterembe, ahol először Edittel voltunk. Nagyon szép…..
Ma jó kedvem van, mert kész a szakdolgozatom! És hát ez egy vicces, nem nyári videóklip. Várunk Mesi :D ..
Mesike-kontakt áprilisi oKosok 2010.04.17 19:53:20
Szeretnék boldog szülinapot kívánni Editnek, Bolortuyaanak, visszamenőleg Csabának és itteni idő szerint ma Katának, aki remélem ide leglább feltolja néha a kis képit, ha már dilitelte magát iwiwről és fészbúkról is:) Katicska, boldog szülésnapot!..
Nos, beléptem vala a 22. életévembe.  Tuyaa elvitt kajálni egy szipi-szupi helyre. Itt a hagyományos mongol kajákat (persze, persze elég sok kínai és egyéb jövevény étellel megízesítve) lehet enni. A lényeg, hogy van egy kis gázmelegítőd, amiben mi levest kértünk, és…..
Mesike-kontakt xödöö 2010.04.06 03:41:44
Aztaa! Életem első „xödöö”, vagyis vidéki élményem volt ittlétem legszebb 2 napja. Nem is tudom, honnan kezdjem. A hétvége is mozgalmas volt. Pénteken az egyetem után mentem a délutáni órámra. Filmet néztünk, amit aztán kielemeztünk. Élmény volt, és immár…..
Mesike-kontakt szóval így 2010.04.02 11:33:00
Szép pénteki napot mindenkinek! Nézegetem az otthoni tájat, és összeszorul a szívem. Itt két napja megint leszakadt a hó! Igaz olvad is, de ezért tócs van és szél.A mai nap nagyon jó volt. A suliban is jó volt az óra, aztán mentem a déltáni tova-képzésre. Azt sokkalta jobban…..
Azt hiszem ittlétem tragikuma, hogy ezen a húsvéton sonka, tojás és torma nélkül maradok...Hogy lehet ez?! Sebaj, van helyette zsírban tocsogó xoosoor, meg booz:) A kezelésemnek vége, szerencsésen meggyógyultam, nyugodjatok meg (ha esetleg aggódtatok volna). Pár napja írtunk egy…..
Mesike-kontakt Zanabazar, búcsú 2010.03.23 16:40:06
Most értem haza, szégyen meg a bánat, ugyanis 11 elmúlt..Írtunk ma dolgozatot, meg elvileg holnapra kéne egy szöveget elmondani a városunkról. Ezzel nincs is baj, mert már aznap megírtam, amikor feladta a tanárnő (kb 1 hete). De sajna arról a részről lecsúsztam, hogy hogyan kell…..
Mesike-kontakt Péntek, tavasz! 2010.03.20 02:28:52
Kedves Mindenki!Először is, szép hétvégét! Biztosan jobban megy a pihenés abban a szép időben, ami otthon van. Itt is kezd alakulni a dolog, bár pár napja leesett a hó. De az idő jó, nem panaszkodom. Tegnap megismerkedtem a két újonnan érkező német lánnyal. Ők is egyből tudák,…..
Mesike-kontakt sokadik hét 2010.03.18 15:26:55
Eltöprengtem azon, hogy vajon ilyen régen írtam, vagy csak ennyi minden történt velem amióta nem írtam. Próbálok praktikusan visszafele haladni az időben. Einstein relativitás-elmélete szerint úgyis a múlt-jelen-jövő egyszerre van jelen. Nos. Ma sajnos mindekét óránk meg volt…..
Mesike-kontakt sitty-sutty 2010.03.13 16:53:20
Itt immáron vasárnap, és tessék. Elment a hétvége, holnap egyetem!!Ma az iskolából elmentünk Edittel egy múzeumba. Sajnos a Zanabazar zárva volt, de egy másikba. Tantrikus Buddhák, gonosz, haragvó istenek és így tova. Nagyon élveztem mindenesetre. Azt nem értem, hogy egy múzeum…..
Ma aztán olyan nőnapom volt, hogy kívánni sem lehet szebbet. 10 után kikászálódtam az ágyból, nekiálltam reggeli teendőimnek, amikor egy sms, majd nem sokkal után egy hívás is befutott. Az üzenet Maitsetsegtől jött, hogy egy órakor, ha találkozunk, jó-e nekem. Naná, hogy jó. A…..
Mesike-kontakt Szombati kiruccanás 2010.03.07 09:37:08
Tegnap, mint ahogy írtam is, elmentünk ebbe a Dzsingisz-komplexumba, mely nemzetközi (japán, koreai, cseh és mongol ) összefogással épült meg 2006.2009 között. A tetején gigantikus Dzsingisz szoborral. Előtte volt turista látványosság: lovaglás, tevegelés, dinók! No ez utóbbi…..
Végülis javítanám a címet, miszerint: A számbati suli, ahová kell menni, de nem fogok. Ugyanis van egy sokkal jobb programom. Kis csoporttal elmegyünk a közeli Dzsingisz szoborhoz. Kisbuszt béreltek (a többiek), én meg két kis cimborámmal csatlakozok. Egy napos kiruccanás, gondolom…..
Mesike-kontakt török óra 2010.03.02 13:24:51
Ma volt az első török órám. A burját tanárnővel volt, méghozzá egy kezdő csoportban, mert az én leendő csoportom csopi-kiránduláson van Törökországban, és majd két hét múlva jönnek haza. No annyi előnye mindenképpen volt a mai órának, hogy összeismerkedtem a tanárnővel,…..
mesike005 2010.03.04 04:34:35
Ez az egyik kedvenc Coldplay számom, csak itt lehet elérni a youtube-on, de ha kedved kapsz hozzá elküldöm neked ímélben. Cejetlek béjbe!..
mesike005 2010.03.02 12:10:21
Mesike-kontakt török 2010.02.24 11:28:26
Kedveseim! Megint szép napra ébredtünk. Bár hétfőn és kedden már látni véltem a tavasz közeledtét, ma megcáfolt az időjárás. Hételején ugyanis szép, tavaszias idő volt. Hatalmas pelyhekben esett a hó, pe a szép fajta. Csak -2 fok körülre járt...Régi szép idők! Ma ugyanis…..
Mesike-kontakt szombati mongol 2010.02.20 19:11:18
Elérkezett az első mongol nyelvű antropológiai odeje!! Nem mindim, hogy csúcs mindőségben értettem minden szót:))) De élveztem!Ma leesett életem második hava Ulaanaatarban, és az olyan otthoni hó volt. Olyan láb alatt ropogós, nem pedig por, és a hidegtől azonnal a járdára…..
Mesike-kontakt könyv az élen! 2010.02.18 09:26:00
A mai napon teljesen odáig voltam, meg vissza is. Egyetem után elmentem az egyik csoporttársammal az internom nevű könyvesboltba...Miután másfél kellemes órát elnézelődtünk (én szótárvásárlási céllal mentem oda), találtam is 3 kincset. Ebből az egyiket magamévá tettem. Ez…..
Mesike-kontakt újév 2010.02.15 13:54:28
Nagyon szép hetet kívánok drága Hazaiak! Nagyon szép hétvégém volt, és még a kedd szünnap itt Mongiban. A Holdújév szombat éjszaka kezdődött, pontosabban vasárnappal. A tigrisévet egy kis túrával és esti főzés-evés-ivással köszöntöttük egy négyes leányfogattal. A…..
Szóval ez is eljött. Egy évben kétszer ünnepelhetek újévet! Remélem sikerekben gazdag lesz Nektek is, ugyanis a tigris elég markáns állat...Majd írok "előrejelzéseket"...
Ha ez így folytatódik, nagyon ki fogok borulni. Ha lehet, akkor itt gyorsabban repül az idő, mint otthon. Szóval rengeteg helyen voltam a héten, már Ulaanbaatar nagy részét bejártam. Szinte alig kell térkép (tapsot kérek, ez teljesítmény tőlem). Mondjuk hozzátartozik, hogy a rendes…..