Regisztráció Blogot indítok
Adatok
futura

0 bejegyzést írt és 270 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gittegyletté és fideszes kifizetőhelyé süllyesztett Alkotmánybíróságba három új tagot jelölnek, akiket minden valószínűség szerint hamarosan meg is választanak, miután az LMP lepaktált most ez ügyben a Fidesszel...
Az első világháborút követően ismét létrejött Lengyelországnak számos gazdasági és ezzel együtt fejlesztési kihívásnak kellett megfelelnie. Ezek közül az egyik legfontosabb az volt, hogy a korábban különböző országok gazdasági övezeteibe tartozó iparvidékeit olyan módon integrálja, hogy az mind a…..
Mátra. Hívhatnánk ősszel nyugodtan Arany-hegységnek is, hiszen ilyenkor arany ragyogásba öltöznek erdői, rétjei. Az őszi Mátra varázslatos túrahely, főleg, ha a szarvasbőgést is kifogjuk. Kép: Nagy Gábor   Kép: Indafotó   Mezőgyán. Persze az ősz nemcsak a…..
futura 2014.10.31 10:27:40
@dr. emmett brown: Süt a nap, ma szabadnapom van, és túrákat tervezek, fejben. Mozart hallgatása közben nézem Mirko kolléga oldalát, igazán jó összeállítás, a képek gyönyörűek. Lepillantok a hozzászólásokhoz (minek!!) és valaki betol egy talicska szart. Gratulálok, és elnézést a talicskáért.
Időnként rá-rábukkan az ember egy-egy gondolatra, ami önmagában megáll, nem kell nagyon magyarázni, de érdemes felidézni. Erdélyről olvasva ostobaság kihagyni a román szerzőket és befalazni magunkat a magyar világképbe. Mert bizony érdekes, hogyan látta egy román erdélyi…..
Akár a Pokol kapujaként is jellemezhetnénk a pesti zsidónegyed fő utcáját, ahol nemcsak az ország szürkeállományának színe-java, hanem számtalan gyilkos, örömlány, strici és leánykiárusító is élt. Kultúrtörténeti-építészeti túra a legpestibb utca babonás lakói között a Niebelungok gyűrűjétől a…..
futura 2014.05.08 23:42:12
@♔bаtyu♔: Esküszöm nem értem. Kollégád 15 éve miért érezte, hogy zsidó negyed lesz, amikor az, már 200 éve. Sőt, az utóbbi évtizedekben, a negyed zsidó lakossága jelentősen csökkent.
Áll a bál az osztrák köztévé Magyarországot bemutató dokumentumfilmje miatt. Fog is, még nagyon sokáig. Andrea Morgenthaler és Paul Lendvai a Situation in Ungarn viszolyogtató jelenségét korszellemmé változtatta. Megmutatják, hogyan vélekedik Ausztria az általános…..
Kettős Mérce A remény szarik 2012.09.18 19:12:16
A színházteremben már alig ülnek, igazából az előadásra mindeki csak azért jár, hátha.. A nézősorban inkább közöny mint izgalom. Az ifjúkonzervativ fog megint a függöny elé állni. Anno voltak itt jó előadások, de ma már rosszat sejtetően a vezér képe van a falakon. A…..
Elnézést, hogy ilyen sokára folytatom a blogírást, de amíg Ausztriában voltam az A1 nettel kicsit problémás volt. Ez idő alatt sokat gondolkodtam, hogy folytassam e a Mauthausen bejegyzést, végül úgy döntöttem igen. Hisz amúgy is az a véleményem, hogy mindenkinek meg kéne néznie…..
futura 2012.08.20 02:37:38
Félre söpörve az emberségükből kivetkőzöttek megjegyzéseit, tudni kell Mauthausen nem Auswitz. Korábban felállított lágerek közé tartozott, ahová főleg a politikai jellegű foglyokat vitték. Először Németországból, majd a sorban elfoglalt területekről jöttek a deportáltak. A múlt évben egy Duna-parti bringatúra során megnéztük a tábort. Bár ne tettük volna! Még most is szívszorító élmény.A bejáratnál rengeteg busz, motor, lakókocsi. Sok fiatal, nyüzsögnek hangoskodnak. Kicsit féltem, mi lesz a kegyeleti érzéssel. Nem kellett volna. Benn a barakok között néma csend. Ez nem volt megsemmisítő tábor, de a kegyetlen körülmények miatt nagyon sokak haltak, és azok krematóriumban végezték. Itt egy olasz csoportból egy lány sírva mondta a többieknek, az ő nagyapja is itt végezte, királypárti fasisztaellenes volt.
Európa összes országában az antifasizmus a közös nevező. Németország ezt elfogadta és ehhez tartja is magát. Egyedül maradtunk a hülyeségünkkel.
Megjegyzem, ezen még a lengyel-magyar barátság is zátonyra futhat. Mauthausent relativizálni, ahol franciák,spanyolok, olaszok, lengyelek és sok európai nép legjobbjai haltak meg, és sok magyar is!!! nem tudatlanság, bűn.
(Ide került magyarként sok más mellett, Gratz Gusztáv külügyminiszter, Rassay Károly képviselő, Mónus Illés képviselő, gróf Apponyi György, gróf Csekonics Iván, Kállay Miklós miniszterelnök és ifj. Hothy Miklós is.
A tábor a kőbányájáról volt hírhedt, ahol tízezrek pusztultak el.Arra nincs válasz, mi a"jobb", hónapokig, netán évekig egy kőbányában dolgozni hajcsárokkal(általában magyarországi sváb származással), vagy mint Auswitz-ban, érkezés után gyors halál.
Imádkozom, ilyen dilemma elé ne kelljen állni senkinek még a tisztelt kommentelőknek sem, akik helyében nagyon szégyenlem magam. Csak még egy szó: empátia. Nem kéne kiveszni hagyni.
futura 2012.08.21 00:19:11
@Rigor Mortis:

1. Én csak idéztem, de utána néztem. A hadsereg sorozatos vereségei után a király letartóztatta a Ducét és Campo imperiale-n tartották fogságba.(Most nyáron voltam ott kerékpárral) Tehát '43-tól a király és hívei is antifasiszták. De ha nem így lett volna, engedtessék meg az egyénnek, hogy milyen eszmerendszer követőjeként, mi ellen lép fel.
2. lokausztmagyarorszagon.hu/index.php?section=1&type=content&chapter=6_3_2www.ho
Ez a nyár volt az első, amikor Budapesten tekergőzve már egyáltalán nem irigykedtem más európai városok előrehaladott kerékpáros kultúrájára. Az alábbi – Budapesten készült! – fotók is bizonyítják, hogy felzárkóztunk. Örüljetek velünk, és küldjetek ti is érdekes…..
futura 2012.08.20 02:56:55
@Mercel: Hát ez az. Mint autós eszembe sem jutna piroson átmenni, de ha bringával vagyok(igaz hajnalba megyek és éjszaka jövök) huss, már át is mentem a piroson. A Tilos rádión is volt erről vita, volt aki megengedő és volt aki szabálykövető volt ez ügyben. Elismerem a szabálykövetést, de akkor ott, csak átmegyek, pláne hogy sehol senki. Ez valahogy a bringa szabadság érzetébe beletartozik. Köpjetek le.
Akárhova utazom, mindig igyekszem csak a helyit, az autentikust enni. Még akkor is, ha már unom, vagy eleve nem is nagyon ízlik. Közép-Amerikában például hiába untam már, még akkor is minden reggel babos rizst kértem, amikor már tényleg elmúlt az újdonság varázsa is ennél az eleve nem túl izgalmas…..
futura 2012.08.15 20:56:37
@Pierr Kardán: Így is lehet védekezni kisebbrendűségi érzéseinkkel szemben, de nem túl elegáns.
Egy furcsa kegyelmi kérvényt kell elbírálnia a szerb köztársasági elnöknek. "Tomislav Nikolić államfő kabinetje tegnap átvette Sass László kegyelmi kérvényét – közölte a Szerbiai Újságírók Egyesülete. Sasst Toroczkai László jobbikos politikus perelte be azért, mert…..
  Kedden bemutatták a közmédia új arculatát, amely péntektől végérvényesen leváltja a korábbi designt. Vida Zoltán, a tervezőgárda vezetője a Mandiner.médiának az átalakítással kapcsolatban elmondta: nem csupán külsőségekről van szó, hanem a teljes vállalati filozófia…..
Az Aerosmith frontembere kétévadnyi zsűrizés után otthagyja az American Idolt, így a Foxnak keríteni kell valakit Jennifer Lopez és a 11. évadot taposó Randy Jackson mellé, írja a The Wrap. Tyler szerényen csak egy szexcentrikus Végzetes vonzerő-utalással indokolta távozását:…..
futura 2012.07.13 15:11:17
@vernarancs: Akkor te sem azok közé tartozol, aki a hetvenes évek végén az amerikai követség könyvtárába járt lemezeket kölcsönözni,(persze az ott posztoló rendőr néha igazoltatott, de kit érdelelt), és amikor végre megjött az új Aerosmith lemez, rohantam vele haza átmásolni a szalagos magnómra, addig a többi srác várta minél előbb visszahozzam, és ez az ember, Tyler még mindig itt van, elképesztő.
Tavaly májusban tudtuk meg, hogy Bayer Zsolt az NKA miniszteri keretből nyújtott 35 milliós támogatásával újraforgatja a régi nagysikerű Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatot. Bayer az Indexnek úgy nyilatkozott, a Magyarországon készülő, 14 részes és a…..
futura 2012.07.13 14:36:41
@Ussz: Van abban valami komikus, amikor számon kérik mások "nem megfelelő" magyarságtudatát,( mintha az a Felvidék szó használatán múlna), majd az a konklúzió, bezzeg Rockenbauer és, Bayer az igaz magyar!
Tavasszal írta meg az Urbanista, hogy 2012-ben még mindig vannak szupertitkos, kisatírozott objektumok a Google Maps-szen, ami annál is inkább nevetséges, mert a konkurens Bingen közben ugyanezek a területek kényelmesen böngészhetők. Úgy látszik erre időközben a Honvédelmi…..
A krimiírók - és nem kevésbé a bűnözők - fantáziáját emberemlékezet óta foglalkoztatja a tökéletes bűntény lehetősége. Ők általában arra koncentrálnak, hogy az elkövetők hogyan is maradhatnának láthatatlanok az igazságszolgáltatás szemei előtt. A valóságban azonban…..
  A Médiatanács napirendjén nemrégiben szerepelt egy ügy, amivel kapcsolatban most az Önök véleményét kérdezzünk. Egy országos kereskedelmi rádió reggeli élő adása a kihaló vagy veszélyeztetett állatfajokról szólt, meglehetősen vitatható formában. A műsorral kapcsolatban…..
Schmidt Mária nagy port felkavart cikke (Reakciósnak lenni –mi a jobb?) szerint mintha kísértet járná be –nem Európát-hanem hazánkat: a reakció kísértete. A baloldali sajtó a proklamáció súlyához mérten, sok helyütt, hevesen reagált az írásra. Sajnos azonban sokszor…..
futura 2012.06.16 01:46:23
mainstream diskurzusba, mint az individualizmus, a neokonzervativizmus, a kapitalizmus, a "kisebb, de jobban működő állam" (mindez ebben a közegben máig értelmezhetetlen, hiába az ifjúkonzi disszidensek aknamunkája). Ahol viszont a szocikat basztatja a szociális ellátórendszerek fenntartásáért, a "jóléti rendszerváltásért", ott jót tett volna a cikknek, ha hozzáteszi, hogy a Fidesz ellenzékből hány lapáttal is dobott rá erre a kádári populizmusra (14. havi nyugdíj és társai), kormányon meg hány adóemeléssel hazudtolja meg választási ígéreteit.

Ám azzal együtt, hogy a fideszes gazdaságpolitikai káosz, a leplezetlen etatizmus és protekcionizmus milyen károkat okozott a gazdaságban és a társadalomban, nem állítható, hogy a Fidesz minden megtett lépése, érzékelhető szándéka káros volna. A szociális ellátások drasztikus kurtítása, a segélyezés összekötése a közmunkával, a Munka törvénykönyvének, a dolgozók elküldésének flexibilizálása egyáltalán nem ördögtől való. A három hónapig járó munkanélküli segély nyilván kevés, de Németországban is csak jó esetben egy évig (58 éves kor betöltése után két évig) folyósítják. A munka és a teljesítmény hangsúlyozása, normává tétele pedig akkor is kötelező, ha a Fidesz ezt totálisan lejáratta.

A kényelmetlen igazság az: ha a mostani ellenzék valamilyen összetételben hatalomra kerül 2014-ben, tudomásul kell vennie, hogy nemcsak az 1989-es rendszerváltás sokáig jól működő, ám végül elégtelennek bizonyult demokratikus garanciáihoz nincs visszatérés, de a 2010 előtti gazdasági és szociálpolitikai megoldásokhoz sincs. Nemcsak pénz nincs rá: helytelen is volna. A fő kérdés ezért az, milyen gazdaságélénkítő (értsd: a gazdaságot, a kapitalistákat, a középosztályt végre békén hagyó) tervekkel készül egy adott párt 2014-re.
Balázs, nem érted, vagy nem akarod érteni. Azt mondod, hogy nem lehet pozitív nemzeti identitást traumákra építeni. Azt mondod, lépjünk túl a nem létező államhatárokon, a 100 éves múlton ne rágódjunk. Kurva jó lenne, bazd meg!  Csakhogy a múltat nem lehet meg nem…..