Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vasgepárd

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanáig egyetlen hiteles csontvázat ismertünk az Árpád-házból, III. Béla királyét. A most előkerült macsói Béla herceg, IV. Béla unokája anyai ágon Árpád-házi leszármazott. A csontmaradványain talált sérülések nem egyszerű kivégzésre, sokkal inkább brutális mészárlásra és csonkításra…..
Tegnap este több ezer fő gyűlt össze a Magyar Televízió székháza előtt, hogy tüntessenek azért, hogy a média pártatlanul számoljon be a tüntetésekről. Velük tartott számos ellenzéki párt is. Az este a feszültség pattanásig nőtt, az országgyűlési képviselők bementek a…..
Vasgepárd 2018.12.17 23:42:29
Ezek mártírok vazze.

m.origo.hu/itthon/20181217-bangone-leleplezodese.html

Pajtás, pajtás, jegyezd meg jól: a politikusnak azt se szabad elhinni, amit kérdez.
Ez a kvíz megy mostan a kormánysajtó vidéki lapcsaládjának online felületein:   Próbálom értelmezni gyorsan: Ha nem havazik karácsonykor, az a kereszténység fennmaradását veszélyezteti. Igaz, Jézus urunk születésekor sem havazott (mármint Betlehemben), de ezen lépjünk most nagyvonalúan túl.…..
Ma december 7-e van. Mikulásról, meg boldog ünnepekről kellene írnom, de arról éppenséggel nem tudok. Nincs miből. Hiányzik az idill, az utóbbi hónapok eseményei egy jókora űrt hagytak maguk után, bennem mindenképp, és azt hiszem, a társadalomban is. Nincs két hónapja, hogy elfogadták a törvényt,…..
Vasgepárd 2018.12.07 22:16:09
@szepipiktor: na egy ilyesfajta elképzelés mondjuk nekem is tetszene.
Persze az eddigi állapotnál a mostani szabályozás is jobb.
Egyébként a "feketealbérletes" helyzethez meg szintén a jelenlegi liberális szabályozás járul hozzá. Ugyanis a jelenlegi jog szerint ha beengedsz valakit a lakásodba, annak onnantól több joga van, mint a tulajdonosnak. Saját szememmel láttam, hogy mikor nem fizető, távozni nem akaró albérlőre a rendőrt hívták ki, ott röhögött, mikor a rendőr elmondta, hogy ha itt vannak a személyes tárgyai, akkor nem lehet kirakni. Ha meg azt is engedték neki, hogy bejelentse oda a lakcímét, azt kényszerrel se tudja a tulajdonos addig megszüntetni amíg az illető ténylegesen ott tartózkodik.
Na, ezért megy a tulajok részéről az, hogy inkább nem köt szerződést, nem jelent be, ha nem fizetsz akkor meg inkább kipakolja a cuccaidat a ház elé, a zárakat meg lecserélteti. Ha meg dörömbölsz, na akkor hívja a rendőrt, hogy valami állat be akar hozzá törni... :P
Vasgepárd 2018.12.07 22:32:11
@szepipiktor: engem ez meg nem érdekel, fogjad fel te meg a hozzád hasonlók. Ez utóbbi mesterművedet kb. addig olvastam míg megláttam benne az első nácizást. Leszarom, hogy mit gondolsz te, vagy a csöves haverjaid, gogjad föl. Nekem se segít senki, pedig nekem is sokkal könnyebb lenne keheveredni a gyepre, hogy etessetek, fűtsetek rám! Leszarom. Gondolkodás nélkül ráhívom a rendőrt a csöves haverjaidra ha zavar a mocskuk, szaruk, agresszivitásuk és úgy érzem magam utána, hogy valami jót tettem a világért. Tetszik neked vagy sem :P
Itthon Hallottam Olyan pacuha vagy! 2018.11.28 20:00:00
Vajon mi lehet az a pacuha? Ha csak önmagában hallottam volna a szót, akkor valószínűleg valami ételre tippeltem volna. Megkérdeztem anyukám is, ő mire asszociál. Az ő tippje szerint a nagydarab vagy dundi emberekre mondják. Én először persze mondatba foglalva hallottam a pacuha…..
Vasgepárd 2018.11.30 09:34:22
@Segna: szerintem a kapcáról, a kapcarongyról, amit az ember a lába köré teker, aztán lerúg magáról, mert mocskos.. ezt a szót is használták a fenti értelemben.
2018. november 16-án, a 888.hu beszámolót közölt az ELTE Média és Kommunikáció Tanszék eseményéről, mely során Hammer Ferenc docens szerdai órája egy részével csatlakozott az ELTE Társadalomtudományi Kara által szervezett NEM: Hagyjuk? című tiltakozó kezdeményezéshez. A cikkben foglaltak az alábbi…..
A citált számok ugyan eltérnek, de évek óta halljuk, hogy óriási létszámhiánytól szenved a Magyar Posta. Az Mfor június végi cikkében azt írta, hogy 300 embert tudnának felvenni azonnali kezdéssel a céghez. A fizetések az emelések ellenére nem túl izmosak, a meló egy része bizony kifejezetten…..
Vasgepárd 2018.11.15 23:13:46
Hát nekem van ötletem.

Talán kicsit jobb, mint az a marhaság, amit ide kiposztolt valaki, hogy ő átállt "digitális levelezésre", megadva egy e-mail címet. Remek, én nagy gecó követeléskezelő cég esetében még örülnék is az ilyennek, mert legalább nem kell levelezgetni: én kétszer szabályosan megpróbáltam értesíteni postai úton a lakcímén, hogy rendezze a tartozást vagy per lesz, ahogy az törvényben elő van írva. Visszajött, hogy kézbesíthetetlen, remek, akkor a törvény szerint úgy kell tekinteni, hogy elolvasta és kész. Indulhat a per, később a végrehajtás, árverezés, aztán majd a kilakoltatásnál segédkező fakabát rendőröknek magyarázzon digitális levelezésről meg szikratávíróról, én úgy is a pénzemhez jutok a lakása elárverezése útján.. :>

Ami nagyobb baj, hogy sajnos valós a posztban felvetett probléma, és nincs rá jogi lehetőség, hogy valaki univerzálisan kiváltsa a tökéletlen, analfabéta, (mostanában nyilván migráncs is, hiszen már mindenkit felvesznek) postai kézbesítőket. Nekem is volt, hogy a kretén postások 1,5 hónappal a visszaküldési dátum után dobtak be értesítőt. Bár lehet hogy nem is ők, mert én is kaptam már többször is szomszédnak szóló levelet is, amit én dobtam át neki.

Márpedig nekem alapvető jogom a TISZTESSÉGES ELJÁRÁSHOZ VALÓ JOG, és ezt nem látom teljesülni úgy, hogy én nem adhatok meg egy központi, minden hatóságnál alkalmazható elektronikus elérhetőséget, ügyfélkaput, mittomén, ahol az állam értesíthet, vagy hogy még egy honlap sincs, ahol én minden hatóságot, hivatalt csekkolhatnék egyszerre, hogy éppen akarnak-e tőlem valamit. Mindegy. Találják ki, hogy lehet a postai kézbesítést ugyanolyan értékű univerzális elektronikus értesítési lehetőséggel kiváltani. Ez az ő dolguk, oldják meg, mert nekem sérül a tisztességes eljáráshoz való ALAPVETŐ JOGOM azzal, hogy a migráncs postás eldobálja az értesítőket és elhúz Münchenbe a napi fizetésével, nekem meg árverezik a házat, mert nem kaptam meg, hogy valaki fizetési meghagyást küldött ellenem...

Na, szóval a kulcsszót már leírtam párszor. Alapvető jog, tehát az Alapvető Jogok Országgyűlési Bztosához kéne fordulni vele (ajbh.hu vagy mi). Összerakni egy jó kis kérelmet, akinek van hozzá ideje, a biztos fordulhat az Alkotmánybírósághoz is, ami megállapíthatja, hogy Alaptörvény-ellenes a kézbesítési vélelem beálltának kizárólag normál postához kötése.

Na persze, időn kívül némi jogban járatosság sem árt hozzá, különben majd valami hülyeségbe belekötnek és elutasítják, az összes többinél meg erre hivatkoznak. Úgyhogy aki "józan paraszti ésszel" akar nekiállni, inkább maradjon a józan paraszti seggén, mert csak elcseszi az egészet.

De a lehetőség adott.
Szép volt a naplemente – de most piszok hideg van! Fúj a szél is. Próbálok minél kisebbre kuporodni a padon, magamra tekerve szorosan a kabátot. Behunyom a szemem. Aludni nem merek, de próbálom elképzelni a tűz melegét, vagy ahogy a forró tea végigfolyik a torkomon, de már nem segít: túl rég volt…..
Kevés szuperebb dolog van annál, mint hogy az utóbbi években a Balaton környékén lassan, de biztosan háttérbe szorul a klasszik zimmerferiizmus, és egyre több jó ízléssel megvalósított, elsősorban a helyi kultúrára és minőségi alapanyagokra építő szolgáltatás, szálló- és vendéglátó egység várja az…..
Morvai Krisztina egy, a pestisracok.hu-n megjelent cikkben ment neki A mi kis falunk című sorozat forgatásának, és hát nem is nagyon szarakodott, menten buldózerre ült, és tövig nyomta a gázt. A cikkben rendkívül plasztikus képekben tárják elénk a sorozat helyszínéül szolgáló, 300 lakosú…..
Európai utazás volt ez is, de ne legyünk rá büszkék! Magyarország, 2018. Egy kis bakonyi faluba utaztunk el egy nyári hétköznapon. Bár lehetőség lett volna, hogy busszal menjünk, mi inkább a vonatot választottuk, mert hát azon legalább van mosdó, meg hát kényelmesebb is. A Déliből indult…..
Balatonboglár Budapesttől 144 km -re fekszik. IC-vel (vagyis a ma lehető leggyorsabb vonatos megoldást választva) 1 óra 53 perc alatt lehet leérni, ennek az útnak az ára a pót- és helyjeggyel együtt 3365 ft. Kocsival mindezt letudhatjuk másfél óra alatt, 8 literes fogyasztással számolva 4608…..
Az 1917 nyarán hatalmas erővel meginduló orosz Kerenszkij-offenzíva nevezetessé tette a Stanislau mellett húzódó lövészárkokat a cs. és kir. munkácsi 65. gyalogezred számára. Ezekben az árkokban zajlott a negyedik háborús év egyik legvéresebb csatája a keleti fronton. Az ezred a harcokban csaknem 80…..
comment:com Nem időgép, HírTv 2018.08.01 13:41:11
Hat percig tartott a HírTV 2.0 (vagy HírTV Oridzsinál?) első hírműsora. Nem volt benne belpolitika, és önreflexió sem. Még napokig kitart a kánikula. Leállt a hajóközlekedés az Elbán a szárazság miatt. Megjelent a tervpályázat a budapesti szuperkórházakról. A becsültnél kevesebb pénzből…..
Reggel bemegyünk dolgozni, jó esetben délután végzünk, a munkánkért megkapjuk a fizetésünk, és ez így megy hétről hétre és hónapról hónapra. Csakhogy minden negyedik brit munkavállalónak már most is van egy-két egyéb projektje a napi munkája mellett...
Vasgepárd 2018.08.01 11:49:28
Aszongya, hogy: 2.1. A Szervező a Látogató részére belépő megvásárlása ellenében biztosítja a részvétel lehetőségét a fesztivál programjain, a Látogató pedig köteles a belépő ellenértékét megfizetni a Szervező részére. Deviszont: 4.2. A Látogatók kötelesek tartózkodni (...) az olyan…..