Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BallaZsolt

2 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hét elejétől Magyarországon is elérhető az SAP startupprogramja, a Startup Focus. A program keretében a szoftveróriás a támogatott cégek számára hozzáférhetővé teszi a felhőalapú HANA platformját, hogy azok cserébe egyedi szoftvereket fejlesszenek rá. A hazai indulás…..
Pivot Helóvörld! 2015.05.18 10:31:06
Üdv a Pivoton, a vállalkozó szellem blogján. Startupmagazinként indulunk, de nem ragadunk le a definíciós kérdéseknél: minden olyan ötletre, személyre és szervezetre nyitottak vagyunk, aki vagy ami üzleti szemlélettel, egyedi és újszerű módon igyekszik megoldást keresni…..
„Pr-katasztrófa a semmiért” – így foglalta össze a Deutsche Telekom szóvivője egy hamburgi újságíró-konferencián, hogy mit gondol a lehallgatási botrányról. (Erről az eMaSa többször is írt és a tavalyi konferenciáról is beszámoltak.) Philipp Schindera arra…..
VENDÉGPOSZT Balla Zsolt, a Budapest Sun főszerkesztő-helyettesének írása. Magyarellenes vádak címmel reagált a keddi címlapján a Der Spiegel magyar szélsőjobbról szóló írására a Magyar Hírlap. Az "MH-Összeállítás" néven futó, műfajilag besorolhatatlan,…..
BallaZsolt 2008.06.16 18:18:37
Szia,

1. kopipészt=másolás.
plágium=jogsértô másolás.

Én sehol nem vádolom a Magyar Hírlapot jogsértéssel. A másolás viszont ténykérdés.

2. Ockham borotvája (köszönjük Jodie Fosternek, hogy megismertette vele a világot :-) )

szóval az egyik kiindulási pont: több sajtótermék lehozza gyakorlatilag ugyanazt a szöveget az MTI-re hivatkozva

a másik: az MTI-ben nem találom, hiába keresem (igen, nekünk van elôfizetésünk)

akkor mit mond erre a borotva? melyik igazság az egyszerûbb?

azért vagyok zavarban, mert az eredetiben nagyon precízen fogalmaztam, amikor azt mondtam, hogy "az MTI által kiadott anyagok között csak egy lényegesen rövidebb kivonatot találtam" vagyis lehet, hogy rosszul kerestem, de az is lehet, hogy egymásról másolták.

és akkor is pontosan fogalmaztam, amikor azt írtam, hogy mindez "a lényegen nem változtat"

mást vagy többet most sem tudok errôl mondani

3. a hírforrás és a hivatkozás. komolyan gondolom, hogy a hivatkozás hiánya a legkisebb problémája az MH cikkének. A teljesen sunyi, hamis érvrendszer és a félrevezetô fôcím mellett a hivatkozás hiánya már csak apró pikantéria. Ezzel együtt, ha a szakmai szabályokat nézzük, legalább egyszer meg kellett volna jelölni a szövegben az MTI-t forrásként, vagy zárójelbe alulra, hogy még jobban összezavarjon mindenkit, hogy akkor most mit is adott ki az MTI.

4. Nem értem mi a különbség a kritika és a pellengérre állítás között. sztem ha egy napilap vezetô anyagát nyilvánosan kritizálod, azzal pellengérre is állítod

5. ennyi személyeskedést viszont te nézz el nekem: aki egy ilyen anyagot megenged magának, az nekem nem kollégám. azzal mi teljesen különbözô területen dolgozunk.

az nem újságíró, legfeljebb amit ír, az megjelenik egy újságban.
és ezt mindannyiunk védelmében mondom.

na, szerintem ezt kiveséztük
üdv
BallaZsolt
BallaZsolt 2008.06.17 11:55:43
- nem tudom miért vádolsz szofizmussal, amikor nem vagyok hajlandó szinonimaként használni két olyan szót, ami mást jelent. arról, hogy sérti-e a plágium a szerzô jogait:

hu.wikipedia.org/wiki/Pl%C3%A1gium

(ha azt akarod mondani, hogy a wikipedia nem hiteles, akkor légyszi ne mondd. illetve mutass cserébe egy olyan definíciót, ami szerint a plágium nem jogsértô)

- azt sem értem, hogy ha "túl érzékeny vagy", akkor miért kötsz belém, amikor te magad is azt mondod, hogy mindkét írásmód elfogadott

nah, én ezzel már most is lényegesen többet foglalkoztam, mint eredetileg akartam volt, úgyhogy részemrôl ez most ennyi lenne