Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vágó Attila, vezető elemző

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Április 1-től 5 százalékról 10 százalékra emelkedik a kötelező tartalékráta mértéke Magyarországon, ami annyit tesz, hogy a kereskedelmi bankok kötelesek a számlatulajdonosok egyenlegei és betétei után 10 százaléknyi tartalék képzésére a Magyar Nemzeti Banknál. Ahhoz, hogy megértsük, a szigorúbb…..
Eluralkodott a pánik a bankpiacon, így egyre többen valószínűsítik, hogy szigorítani fogják a pénzintézetek kötelező likviditási tartalékaival kapcsolatos szabályokat. A kérdés nemcsak az amerikai bankok esetében kerül elő, hanem a már most sokkal szigorúbb szabályozási környezetben működő európai…..
A bankpánik-Fed-pivot birkózógép egy érdekes részvénypiaci jelenség, amelynek első hatásait az elmúlt bő két hétben már meg is figyelhettük. Utoljára 2007-ben és 2008-ban láthattunk hasonlót. Az egész helyzetben az a nagyon érdekes, hogy ha sikerül karanténba zárni a pénzügyi fertőzés potenciális…..
A tőkepiacokon az idei év első két hónapjában történtek után sokan érezhetik úgy, hogy sutba dobható a piacok működéséről eddig megszerzett és vallott tudásuk. Elbizonytalanodtak, mivel nem találnak logikát abban, amit maguk körül látnak és tapasztalnak. Így egyáltalán nem meglepő, hogy a piacokon…..
Az úgynevezett kvantumszámítás témája egyre népszerűbb, és úgy tűnik, hogy a tudományos közösség és a pénzügyi befektetők is nagy reményeket fűznek a jövőjéhez. Minden jel arra utal, hogy ez a vadonatúj technológia forradalmasítja a jelenleg ismert számítástechnika különböző vetületeit. Az…..
Az elmúlt időszak szenvedése után egyre vonzóbb hozamszintre kerülnek az európai vállalati kötvények. Közben az amerikai és az európai gazdaság lefékeződésével és az infláció ütemének lassulásával jelentős árfolyamnyereségre lehetett szert tenni az állam- és vállalati kötvények piacán az elmúlt…..
Évekig tartó huzavona után idén júliusban sikerült pontot tenni a 90-es években nagy vihart kavart közegészséget érintő ügyek (például az amerikai dohányipar ellen indított nagyszabású bírósági eljárás) horderejével vetekedő opioidválsággal összefüggésben indított perek végére. A járványszerű…..
Concorde Ina, te drága! 2018.07.13 11:31:00
Kedvező esetben 352 forinttal, a mostani részvényárfolyam 13 százalékával is emelkedhet a MOL-részvények árfolyama, ha a MOL-nak sikerülne egy álomszerűen magas, 2,5 milliárd dolláros áron eladnia a horvát INA-ban levő tulajdonrészét. Jelenleg újabb vevőjelölt látszik feltűnni, de a horvát hírekkel…..