Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Krisztián, üzletfejlesztésért felelős ig.

47 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jegybankok által kibocsátott, leginkább még csak tervezett digitális devizákkal kapcsolatban egy kínzó kérdés merül fel újra és újra a kákán is csomót kereső érdeklődőkben, hogy tudniillik mi a fenére lesznek ezek jók? Nem arról van szó, hogy nem tudunk elképzelni komolyan vehető hasznosítási…..
Nem lesz semmi baj, mondanám szívesen, de ez sajnos nem igaz, mert pénzügy-politikai természetű baj lesz bőven a következő hónapokban. De valószínűleg nem lesz a bankrendszer stabilitását komolyan fenyegetni képes csődhullám. Azért nem, mert ezt könnyű megakadályozni, megfékezni, ha a nagy…..
Természetesen a gyerekeink jövőjének felzabálására számos mechanizmust vetünk be egyidejűleg, ezek közül nyilvánvalóan nem a cukorbetegség okozta közegészségügyi katasztrófa a legfontosabb. A klíma tönkretétele jelentőségét tekintve minden kétséget kizáróan könnyedén maga mögé utasítja a többi…..
Az amerikai kongresszusi választások és a brit politikai káosz egyaránt arra utal, hogy a két mintaadó angolszász demokráciában megnőtt egy baloldali fordulat esélye a következő néhány évben. A brit Munkáspárt eredendően szocialista identitású, az amerikai Demokrata Párt viszont közelítőleg sem az,…..
Elfogyóban van és drágul a munkaerő a kínai gyáriparban, amiről nagyon érzékletes írást közölt a Reuters, alaposan rácáfolva azokra a sztereotípiákra, amelyek sokak fejében élnek a korlátlan mennyiségben hozzáférhető, és éhbérért bármennyit és bárhogy dolgozni hajlandó kínai munkásokról. A kínai…..
„Ukrán szuverenitási kötvény” (Ukraine Sovereignty Bond) néven fog néhány nap múlva kibocsátani egy új kötvénysorozatot a kanadai kormány. Annyi mindenki mond annyi mindent, hogy mi erkölcsös és mi célszerű Ukrajna megsegítését illetően, a tömeggyilkos, barbár orosz agresszió elleni védekezést…..
Az Európai Tanács maratoni hosszúságú ülésén elfogadott európai mentőcsomag politikai jelentőségét nem az adja, hogy milyen hatalmas, hogy mekkora segítséget jelent a világjárványba belebetegedett európai gazdaságnak, hanem az, hogy egyáltalán létrejött. Ha az unió vezetőinek az Európai Parlament és…..
Az idén tavasszal elképesztő gyorsasággal alkalmazott új jegybanki intézkedések megtették a hatásukat, egyelőre sikerült elkerülni a mindent maguk alá temető csődhullámokat, a pénzügyi rendszer iránti bizalom szinte sértetlen a második világháború utáni világ legsúlyosabb recessziójának idején. De…..
Tényleg, micsoda dolog már az, hogy emberek sokaságának nincsen pénze? Hiszen pénzen a boldogságon kívül minden megvehető, pénz nélkül pedig egzisztenciális problémák sokaságával kell szembenéznünk, ha pedig tényleg igen kevés van belőle, az egyenértékű a nyomorral, a kiszolgáltatottsággal, a…..
Néhány napja világossá vált, hogy az Egyesült Államok és Kína között kibontakozó hidegháború első igazán súlyos ütközése a hongkongi válság kapcsán alakul ki. Ennek gazdasági jelentősége felmérhetetlen, de mindenképpen nagyságrendekkel nagyobb lesz annál, mint amit a legtöbb megfigyelő gondol erről…..
Concorde Megkoronázott megatrendek 2020.04.14 14:33:50
Boldog békeidőkben sem látjuk, pontosan mit hoz a jövő, egy jókora világjárvány kellős közepén pedig végképp hiába meresztjük a szemünket a ködbe. Gondolkodni tudunk csak, ami arra azért jó lehet, hogy így kevesebb látnivalón lepődünk meg, ha majd oszlik a köd. Gondolatébresztőnek szánt ködszurkálás…..
Előrebocsátom, hogy az alábbiakról érvényes tudása porban járó gyalognak nem lehet, mert ha valami, akkor ez igazi politika, az igazi politika pedig természeténél fogva kerüli a fényt. Csak gondolkodunk. A legenda ugyebár az, hogy március elején, tehát már derékig gázolva a világjárvány kiváltotta…..
Amikor valamilyen – gazdasági, vagy mint most, egy járvány okozta – válság esetén a kormányok betiltják a tőkepiacon az úgynevezett shortolást, a szélesebb publikum jellemzően úgy érti a döntést, hogy ilyen nehéz időkben spekulánsok ne keressenek mások kárán, a kormányok pedig azt remélik, hogy a…..
Látványosan felülteljesíthetnek idén a török piacok – ez egy lehetséges hozadéka annak a forgatókönyvnek, melynek esélyei emelkedtek azután, hogy Erdogannak be kell látnia: nem sikerült Putyinnal a fenyegetésekkel terhelt mosolydiplomácia, Ankara elveszítette a háborút Oroszországgal (az orosz-iráni…..
A mészáros nő neve Dawn Fitzpatrick, a UBS alapkezelő vállalatának legfontosabb befektetési-szakmai vezetője (Head of Investments) volt előző állásában, ahol több mint 800 milliárd dollárral gurigáznak, onnan nézve tehát a Soros Fund Management 25 milliárd dollárja éppúgy komoly visszalépésnek…..
A brexit bekövetkezésének napján a részletkérdések tömege mellett talán nem értelmetlen időtöltés szóba hozni a legfontosabbat, amit az események sodrásában egyre ritkábban emlegetünk: EZ EGY ISZONYATOS HÜLYESÉG, EGY TŐRŐLMETSZETT OSTOBASÁG, EGY TÖRTÉNELMI LÉPTÉKŰ KOLLEKTÍV ÖNSORSRONTÁS, ÚGY, AHOGY…..
A remény halt meg utoljára, ahogy mindig. A brit parlamenti választások eredménye megadta a kegyelemdöfést a brexit elmaradásában három és fél éve bizakodó csodavárók reményeinek. A konzervatívok fölényes győzelme kényelmes többséget biztosít Boris Johnson-nak a kilépési egyezmény ratifikálásához,…..
Concorde Merkelnek mennie kell? 2019.11.22 16:03:54
„Merkelnek mennie kell” – ezzel a címmel jelentetett meg ma, a kancellár hivatalba lépésének 14. évfordulóján egy rövid, ámde annál elfogultabb cikket Timothy Garton Ash, a Guardian publicistája. A szerző, aki nem ismerné, híres oxfordi történész, szakterülete a jelenkori európai és kelet-európai…..
A francia elit megbarátkozott, sőt, tulajdonképpen már szereti a britek nélküli EU gondolatát, Franciaország vezetésével így akár kialakulhat az EU-27-ek között egy a további halasztást elutasító, a német és a többségi szándékkal szembe menő blokkoló kisebbség. Csak az biztos, hogy a britek…..
Johnsont sokan szeretnék úgy látni és láttatni, mint aki hivatalba lépése pillanatától kezdve vergődik, tehetetlen. Ehhez képest a brit közvélemény szerint minden lényeges kérdésben neki áll a zászló, a konzervatív párt támogatottsága szárnyal a korábbihoz képest, szavazóik többsége várja és elvárja…..
Szemben Theresa May-jel, Boris Johnson előre felmérte, hogy a jelenlegi parlament bármire képes, hogy megakadályozza a brexitet. Azt is tudta, hogy parlament megkerülésére lényegében nincs esélye, így a héten elszenvedett vereségei kalkulált veszteségnek tekinthetők. Johnson valódi célja egy olyan…..
A britek után Írország lehet a brexit második legnagyobb vesztese. De van, amiben máris nyertek: a brexit kapcsán Írország sikeresen elfoglalta a pragmatikus és hozzáértő közvetítő pozícióját, a Nagy-Britanniával való kétoldalú kapcsolataiban megerősödtek az alkupozíciói, az EU 27-ek többi tagja…..
Fejlett ország, elöregedő társadalom, jelentős megtakarításokkal, amit valahogy kezelni kell – Japán nyugodtan nevezhető a nyugati társadalmak állatorvosi lovának. A japán postabank – Japan Post Bank Co. – a világ egyik legnagyobb betéti állományát, mintegy 1700 milliárd dollárt kezelő pénzintézete,…..
Durva, agresszív lépés lenne a jüan leértékelése, és Kína is veszítene vele, de olyan hatásos és félelmetes fegyverről van szó, hogy legalább az azzal való fenyegetést Peking nem nélkülözheti. Az Egyesült Államokban egyre többen látják be, hogy mostanra egyértelmű trade-off viszony alakult ki a…..
Hallott már a kedves olvasó brit miniszterelnököt megesküdni arra, hogy a brexit három hónap múlva megvalósul, így vagy úgy, „with or without a deal”? Hát persze, Theresa May vesszőfutásának utolsó időszakában mindenkinek volt alkalma hozzászokni az ilyen típusú terheléshez, aminek az lett a…..