Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jaksity György, alapító, az igazgatóság elnöke

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gazdaságtörténet visszatérő elemei a pénz rontása, hígítása, hamisítása, értékesnek tűnő befektetési eszközök és az új világ megváltását ígérő találmányok, kalandok finanszírozásának soha vissza nem térő lehetőségei. Azaz nincs új a nap alatt. Én, mint kriptosrác… mindenkinek üzenem, hogy…..
Sajnos a mostani válság előtt sincs lényegesen jobb állapotban a magyar gazdaság – ha az ország nemzetközi kitettsége és a magánszektor adóssága kisebb is –, mint 2008-ban: a növekedési ütem csalóka, ha dollárban számolunk a GDP egyenesen csökkent, de az államadósság, a költségvetési helyzet és a…..
Concorde A természet koronája 2020.04.06 10:21:59
Az előttünk álló válság súlyosabb lesz, mint bármi, amit eddig láttunk. A bevett gazdasági mentőintézkedések aligha lesznek elégségesek, hogy enyhítsük azt a szenvedést, ami ránk vár. Nemcsak az elmúlt évtizedek ökológiai „bűneiért”, hanem a korábbi válságok, különösen a 2008-09-es krízis által ki…..
A németek nem gazdagok, sőt, szegényebbek, mint a lengyelek vagy a görögök. A valószínűleg sokakat meglepő tény hátterében egy újabb meglepő tény áll: a német gazdaság lemaradt, szerkezete elavult, az ezt fenntartó német gazdaságpolitika pedig egész Európa számára súlyos következményekkel,…..
A hivatalos adatokban a jegybanki lazítás ellenére alacsonynak látszik, de a valóságban alighanem több országban is magasabb az infláció, mint amit a hivatalos adatok mutatnak. Ez pedig önmagában is jelentős társadalmi konfliktusforrás, miközben ugyanis a közkeletű, "a gazdagok nem, vagy alig…..
Az Egyesült Államok és Kína összecsapása fegyveres konfliktust leszámítva minden fronton zajlik, és ez a folyamat várhatóan nem is ér véget a mi életünkben. Az USA jelenlegi legfontosabb célja az lehet, hogy gyengítse, hátráltassa Kína előretörését, miközben a választott eszközök – leegyszerűsítve…..
Concorde Elhallgatott dolgaink 2019.06.18 16:08:00
What is left unsaid, says it all A Magyar Nemzeti Bank nemrég 330 pontban foglalta össze a magyar versenyképesség valóban gyászos alakulásának okait és a probléma megoldási lehetőségeit. Bár sok pontjával és megállapításával lehet és kell vitatkozni, nem kérdés, hogy ennél átfogóbb elemzés a…..
Az USA 2011-2016 közötti gazdasági növekedésének kétharmada a bevándorlásnak köszönhető – állítja a migráció gazdasági hatásait elemző, sokasodó tanulmányok egyike. Több kutatás is azt bizonyítja, hogy a fejlett országokban egyértelműen pozitív a bevándorlás mérlege, akkor is, ha politikai kihívást…..
A mai munkaerőpiaci problémákon a születések számának emelkedése nem segít, húsz év múlva pedig ki tudja, hol tart majd a robotika. A halálos betegségek kezelésében, a korai felismerésben pár év alatt is komoly eredményeket lehetett volna elérni, ha lett volna ilyen szándék, és ennek munkaerőpiaci…..
Azt hittem rosszul látok, amikor a napokban egy új fejlesztésű társasház egyik lakásának főbb paramétereit futottam át. Az ingatlan a Gellért-hegy déli oldalán található a Villányi út felett, egy számomra nagyon kedves környéken. Nyugodtan mondhatom, hogy  rendkívül elfogult vagyok, mert innen száz…..
A Wall Street Journal weboldalán érdekes cikk jelent meg a minap arról, hogy miközben az Európai Unió az egykori Marshall-terv reáldollárban számított összegének mintegy nyolcszorosát (közel 1000 milliárd dollárt) költött felzárkóztatásra a kohéziós alapokból, az ebből leginkább hasznot húzó…..
Egy nagy budapesti építkezésre Törökországból, egy kelet-magyarországi tehenészüzembe Indiából érkeztek vendégmunkások a munkaerőhiány miatt. Nem lenne meglepetés, ha a magyar gazdaság a munkaerőhiány miatt egyre inkább átállna a nem keresztény kultúrkörökből érkező munkaerő foglalkoztatására.…..
A régióban nálunk a legalacsonyabbak a kamatok, és a magyar gazdasági fundamentumai sem olyan jók, amilyennek látni szeretnénk őket. A növekedési ütem dollárban mérve vagy régiós összehasonlításban is inkább csak közepesnek mondható, a fizetési mérleget külső tényezők is…..
A világ egyszerre akar stabil amerikai gazdaságot és ezzel biztos hátterű dollárt, miközben az EU, Kína és számos feltörekvő ország az USA számára nem elviselhetetlen, de valóban jelentős nehézséget teremt az újra lényegesen növekvő amerikai kereskedelmi mérleghiányt eredményező exportjával és ezt…..
Az elmúlt hónapokban a ’Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén’ feliratú plakátok “tartották lázban” az országot. Valószinűleg az átlagmagyarnak fogalma sincs ki (valójában) Soros György, mint ahogy az élete folyamán “migránssal” sem találkozik, legyen az illető illegális vagy legális. Így azt sem…..
Concorde Mestersége: intelligencia 2018.06.19 07:38:00
Lee Sidol a világ egyik legjobb játékosa, mégis a mosdóba kellett kimennie és hideg vízzel lemosnia az arcát, majd miután visszajött, még negyedóra telt el mire lépni tudott, annyira meglepődött az ellenfél lépésén. A 2500 éves hagyományokkal rendelkező go egyik játszmájának viszonylag az elején…..