Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Harcsa Norbert, intézményi üzletkötő

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ábrán látható, hogy 12 év alatt hogyan változott a kínai gazdaság központját adó partmenti övezetben a vasúti hálózat sűrűsége. A kiindulási bázis természetesen alacsony, de az, hogy 2020-ra hova jutottak el, nekem azt mondja, hogy Kína még mindig olyan ország, gazdaság, társadalom, sebesség,…..
Concorde Burger Capital 2023.03.13 12:46:48
A Financial Times ábrája szerint több hedge fund – spekuláló, nagy tőkeáttétellel működő, piaci likviditást kereső és kihasználó, profitéhes fedezeti alap – működik a világon, mint Burger King étterem. Ez most komoly? Komoly és nem állnak meg, célba vették a Starbucks és a McDonald’s…..
Vannak Tesla-hívők és vannak megrögzött Tesla-ellenes piaci szereplők. Nagyjából olyan ez, mint a kripto. Mindig meg lehet magyarázni, mit, mikor, miért érdemes venni vagy eladni. Most éppen az eladók vannak felül, a vevők meg csak pislognak, mint hal a szatyorban. Jelenleg annyit tudunk, hogy a…..
A következmények nélküli világban mindenki elhiszi, hogy majd a pénznyomtatás megold mindent. Az eszközárak problémáját ideig-óráig mindenképpen. Az elmúlt két hónapban az egyszeri algoritmusok megvettek szinte mindent, aztán megérkeztek a kisbefektetők tömegei is. Azóta pedig már minden szexi,…..
“Tudod, hogy mi fog kiderülni? A király meztelen és az egész egy csúcsára állított kártyavár.” Ezt mondta a rejtőzködő spekuláns tegnap este fél 10-kor. Mert mi ilyenkor is beszélünk. Majd nyilván negyedóra múlva csörög a másik szintén 25 éve a piacon lavírozó barátom, hogy ugye látod, még csak…..
Elképesztő látni, ahogy a fejlett világot már egyértelműen elérő világjárvány ellenére Cardiffban koncertet, Disneylandben bulit tartottak a hétvégén. A piacokon egy másik szélsőség is jelen van, a fürdővízzel a gyereket is kiöntik, így jobbnál jobb részvények kezdenek pesszimista forgatókönyvvel…..
Néhány év alatt új piaci szegmenst teremtett és dominál az Airpods, a vezeték nélküli füllhallgató. A telefonokhoz képest eltörpül, de szédületes iramban nő az ezeken realizált bevétel, ami már most is több, mint a Spotify, a Twitter, a Snapchat és a Shopify bevétele - együtt! Rejtőzködő spekuláns…..
Mondta ezt nekem a Deutsche Közép-Kelet Európáért felelős alapkezelője egy derűs londoni estén, miután beleszívott a cigarettájába. Ez néhány nappal azután történt, hogy kiszervezték őket egy külön tőzsdén jegyzett entitásba. Elnézést a címadásért, magyarul nem írhatom le, angolul pedig kifejezőbb a…..
Concorde Háború = infláció! 2018.07.16 16:52:00
Az amerikai mosógép és mosógépalkatrész fogyasztói árindex érdekes jövőképet szolgáltat a kereskedelmi háború lehetséges következményeivel kapcsolatban. Márciusról májusra az árak 17,7%-kal emelkedtek! Január végén az amerikaiak megemelték a napelemekre és a mosógépekre kivetett vámokat. Úgy…..