Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Antlfinger Edvárd

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most van az őszödi beszéd évfordulója. 14 év tanulságos baloldali politikatörténete a teknősbékával és hátán a skorpióval, ahogy átkelnek a NER évtizedén.  Miniszterelnökből divatmárka, néhány kanyarral. 2006-2020. Ez az ember tud valamit. A szimpla gyurcsányozásnak épp ezért nincs sportértéke.…..
Antlfinger Edvárd 2020.06.05 15:55:01
@GyMasa: Egyelőre math0 le van tiltva örökre, de a saját nevén azt hiszem még szabadon írogathat és a többi nickje is csak napokra volt tiltva. Annyi lehetősége van még az életben. De ennyi szigorúság már legyen, ha valaki folytatólagosan ámok fut.
Esélytelennek nevezte indulását kampánynyitójában a korábban is visszalépését fontolgató Puzsér Róbert, a belváros zöldítését merészen zászlajára tűző főpolgármester-jelölt. A Sétáló Budapest ennél többet érdemel...
Antlfinger Edvárd 2019.08.29 12:08:12
@FMR: jogod van a kritikához, de akkor azt alapozd tényekre légy szíves.
1. igen találkoztam Puzsérral, de nem négyszemközt, a kampányfőnökével egyeztettem. Tudtak arról, hogy támogatom őket és jeleztem, hogy csalódott vagyok az LMP fővárosi stratégiáját illetően, illetve fontolgatom, hogy a Sétáló Budapest kampányban vegyek részt, akár el is induljak a színeiben. Minden követ megmozgattam, hogy a megromlott viszony javuljon a zöldek és Robi között. Ezért vállaltam el tagságot az LMP budapesti elnökségében is. Robival ellentétben én azt is vallom, hogy ehhez a másik zöldpárt, a Párbeszéd is kell. Nem lehet zsigeri gyűlölködésből, ovis viszálykodásból építkezni. És persze kell a Momentum is, amit Robi nem tudott megnyerni, ahogy a Kutyapártot sem, hiába dörgölőzött hozzájuk ezerrel. Kár a gőzért. A hajó elment. Az előválasztás rég lement. Az aláírásgyűjtés elindult. Itt vagyunk.
2. Teljesen komolytalannak tarottam, hogy a szereplők ki-beugrálnak egymás mögül: Robi kihátrált az előválasztásból, az LMP meg Robi mögül. Robi folyamatosan indokolatlanul támadta a támogatóit az EP-kampányban is, nem kritikát fogalmazott meg, hanem lesajnáló kirohanásokat a a maga szokásos stílusában — informális keretek között is folyamatosan úgy általában a pártokat szidta, mint valami paranoiás, miközben tudta, hogy én magam is tag vagyok, egy kalap alá vett mindenkit, mintha ettől leprás lenne az ember, mintha ő valami csodálatosabb anyagból lenne gyúrva. Már bocs: az embereknek van önbecsülése, tartom magam annyira, mint Puzsért. Az életben is teljesítettem már annyit, mint ő. És nem én kértem az ő segítségét, hanem fordítva. Aki ennyire nem veszi észre magát az nem alkalmas a politikai vezető szerepre. Ezt te is be kéne lásd. Benfentes-nembenfentes? Mit jelent az egy ilyen kicsit szcénában? Amikor támogató cikkeket írtam, akkor jó voltam? Amikor először a kritika kerül előtérbe, akkor már nem? Miféle szemellenzős önző infantilis hozzáállás ez?
Ezek így együtt nem egy együttműködésre képes konstruktív jelölt képét mutatják. Miközben mi tucatnyi szakértőt, segítőt küldtünk megalkotni a programot, ami lényegében egy felújított LMP program.
3. Nem nevezném nagyhangúnak és okoskodónak az általam leírtakat. De nyugodtan vitába szállhatsz velem. Minden mondattal azonosulok, amit Puzsér témában pro vagy kontra leírtam. Mindenki eldöntheti, hogy melyikből van több és támogatja vagy sem a projektet. Az biztos, hogy Robi személye most nehezék ezen az ügyön. Az LMP úgy szintén. Pártok feletti zöld mozgalomként tudom elképzelni ennek a 2024-es sikerre vitelét. ÖRülnék, ha ebben majd közös nevezőre juthatnánk.
Antlfinger Edvárd 2019.08.29 12:23:37
@enrikokaruszo: tökéletes megfogalmazás
fokozottan igaz ez a túlkoros örök ovisokra
Antlfinger Edvárd 2019.08.31 18:51:52
@Vaandor: szuperul összefoglaltad azt, amit én is gondolok @FMR: -nek abban van igaza, hogy Robi valóban az egyetlen "autentikus" figurája a közéletnek. De ezt nem tartom önértéknek. Robi önazonos és összetéveszthetetlen. Bár most annyit érzékelek belőle, hogy Hajdú Péter fikázását lecserélte Karácsony Gergőre. Miközben nem látom azt, hogy mitől lenne személyesen morálisan felsőbbrendűbb akár ennél a két embernél. Csak azért mert ő mondja? Sőt ordítja? Ugyanmár. Akkor én is morálisan felsőbbrendű vagyok Puzsérnál és pont. :)
Hányatott sorsú párt ez az LMP. Először kettészakad, aztán otthagyja elsőszámú vezetője, Schiffer András, a 2018-as választáson összehozzák a kétharmadot a Fidesznek, utána "Az egyik társelnök kilép, a másikat eltiltják a tisztségviseléstől, verekedéssel oldják meg a konfliktusaikat, és junior…..
A kommunistázás örök. Még 2018-ban is botrányokat  kavar és vált ki sajtópereket. A kommunistázás ebben a formában nem csak unalmas és érdektelen, de tökéletesen értelmetlen és hatástalan is. Most egyszerre lettek lekommunistázva a baloldali Heller Ágnes, és a jobboldali Bencsik Gábor és Bencsik…..
Bár a migráción kívül más politikai kérdés nem nagyon érdekelte a magyar közvéleményt, szinte mégsem tudunk erről se semmit jól. Annak hiszünk, akire szavazunk és nem a tényeknek. Szemmel látható, hogy nekünk már nem volt hova átvenni menedékkérőket. Nálunk volt a legtöbb. ..
Antlfinger Edvárd 2018.08.30 20:42:36
@math0: tenyérbemászó :D izgalmas önértékelésed van barátom
Antlfinger Edvárd 2018.08.31 08:43:33
@math0: ugyan :)
amíg ti iszapbírkóztatok, én jórészt aludtam, tévéztem, gyerekkel beszélgettem, sőt tisztálkodtam is, más részletről nem számolnék be... :*
öt szó került fel a tiltólistára, de te már paranoid üzemmódban mindent kreatívan írsz :D ami igen szórakoztató, legalább ennyivel is meg van nehezítve a dolgod, legalább beépül a tudatodba, hogy _mit_ _nem_ _kéne_
mondom: ha célom lenne, hogy ne írj ide, akkor már nem írnál, barátom
de nem akarom elvenni a szórakozásodat, biztos kiutáltak már sok helyről — illetőleg kiutáltattad magad: én nyitott és befogadó vagyok és az olvasottságnak is jót tesz (ezért köszönöm is itt vagytok és olvassátok a blogot)
én nem utálom, amit mondani akarsz, azzal van problémám csak, ahogy előadod
a témához tartozó releváns közléseid úgy-ahogy rendben lennének, de ez nálad nyilvánvaló csak ürügy más lelki igényeid kiélésére: ami a tevékenységed alapján mások verbális bántalmazásában merül ki, mert azt hiszed, hogy a szavak megsebzik a címzettet és te valahogy föléjük kerülhetsz, bizonyíthatod szellemi fölényedet — amit lássuk be ezen a módon lehet legkevésbé (illetve amúgy sem adott mindenkivel szemben — persze marha könnyű hozzászokni, ha az ember 99%-nál okosabb, de mi van az 1%-kal?)
a külső szemlélő azt látja, amit többen leírtunk neked, több szemszögből
a féktelen gyűlölködés és düh, ami folyamatosan kitör belőled pedig még az amúgy meglévő intellektusodat és memóriádat is eltéríti és erősen lerontja a teljesítményedet
sokkal többet érnél el, ha az energiáidat értékesebb témákba pozitívabb módon csatornáznád be
— az ide író jobboldali srácok tényleg nem mindenben alkotnak koherens képet a történtekről, de abban a beszűkült tudatállapotban, amiből te írsz, te se vagy képes olyan koherens és kikezdhetetlenül logikus képet felvázolni még magadnak sem, csak hiszed
az írásaid egy sérült, elismerésre vágyó egóról tudósítanak — ezt te is pontosan kell érezd, ha rendelkeznél/rendelkezel a felével akár azoknak a mentális képességeknek, amire itt a melled vered folyamatosan, ...ami tudod ;) szintén árulkodó...
Antlfinger Edvárd 2018.08.31 09:35:17
@Bravehearth: a merkeli kommunikáció nem kevésbé volt hamiskás, mint az orbáni és éppúgy a saját közvéleményének szájízéhez igazított önfényezés volt, mint a magyar — míg a konkrét intézkedésekben olyan nagy távolság nem volt a két kormány között valójában, nagyon más irányból jutottak nagyon hasonló pontra, csak azt nem verik nagy dobra — illetőleg a migránsválság első hazai pályaudvarokban, híradóképekkel alátámasztható jelét közösen állították elő a magyar, német, osztrák rendőrök: a politikai hisztéria és bolhacirkusz ezután indult csak be: mintha pusztán attól, hogy az addig láthatatlanul áthömpölgyő tömegek nem lennének tökéletesen azonosak a pályaudvarok körül felgyűlőkkel, ami nyilvánvaló önbecsapás. Viszont azt akarnunk, hogy itt gyűljenek fel és ne osszuk el Európaszerte nem volt egy okos ötlet. Akkor se, ha idővel az áradat Törökországnál elakadt (újra).
Egyébként az öbölmenti országokban sokmillió menekült él már évek óta. Azt hiszem itt is előkerült valakinél a vád, hogy az arab országok is ki kéne vegyék a részüket a balhéból és Szíjjártó világkvótája jogos ötlet volt (ha a világkvóta jogos, akkor az uniós is, csak az ENSZ nem tud ilyet előírni, az Unió viszont meg tud állapodni és tud rendeletet alkotni, amit ugye ismétlem Orbán is megszavazott, mint magyar érdeket, akkor is, ha nem jelentett számunkra se teljes megoldás, se a menekültek számára: mindkettőnk számára az a megoldás, ha nem jutnak el idáig, illetve, ha el se kell indulniuk. Isten/allah tudja, mit kezdhetnének itt magukkal. Nincs annyi fűkasza.
Éljen Eduárd! Eduárd, aki volt 2018.08.11 16:45:16
Nyakigláb, vagyis Első Eduárd küzdelmes élete és pályaíve közismert, bár főként Angliában, tehát nem árt, ha kissé emlékezetünkbe idézzük...
Éljen Eduárd! Éljen Eduárd? 2018.08.04 20:03:29
ÉLJEN EDUÁRD! Éljen Eduárd, éljen az elpenészedő ország, a múltba forduló, jövőtlen jelentelenség! Éljen Eduárd, éljenek a kivágott erdők, az ellopott tavak, a stadionokban fűtötten kövérlő fű, s a barom is éljen mind a kliensek, vazallusok, tányérnyalók és cinkosok grátisz…..
Leplezetlen címmel számol be a Simicska-Nyerges hatalomátvételről és az azt követő politikai tisztogatásról a HírTV-ben a Magyar Idők című nemtúlolvasott vagy olvashatatlan kormánypárti napilap. Meg az öszes többi hírportál, amúgy. Pártállástól és szimpátiától, sőt tehetségüktől függetlenül kiállunk…..
Antlfinger Edvárd 2018.08.02 14:15:13
@Cycmen: :D Úgy általában nem szomorkodom. Jókedvű pasas vagyok. Szomorkodjon az, aki nem képes elfogulatlan lenni a kib...tt képernyőn és nem képes értelmes műsort csinálni. Kálmán Olgával nem a politikai beállítottsága a baj. Bárki bármi lehet. Tényleg. Hanem, hogy nem ismeri a sajtóetika fogalmát. Meg egyébként nem képernyőre való a személyisége. Lásd a cikkben kifejtett dominastílust.
Antlfinger Edvárd 2018.08.03 22:24:49
@Brendel Mátyás: nem gyűlölöm a baloldalt, a balliberálisokkal szemben sincs fenntartásom, csak úgy gondolom arra a politikára nincs szükség. Egyébként egy balos fordulat szerintem szükséges lenne. Afféle korrekció. De nem megyek bele.