Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gaál Gellért, vezető elemző

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez itt a Concorde Podcast. Egy műsor, ahol a Concorde munkatársai minden héten alaposan megmondják véleményüket pénzről, gazdaságról, politikáról és mindarról, amit egy Concorde-os nem hagyhat szó nélkül. MIRŐL LESZ SZÓ A MAI ADÁSBAN? Az újévi fogadalmak között toronymagasan vezetnek az…..
Érdekes összeállítást adott ki a Shell. Az európai gázfelhasználás jelentősen csökkent, globálisan nem tettek jót a klímacéloknak a piaci változások. Európa szerepét az LNG-piacon Kína vette át, az USA nagy nyertese az energiaválságnak. Nemrég jelent meg a cseppfolyósított földgáz (LNG) piacának…..
Tavaly még azt hallottuk, hogy a háború, az energiaválság, és az orosz szankciók következtében télre csaknem leáll a német ipar, és a választók dühös tömegei igyekeznek majd megdönteni a rendszereket szerte Európában. Egyelőre nem jött be ez a forgatókönyv: a fűtési szezon felénél vagyunk, de az…..
A 4iG a Vodafone megvásárlásával nagy szereplő lesz a magyar távközlési piacon, előfizetői számában megközelítve a piacvezető Magyar Telekomot, a TV üzletágban pedig a legnagyobbá válhat. A piacon a tranzakcióval még kevesebb lesz az egymással versengő cég, ami így törvényszerűen magasabb árakat…..
„Azokon a napokon, Magyarországon könnyebb lehetett kőolajat találni, mint benzint a kutakon” - mondta frappánsan egyik barátom a mikulás előtti napokról, utalva a MOL vecsési eredményeire és a káoszra az üzemanyag-ellátás terén. Azóta a kígyózó sorok már kevésbé jellemzik a benzinkutakat, szűk 13…..
Az elmúlt egy évben 13 százalékos hozamot realizálhatott az, aki a The Economist címlapjai ellen fogadott a piacokon. De vajon merre megy a legutóbbi címlapon temetett eszköz? Ebben az évben jól tudtak keresni, akik a Times vagy a The Economist címlapjának befektetési tematikája ellen fogadtak.…..
Concorde Magyar sapkák 2022.10.28 07:00:00
Az utóbbi hónapokban a politikusok közkedvelt eszköze az elszálló energiaárak hatásainak tompítására és a lakosság jövedelmének védelmére az ársapka, amely átmenetileg tompítani tudja a magas árak negatív hatását. Ám sajnos ez nem csodaszer, a mellékhatások idővel jelentkezni fognak. Nincsen ingyen…..
Concorde Quo Vadis, Brent? 2020.06.02 13:44:39
Továbbra is jelentős a bizonytalanság az olaj árának alakulásával kapcsolatban: az optimista befektetők a kereslet gyors normalizálódásában bíznak, az óvatosak szerint a különböző ágazatok - például a turizmus - gyengélkedése miatt erre még várni kell. Egy biztos, az olajár addig nem emelkedhet…..
Az utolsó pillanatban vélhetően meg fog születni a kooperáció az olajhatalmak között és vissza fogják fogni a termelést. Ellenkező esetben az olajár további esése fogja kikényszeríteni, hogy állítsanak le mezőket. A csökkenő kereslet és a telítődő tározókapacitások mellett zajló orosz-szaúdi…..
Se más német vagy európai városokkal összevetésben nem mondható magasnak a berlini lakások bérleti díja, de arról sincs szó, hogy a helyi jövedelmekhez és életszínvonalhoz képest magasnak lenne mondható – sőt, ez utóbbival, vásárlóerő-paritáson mért összevetésben kifejezetten alacsonynak tűnnek a…..
Erősen kérdéses, elveszi-e el az Alibabától a világ legnagyobb IPO-jáért járó koronát a Saudi Aramco, pedig a több éve tervezett, és most decemberben végül megvalósuló tőzsdei bevezetés előtt a világsajtót bejárta az erősen elfogult, és most már a szaúdiak által is ejtett mesés, kétbillió dolláros…..
A költséghatékonyságon túl szempont lehet, hogy felgyorsulhat a hálózatépítés, ami összecseng a kormányzati célkitűzéssel. Európaszerte számos szolgáltató között felmerül a kooperáció, különösen ott, ahol a távközlési cégek relatíve drágán jutottak hozzá az 5G-spektrum licenceihez. Európában az…..
  Egy kötvénykibocsátáshoz kiadott adatsorban először kerültek nyilvanossagra a szaúdi Aramco pénzügyi számai. A céget eddig is a világ legértékesebb vállalatának tartották, a hosszabb ideje tervezett és többször elhalasztott tőzsdei bevezetéskapcsán a hercegség által várt kétbillió dolláros – azaz…..
Concorde A földrajz fogságában 2019.02.08 13:32:19
Ötödik osztályban a thermopülai csatáról hallva fogant meg bennem a gondolat: lehet, hogy a földrajz órákon is egy picit jobban kellene figyelni. Innentől kezdve tanulmányaim során többször is feltettem magamnak a kérdést, hogy a történelem alakulását vajon mennyire befolyásolta, hogy bizonyos…..
Kétbillió, azaz kétezer milliárd dolláros cégértékkel lépett volna tőzsdére a várakozások szerint a szaúdi nemzeti olajvállalat, az Aramco mindössze ötszázalékos részvénycsomagját tervezte eladni 100 milliárd dollárért a királyság. A nyár végén sokadszorra is kiderült, hiába várják a befektetők a…..
Szaúd-Arábia 2015 végén jelezte először, hogy költségvetési deficitjének csökkentésére és a Vision 30 nevű reformprogram finanszírozására – utóbbi egy széleskörű, az olajfüggőség csökkentését célzó fejlesztési terv – hajlandó „beáldozni” az óriás Saudi Aramco tulajdonának 5 százalékát. Az eladásból…..