Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gida legelői kecskepásztor

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma, néhány órával ezelőtt volt Bezsenyi Mihály rendőr dandártábornok, az NNI igazgatójának temetése. Az, hogy személyesen ismertem és évekig jó bajtársak, kollégák voltunk, magánügy. Miként talán az is az, hogy egyike volt azoknak a (becslésem szerint nem túl nagyszámú) felső rendőri vezetőknek,…..
Gida legelői kecskepásztor 2019.02.13 09:00:35
@Mikrobi: értelmező szöveg olvasás, ez a kulcs.
A Nyugati-pályaudvar közvetlen közelében található az Új-Házi vendéglő, mely az all you can eat üzleti modellt viszi. Ez itt a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vendég befizet 1350 forintot, és 60 percen keresztül annyit eszik, amennyi csak belefér.   Nem tisztünk megítélni, mennyire etikus eljárás…..
Elsőre minimum furcsának tűnik a láthatatlan szuperjacht ötlete, ám kicsit közelebbről (szó szerint) megvizsgálva nem is olyan butaság. A Mirage nevű hajót ugyanis speciális tükröződő üveggel vonják be, így 50 méternél távolabbról már nem lehet majd észrevenni...
Az X Faktor vasárnap esti műsorában ment le az a jelenet, amelyben egy saját bevallása szerint Amerikában már befutott és ismert, de Magyarországon még nem annyira ismert Miriam nevű énekesnő megdobta mikrofonnal a zsűrit, mert nem tetszett neki, hogy a zsűrinek nem tetszett a produkciója. Azóta a…..
Gida legelői kecskepásztor 2018.10.15 19:39:28
Három nappal ezelőtt ismertettük a Gallup azon nemzetközi közvéleménykutatását, amelyben egy, látszólag roppant egyszerű, mégis elképesztően összetett (és komoly indulatokat kiváltó) kérdésre kérték 64 ország teljes lakosságát reprezentáló, 62 ezer főből álló minta válaszát: ha az ön országa…..
Morvai Krisztina egy, a pestisracok.hu-n megjelent cikkben ment neki A mi kis falunk című sorozat forgatásának, és hát nem is nagyon szarakodott, menten buldózerre ült, és tövig nyomta a gázt. A cikkben rendkívül plasztikus képekben tárják elénk a sorozat helyszínéül szolgáló, 300 lakosú…..
Nagy adag illiberalizmust oltott híveibe tusványosi beszédével a miniszterelnök annak tudatában, hogy egy hónapra elhagyja a frontvonalat. Orbán Viktor lelkesítős, sőt sok elemében harcias beszéde arra utal, hogy egyre nagyobbakat kell mondania annak érdekében, hogy továbbra is odafigyeljenek rá…..
Gida legelői kecskepásztor 2018.07.31 21:02:25
@maxval balcán bircaman:
Igen, sokat tettek saját érdekeikért. De ez kit érdekel?

Ja, ha a multi tesz valamit még ha önös érdekek vezérlik az kit érdekel, de hogy a nemzeti tőke csak lop és harácsol az természetes, mint ahogy az is hogy maximum a bányászbéka segge alatti magyar focit hajlandók támogatni (ők sem önzetlenül).
Csak, hogy mást ne mondjak szerinted normális, hogy a nemzetközi szinten is jegyzett ifjúsági csapat a repülőjegy áráért kalapoz a neten, hogy kijusson a Microsoft versenyére?
Gida legelői kecskepásztor 2018.07.31 21:04:14
@maxval balcán bircaman:
Mert a félperifériás tőkének mindig kisebbek a lehetőségei, mint a magállami tőkének.

Magállami az mi?
Gida legelői kecskepásztor 2018.07.31 21:09:28
@maxval balcán bircaman:
Úgy az egyiket egy gazdag cég, míg a másikat egy szegény állam fizeti.

Tanárokra nincs pénz csak stadionra. És akkor miből lesz az általad is emlegetett kis tigris metodika. Alulképzett szakemberek nem fognak tudni nemzetközi szintű munkát végezni. Már pedig ebbe az irányba haladunk.