Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Diesunddas

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A dilemma ebben az esetben a menni vagy maradni kérdésnek egy speciális változata. Most ugyanis nem arról van szó, hogy valaki az elmenetelt fontolgatja Magyarországról, éppen ellenkezőleg: vajon ezekben a járványos időkben érdemes-e megkockáztatni a hazalátogatást? A kérdés felmerült a Facebookon…..
Mindenki nehéz helyzetbe került, ez nem kérdés, de az egész biztos, hogy a turizmusból élők most rendesen és joggal pánikolnak. Nem könnyű jól dönteni és jól kezelni az olyan helyzeteket sem, amivel H. és családja szembesült. A debreceni apartman tulajdonosa (így március 17-én, amikor a helyzet már…..
Ritkán látott népszerűsége van Kool Kasko városi képeinek a Járókelő felületein. Ez a tény leginkább azért lehet érdekes, mert kivételesen nem egy street art művészről és nem is egy régimódi urbanistáról beszélünk. Kool Kasko DJ és zenei producer. A hiphop mellett még egy szenvedélye van: Budapestet…..
Diesunddas 2020.01.28 01:21:51
@Fotósképző: miért gondolja mindenki hogy a szép képek szürözve vannak? Én lightroom-ban szoktam feldolgozni a képeimet, és állandóan mindenki szürözéssel jön... A lightroom nem egy szürö hanem egy professzionális fotó-editor software. Az instagramon vannak gagyi szürök amiket egy kattintással lehet a képre küldeni, de az elég messze van a professzionalitástól...
A legtöbb kultúra imádja megszabni a fiataloknak, hogy mit kezdjenek az életükkel. Minél hamarabb beterelik őket a karámba vagyis a házasság révébe, annál jobban lehet őket ellenőrizni. Aki még nincs lekötve, vagyis nem házas és nincs gyereke, az hajlamos élni a szabadságával. Például nem vesz fel…..
Diesunddas 2019.11.22 17:25:22
@tomasszo: Köszönöm, ez
Diesunddas 2019.11.22 17:27:20
@tomasszo: Köszönöm, ez egy rendkívül épületes hozzászólás volt.
Diesunddas 2019.11.22 17:30:50
@midnight coder: Ezzel kapcsolatban már sok kutatást végeztek. A tudósok szerint a monogámia a népességszám növekedésével és a járványok kialakulásával terjedt el. Ez volt akkoriban az egyetlen elérhetö védekezési mód...
Az alábbi cikket Alain de Botton -  "Why some countries are poor and others rich?" videója ihlette, a saját gondolataimmal kiegészítve itt-ott.. 196 ország található a Föld nevű bolygón.Közülük 25 nagyon gazdag, azaz az egy főre eső átlagos vagyon évente meghaladja a 100.000 USD-t.Sokkal több ország…..
Diesunddas 2019.11.19 04:22:16
@Ledniczky Zsolt: az intelligencia lényege az lenne, hogy egy nép átlagos IQ-ja 100. Népek összehasonlító IQ-szintjéről még nem hallottam. Természetesen egy kenyai őslakos IQ-ja alacsonynak tűnik Budapesten de egy magyar ember IQ-ja is “alacsony” az afrikai vadonban.
És igen, van kb. 9 féle intelligencia, a tesztek ezekből 1 fajtát mérnek...
Diesunddas 2019.11.19 04:27:49
@Ledniczky Zsolt: Ne haragudj, ha megsértelek, de ez az “intelligensebb nemzet”-ideológia nem “nácis” egy kicsit szerinted?
Diesunddas 2019.11.19 05:46:50
@Dinkainka: Meg a szegény országok gyarmatosításából...
           ...miért is? Társaságban nem túl kommunikatív, a csaj barátai butának tartják őt, és finoman szólva nem a Windsor-házból szalajtották. Posztolónk azon rágja magát, hogy fogadja el párját most már ilyennek, vagy kezdjen el a szakítás irányába mozgolódni, vagy egyáltalán ne törődjön mások…..
https://index.hu/belfold/2019/09/02/andornaktalya_emberoles_ongyilkossag/?fbclid=IwAR2o6X_bpJV_gcxl7X-GuEnSgzxvLSmn0Rre9C2I-FATgoA9q4ajUqqRjkw A legutóbbi írásom azzal kezdtem  (2 hete), hogy, a magyar gyermekvédelmi "rendszer" működésébe bele vannak kódolva a gyermekhalálok. Sajnos nem gondoltam…..
A szingli lét egy életstílus. Nem magányosság, csupán az átmeneti időszak pozitív megélése, amíg elérkezik Ő, akiért érdemes feladni, és egy másik stílusra váltani. De miért tart oly soká az az állapot, amíg társat keres egy 25-30 év fölötti férfi, vagy nő? Ha belegondolunk az első szerelembe,…..
Diesunddas 2019.08.26 21:44:53
@Sadist: igen, vannak biológiai tények. De emiatt nem értékesebb egy 40+-os férfi mint egy 40+-os nő. Aki így gondolja, az egy rasszista. Ezt hívják fajgyűlöletnek. Mert lenézel, kevesebbnek tartasz egy embert valamely tulajdonsága alapján.
Diesunddas 2019.08.26 22:15:59
@Sadist:
Sajnos nincs szó rá a nyelvünkben (milyen különös), de aki lenéz egy nöt, mert nincs szülöképes korban, az egyenértékü a rasszizmussal.
És igen, sokaknak a szaporodásról szól a párkapcsolat, ehhez külön gratulálok.
"Bocs, de rohadt unalmas, hogy csak szép vagy! Nem vagy több az Instagram fotódnál!" – Mostanában rengeteg ilyen ítélkező cikkbe és megjegyzésbe futok bele a neten gyanútlanul szörfözgetve, de hallottam már hasonló lekicsinylő véleményeket jó párszor személyesen is… Ma már nemcsak a munkahelyi…..
Mindig csak dicsérő szavakat hallani Izlandról, amelyet egyre több turista keres fel és áradozik róla. Azonban az izlandiak tudják, hogy az ország tele van idegesítő dolgokkal is – ezekből állítottak össze ők maguk egy listát. (Egy-két pont esetében én elég jót mosolyogtam...) Mi a 10…..
Diesunddas 2019.07.21 15:35:24
@victor2: vannak erdök de csak elvétve. Pórsmörk vidéke pl. ilyen. De azok sem olyan erdök mint nálunk, hanem “boreal” erdök.
Te értesz a lakberendezéshez? Hiszen minden nő ért hozzá – mondhatod. Ismerd meg az új módszereket, hogy valódi otthont tudj teremteni, ami támogat, nem pedig szívja az energiád.  Most akkor nézz körül a lakásodban: tényleg minden olyan, amilyennek megálmodtad – na jó, az anyagi lehetőségeidhez…..
Biztos veled is előfordult már, hogy kínosan bámultad a sarokban a pókot a liftben, amikor belépett valaki más is és együtt utaztatok a kiválasztott emelet felé. Szabadulj meg a kínos csendtől és vedd kezedbe az irányítást! Tedd néhány szóval kellemesebbé azt a pár pillanatot!..
Diesunddas 2019.02.26 07:43:08
@FILTOL: Igen, én is úgy látom, hogy az a tendencia, hogy mindegy mit, csak fecsegni kell folyamatosan... Engem teljesen kikészítenek a folyamatos felszínes csevelyek: számomra ez fárasztó... Ez a cikk is ezt sugallja: beszélgetni kell mindenáron, mert azolyan ciki csendben utazni egynás mellett...
Diesunddas 2019.02.26 09:52:23
@Womb Raider: Igen, éppen aközött van különbség, amit szerintem egy csomó embernem vesz: ha az utcán összeesik valaki, természetesen azonnal odaugrom segíteni. De bájcsevegni a liftben: köszi, inkább nem. Ez nem azt jelenti, hofy elfordulok, ha valaki beszélgetést kezdeményez, csak nincs kényszerem, hogy muszáj mindenáron beszélgetnem... Ráadásul egy idegennel, akiről nem tudok semmit: lehet hogy őt rohadtul nem érdekli az én kedvenc témám. Ki tudja.
Szerintem sokunknak megvan az, amikor megpályázunk egy állást külföldön és hiába van meg minden képesítésünk, tapasztalatunk, képességünk hozzá, valamiért mégsem minket választanak. Egy friss tanulmány szerint ennek az egyik oka végtelenül triviális...
Diesunddas 2018.11.25 12:35:41
Én Svájcban dolgozom általában kis cégeknél és közelről követhetem a döntéshozók gondolatmenetét. Nem a rasszizmusról van szó esetünkben, hanem a svájciak hiányos ismereteiről: nekik fogalmuk sincs a magyar netán a kínai vagy indiai felsőoktatásról és nem akarnak bekockáztatni. Ök általában németeket importálnak, egész egyszerűen mert ismerik a német oktatást és szakmai kultúrát, nincs nagy kockázat velük.

Én nagyon sok előítélettel találkoztam a nevem és a nemzetiségem miatt mikor ideérkeztem, de aztán ha jól dolgoztam, senkit nem érdekelt, honnan jöttem. Azóta meg minden harmadik embernek fura neve van, a svájciaknak is sokszor, úgyhogy nem gond. Amúgy az én szakmámban, (ami egy kissé speciális, mert két nagyon különböző terület ötvöződik benne), a magyar oktatás fényéveket ver a nyugat-európaiéra. De sajnos itt ezt nem tudják, úgyhogy eléggé hátrányból startol egy frissen érkezett bevándorló. Ezt csak akkor tudja vki megmutatni, ha eljut a felvételig.

A másik probléma a magyaroknál a lehúzós kultúra. Nem tudjuk eladni magunkat. Egy nyugat-európai, közepesen képzett, átlagosan intelligens személy minden teketória nélkül megpályáz vezetői állásokat és hatalmas önbizalommal nyomul rá a céges ranglétra egy magasabb fokára. Meg se fordul a fejében hogy lentebb kezdje. A magyar, kiválóan képzett szakemberek nagy szerényen bejelentkeznek a képességeiknél jelentősen kevesebbet igénylő állásokra. Szakmai tudás, problémamegoldó képesség magasan veri a bennszülöttek képességeit de reprezentációs képességek nincsenek vagy alig. Ezen a területen tanulhatnánk tölük...
Kívül tágasabb – valóban ezt mondta főnöke egy 24 éves brit nőnek, ám meglehetősen szokatlan indokból. Emma Hulse első napja egyben az utolsó is volt az angol Unit TV társaságnál. Produkciós állásra vették fel, de öt perccel később már ki is rúgták – mert túl jól…..
Diesunddas 2018.09.12 07:46:35
Joseph és Marybeth Tinning New York északi részén élnek, hat éve házasok, van egy 4 éves kislányuk, Barbara, egy 2 éves fiuk, Joseph. 1971 decemberében a Tinning család bővül, megszületik harmadik gyermekük, Jennifer. Jennifer azonban nem jön ki a kórházból, mindössze 8 naposan életét veszti…..
Diesunddas 2018.09.01 02:30:40
A mai teszt rendhagyó, lévén egy elektromos rollerről lesz szó. A Segway Ninebot ES1 az ES2 fékezett habzású variánsa, a kvázi összecsukható néproller, amely a nagyobb testvérénél karcsúbb hardveres jellemzőkkel száll harcba. Azért maradt még a cégnek energiája 20-25 km hatótávot belecsempészni a…..
A nyaralás egy introvertált számára általában a kényelmes, elviselhető létből való intenzív kifelé mocorgást jelent. Szervezni kell, egy csomó vadidegennel kommunikálni, útbaigazítást kérni, megosztani az utasteret idegenekkel stb. De nyáron ezt a vakmerő húzást több különböző tényező együttállása…..
Diesunddas 2018.08.11 10:28:09
@Jakab.gipsz: A pszichológia áltudomány, de te pár kommentem alapján vágod, hogy én “nem találom a helyemet”. A kasztosítással én sem értenék egyet, de az tagadhatatlan hogy vannak befeléforduló, zárkózottabb és extrovertált emberek.

Én saját kívánságomra hosszú évek óta pszichológushoz járok, mert fejleszteni szeretném magam. Ezenkívül segít elviselni azokat az embereket akiknek tényleges szükségük lenne egy kiadós személyiségfejlesztésre, de ök ezt általában észre sem véve nyomorgatják a környezetükben élö teljesen éplelkü embereket. Nem tudom mennyi nem diagnosztizált pszichés megbetegedés lehet, de ott általában érdemes gyakakodni, ahol valaki fennen hirdeti, hogy nála minden rendben, a pszichológusok mehetnek a búsba.
Diesunddas 2018.08.11 10:39:45
@Gyalogrépa: nekem is sokszor mondják, hogy barátságtalan vagyok. Az egyszerü embereknek a barátságosság azt jelenti, hogy small-talkoznak. Nekem azt jelenti, hogy empátiàval fordulok az emberekhez, figyelek rájuk és pl. szeretek segíteni. Konkrétan hülyének vagyok nézve ezért.
Diesunddas 2018.08.11 11:37:28
@munkanélküli informatikus: A még profibbak meg Alaszkába mennek nyaralni, 200 km-re a legközelebbi földúttól. Ágy nincs, házak, autók nincsenek, természet van. Nem sürget senki, nem kell pénzt költeni, nincs meleg, nincs tömeg, oda megyek és olyan gyorsan ahogyan akarok. :-)
A problèma: ez csalàdostul nem kivitelezhető projekt... Elképzelem mondjuk anyukámat amint a teszem azt a szibériai vadon közepén belekezd a többórás monológba, hogy mit evett múlt hét szerdàn a szomszéd Jani bácsi kutyája ebèdre miután a mi kutyánk áthúzta a rongyát, (amit karácsonyra kapott) a másik szomszéd garázsa elé. Meg hasonlók.