Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anyamma

52 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy egész napja egyedül vagyok itthon. Nagyon furcsa és rendkívül üdítő állapot. Nem emlékszem, mikor volt ilyen, amióta gyerekünk van, azóta biztos nem. Szóval a szó szoros értelmében még soha, hiszen már Zozi születése után költöztünk ide...
Hétről hétre blog Álmodtam? 2021.08.11 16:11:29
- Anya, te ma mit álmodtál? – hallom az ismerős kérdést kisfiam csilingelő hangján. Korán van, nehezen térek magamhoz. Egyszerre imádom és utálom ezt a szokást, ami hetek óta a reggeleink szerves része: Attila még épp csak kinyitja a szemét, máris egy kisgyermek határtalan kíváncsiságával teszi fel…..
Az anyatej a legtermészetesebb táplálék az újszülöttek számára. A nemzetközi ajánlások szerint az a legjobb, ha a picik hat hónapos korukig kizárólag anyatejet kapnak. A WHO azt javasolja, hogy féléves kor után, a szilárd táplálékok bevezetése mellett is folytassuk a szoptatást a babánk kétéves…..
Luxus egy gyerekkel otthon lenni! Gondoltam én, amíg nem volt gyerekem. És gondolom néha, amióta kettővel vagyok itthon. Tudod, mikor nem gondoltam? Nyilván, amikor egy gyerekkel voltam itthon. Mitől olyan nehéz, fárasztó, stresszes ez az életszakasz? Valószínűleg ezerféle válasz létezik. Arról…..
- Anya, te ma mit álmodtál? - hangzik az ismerős kérdés Árontól. Újabban minden reggel a fiam csilingelő hangja ránt ki a félálomban szendergés édesen megnyugtató állapotából. Jeges nehézség telepszik a mellkasomra, ahogyan visszaemlékszem az álmomra. Gyakori dilemmává vált, hogyan meséljem el az…..
Mint sokan mások, én is stabilitásra vágyom az életben. Érzelmi biztonságra, nyugodt környezetre, megbízható anyagi háttérrel. Nagyon szerencsés vagyok, mert általánosságban elmondhatom, hogy jelenleg ilyen helyzetben élek. Már amennyire két kisgyerek mellett nyugodt lehet a környezet. Mindemellett…..
Kismamaként alighanem mindenki kap tanácsot a pihenéssel, alvással kapcsolatban. Milyen jó is lenne, ha fel lehetne tölteni az alvástartályt, és félre lehetne tenni ínségesebb időkre a kipihentség érzését, annak minden járulékos pozitívumával! Korábban írtam róla, hogy mindkét terhességem alatt a…..
Régen írtam, ráadásul nem csak heteknek, inkább hosszú hónapoknak tűnik az eltelt idő. Eredetileg a gyermekeim születéstörténetét terveztem megírni az új bejegyzésben. A február egyébként is erről szólt itthon. Sokat készültem Vivien első születésnapjára és a férjem szülinapjára is. Ezt talán még…..
Még számos történet vár megírásra a babaváró időszakból, de most az Anya-lét kezdetét keresem. Ez egy olyan kérdés, amire szinte egyénenként eltérő válasz érkezhet. Biztosan van, aki már a tervezés időszakában anyának érzi magát, és olyan is, aki még jóval szülés után sem. Ha ezt a két esetet…..
2015  Friss házasokként, a férjem üzleti útját kihasználva decemberben eljutottunk együtt az Egyesült Államokba. Boston, Washington és New York útvonalon tettünk bő egyhetes utazást. 23-án az időeltolódás és a nem túl kényelmes éjszakai utazás eredményeként zombi mód értünk haza. Némileg megbántuk,…..
Még problémamentes várandósságnál is tud stresszelni az ember a közelgő vizsgálatok miatt. Amikor pedig egy határérték okán rendszeres kontrollt írnak elő, lehet hétről hétre izgulni az aktuális eredmény miatt. 2016. október (38. hét)Korábban meséltem arról, hogy szóba került a császármetszés…..
Digitális világunkban mindennapivá vált a pillanatok megörökítése. Nem számít, hogy különleges alkalom, vagy egy teljesen átlagos hétköznap, bármiről készíthetünk fényképet vagy videót. Ha pedig igazán maradandó emléket szeretnénk, felkérhetünk egy szakembert...
Gyermekünket várva természetes, hogy a pici életterének, alvóhelyének kialakítása központi kérdés. A hormonok is segítenek, legtöbben megtapasztaljuk a fészekrakó ösztön hatását. Sokan a babaváráskor választanak maguknak új otthont, akár éppen azért, hogy az újszülöttnek saját birodalmat tudjanak…..
Előre is elnézést kérek a gondolataimért, az írásban az őszinteség vezérel. Amikor szeptember közepén először szembejött velem a felhívás, hogy keresnek egymillió embert, aki utalna 700 Ft-ot, csak továbbgörgettem. Megint valami pénzgyűjtés. Biztos van mögötte egy megható történet. A cuki babás kép…..
Van egy dolog, amiről még soha senkinek nem beszéltem. Aztán megfordult a fejemben, hogy talán sok-sok kismama jár ugyanebben a cipőben. Így hát erőt vettem magamon, és eldöntöttem, hogy megírom, amit eddig kimondani se mertem. Mindkét terhességemnél újra és újra foglalkoztatott a halál gondolata,…..
Közkedveltek az olyan információs portálok és alkalmazások, amik segítenek nyomon követni a terhességi heteket és a születendő babánk fejlődését. Nem kívánok konkrét oldalakat vagy appokat ajánlani, csak elmesélem, hogy milyen rendszerességgel követ(t)em ezeket az első, illetve a második babavárasom…..
Apránként ökológiai lábnyom 2019.01.21 23:26:23
Annyiszor hallottam, olvastam már ezt a kifejezést, hozzávetőlegesen tudom is, hogy mit értünk alatta, de mindig érdekelt, hogy pontosan hogy is van ez, hogyan lehet, egyáltalán ki lehet-e számolni az egyes emberek ökológiai lábnyomát. Amolyan tipikus, felkapott, környezetvédő körökben divatos…..
2016. szeptember (33. hét) Hetek óta azon a mondaton rágtam magam, amit az utolsó nagy ultrahangon mondott az orvos: „Barátkozzon a császár gondolatával, mert lehet, hogy nem fog befordulni. Ilyenkor már fejvégű fekvésben szoktak lenni a babák.” Először nagyon elkeseredtem, hiszen folyton…..
Amikor nyilvános lesz, hogy valaki babát vár, sőt, már látványos pocak is társul ehhez az információhoz, valahogy megváltozik a környezet viszonyulása a nőhöz, a nő testéhez. Konkrétan hajlamosak az emberek úgy tenni, mintha egy baba érkezése közös ügy, és így a pocak valamiféle közös tulajdon…..
A várandósság során sok változáson megy át a nő testileg és lelkileg is. Ez a változás nekem majdnem 3 évvel ezelőtt kezdődött, a kisfiam megfoganásával. Az ő szoptatása kitartott a mostani babavárásom feléig, így azóta vissza se nyertem a régi önmagam...
Amikor kistesó érkezik a családba, már másképp várják a szülők, mint az első babát. Legalábbis mi másképp várjuk. Nem csak magunkat és az életteret, de a nagyobb gyerkőcöt is fel kell készíteni a várható változásokra. Hogyan tegyük ezt meg? Hogyan és mennyit beszéljünk arról, hogy mit is jelent a…..
Nagyon különleges megfigyelni gyermekünk fejlődését. Eleinte a mozgásfejlődés, később a beszédfejlődés ejthet minket újabb és újabb ámulatba. Kisfiunk másfél éves korától rohamléptekben növeli a szókincsét, és egyre komplexebben fejezi ki magát. Ennek viszont van árnyoldala is, legalábbis ha az…..
Szülőként az egyik legnehezebb, amikor betegen látjuk a csemeténket. Szerencsére súlyos betegséggel nincs személyes tapasztalatunk, de az első láz, az első nátha, az első vírusos megbetegedés is embert próbáló. És persze a továbbiak is. 2018. december (30. hét) Zozi másfél éves koráig csak a…..
Előfordult Veled, hogy pénteken, munkából hazafelé menet semmi másra nem vágytál, mint elheveredni a kanapén? És hogy ez valamiért meghiúsult? 2016. augusztus (28. hét) Ez a történet nem kapcsolódik szervesen a várandóssághoz, egy egyszerű anekdota egy délutánról, ami másképp alakult, mint…..
Anyamma 2019.03.08 09:29:15
@John Doe3: Köszönjük a tippet! Mindenképp fontolóra vesszük. :)
Azt szokták mondani, hogy a második harmad a legfelhőtlenebb időszaka a babavárásnak. Általában túl van az ember a rosszulléteken, a kritikusnak mondott első szakaszon, az első genetikai vizsgálaton. A nők többsége energikus, a pocak még nem akkora, hogy nagyon megnehezítse a mindennapi feladatokat,…..