Regisztráció Blogot indítok
Adatok
El Torro

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma a vízcsapból is az folyik, hogy egyre növekvő számú informatikus hiányzik Magyarországon. Nem csak informatikusok, hanem jószerivel minden szakmában hiányoznak a jól képzett szakemberek.   A valóban jól képzett informatikusok hiányára utaló nagy port felvert ide illő hír, hogy évek óta nem…..
Az előző írásban az innováció egyik fontos feltételeként a megfelelő tudás meglétét kellett nevesítsük. Ma már közismert és széles körben elfogadott tény, hogy az iskolai és iskolán kívüli nevelő-oktató munka tartalmával és módszertanával, az erre épülő szakképzés színvonalával komoly gondok vannak.…..
A korábbi vitaindító írásaimban már több olyan ITM miniszteri nyilatkozatra is történt hivatkozás, amelyek arra engednek következtetni, hogy kurzusváltásnak is beillő mértékű szemléletváltás következett be a politika innovációhoz fűződő viszonyában, az ezzel szoros kapcsolatban lévő oktatási és K+F…..
Közismert tény, hogy Magyarországon a K+F meglehetősen régóta alapkutatás (felfedező kutatás) fókuszú nem csak a tudománypolitika, hanem az ezzel szorosan összefüggővé tett innovációpolitika is. Vezető tudósok részéről különböző formában többször megfogalmazódott, hogy az alapkutatás az Akadémia…..
El Torro 2018.08.01 09:35:36
@Reith János:

Látom van koncepciód! Kicsit kifejtenéd? Igen kíváncsi vagyok.
El Torro 2018.08.17 09:30:57
index.hu/belfold/2018/08/17/a_szellemi_kozepszer_diadalarol_beszel_orban_volt_minisztere/

A blog indító helyett a fenti cikkel kapcsolatban ismét felteszem azt a kérdést, hogy: Igaza van-e Pálinkás Józsefnek? (bocsika, hogy nem feltétlenül kapcsolódik az innovációhoz) Kérlek ne töröljétek a hozzászólást.
Tegyük fel, hogy az Orbán-kormányzásnak legitim céljai vannak, amelyekről racionális vita folytatható (azaz tegyük fel, hogy nem a lopás a végcélja). Ez esetben -- ha ráadásul elfogadjuk, amit önmagáról állít --, akkor a célja a magyar etnikum védelme lenne egyrészt a globalizációval, másrészt a…..
A Tusványos-i Szabadegyetem keretében tartott beszélgetésen Varga Mihály pénzügyminiszter és Palkovics László innovációs miniszter is tartott egy előadást/vitát a hazai KKV szektor lemaradásáról. Nem új keletű a vita ebben a kérdésben sem. Ha a magam válaszát kellene erre megfogalmazni, akkor egy…..
El Torro 2018.08.08 13:55:10
www.origo.hu/nagyvilag/20180727-pallkovics-laszlo-tusvanyoson-legyen-mindenkinek-egy-mernoke.html

Semmi meglepő nincs abban, hogy a politikusok másban keresik a hibát. A politikusok csak emberek, akik tévedhetetlennek hiszik magukat. Valakit csak hibáztatni kell azért, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogyan azt ők elképzelik.
A legutóbbi napok történései, az innováció politika irányításában beállt személyi változások, s az ezzel járó szemléleti vita okán úgy tűnik számomra, hogy értelme lehet a 2013-ban útjára indított innováció szakmai kérdésekkel foglalkozó blog ismételt aktivizálásának...