Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brunn Kati

90 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyenkor karácsony előtt  a bőség zavarával állunk szemben, új megjelenések, régi klasszikusok kacsintgatnak ránk a polcokról, én ebben a zűrzavarban szeretnék most egy kicsit, nyilván a saját ízlésem szerint eligazodni. Korosztályonként fogom ajánlani a könyveket, csakúgy…..
Brunn Kati 2014.12.09 13:11:29
@kicsiarakas.cafeblog.hu: így van, ezt gondolom én is. Érdekes, hogy Pettsonról még nem írtam a blogon, örülök, hogy most előkerült. Ő is megérdemelne egy önálló bejegyzést, igyekszem majd sort keríteni rá. :-)
Brunn Kati 2014.12.09 13:21:02
@kicsiarakas.cafeblog.hu: 5 gyerek! Nem semmi. Gratulálok. :-)Örülök, ha erre jársz. :-)
Szakács Eszter érdekes nő: írt egy jó csomó verset, meg is jelent vagy hat kötete, aztán egyszer csak nekiállt a meseírásnak, és valami zseniális, hogy mit hozott össze e téren, mégis igen keveset hallani róla meg a köteteiről. A verseiről nem tudok nyilatkozni, de három…..
Gyerekkönyvek Évszakok 2014.07.22 07:56:27
Decemberben megszületett a kis unokahúgom, úgyhogy így, hogy újra kisgyerek van a családban, ismét beleástam magam a legkisebbeknek szóló könyvek témakörébe. A hétvégi keresztelőre ajándékba leporellót kért a tesóm, és én a Gazdag Erzsi verseit feldolgozó, évszakokról…..
Két vendég kislány nyaralt nálunk egy pár napot, és ittlétük alatt érkezett meg a boltba az Egy ropi naplójának legújabb része, amit a neten rendeltem meg, így együtt mentünk el érte. Kérdésünkre kiderült, hogy a lányok még nem hallottak erről a sorozatról (egyikük a…..
Talán még nem vagyok elkésve vele, hogy a nyári szünethez illő könyveket ajánljak, hiszen még csak július derekán járunk, van még időnk bőven elolvasni őket. Két könyvet választottam a mostanában olvasottak közül, az első, Both Gabi A hintarabló című könyve inkább…..
Gyerekkönyvek A gyerek ajánlotta 2014.07.15 15:54:29
Ahogy nő a gyerek, egyre többször fordul elő, hogy nem csak én ajánlok neki olvasnivalót, hanem ő is nekem. Én a régi pöttyösökkel bombázom, ő pedig jó érzékkel választja ki az új ifjúsági regények közül a legjobbakat. Mivel a nyaralásra szeretek ifjúsági regényekkel…..
Bár nem lehettem ott a minap a Moly-szülinapon, és nem élvezhettem élőben a címben szereplő úr társaságát, de Dániel András már a könyveivel belopta magát a szívembe. Először a tavaly megjelent Matild és Margarétát olvastuk tőle, ezt a bűbájos, boszorkányos könyvecskét,…..
Gyerekkönyvek A fa alá 2013.11.19 08:49:26
Nem nagyon akartam már idén könyvet venni, a gyereknek is volt elrejtve egy-két pöttyös meg Szabó Magda, ami mehet majd a fa alá (ezzel kapcsolatban elmondanám, hogy vigyázzatok az ajándékok dugdosásával, mert a költözködés során találtam egy doboz bontatlan ujjfestéket, amit…..
Gyerekkönyvek A szerelmes tücsök 2013.09.15 11:16:09
Mélységes tiszteletem azoknak az illusztrátoroknak, akik nem csak gyönyörű rajzokkal kápráztatnak el, hanem mesét írni is remekül tudnak. Maros Krisztina Tücsök a Holdon című kötetével bebizonyította, hogy ő is ezen alkotók közé tartozik. Érdekes módon a képeire eddig…..
Gyerekkönyvek Életfilozófia 2013.07.05 14:30:47
Manapság nagyon népszerűek az önsegítő könyvek, sokan sokféle módját kínálják az igazi boldogság megtalálásának. Olvastunk már mindnyájan ilyeneket, több-kevesebb sikerrel alkalmazzuk is a trükköket a mindennapok hajszájában, én azonban azt mondom, hogy nincs jobb lelki…..
Brunn Kati 2013.08.11 09:13:18
Gyerekkönyvek Világjáróknak 2013.06.13 14:22:51
Miroslav Sasek városokról és országokról írt és rajzolt sorozata 1958-ban indult, az Ez Párizs című kötettel, és  később számtalan követte, amelyekben Münchentől San Fransicóig, Görögországtól  Ausztráliáig rengeteg csodás helyet dolgozott fel a szerző sajátos…..
Gimesi Dóra a Budapest Bábszínház fiatal dramaturgja első mesekönyvével rögtön beküzdötte magát a gyerekkönyvírók élvonalába és ezzel együtt a szívünkbe is. A Csomótündér című kötete tele van varázslattal, olvastán elhisszük, hogy a világ, amiben élünk királyfiak,…..
Gyerekkönyvek Válás 2013.06.03 10:45:05
Amikor ott ültünk a 25 éves osztálytalálkozón, és arra kellett rádöbbennem, hogy meglehetősen kisebbségbe kerültem azzal, hogy első és remélhetően egyetlen férjemmel élem az életemet, megértettem, hogy valóban nagy szükség van olyan kötetekre, mint Eef Rombaut és Emma…..
Rég jártam erre, de ígérem, próbálok ezentúl naprakész lenni, és beszámolni olvasmányainkról, mert vannak számosan szerencsére. Kezdem akkor két olyan könyvvel, amit elvileg 10 éves kortól ajánlanak a kiadók, és annak ellenére, hogy néhány jelenet olvastán kitettem volna a…..
Gyerekkönyvek Ottolina kis világa 2011.06.14 10:25:00
 Melyik gyerek ne álmodozna arról, hogy (ha csak rövid időre is, mert egy idő után azért biztos hiányozna apu meg anyu) egyedül él egy minden csuda dologgal teli lakásban, rendszeresen álöltözeteket vesz és különböző talányok után nyomoz. Ottolina pont így él, mindenféle…..
Gyerekkönyvek Ha lenne fiam 2012.01.25 16:15:00
 Nem sokszor hiányoznak a fiús könyvek, nem kiáltok fel egy-egy traktoros, mozdonyos csoda láttán, hogy bárcsak lenne fiam, és ezzel együtt alibim, hogy megvegyem a könyvet, de Boldizsár Ildikó Királyfi születik című kötetét bizony csak fájó szívvel tudtam otthagyni a…..
 Bár ez a bejegyzés kissé megkésett, de jövőre is lesz karácsony, és Bob Hartman Karácsonyi mesélő könyvében olyan alapműre találtam, amit mindenképpen érdemes beszerezni, hiszen minden évben újra és újra elővehetjük, amint meggyújtjuk az első adventi…..
 Már írtam a Csimota és az Irodalmi Centrifuga sorozatáról, amelyben megjelenő kötetek meséi a toleranciáról, másság elfogadásáról szólnak. Most még egy a kezembe akadt közülük, szerzője, Finy Petra és illusztrátora, Takács Mari régi vendég már a blogon, úgyhogy…..
A Ha én felnőtt volnék 1975-ös második kiadása az egyik olyan könyv, amit rengetegszer elolvastam gyerekkoromban, a lányom is nagyon kedvelte már ovis korában is, és amikor megtanult olvasni, ő is sokat forgatta. Közben megszereztem a sorozat többi tagját is (szerencsére ma is…..
 Apukám jóvoltából a gyerek nyolcadik születésnapja alkalmával Darvasi László Trapiti avagy a nagy tökfőzelékháború című meseregényének dedikált példányával gazdagodott a magánkönyvtárunk. A könyvön az ajánlás is nyolc éven felülieknek javasolja a kötetet, ezt mi…..
Gyerekkönyvek Modern klasszikus 2011.01.25 15:56:20
 Nem lehet mondani, hogy Lackfi-függők vagyunk, sőt. Bármennyire is szimpatikus a szerző, mint személyiség, eddig a művei valamiért hiányt képeztek a háztartásunkban. A buta felnőtt című verseskötete volt az első, amit a gyerek megvett a saját pénzéből, mert abból voltak…..
 Én úgy vagyok vele, hogy szeretem a nagy klasszikusokat, régi, jól bevált nagy mesélőket, és mindig egy kis gyanakvással figyelem az újakat, mert bár volt egy-két nagyon jó élményem, sajnos nagy csalódások is tudnak érni e téren. Az illusztrátorokkal könnyebb dolga van az…..
Gyerekkönyvek Pöttyösök 2010.11.16 09:08:00
 Ahogy nő a gyerek (már betöltötte a nyolcat), megtanult szépen olvasni, és több-kevesebb lelkesedéssel könyvet is vesz  a kezébe teljesen magától, el kezdtem gondolkodni rajta, hogy lassan ideje lesz a Pöttyös könyveknek, mert én úgy emlékszem, másodikban kezdtem el…..
Gyerekkönyvek Igazi téli mese 2011.01.10 08:42:35
 Lázár Zsófia könyve meglehetősen ötletszerűen került a karácsonyfa alá, de mondhatom a lehető legjobb választásnak bizonyult. Kedves történet, igazi téli hangulattal, Faltisz Alexandra részletgazdag illusztrációiban pedig ott rejtőzik a karácsony bája. Maga az ünnep nem…..
Marék Veronika minden munkája csoda számomra, úgyhogy most végigrágtam magam ezen a sorozaton is, leküzdve idegenkedésem a tanító célzatú, didaktikus munkákkal szemben, és azt kellett tapasztalnom, hogy nagyon is élvezem a kis könyvecskéket, és sajnálom, hogy nem voltak…..