Regisztráció Blogot indítok
Adatok
törpemongúz (törölt)

0 bejegyzést írt és 168 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A nácivadász mellélő 2009.04.28 05:00:00
Ahol egy forint az üvegbetét, ahol minden rég halogatott épeszűsítést azonnal és mindenkinek kompenzálni kell, ott a terrorizmus ellenszere a holokauszttagadás betiltása. Ebben értelmet keresni fölösleges és frusztráló. Nem azért öldösik valakik a falusi cigányokat, mert úgy…..
törpemongúz (törölt) 2009.04.30 12:42:44
De ha már huszadikszázad…

huszadikszazad.blog.hu

Most indult el, nagyon érdekes rálátást fog nyújtani a mi 20. Századunkra.

Figyeld Ómagyarul::))))

„Latjatuc feleym szümtükhel, mik vogymuk? Isa bájt és adat vogymuk.”

Ezt eltanulom és néha meg szólítok egyes embereket az utcán, minden átmenet nélkül, és ennyit közlök velük:)
w Akinek nem inge 2009.04.15 06:30:00
Habemus. Bajnai Gordon miniszterelnök. És máris milyen nagy rá a kabát. Mint száraz kóró, úgy zörög a szószéken. Semmi szenvedély, semmi spiritualitás. Nem így képzeljük a miniszterelnököt. A kormányzó legyen operahős, aki boltozatos mellkasát nekidülleszti az…..
törpemongúz (törölt) 2009.04.15 08:39:18
Szarszippantásról azért valami eszembe jutott:

index.hu/gazdasag/magyar/2009/04/14/a_jegybank_vezetoi_lemondtak_fizetesuk_tizederol/

Van sejtelmetek, hogy az Jegybank vezetői mekkora összegnek a tizedéről mondanak le?

:)) micsoda arcátlanság ezt szembedobni azokkal, akiknek 6 ezer forint 1 hét kaját jelent a családnak...

hát ha Bajnai, ha komolyan gondolja itt is körülnéz... De szerintem ennyire azért nem gondolja komolyan, nem érzi mekkora súlya van ennek politikailag, mit jelentene egy épeszű népszerű és igazságos bérmegvonás. Azoktól, akik másik nyolc ember 1 havi keresetének tizedéről mondanak le.
Tegnap este a jezsuiták anyatemplomában egy olasz jezsuita azzal kezdte beszédét, hogy éppen Aquilaban (az a város, ahol rombolt a földrengés) sétált délután, és azon gondolkodott, hogy ebben a helyzetben mit lehetne mondani az embereknek, egyáltalán lehet-e az evangélium…..
törpemongúz (törölt) 2009.04.14 14:58:44
@homo secuiens secuiens:

furcsa ez. Ezen nem szoktak gondolkodni (mármint a szenvedésen). Így mert nem definiálom magamnak,
egy nap miért "nehéz" sőt nem is igen törődök vele, csak visz a lendület, nem élem meg "szenvedésnek"

A szenvedés szerintem szemlélet kérdése. Csakúgy mint az ízek. CSak egy adott mérték felett van és lehet értelme megnevezni, mert akkor már, külön probléma... DE ez is csak szemlélet kérdése hogy az-e ,vagy semmi gond.
törpemongúz (törölt) 2009.04.14 15:21:00
@felician :


De szerintem az Isten cselekvő Általunk is.
Hogy megmutatja mi a jó, aztán azt lehet (vagy mást is...) megcselekedni.
(ez állandóan történik, csak van amit nem ismerünk fel )

A jó alatt nem pusztán a civilizációra gondolunk, nem is a teremttettség állapoti struktúráján keresztül tekintő teremtőre.

Hanem eleve arra a lehetőségre amivel élni, ugyanúgy lehet mint visszaélni....
aminek a szélén vagyunk legalábbis mint anyagi vonzat.

Tudjátok olyan rossz lehetőség, nem létezik.
Akárhogy futjuk körbe.

Más kérdés, ha valamire azt mondom, hogy az-az-az ottan, de viszont az valójában nincs ott, - és viszont, mivel nincs ott de megneveztük, valaminek a nem léteként jelentkezik: Itt ezekben a semmi és a valami (nem csak itt...) összecsúszik, azért tud valami lenni mert a valami a semmin ül, És a semmi miatt lehet valami. Természetes, azonban hogy a semmi, megmarad valamiben is semminek.

Ez tulajdonképpen a megnevezhető teremtett anyagi világ (Emberből összemozdítható) leírása,
De ma már a fizika is eljutott idáig, Azért milyen furcsa: egy filozófus hamarabb eljuthat egy nagyon tág ismerethez anélkül hogy ismerné a húr elméletet. Szimplán, egyszerűen.

Démokritosz Nem az atomra gondolt, hanem az oszthatatlan egységnyi már tényleg nem bonthatóra: vagyis az úrra.
törpemongúz (törölt) 2009.04.14 15:41:52
@homo secuiens secuiens:

Végül is igaz. És mivel van, szenvedésnek nevezett dolog, Evvel párhuzamosan muszály is volt az egészet valahogy megmagyarázni: EZ ahogy fejlődtünk végig velünk járt ma napig.

Azonban ha elfogadod a fenti tételt: elfogadod hogy a teremtés nem tökéletes: Ha nem tökéletes nem is javítható... mert hol vagy hozzá... vagy akár az egész emberiség. is....

De ez így mégsem igaz. Mert kihagyjuk belőle magát a bennünk lakót. Ebben az elméletben nem vesszük figyelembe, hogy tényleg mi is ő vagyunk.
Hanem passzív sodródó jelenlétként tekintünk magunkra. Épp evvel a szemlélettel vesszük ki az ártatlan kezéből a varázspálcát.
Hát ezért ilyen fontos hogy résen legyünk egy szemlélettel. Sajnos ez az anyagi világ ilyen, Belül jóval mo9zgékonyabb az ember. Ezt veszed észre te is. Állandóan.

De természetesen de döntesz hogy mit cselekszel az ügyben, milyen embert alakítasz ki adottságaidból, és hogy az mit fog érezni... :)


Micsoda játékszer....
w Ezek felhők 2009.04.05 03:02:00
Ezek felhők a bukó nap körül, A fenség lecsukja égő szemét; A nagy mű kicsik kezére kerül, Míg meg nem dől a magas; majd a szép Összhangba mind több csikorgás vegyül S közös szintbe kerül a törmelék. Így hát, barátom, ha majd kiderűl A nagy harc után, hogy ez lett a vég,…..
törpemongúz (törölt) 2009.04.06 17:16:40
@lapi:

Nagyjából ugyanazt érzékelem, mint te, de nem olyan ócska a vége, mint ahogyan te látod…
Egy nép általánosan nem kivesz, hanem asszimilálódik, Ha nem képes társadalmi együttélése, és állandóan önlopik, és hazudik a saját szemébe… jobb annak a népnek, ha vagy kitermel egy jó vezetőgarnitúrát, vagy tényleg asszimilálódik.

Azonban az élet teljesen felül überli az általunk megítélhető valóságot, úgy hogy nyugodtan jöhet a csodavárás, voltaképp a ne a „zemberekkel” fizessék meg, mögött az emberek csodavárására apelláltak, ebből is látszik mennyire szeretjük a csodákat…EZ a nép épp eme gyermeteg dolgával lopta szerintem be az úr szívébe magát… Ezért vagyunk még talpon.

Végül is, egyáltalán nem biztos, hogy a demokrácia a végső eszköz, bármire is: A Marxi gondolatokat, meg ismét elhintette a világválság.
w Dakota rodeó 2009.03.31 06:00:00
Tudja-e Bajnai Gordon, milyen állatot nyergeltek fel neki? Ha tudja, miért ül fel rá? Miben reménykedik? Ha nem tudja, mi lesz az ország szekerével, amit ez az állat vontat? Bajnai Gordon jó képességű technokrata, egészen nagyméretű költségvetéseket is átlátott, összerakott és…..
törpemongúz (törölt) 2009.04.04 11:29:48
@malacka69 megélhetési dolgozó:

Egy kis mondat elmezés:

„Hát persze, hogy szabad olyat mondani, h "hányok" Orbántól, vagy hogy amíg ő lesz hatalmon, mi "belehalunk", csak akkor ne tessenek szíves egyoldalúan a jobboldalt vádolni gyűlölködéssel.”

Két bajom van a dumáddal: az egyik a „Hát” szócska. Tudod mit jelent ezt?

-> Ezt a szócskát csak egy ilyen mondat szerkezettel csak akkor rakják a mondat elejére, ha nem értenek egyet a mondat tartalmával, az állítással, csak bele kényszeríttették őket egy erkölcsi lélektani gödörbe, ami, mint egy vallatáson, megsemmisítő vereséggel, magad ellen tett erőszakkal mondatja ki veled a „muszályt” AZ erkölcsi muszályt, hogy joguk van kimondani: fosnak Orbán fejére, de a Fideszre is.

DE TE nem engednéd, ha tehetnéd… Itt is azért küzdesz éppen tűzzel vassal, gúnnyal, másokat megdorgálsz, vagy kiemelsz, éppen ahogyan politikai emo-d és a tárgyaló partner szónoklati pozíciója engedi.
törpemongúz (törölt) 2009.04.04 13:22:04
@eMeL:

Dehogynem bizonyítják anti-patriotizmusukat.

Azért szálltak ki, mert egyébként személyenként oda lehet hozzájuk menni és kérdezni, de mint szövetség, nagy nevekkel a háttérben meg volt aminek meg kellett lennie. Egyébként meg baromarcú politikusaink következtében, média nyomulására összemosták volna valamelyik párttagsággal őket, politikai síkra terelve a tényt, hogy egyébként ehhez érteni is kell.

(Nagy dumás lehet a GKI vezetője...)

Szerintem ezek kicsikbe ugyanolyanok, mint nagyba: a döntéshozók mivel nem értenek hozzá, szakmai berkekre szeretnének hagyatkozni, viszont épp, mert nem értenek hozzá, egy nagy dumás is bekerülhet a bandába :-). Tulajdonképpen

Egy vezetőnek Nagyon Jó Emberismerőnek kel lennie,

azt kell tudni eldöntenie, az illető személy hitelesen beszél vagy nem, ha nem hiteles el lehet vetni.

Egyébként tudod mit csesznek el? Nem figyelik a külső jeleket, teljesen elárulja magát minden ember szinte, egy hanglejtés és kibújt a szög a zsákból… elég egy hanghordozást figyelni (azonnal megismerjük önmagáról alkotott képét), máris meg van ki miféle alkat (nagy vonalakban), utána pár mondat – és látjuk mire játszik. (azt is, genetikailag mi fér ki a csövön) Hmm… (Ha egy vezetőnek esze lenne legalább 10 alkalommal találkozna egy emberrel, mielőtt döntene, ha bármi bizonytalanság van benne - bár szokatlan módszer, azonban tökéletesen célravezető így önmagától feltérképeződik mi-mi)

De azért megkockáztatom: A kovakövet, nem biztos, hogy egy szélsőjobbos majom találta fel, hanem inkább egy baloldali, szocialista beállítottságú műve lehetett:-))))
w Egy bajusz mind fölött 2009.03.25 06:45:00
Gyurcsány Ferenc azt üzente, harcolni kell az előrehozott választás ellen. Mégpedig azért, mert akkor jönne a Fidesz, nagyon, egészpályásan, és az horror. Továbbá program nélkül nem szabad választást nyerni eleve; ezzel szemben hamis programmal nyilván szabad, mert ő úgy nyert.…..
törpemongúz (törölt) 2009.03.25 17:32:36
Bokros programja kemény, Surányi, meg nem való kamera elé. Nem egy arc. A bokros legalább az.

Egyébként Tudjátok mit fog tenni Gyurcsány? 1 év alatt újra fogja formálni az MSZP-t. Nem is fogunk ráismerni. (Én Pl. a helyében a SZEKERES IMRÉKET, akik életükben egyetlen értelmes nyilatkozatot sem tudtak tenni, önálló gondolatuk semmi, de néha még csak simán gecik is, azonnal kibasznám, takarodjon hegeszteni. Ez Marxról azt hiszi: szakállas bácsi. A katódcsőre meg aszondja: „kerek” Ez olyan, mintha asztalosként nem ismerném a kalapács szót.

Nem csak vele tenném ezt. Sokaktól megkérdezném, mit tett le az asztalra, és ha nem, viszont látásra, nem hülyegyerekek találkahelye ez, hanem egy teljesítményorientált, Neomarxizmuson alapuló tömegpárt vezetése.

Örülök is neki, hogy Katalin, Pécsre megy, és ott is marad, polgármesternek szerintem kiváló lehet, de egy rohadt büdös előrevivő gondolatot, ötletet, nem tolt az MSZP-ben mindig csak hápogott, hogy mi nem tetszik neki, meg így meg úgy.

Érdekes, Békesire, miért nem gondol a nép? Mert a nép nem gondol semmit, úgy kell a szájába adni, Bokrosozni kellett, hogy Bokrosozzanak. Mondjuk ilyen szinten, ha a „kutya” szót hintettük volna el, a köztudatban az is terjedt volna, mint a meszes, bár én most kimondottan az „labda” szóra hajazok:

Ennyire vagyunk a média kezében, ennyire hiányzik minden eszköz, bármihez is, ennyire senki, szinte semmivel semmilyen szinten nincs tisztába… De én nagyra tartom a magyar népet, a magyar nyelvet… Itt a büfés asszony, ha kávét ad, ilyet szól: Ez kell ide, nem a cián. : )).

Van fogalmatok milyen értékekkel rendelkezünk, mi az ami van, és ha nem lenne, mennyire szürke „északi” életet élnénk, azt a nyugalmat megunnánk. Nem a mi világunk. Itt középen jó nekünk. Csak kicsit kell vigyázni: Tudjátok… elmebetegeinkre…Mussolini is vissza akarta szerezni a Római birodalmat.

Milyen furcsa… Ha fodor Gábor a háttérben marad, ma, ő lehetne a miniszterelnök jelölt. Meg is nyerné, elég lett volna, ha akkor és ott abbahagyja, és nem nyilatkozik. Nagy név, Hacsak nem nézzük, hogy egyébként tényleg nulla, amit lerakott az asztalra a mostani politikai helyzetben.
törpemongúz (törölt) 2009.03.28 09:54:03
@malacka69 megélhetési dolgozó:

Malac, te, tőled néha valami szórakoztató jut eszembe: figyelted már magad???

Leszólod a Dark Future-t, hogy az ő verziója hő de nagyon egyenlet hiányos… szar, de a magadéra meg azt mondod:

„ az Én verzióm”

ez mindent elárul.

Ha beszélsz, mindig eszméletlenül magadról van szó, mindenben. Voltaképp másról nem szólnak írásaid. De te avval ne védekezhetsz, hogy igazi íróink is saját reflexiójukat festették le: ugyanis az írók legalább a jók, átszellemültek és ennek eredményét, vagyis „azt” festették le, te azonban magadhoz alakítod a dolgot. Emlékszel még amikor lefitymáltál, hogy nem vagyok nagy író, pedig hát, az a helyzet: egy szóval sem állítottam, de te azért előre körbe kackac-oltál ;).

Ha az én képed emeled magad elé, elcsúszol amellett, amit igazán szeretnél… Fellazulni az éterben, nem létezni, a létezés terhétől… ami valójában idegesít és hiperaktivitásra kényszerít az ez. De mondok egy jó technikát: Ha valamit elolvasol de nem érted, - ám megelőlegezed tudatodban, hogy tulajdonképpen érted te ezt, csak még nem tiszta, az előlegezett grátiszból valóság lesz, Nem eltervezett, de biztos módon.
Ha megérted, utána már csak hagyni kell érni, mint az uborkát kenyérrel, mert ott ismerkednek meg egymással abból lesz az íz.
w Elzúgtak forradalmai 2009.03.16 09:00:00
  Tulajdonképpen minek ünneplünk egy olyan gusztustalan dolgot, mint a forradalom?   Egy másik ünnep óhajtása A tehetetlen halott ..
törpemongúz (törölt) 2009.03.18 18:03:24
Na de gyerekek, ki gondolta, hogy ezt a kokárdásdit, bárki is érti? Egyetlen gyerek se. Egy se. Rájuk erőszakolták. Vajon szüksége van ennek a népnek ünnepelni? Igen. Mert akkor nem kell úgy dolgozni, igen, mert akkor a tanítás alatt elmegyünk a Petőfi szoborhoz, és ottan kulminálunk, elmegy a nap fele, utána kisebb valószínűséggel írunk dolgozatot.
….Igen, mert akkor olyan érdekes csilli-villi-semmirevalóság történik, vagyis semmi, komoly, csak úgy lengünk, meg játsszuk a fejünk. Egy műszakilag megtervezett eltérés a hétköznapoktól. Minden ünnep ezért van, Önmagáért: Érettünk.

Ezt nem szabad egy ünnepnél elfelejteni, egyetlen normális ember se gondol egy rakás felkötött személyre, hát még egy hegynyi hullára. És nem is szabad. Nem azért „ünnep” a neve, nem azért küzdöttek jó atyáink, hogy mi, a hulláikra gondoljunk kis hazánk helyett.

Egyébként a pozitív kampány hiánya az, ami kijön: a pozitív és a negatív harca ez… AZ egyik oldalon a feltüzelt pöttynyi kissebség, akik unatkoznak és buták ahhoz, hogy-hogy kell magukat lekötni, hát tüntetnek… ÉS egy szarul sem kezelt békés többség, akik nem értik miért kéne 3 hülyének, megmagyarázni, hogy egyébként van otthonuk, van életük, van kaja a hűtőben, és nincs min idegeskedni, mivel nem is idegesek….ezért nem értik…
Amerre csak járok, mindenhol ugyanez köszön vissza… békés többség, és csöppnyi szarcsimbók társaság: - ráadásul: még a kocsmákban is így van, a békés többség a fröccsét is nyugodtan iszogatja… 3-4 alak van csak akik ugatnak, verődik hangjuk a falakon..

Még valami: feltűnt, hogy a tüntetőink, feltűnően kövér, dagadt, és iszonyatosan randa gusztustalan emberek Teli vannak tetterővel. Ezek szenvednek hiányt? Ezek az éhező nyugdíjasok? Ezek a bajbajutott nehéz sorsú emberek? De jó erőbe vannak…Tüdőből kiáltanak…

Ezek se nem éheznek se nem szomjaznak, főleg nem betegek, mert akkor kétszer meggondolnák hogy elmenjenek-e a hűtőhöz, hidegvízért, és pisálni is csak mérlegelés után indulnának.

Egyébként: A gyerekek sokkal jobban örülnének a következő ünnepnek: „Az egyszarvú Bikafafosa” Mert akkor az még jobb kedélyű, nincs is benne hulla, és ráadásul szakadunk a nevetéstől. Ugyanis nem ismerik a hullákon semmibe merengő pátoszt, sőt, ha hallják azonnal elfelejtik: 1 perc múlva már röhögnek valamin. EZ is egészséges. Kézed el, haver, a kisoroszlán is, mer megölték az anyját, eltapostatná magát egy pár Kaffer Bivallyal.

Mennyi hazugság terjeng itten…
w Lagzi Lajcsival 2009.03.10 06:30:00
Antall József szelleme, mint Boross Pétertől megtudtuk, perben-haragban áll Bokros Lajossal. Bokros EP-, illetve miniszterelnöki jelölése, egyáltalán a felléptetése MDF-színekben ezért állítólag hiba, sőt gyalázat. De miért is? Mindenekelőtt: szellemek nem szavazhatnak. Antallé…..
w Szövetség a nemzetért 2009.03.03 02:00:00
Nem volt nekem tiszta eddig, hogy mire jó, ha létrejön egy Reformszövetség. Bokros Lajostól – akit nem értem, miért akarnánk külföldre küldeni, amikor a hazának szüksége van rá – kezdve az Oriensig elég sokan elmondták eddig is, hogy ejnye, nem lesz ez így jó, rossz…..
törpemongúz (törölt) 2009.03.04 11:26:49
malacka69 az édentől keletre... • szenzor.freeblog.hu 2009.03.03. 14:30:15

@malacka69 az édentől keletre...:

Benned egy egész nyelvtanár elveszett.

Az is átbaszás erkölcsi értelemben, ha valakinek nem szólsz, hogy:

- Hééé, ott a busz, ne lépj le a járdáról.

Csak tudod kit basz át, aki nem szól? Saját magát.

Meaculpa, Ágnesasszony retró brigád:)

Politikai meaculpa, hiányzik mindkét oldalon, de a Fidesz oldalán nagyon:

Elbasztuk, szarba se néztünk benneteket, de én Navrasics, különös annyit hazudtam, hogy néha megakadt a hangom és hanglejtésemből az is kiderült, még én sem hiszem, amit mondok. Szijjártó pajtásom is így érez,mint a vízfolyás, úgy pálik a szája, de Orbán Urunk ellenére nem tehetjük: és azt se mondatjuk neki, hogy Viktor, a csecsemők sugárban hánynak tőled, ezért azt javasoljuk hogy... Ezt nem mertük neki megmondani. Mert egyébként mi, kis nyunyik vagyunk:))

Bocsánatot kérünk. Mindketten. Szégyelljük, és ezúton kérünk Elnézést az országtól és Széchenyitől. Előre is elnézést kérünk. Bocsássatok meg. De azért hazudunk, tovább...

Ez hiányzik nekem a Navrasics orra szegletéből:)

íme, olvassatok testvéreim
huszadikszazad.hu/index.php?apps=blog&blog=186
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
törpemongúz (törölt) 2009.02.23 09:40:59
@Karesz (Charlie):

Nem azért nem érted, mit írok - hanem mert túlzottan pragmatikus vagy. Túlságosan két lábbal állsz a földön. Ez persze nem baj. De egy pár dologtól azért elzár.

Bár megjegyzem, azért ebben mit nem lehet érteni te? ->

„A fizikai világ reáléját nevezed te realitásnak.

Ezt azonban a közös jólfelfogott jólmegértett együttélés globális érdekrendszereként,
pont magukat realistának mondó egyedek, símán, orbitális hazugságok mögé rejtezve nem követik...”

Kénytelen vagyok elismerni, hogy bár van benne 4-5 kanyar, de értelmes állítás.
Egy adott viselkedési formát jelenít meg a társadalomban, ami kártékony hatással van szinte minden területen.

Elképzelhető, hogy ezek szerint a gömbcsukló+féktárcsa se megy?Viszont ki mondjuk egyben: Ifa, az megy :)
Furcsa egyébként, bizonyos értelemben. :)))
törpemongúz (törölt) 2009.02.27 20:57:51
Katasztrofálisan unalmas középszerű ember lehetsz, és tényleg nem érted csak az egyszavas mondatokat. Idáig azt hittem, hogy te egy egyébként nem teljesen buta csak unalmas fickó lehetsz. Ehelyett egy elbaszhatatlan egyfogalmas gondolatra rákérdezel, hogy miért nem pont fekete?
Vajon le nem szarom-e szerinted, hogy kit idegesít ’vaskos véleményem. Egyébként – bődület, hogy mennyire nagyképű és öntelt alak lehetsz: már csak azért is, mert nem figyelted meg hogy írásaim mögött alapvetően erkölcsi motivációk vannak, és nem kimondott baloldaliság.

Még mutogatod is, hogy hülye vagy: odajössz hozzám, hogy az alant idézett mondat nem érthető, mert mi az hogy reálé. Akkor nem érted, ha a labda helyett lasztit mondok azt se, netán a bőrfocit ha bogyónak mondják? A „rúgjuk bőrt”. –re meg azt gondolod, hogy vernek valakit? Hihi 

Egyébként meg, a te fejed merre tekeredik, leszarom – hiszen egyáltalán, és általánosságban aki érti, annak mondtam, amit mondtam. Kurvára nem érdekel, ha kevés ember érti. És az sem zavar, ha nem leszel köztük.

Ez meg:

„A fizikai világ reáléját nevezed te realitásnak."

hírből sem tautologika

Ezt is azért mondtad, mert kissebségi érzéssel töltött el hogy nem érted. Pedig az nem is szégyen. De hogy te akarsz elküldeni valakit, vagy befolyásolni, hogy pont olyan hülye legyen, mint te... az azért kicsit derogál nem? Ráadásul, magad mögé állítottál egy pár szintén semmit nem értő alakot, hogy akkor többen nem értik. És akkor még akkor az úgy rendben is van. Ezek után el nem tudom képzelni, hogy értelmes dolgot is alkottál valaha. Ilyen hozzáállással. Szép kis csóka lehetsz te.
w Get a life 2009.02.24 05:20:00
„Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.”   – Simone Weil, idézi Schäffer Erzsébet, Nők Lapja Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, patrióták. Szokásos közönségértékelésünkhöz érkeztünk, egy jó kövér visszakommentet írok ide,…..
törpemongúz (törölt) 2009.02.26 08:32:52
@malacka69 az édentől keletre...:

Mindkét oldalnak vannak főbenjáró gaz tetteti, a te általad védett oldalnak Pl. az, hogy nem hagyják a Magyar társadalmat békés együttélésben, baszogatnak fűt fát. Semmiféle együtt élésre tevő javaslatuk nincs, csak rohasztani akarnak, tökéletesen mindegy, hogy te milyen színben véded őket és hivatkozol ártatlanságukra: Jézus nem arról beszélt, hogy hagyni kell a geciket előtérbe (Semjének…), hanem arról, hogy meg kell tudni nekik bocsájtani, ha vétettek – de először bukniuk kell hozzá (A farizeusoknak…): mert különben állandóan generálódik újra a geciség. Jelen esetben ez történik.

Ezt lufinak nevezhetjük, jobboldalinak nevezett társadalmi réteg hírből sem támogatják a békéséggel szemben az agresszivitást gesztikuláló radikalizmust, - csak rendet, jól beállított gazdasági és társadalmi rendszert szeretnének, és békén örömben élni. Ennyi.

Ezt a jobboldal indulatgerjesztéssel, a baloldal nyámnyila elkenegető töketlenséggel tetézi.

Tudod minek fogják nevezni a 100 év múlva a történelem könyvek Pl. Sólyom László mostani hallgatását , és virágültetéseit, csendes hallgatását, mikor ő lenne a társadalom feje? ÉS Békés együttélésre kellene felszólítania? Rá kellene szólnia a politikai elit-re, hogy hagyja abba az ilyen színvonalú társalgást?

Rohadt nácipárti szélsőjobbos gennytengernek. – mer egyszer se mondott ilyet a gané. Egyszer sem hallottam tőle, hogy legyen vége az uszításnak, csak ül a ganyé a Sándor palotában, (neki ilyenkor kőkeményen média szerepelni kellene) hogy egye ki a fene, és nem tesz semmit. Ez jár frakkban baz’meg! Illegeti magát, de sose néz pontosan az ember szemébe – mer oda nem igen lehet, Ugyanis le kéne sütnie, azért, amit tesz.

Na ez a hazaárulás, a békés együttélés elárulása.


Ha éhes ragadozó lennék, még a húsát is kiköpném, mert rohadt.
törpemongúz (törölt) 2009.02.26 13:20:28
@malacka69 az édentől keletre...:

„Ezt lufinak nevezhetjük, jobboldalinak nevezett társadalmi réteg hírből sem támogatják a békéséggel szemben az agresszivitást gesztikuláló radikalizmust, - csak rendet, jól beállított gazdasági és társadalmi rendszert szeretnének, és békén örömben élni. Ennyi.”


Te, a fent említett idézet pontosan az ellenkezőjét takarja, a jobboldal túlnyomó többségét békeszeretőnek írom le, De tényleg azt is gondolom. Egyes személyekről beszélek ilyen szókimondóan, meg is érdemlik, akik a társadalmi békét tönkre vágják.

Egyébként pontosan értem miről beszélsz, nehéz, amit írok, - de akkor miért nem nehéz olvasnod, a nem rejtett zsidózást és cigányozást? Őket Lehet szegregálni? A Sólymot, meg a Semjén-t meg nem?

Nagyon kétarcú.

Ezt nem lehet megmagyarázni.

Nem is tudom, vagy mégiscsak Jézus fele hajoljunk: Nyújtsuk másik orcánk, és akkor megnyugszik minden.
A végén.

Végül is erről beszél az Oroszlán és Birka, a szerepüket rég elhagyó ragadozó, és a már ez által nem is birkának nevezett állandósult szelídség jelenlétében megpihent…
törpemongúz (törölt) 2009.02.27 09:38:00
@malacka69 az édentől keletre...:

Primkó, de attól igaz


Hajajjj, rengeteg dolog nem stimmel nálam. Pl. szar az autóm, csöpög a csapom, és épp most romlott el az egyik villanykapcsolóm...

TE viszont tökéletes vagy ;) csak annnyira én-ke vagy hogy az már őrület: csapOM, autÓM kapcsolÓM… Ezt mind birtoklod? Ügyes : ) Tiedé? : )) Enyimé?

Szeretettel, traktor,
A blogozást nem kell komolyan venni, ez igaz – ettől független ma már a legsúlyosabb média jelenlétek közé tartozik.

Invictus:

Higadt érv? Melyikre gondolsz? És szót külön kiemelem. Vannak hülye MSZP-sek – de evvel invictus barátom, nem lehet eltakarni hogy emezek mennyire hülyék.

Színvonal…. Melyikre gondolsz? Kíváncsi lennék arra a színvonalas megjegyzésre, amelyet az utóbbi 5 évben a Fidesztől hallottál?

@hauptrichter:

Véded malackát .rendben… Nem rossz ember.

De: Hagyad a Bayer féle álkereszténységét: kibaszottul buta lehetsz, ha együtt emlegeted 10 parancsolatot Bayerral.

Ne ölj….

Vagy te ezt úgy értelmezed? Ölni nem szabad de bujtogatni azt igen? Hogy baszd szájba…

Egyébként pedig olyan állat vagy, hogy meg kell neked tiltani, hogy ölj, mert különben mi lenne?
A Mai keresztény Európa vallási fundamentuma nem a tíz parancsolat, hanem az Evangéliumok.

@pfúj:

nem úgy van, hogy nem tudja és nem érdekli a társadalmat, hova költik a pénzt. Érdekelné. De nincs rendesen érthetően tájékoztatva. Kellene egy rendesen kihirdetett portál, ahol ezt leközlik. Mert nem szem előtt megy a dolog. Egyébként azért nem kérdezik meg a pógárt anyagi ügyekről, mert kockázatos játékokba is belement a politikai elit, amibe, nem engedte volna bele a társadalom.
w Zárt osztály 2009.02.21 06:00:00
Patrióta gazdaságpolitika lesz mostantól; eddig ugyanis valamiért nem az volt, de majd most megpróbáljuk. A patrióta politika pedig olyasmi, hogy megmondjuk a Tescónak, mától nyolcvan százalékban áruljon magyar élelmiszert. Az még majd eldől, hogy ezt méterben, értékben vagy…..
törpemongúz (törölt) 2009.02.23 19:43:09
@malacka69 az édentől keletre...:

De egyébként ideologizálásnak hogy neveznéd azt hogy "monyonle"?
A fidesz mögött semmiféle ideologia nincs, puszta káosz., és a Nietzsche-i Dolce-vita.
Amibe kedves barátom bele is hülyült az egyszál szerencsétlenje.
törpemongúz (törölt) 2009.02.23 22:01:00
Te : ) Asziszem nem egyről beszélünk, bagatelizálsz. Mi ebben az ideológia? AZ mitől ideológia kérdése, hogy erkölcstelenül akármely politikai hatalom mérlegre tesz olyan dolgokat is, amiket normális demokráciában meg sem engednének? EZ nem ideológia. Mert ebben nincs rendszer. A másik oldal sem tiszta, de itt egy egyáltalán nem létező rendszer küzd egy létező – bár csukló-nyetlő rendszerrel, mely mögött viszont akadnak eszmék. Nem ideológiák, eszmék, bahátom : ) erről beszéltem neked, Ez nincs a jobboldalon. Itt nem két eszme főleg nem két ideológia küzd hanem eszme hiánya küzd annak létével. : ))) Ideológia meg nem is létezik…


A fidesz Ami volt, lehetősége identitás kialakításához, azt elcseszte a jobbikkal, a csurkáékkal, és torgyánnal kötött egyezsége meg a sok hülye nyilatkozat : )), csakúgy mint a sok cinkos hallgatás, egyértelmű erkölcsök mellett ki nem állás... Mondom én, hogy már megint ássák a saját sírjukat nem is mással ásatják, maguk ugranak bele is. Mert aki hülye, az nem tud normális lenni.

A nyilatkozatok mögött ritkán, roppant ritkán fogalmazódik bármilyen lerajzolható ideológia (és a következő nyilatkozatukkal ezt azonnal szertefoszlatják). Identitást, mint olyan, stabil eszmék jellemeznek: itt ilyen nincs. : Megjegyzem azért is kell elégedetlenséget fenntartaniuk, mert mást nem tudnak, jól összerakott, de lelketlen rendszer ez.

Itt nem a szokásos jobb és bal oldalak közötti küzdelem zajlik, mint más fejlettebb demokráciákban…
Itt nincsenek érvek, nincsenek ellenérvek, csak puszta monnyonle van, tákolt ideológiának tetsző, platformutánzatokkal.

TE meg látom okosan ügyesen, mazsolához illően az ellen-patriotizmust kultiválod, Az evangéliumok szellemében….nokomment. Vegyünk Bicskát Magyaracélból: Szarul edzett, ki is csorbul, drága is…de magyar hihii, ezt minek neveznéd? : )

de erről nem igen van mit vitáznunk.
w Horogkeresztények 2008.11.28 08:30:00
„Ne legyen köztetek olyan, aki a fiát, vagy leányát áldozatul elégeti” Ha egy szervezet prominense nyilasnak néz ki, az egyetlen esetben nem probléma: ha az egy nyilas szervezet. Minden más esetben az ilyen figurákat sürgősen el szokás tüntetni. A Magyarországi…..
törpemongúz (törölt) 2008.12.01 20:36:33
Powerlord, evil : )

Lefordítottad, a köznapi jelenthetőségére, néhol azonban tudatosan figyelmen kívül hagyod kulcsszavat:

Tudod mikor lesz ez Holokausztból „Mítosz”? 1000 év legalább kell neki. 60 év után, még élő holokauszt túlélők élnek közöttünk, a II világháború Gépesített lakossággyilkossága, nem behegedt seb, ennyi év távlatában főleg nem, Itt a keleti blokkban, szinte véget se ért...de kell neki vagy 200 év hogy ne rémüljenek meg a történelmileg érzékeny nyugati társadalmak. No persze a Gyevi bíró …annak az embernek akinek halvány lila fingja sincs arról, mit is jelent elgázosítani majd elszenesíteni majd elfüstölni élő anyákat, élő kisgyerekeket.

Sólyom nagyon jól tudja, hogy zsidóznak az országban. Ennek ellenére egy ilyen hazug kétarcú, egyébként a holokausztot mítosznak becéző szöveget fosott az öreg rézusz baszó. Megjegyzem ráadásul, nyelvészek sem jöhetnek avval, hogy egyébként a mítosz, mint forma, a valóságot szokta takarni, Lásd Trója. Mert a néphez szólt Sólyom, és a nép nem igen tudja, mi a mai tudományos mítoszokkal kapcsolatos vélemény. Ezt tudta Sólyom is. Csak hát azért jogász gecka lévén, nyílt Holokauszt tagadásba ezért nem mehetett, meg egyébként is fosik köztársasági elnökként Olyat nyilatkozni, mint a Budaháziék, mer amúgy Sólyom még ráadásul gyáva alak is. Ezért ezt az utat választotta,.. Ami azonban az egészben a humor: ő mit nyert evvel, azt nem bírtam felfogni: Orbán szolga lett belőle, lemoshatatlan (szélső támogató) szarral lett bekenve az arca, és nem is tudom, egy kis jogászpávaságon kívül, az égvilágon semmi nincs: talán megmutatta egy jogász is tud köztársasági elnök lenni: tud, tud, locsog is a szarban, gyűlöli az ország fele, de azért tud…. : ) hát ez kacagás.

Talán a Jogászpáva hatalmi csókja? De ezen már megint nevetnem kell, ez ugyanis pocsék, legalábbis amennyiben üzletnek tekintjük.
w Europa Social Club 2008.11.21 08:30:00
Hát mekkora egy vacak ez az Európai Unió, ugye. Abcug. Mi hasznát vesszük ennek? Mit kapunk cserébe azért, hogy ööö… felveszünk tőlük egy csomó pénzt? Egyáltalán hogy működik? Hogyan tudunk mi beleszólni, hogy mi történjen ott? Megszólal-e a magyar honfibú…..
törpemongúz (törölt) 2008.11.29 15:05:47
Malacka : )
Egyébként te rendes faszi vagy.


Tudod miért lehet hülyézni Schmittet? Mert nem szégyell, a gyökerekkel társulni, nyilvánosan. Saját arcát, mások véleményéhez adja. Miért hülye, miért nem csak… Pl. Tehetségtelen? Mert a nyilatkozataiból sokszor a Pártvezér szándékolt nyilatkozatai jönnek elő, sportemberként, nem lehetne párt alelnök. Mit keres ott? Hogy érdekelhet egy sportembert a politika, hát még a politikai karrierr? A hülye szó köznapi megfogalmazása: szét van csúszva: Ennyit egyébként”Pálról gond nélkül el lehet mondani a fent említett tények alapján. (Egyébként alapvetően a szebb beszédmodorra való felhívásoddal egyetértek – más kérdés, ez esetben, ha csak szépen beszélnénk, tényleg még én is azt mondanám: de hülyék vagyunk : ))))). Nem igen hallok én, még csak ízes, nemhogy szép beszédet se a Fidesz tájékáról. Egy két örökzöldtől eltekintve, amit kedvenceink beleröfögtek a mikrofonba, azokért odavagyok. Egyébként ezt a mentalitást, a fröcsögést, épp a Fidesz vezette be, a politikai irodalmi nyelvezetbe. És a Fidesz kapja be, mert régi komcsik, is otthuhognak, és ezt nem szégyelli azORbán. Ugyanúgy volt ügynökök is vannak soraikban…Ezt se szégyelli….Nem is szavazta meg az ügynöktörvényt, tiszta 70-es évek, mára kivénhedt begyűrődött arcai pártfunkcionáriusi fejek, a fidesz pedig, posztkommunista párt, - mondom, mint kádárék idején. Kibaszott hatalom. Az kell neki(k). Kibaszott szélsőségek- ha értelmes szélsőségek nélküli emberi beszédet mondanának már rég az Orbánnál lenen a kapanyél. De Oka van hogy nem tudnak…lentebb meg is látod.

És az a vicc, hogy nem vagyok MSZP-s )) mégis aszondom, hogy o-r-b-á-n-b-á-c-s-i-t-a-k-a-r-o-d-j – mert tisztességes jó emberhez méltó nem pedig fenyegető értelmes beszédet egy tapodtat se hallottam tőle. AZ meg egy paródia, hogy az Iskolai nyílt rendőrnapon, egy kisgyerek megkapta a hangosbeszélőt, és az első amit ki sikerült nyögnie: „gyurcsánytakarodj” – na hát…. Mit hallhat otthon apuci-tól? : )
Apuci talán kapanyelet nyelt?
És azOrbán, hagyta, sőt az ő parancsára árasztották el az általános iskolákat ezek az emberi törvényeket semmibe vevő beszédek: A gyerekek zsidóznak, - mint a shoutpark-ban (a tanárok egy része, a monyonle bakelitet nyomja, és agresszív. (ne feledjük, Cartman:
hu.wikipedia.org/wiki/Eric_Cartman A Shoutparknban mindig a geci szerepében tetszeleg, de tudod más amerikába zsidózni, mert ők Amerikában a Zsidók megmentői voltak a második világháborúban, és más egy volt náci csatlósállamként, pártpolitikailag gerjesztett formában, miközben nem volt olyan messze az a 2. világháború. Ahol bizony ugyanezen náci jelszavakkal fröcsögött a zsidó és a magyar gyerekek vére. Veszélyes dolgok, a mostani Fidesz politizálásból viszont az jön le, hogy ők nem félnek, kiengedni a szellemet a palackból. Csak tudod ez nem jó emberségre vall. Hanem „voldemortra”. Amellett, hogy a szerencsétlen gyerekek érdekeit, hogy az iskolába tanulni jár a gyerek, tudást kapni, a tanárok pedig tudást átadni, hogy a tudás, érték, leszarják, és szétzüllesztik evvel az iskolai morált, ami egyébként sincs merev lábakon. Ezt a taktikát választották, még ha másoknak, a jövő nemzedékének evvel ártanak is. Tény, hogy sok hülye egymást is utáló emberi paca legyártása érdeke a Fidesznek, de csak azért az-az érdeke, mert az embereken átnéznek...ezért is jön ki nekik ez az eredmény, amelyet követnek is. Értelmes, normális és jó humorú embert nem is igen látni, soraikban egyet se. Hülyét, durva és torzarcút meg igen.
Tudod nem csak ők cseszték ezt el, elcseszte az egész politikai vezetés, aki figyelmen kívül hagyták döntéseiknél a saját utódjaikat, de ők, a Fidesz még tapostak egyet az oktatáson, a puszta hatalomért. Nem kéne a Schmitt Palit védeni, mert saját arcával ezt a gennyet támogatja, tehát a hülye is helyénvaló, sőt megjegyzem még kevés is, Cartman sem egyszerűen hülye, hanem egy geci, jobbára egyébként a Fidesz vezetés, „Dr. Kardalos” könyvébe való (valami kezdőknek szánt pszichopatologika könyv a 60-as évekből) De ha a google-ben utánanézel a modernebb teszteknek, megdöbbentő hasonlóságokat (sőt nem belemagyarázott, hanem valóságos azonosságot) fogsz észrevenni – Egyes arcéleken, igaz, egyébként mindezt a vak is látja könyv nélkül is. EZ csak érdekesség. Mindevvel nem mondtam egyben azt, hogy ott mindenki hülye, emitt meg mindenki szép és okos. Nem, nem, csak nem vagyok vak.
w Igazságot Magyarországnak! 2008.11.18 00:45:00
Mert ha mondjuk egy óvodáscsoportot vagy egy turistabuszt vertek volna végig ezek az elállatiasodott szlovákok… azt még le lehetne nyelni. Az óvodások néha valóban idegesítők tudnak lenni, aki meg oda hordja a pénzét üdülés ürügyén, az meg is érdemli. De hogy…..
törpemongúz (törölt) 2008.11.18 10:42:25
Magyar Ugar,

hogy üssek az ujjadra rézkalapáccsal!

„Más” téma, a szurkolók, állam ellenes tevékenységre való felbujtás, mint az ennek megfékezésére előbukó rendőri brutalitás? Einstein vagy te, Wolfeinstein.

Kristl

Nekik, mi az összes környező néppel egyetemben 1000 éves elnyomók vagyunk. Tudtad, hogy a mi Magyar nemzeti italunk a pálinka, Szláv eredetű szó? De nem csak az…

Emellett, azért, mivel Szlovákia kis ország Magyarországhoz képest, nyilván segítséget vizionál. Ráadásul, Itt a jobboldalon egész Európát, az I. a II. világháborút leszarva, nagy Magyarország térképpel rohangásznak, vallásos neveltetésű iskolaigazgatók, sőt papok is. De elárulok egy titkot: általános iskoláink jobboldali vezetésű szélein, bizony az igazgatói irodákban kikerült a nagy Magyarország térkép. Klassz nem?


Doktor Kotász:

Majdnem a összes média managert, ruhaszárító kötéllel kellene fojtogatni, mert egy szóval sem említették, hogy a szlovák szurkolókat ugyanígy aprították. Rendet tettek, mielőtt a két tábor, összecsap. Előre eltervelt? Mert a Magyarok, államellenes cselekedetei előre nem elterveltek voltak? Csak úgy véletlen…na…értem... A Magyar Televiziót is…értem én…
Úgy véletlen eldobtak egy követ, és amerrerepült, arramentek tovább…

Okos Fickó lehetsz, ;)


Yasahi Tanuki

Úgy érted, szegény Szlovákok beképzelték, hogy mi elnyomjuk őket? – most épp nem nyomjuk őket, de nyomtuk eleget. Itt egyszerűen senki nem hajlandó szembenézni avval, hogy elnyomók voltunk. Múltunk is elég pőre: azt mondtuk, hogy az a Magyar, aki magyarul beszél, majd utána kijelentettük, hogy Magyarországon csak magyarok vannak. Vagyis, az idegen ajkú Szerb, Horváth, Cseh, Román, Cigány stb.… közösségek nincsenek, csak mi Magyarok. Ezt hogy érti, egy honunkban élő Szláv anyanyelvű ember? Nem úgy, hogy ő ide nem kell?

Te most kapcsolok, ahogy tovább olvastalak, mekkora hülye vagy, hát te meg be akarod magyarázni a szlovákoknak, hogy jó lesz nekik, ha Magyarországhoz csatolják őket?? Nem vagy komplett. Vezető politikai elitünk, amikor csak tehette, meg próbáltam asszimilálni megszüntetni, negligálni őket, de most jók vagyunk. Bizonyítják ezt szurkolóink, sőt az egész jobboldali média. TE is jó ember vagy, te jót akarsz a szlovákoknak, engedjék már na…. Meg vagyok rendülve, némi hunyorral a szememben : )
w Valaki más Amerikája 2008.11.11 06:15:00
A világ, mint tudjuk, Obamára szavazott volna. Obamáért rajongott Európa, és ő az, akivel akár iszlám köztársaságok is tudnának tárgyalni. Amerika vetélytársai és ellenségei Obama győzelmébe helyezték reményüket. Hiszen ő a Remény. Amerika barátai, vazallusai, az amerikai…..
törpemongúz (törölt) 2008.11.16 12:35:33
omgwtf…Pincode

„- nincs olyan hogy világ gonoszai. persze innen nézve az iszlám fundamentalizmus, vagy az észak-koreai berendezkedés ijesztő. de ők így élnek. közünk? szerintem nem empátiahiány, vagy érzéketlenség, ha hagyjuk őket, ahogy vannak, hanem ellenkezőleg, épp az az arrogancia, ha mindenkire rá akarjuk erőltetni a mi életünket.
oké, nem biztos, hogy azt ők választották, de az sem biztos, hogy a McDonald's meg a Coca-Cola jelentené a megváltást számukra. volt rá már példa ennek a gondolkodásmódnak a helytelenségére.”

Erős, nagyon erős. TE érted, miről beszélsz? Világ gonoszait, az életbe senki nem hitt nem mondott, a világpolitikában. Megkínzott, félelemben tartott tömegek azonban lehetnek, ugyanígy halálra ítélt emberek is. Szerintem amit mondasz. Hiába mentegedet magad, tetemes empátiahiány. Nem a mi ügyünk, mondod te… Nyilván nem éltél meg olyan rendszert, amelyben a mindennapi kenyered a félelem volt, netán nem ismered a halálfélelem mindenapjait, a kínzás elkerüléséért folyó gazsulálást, nem hallottál, észak Koreában az éhezéstől megvakult emberek könnyes sikolyáról, melyben diktátorukat imádják:”szertünk téged Kim Dzsongil”. Vagy arról, hogy Bush, amiért nem avatkozott be, bár megtehette volna, Afrikában 1 millió embert irtottak ki.

Az empátia közös érdek.

A Demokrácia „élesztés” távlatai nem egyértelműek:

Ne feledjük, azért van Samsung is… Hyundai is. Nem beszélve Sony, a Hitachi, a Panasonic stb.… óriás márkák mögötti gazdasági berendezkedésről (amelyek mind egy szálig az USA. gazdasági rendszerének emanációjaként jöttek létre és üzemelnek sikeresen a mai napig. A 2. Világháború után, egyedül az USA –nak köszönhető, hogy Németország, Berlini szektorát, égből pottyanó kajával életben tartotta, ugyanis egy fia kenyér sem volt, csak kószáló elgyötört emberek az utcákon, egy halom rom felett, (hol volt már akkor a fasizmus…csak halálszag meg vézna elgyötört kisgyerekek somfordáltak a romok között, ha szerencséjük volt családjuk anyu mellettük volt). Nem ám, hogy bemegyek reggel dolgozni, vagy bevásárolok, vagy felveszek pénzt a bankból: nem létezett munkahely, sem bolt, sem bank. Érdemes utánanézi, hogy oldották meg, nagyon tanulságos.

Irak esetében problémás, mennyire látták ezt jó üzletnek, ahhoz képest, hogy mivel is állnak szembe. Épp most lehetet látni a TV-ben, hogy a Szuezi válság mögött egy anfetamin túladagolás miatt torzult elméjű miniszterelnök állt (az angoloknál) A gazdasági érdek ugyanis önmagában nem tudta volna keresztülvinni ezt a fajta háborodott megoldásrendszert, annak tükrében, hogy szuperhatalom SZU –val a nyakukon, és az ellenoldalon politikailag védelemre siető USA-val is csak egy bármikor bizonytalanul bármerre billenthető atomháborús rémképpel egy ingatag középegyensúlyra tudott játszani. A brit gazdaságnak (beleértve a Szuezi válságban szintén ludas franciákat) mennyire volt, lehetett érdeke, egy akár ellenük vívott „akár” atomháború rémképével szemben anyagi érdekeiket érvényesíteni?

Lord Valdez

Fejem leszakad neked te : )))

""a vallásos fanatikusok az ellenség, helló! remember 9/11!"
hát az vagy úgy vót, vagy nem. vagy ők vótak mögötte, vagy nem."
Nem is arról van szó, hanem az egyik muszlim, a másik keresztény, de ugyanúgy vaskalapos idióta, aki mindent a maga képére akar formálni és minimum lecsukatni mindenkit, aki kilóg. A különbség, hogy az egyiknek nincs egyelőre akkora támogatottsága, illetve szerencsére vannak demokratikus hagyományai, de ezt gyorsan leszokás vetkőzni, ha valaki többségbe kerül.

Úgy látom a hazai ellenzéki szemléletet már kiterjesztjük az USA –ra is, nyilván pont a pénzügyi központot, a Bush romboltatta le, csak azért ,hogy elmehessen az iraki olajért…
Na de ez a vallási duma… ha csak a puszta rendszert nézzük, amely az egyszerű ember számára is érzékelhető, az egyikben azt mondják: az ellenséged, az geci, meg lehet ölni, mész a hurikhoz, a másikban meg azt mondják: Ha te sem vagy szar, ő sem lesz az. Mindkét alap közlendőre egy képmutató magamutogató hataloméhes horda telepedett, ebben igazad van, azonban a vallás alapüzeneteit tekintve az egyik üzenete szerintem emberiesség szempontjából azért tisztább. Itt Jézus kenterbe veri Mohamedet, amennyiben erkölcsileg összeeresztjük őket. Asszem mégsem árt, ha elsétálsz a legközelebbi könyvtárba, és kicsit belenézel a Koránba is.

Vakapad,

látom begyorsítottál

Azt állítod, a SZU az USA-val szembeni versenyben ment tönkre? Nem inkább abban, hogy a belső döntéseinek 96 % semmi racionalitást nem tartalmazott, tehát beteg rendszer volt? Hogyan verték le az amerikaiak a 2. világháborúban a modern, súlyos túlerőben lévő Japán flottát a Midway-i csatában? A Két társadalmi berendezkedés közötti strukturális különbségek volt az alapja. Az egyik szabad volt a másik nem. Ha valódi megmérettetésre kerül sor, mindig a jobb győz. Amikor a hibás döntés rémképe a Japán döntéshozókban felszínre került, erősebb volt a hatalmi hierarchia, a megkérdőjelezhetetlenség, meg sem fordult a fejükben hogy a csatában nem ez lesz a mérvadó, a verseny tehát már el volt döntve, még ha iszonyatosan izgalmas és pergős ütemű csata is volt, teli izgalommal. (Azért milyen durva, az információáramlás szabadsága döntött itt is, a náciknál is, a SZU is az adott információk üzemeltetése mindenáron –ért küzdött) Az viszont egy tanulmányt megérne, mi a helyzet azokkal az egyébként emberellenes rendszerekkel, amelyeknél nincs lehetőség egy ilyen megmérettetésben letisztázni mi a követendő irány, vagy pusztán csak az emberek belső reményére lehet alapozni?
w Csapataink harcban állnak 2008.10.28 06:00:00
 A Pentagon új térképeAzt javasolja egy neves amerikai katonai szakértő, hogy az elkúrt, rossz útra tévedt vidékekre ne csak tankokat és bombázókat küldjenek, hanem kövesse a hadsereget egy hasonló méretű civilizátor-kontingens, amely közigazgatást, költségvetést,…..
törpemongúz (törölt) 2008.11.02 10:34:54
Klacus:

Megnyugtató, amit mondasz, legalábbis a jó igyekezetét észreveszem benned.

Azért az tetszik, ha valaki nem ért egyet az már lélekben is tipor, és jaa, ha valaki Orbánt szidja, Az már Fletó fan.

De..z….lentebb
Klacus írta:

„Azonban, ha a Fidesz télleg komolyan agyalog a kormányzásban, akkor meg szervezzen nagygyűlést, ozt nézze meg hány ember moccan meg. Ha mégsem lennének elegen, akkor csenben haza kell menni....”

Rendben vagy? „Ne tiporjuk egymást lelkét” – jelented ki, majd normálisnak tartod az alkotmányos rend szétrombolását tömegek által. Az a helyzet, ha erre a sületlenségre felhívják a figyelmed aszondod, csúnyán beszélnek veled. Hát komolyan mondom….
Szerintem észre sem veszed mit beszélsz.

Egyvalamit bevallok: tényleg buta vagyok. Viszont a te hozzászólásaid okosak, ez tény : )

Uhh!! A lelkedbe tiportam!!
Neharagudjklacusneharagudjlacusneharagudjklacus: )


jaegtoer:

Mire gondolsz? Nyugi, jóval száz alatt keresek, és bukom a 13. havit.
De neked bevallom: van egy kibaszott nagy fekete dzsippem, szükségem nincs rá, mert biciklivel járok, de az adófizetőktől elcsencselt pénzből tartom fenn, hiába na, rám jött az őszinteség : ))))))

Szerintem ha rámhalgacc,
A
Balage –nek
Van egy orbitálisan nagy BMW-je. Ő meg avval nyomul.


Paszternak:

Nem igen akarlak meggyőzni. Mert az ellen kellene harcolnom, hogy te mit hiszel arról, hogy mit mondanak mások...

Az állításid:

„csodálkozom, hogy mitől hiszik el értelmes emberek, hogy az, amit ez a kormány művel, az felülmúlhatatlan?”

- Csodálkozásodat megértem, ellenben senki sem mondta, hogy felülmúlhatatlan a kormány.

„esetleg az ország érdekét kéne nézni, neked, nektek? Túllátni egy olyan ember bálványozásán, aki sikeres országból válságországgá tette a hazánkat. A tiéteket is!!!”

- Ebben véleményünk nem egyezik. Sikeres ország nem voltunk, válság ország pedig nem lettünk, ez jobboldali kampány szöveg volt.
- Észrevetted, hogy amiért nem egyezik a véleményünk, bálványimádással vádolsz? (kezdek Descartes fan lenni. Csak igaza volt)


„A ti Fletó-támogatásotok minket is érint. Amíg hatalomban tartjátok őt, addig mi is szopunk. De ti is! Felelősek vagytok értünk, ahogyan mi is értetek. És ha a ti kormányfőtök faszfej, akkor azt éppúgy be kell látni, mint azt, hogy a mi jelöltünk is az. De most éppen a tietek kormányoz és ráadásul kicseszett szarul.”

- Gratulálok- jogot formáltál az erőszakra, a más vélekedésűek felett. Összemosol egy Gyurcsány fannal, majd a nyakamba akarsz egy saját életed feletti felelősséget varrni, magad részéről viszont olyat akarsz vállalni mások élete felett, amivel nincs is dolgod (kár lenne megmondanod, nekem mi a jó, mer netán jobban tudod). Szerinted, ha erre a pszichológiai mozdulatra önkényesen képes vagy, akkor nincsen gerenda a szemedben?


malac

Az hasonlat volt nem sértés, Tehénen a tőgy, embernek a só… pedig úgy emlékeztem okos finyú vagy.

Malac szemében mamutfenyő van. AZ enyémben csak hurkapálca.
törpemongúz (törölt) 2008.11.03 10:01:45
paszternak

Kellemesen elbeszéltünk egymás mellett, ügyesen meg is állapíthatjuk: tökéletesen mindegy, ki mit mond: Csak azért is. Jusztse akarunk egyetérteni. Merthogy a megértés, némi munkát takar. TE arról beszélsz, Magyarország mutatói alatt, hogy ha nem lenne benn az Euban…

De benn van bazmeg! Otthon a gyerekedet avval riogatod? ->> „ha fiam nem dolgozna édesapád, akkor szépen, lassú éhhalál várna rád és ránk is. Elszáradnánk, vizünk se lenne. Mit szólsz ehhez kisfiam?”

South Park-ba illik, esti mese :)

Úristen. Az egóm.. Az az oka az egésznek… erre nem gondoltam. Meghajolok előtted, és bocsánatot kérek: amiért csak magamra gondoltam : )

Na micsoda példát mutattam: no akkor most te jösz, amiért OV fanként, alap emberi törvényeket direkt elkerültök, ha meg szembesítenek benneteket evvel, úgy vagytok, mint a Holokauszt kontra Gulág ügy: ismételgetitek, hogy miért nem beszélünk Sztálinról. Holott a

„Holokauszt elismerése mellett!”,

is lehetne Sztálin gonosz tetteiről beszélni, de ti, OV fanok, „helyette!” akartok…
Megjegyzem, Az is cinkos, ha már felelősségről beszélsz, aki tudván tudja, hogy ilyen mechanizmusok működnek pártjában, és annak vezére ezt hagyja, ennek ellenére favorizálja. (Na ez övön alul volt) Amelyik pártban ilyen lehetséges… és vezetői, tagjai között megtűrik az ilyeneket, szerinted reális értékítélettel rendelkező embereknek nevezhetőek? Pláne az a párt, amelyikben ez belefér egy párt struktúrájába?
(persze most megint GYF – fansággal vádolhatsz, bár akkor sem lesz köze a valósághoz)


Erőspista,

Egy kicsit későn, egy megjegyzésedre, de:

„Egyébként meg is értem, mert régiós szinten vagyunk lehúzó tényező, a Csehek,Románok nem győzik bizonygatni mennyire nem Magyarország ők, a szlovákoknak kevésbé kell.”

Ezek a nemzetek, mély gyűlölettel tekintenek ránk, erre itt az okuk:

www.huszadikszazad.hu/index.php?apps=blog&blog=186

A harmadik címtől nyugodtan végigolvashatod, tájékoztat egy pár rendesen elfelejtett dologról.

Ezt Egyébként minden Trianonozó parasztnak is ajánlom, Mielőtt szarral keni orcáját, olvasson egy kicsit. (Az ilyen tájékozató jellegű írásokat közép és általános iskolák anyagába azon mód be is illeszteném)

Láthatod ez alapján, miért jó belpolitikai lépés, Akár Románia akár Csehek, vagy Szlovákok részéről a „magyar fikázás”
törpemongúz (törölt) 2008.11.03 22:44:41
Furcsa dolog ez. Sejtésem szerint, ami magától értetődik, nem biztos, hogy látható. Mondjuk ez szubjektív lesz:

GYF-nek, iszonyatos kemény bármiféle szociális változás ellen lobbizó belső ellenzéke volt, ennek oka, kishitűség, hatalomféltés. Ezek olyan erősek voltak, hogy egy reformot szinte esélytelen lett volna átvinni. Ha ez párton belül marad, és valahogy nem jut ki az öszöd-i beszéd, ma is ugyanez a lobbi tartaná a kezében a hatalmat (vagy már Fidesz lenne, de lennének-e reformok? Akkor se merték mikor hatalmon voltak). Az ország meg tovább slattyogott volna a súlyos meg sem nevezett lejtőn. A kiszivárogtatás által ezek az erők gyengültek, befolyásolhatókká lettek, nyitniuk kellett. Nos, valami ilyenre tippelek, de ez tényleg tipp.

1. Gyurcsány Ferenc, az öszödi beszéddel, feltette miniszterelnökségét tudta, hogy nem lesz népszerű, azt is tudta, a Fidesz Sodoma és Gomorát fog kommunikálni. Viszont van egy pár év reformokra.

2. Tudta hogy, ha minden rosszul alakul belebukhat, de kockáztatta (ez a pont negligálja a hatalomhoz ragaszkodás vádjait)

Amivel talán kevésbé számolt, hogy a kapkodás, amivel épp a szűkös idő miatt rendelkezett apparátusával együtt, a csapnivalóan szegényes kommunikáció, a gyakorlatilag nem létező marketing, tulajdonképpen, kiveszi ugyanazt a staféta botot a kezéből, amit megszerzett. A probléma az, hogy ha egy egyszerű embernek kell bárhonnan magától utánajárni, mit is jelentenek ezek a reformok (ennek direkt Zagyvásításában a Fidesz remekül szerepelt), az nagyon nagy baj, merthogy a mindennapjaiban, napi 8-10 óra munka után nem fog utánajárni, hanem fusizik vagy vacsorát főz a gyerekeknek. El kellett volna vinni a kommunikációnak ezekhez az emberekhez az üzenetet, hogy mi, mi, és mi, miért van. Legalább olyan sebességgel, mint amennyire a Fidesz elvitte a sajátját. Gyakorlatilag a Fidesz lekommunikálta az ellenfelét.
Nem észérvekkel, sebességgel. Mivel az MSZP-SZDSZ koalíció nem tudatta az emberekkel, mi a jó ebben (ehelyett azt magyarázták súlyos gondok vannak, töményen, egyszerűen: ostobák voltak), így aztán bármi hülyeséget el lehetett röffenni:
Azt kellett volna mondani, hogy „sokkal jobb lesz, nem azt hogy „baj van”: Ugyanis a „baj” –ból nem következik, hogy „jobb lesz”, így mivel nem látszik, az emberek felelőst kerestek és találtak Molnár, Majd Horváth személyében. Elég volt csak feléjük mutogatni.

Ezeket a reformokat nem a Fidesz nyomta le, hanem az MSZP-SZDSZ koalíció nem kommunikálta le. A Fidesz nagyjából egy 3 éves kisfiú szintjén kommunikálta le az egészet (néhol 5). A legfőbb hiba talán az volt, hogy pozitív üzenetek nem igen hangzottak el, csak negatívak repkedtek napi 4 x a hiradóban legalább 8 csatornán: EZ mennyi is? Napi úgy 25-35 nyilatkozás. Ugyanezt a rádiók sokkal sűrűbb híradásaiban szerintem üti a százat is.

A Negatív kampány ellen egy pozitív üzeneteket tartalmazó kampány csomag kellet volna forgatniuk. Ha 6-szor elhangzott, hogy „Mengele” akkor 6x kellett volna hangoznia, hogy: „Jobban szeretné érezni magát egy jobb egészségügyi szolgáltatás közepette? Ismerje meg reformunkat! Válassza minőségibb, jobb egészségügyet: szavazzon „nemmel” (tudom, hogy kicsit egyszerű, de muszáj lett volna belemenni, nem csak akkor, amikor kiderült, hogy lesz népszavazás…Hanem abban a pillanatban kellett volna ráugrani, amikor megjelent az első már reformfikázó kommunikáció. (Ezek azt hitték, hogy nem égethetik magukat ilyennel, bele is buktatták a reformot, pulykák.)

Hozzáteszem, az egész mögött nem csak ez van. Hanem az is, hogy a szelíd többség nem fog össze, nincs oly rendszer kitalálva, ami összefogja.
w Az én antiszemitizmusom 2008.10.18 14:58:00
Határozott véleményünk, hogy a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának egymáshoz való viszonyának súlyos torzulását tükrözi ez az írás éppen úgy, mint az – a Magyar Hírlapban megjelent –, amelyet mottóként idéz, és amelynek – egyesek…..
törpemongúz (törölt) 2008.10.21 18:45:05
johnthebigggg

Ennek a vitának a világon semmi értelme nincs: Senki nem mondta, és nem is sugallta, hogy a keresztényeket lehet fikázni, viszont a zsidókat nem.

Nem tudom feltűnt-e az Euro-atlanti kultúra igencsak evangélium párti. Vagyis óriási mega közösség, így értettem: e közösség lényegében nem támadható. Robosztussága révén. Nem is próbálkoznak vele. A zsidóság azonban országon belül is egy igen kicsiny kissebség. Ráadásul, a kereszténységgel ellentétben igencsak pártpolitikai stigmatizációba keverve.

Hol látod Európába a stigmatizált kereszténységet? Sehol. Volt-e kereszténység elleni támadás, amit nem maga a Kereszténység netán az Iszlám követett el, és gépesített gyilkolásba torkollott? Nem volt. Sajnos történelmi emlékezettel nem rendelkezel, szerintem neked foglamad sincs mit jelent megölni egy embert, és társadalmi folyamatokról meg tényleg semmi fogalmad sincs. A nagy probléma a gusztustalan vén Kádárista fasszal akivel a Klubrádióban beszélgetett Árpád, a következő:

„Jaa, hogy a Bayer írja az természetes…...de…a…de..a..Tota..őő.jj…ne beszéljen csúnyán”
Ez a MÚOSZ egy rohadt szót se szólt, soha nem hallatta hangját, hogy elhatárolódik a sok erőszakra való felhívástól….Csak a Tota..jö….:)

Hát épp ezt ugatom fentebb, azt öcsém, hogy amiért küzdesz az egy nagy szar, és nem véleményszabadság. Látod a vén szenilis is megszokottan legyintett egy konkrét gyűlöletkeltésre. Te sem veszed észre hova vezet ez? És jössz itt (vagy történelem ismeret hiányában vagy szándékos torzítással) valami teljesen elmebajos Árpád piszkáló katolikus baszkodással, nem érzed hogy ez gáz? Torz a kép.

A gyanúm az ráadásul, hogy mindenképpen addig torzítgatnád a valóságot, amíg nem igazolná a te irányultságodat. Ezt megteheted: a te döntésed: de azt már nem vallhatod mellé, hogy igaz is, amit mondasz, és nem tudatos, félre magyarázott fehérköpenyes téboly.

1. példa : „milyen finom ez a Pörkölt”
2. példa : „hú de terhelő ez a pörkölt”

Az egyik esetben ugye jót ettél, és jól is esett, a másik esetben halálra zabáltad magad, - de erről nem a pörkölt tehet, azonban te tekintheted úgy hogy a pörkölt megterhelt: A valóságról, hogy torkos voltál, egy szót sem említesz.
törpemongúz (törölt) 2008.10.22 22:03:58
johnthebiggg

Hát hallod a pofám leszakad ettől a keresztény identitás tudattól, amelyet ápolsz egy Szegény széttaszajtott Magyarország képpel vegyítve.

1. Államalapító nemzet? Dehogy, Eszünk ágába se volt államot alapítani végig akartuk rabolni Európát és kész. De ezt is hülyén csináltuk, mert nem néztünk szét, kiknek megyünk neki: Egy egész földrészt megtámadtunk 5-en. EZ avval ekvivalens, mikor hadat üzentünk Amerikának, majd amikor megkérdezték, milyen követeléseink vannak válaszoltuk: - semmilyen. Erre röhögtek, és legyintettek ránk, mondván: komplettek ezek? : )

2. De mivel egyáltalán nem akartunk államot alapítani.. Ebből azt a mellényt kicsavarni, hogy –hűű mit itt államot alapítottunk: persze, mert aszonták elvágják a torkunkat, ha nem. Phiiii :)

3. Trianont bizonyos értelemben valóbban nem hevertük ki, mint ahogy a Kommunizmust se, a Törököket se a Tatárokat. De ma már az a meggyőződésem saját hülyeségünket nem hevertük ki. Hiszen te még Trianonozol egy egyértelmű kész világállapot közepette. Ráadásul azt állítod, hogy a cigányok magyarországi kissebsége nem olyan kissebség, mint a magyar kissebség a többi országban. Mért hát backi, milyen kissebség? Tehát többség? Ugyanilyen marhaságból pattan elő a környező országokban táplálható magyarellenesség. Míg vannak bajszos marhák, akik képesek visszavárni az országrészeket, addig a túloldalon természetszerűen fognak jogszerűséget alkotni magyarellenességre. (Egyébként is, trianonozni, ahelyett, hogy a seggünkön ülve kivárnák, ahogy Európa szépen összenő és idővel valóbban csak külső határai lesznek lényegi formák, szerintem felesleges.)

4. Látom beszélgetésedet „bal” kollégával, ha valaki valamit mond, teneked egyből inged-gatyád. Az már rég kiderült a jó ember attól jó, mert a szívében a jót választja, ehhez ugyan egy betűt sem kell semmiről sem tudni. Márpedig Jézus arról beszélt, aki a jót cselekszi (nem pedig csak olvasgatja) ami jó, az rendes, aki meg nem, azokon meg, mert megtévedt és sokat szenved emiatt, hát megesik a szíve: azt ne hidd, ehhez neki parancsolatokat kellett követnie, természetéből fakadt, hogy ilyen volt. A tételes vallással ez a fő probléma. Meg a busmanok, mert belterjes mini civilizációjukban Isteni szabadságban nevetésben éltek, Nem is kellett nekik Picasso.
w Villalakók 2008.09.16 07:20:00
Hálás és nem túl megerőltető elfoglaltsága a magyar középosztálynak, hogy a kereskedelmi tévék műsorain sápítozik. Tudom, mert évekig ezt tettem. Hogy az egy annyira tré. Hogy annál primitívebb nyilvános produkciót eladdig az ország nem szenvedett. Hogy milyen gagyi a Barátok…..
törpemongúz (törölt) 2008.09.17 22:53:22
malac,

azért zavarba hozol:

a fidesz ne mondja meg a programját, mert még nincs itt az ideje. (ezt te mondtad)

de az országnak erre nincs ideje...

csak magukra gondolnak, és te még támogatod is ezt.

Ilyenkor, amikor a gyerek éhes, nem apára kell mutogatni, anyának, meg fordítva hanem tejet kell neki adni.
kész.
Egy centivel sem bonyolultabb.


valami más:

Jelenleg pusztán mutogatnak és ahol lehet gáncsolnak, erkölcstelenül. (ez bizony megjelenik súlyosan ma már az általános! iskolától az önkormányzaton át a minden poszton ölre mennek, mindenütt…

Ócska, gusztustalan, féragnekvaló cselekedetek ezek. Mert nem szabadna saját embert ültetni olyan székbe (már ott lévő kvalifikáltak kicsapva), ahol a tudásnak kellene megjelenni - ennyit a jövőnemzedék féltéséről....

csak óvatosan malacom, nehogy kicsorduljon a könnyed :)

még valami: emlékszel, amikor indították a SuliNet-et az akkor hatalmon lévő szocik, annakidején? Na mi lett mikor átvette a fidesz? Lefékezték az egészet... nem kell net a gyerekeknek jó nekünk a tök hülye tanár is...

csak azért, mert ezt nem mi, hanem a szocik csinálták, és ez bezony nem a mi hírünket öregbíti. (akkor is, ha persze közben ment a kommentelés hogy kinek a pereputtyáé az üzlet…)

Na így basznak ki az anyaországgal a te szentjeid...


megint más:

Azt hiszitek, hogy ezt nem veszik észre az egyszerű emberek, hogy mi a fene folyik itt?

ócska retorikával jönni, mikor a barmok annyira barmok, hogy nagy Magyarországot akarnak, mikor a kicsibe is egymást torkát basszák fejszével....

hagyják megdögleni kis hazánkat saját kurva hatalmi érdekeik céljainak oltárán.

Na mostmár lehet pederni csavarintani, nem igen lesz hova :)
w Programzene 2008.08.27 07:45:00
A mai Népszabadság olvasóinak különleges figyelmességben van részük: Gyurcsány Ferenc ezúttal közvetlenül, saját tollából szól hozzájuk. Az anyag címe Megegyezés. Borzasztó cím, és nemcsak azért, mert ásítóan unalmas, hanem mert már a cím se igaz. Még nincs megegyezés.…..
törpemongúz (törölt) 2008.08.27 13:55:33
kriptoliberális 2008.08.27. 10:47:46

bocs, nem szóltam volna, de ez egy ultraliberális marhaság:

"minden országnak olyan vezetője (politikusa) van, amilyent megérdemel.
A 300 Ft-os vizitdíról eredméynes népszavzást folytató országban szerintem nem (csak) a politikusokkal van a baj."

Nem, nem. Egy nem kialakult rendszerről van szó, negyed évezredes lemaradással a "fejlett" demokráciákhoz képest.

amellett nem a nép hülye azért, mert az által preferált politikai vezetők (jobb és baloldalon vannak ilyenek egyaránt) a szemébe kotyognak eszement baromságokat. Egy-egy szellemi embernek főleg kell tudni, mer a nép azért tartja el, hogy őt szolgálja tanítsa. És még egy szórakoztatót se tudjon írni.


A nép, pusztán a tájékozottság hiány miatt fog gyanút, melyet politikusaink, célorientált (vagy épp ellenkező jellegű )nyilatkozatai előidéznek. Eme gyanúra már lehet alapozni egy fajta mindegy-min őrjöngés marketinget.

meg is teszik.

AZ egyszerű emberek nagy részének épp azért nem magyarázzák el, vagy magyarázzák félre, hogy nem értsen semmit ,tehát gyanús legyen. Ez történik húsz éve. Mára már, szinte teljesen hitelét vesztett akár jót akár marhaságot nyilatkozik egy politikus. Elég hozzá egy két szaftos korrupciós-tenderes lopós nagy céges botrány.

irigység: hmmm... ez is gerjesztett, az emberek többsége, képes köpni rá, csak azért hogy jól érezze magát.

De nem hagyják őket békén, mint fent említettem.
w Challengeland 2008.08.15 08:00:00
Kommentelők figyelmébe: Új rend Valaha a FSZEK-be jártam Demokratát olvasni. A kilencvenes évek elején-közepén jártunk; a Demokrata az akkori szélsőjobb egyik orgánuma volt, a Magyar Fórum és a pár példányban olvasható Szittyakürt mellett. Vegetált mellettük néhány…..
törpemongúz (törölt) 2008.08.22 17:42:48
Ebben, a "foucault inga" nem is a tények nélkül folyó vita, hanem az, hogy nem fogja fel egy ellenző sem: Nagyobb szükség van ma Magyarországon, tőkeerős stabil növekvő országfüggetlen világpiacra dolgozó cégekre, a mi kicsiny gazdaságunk stabilizálására. Ugyanis a magyar csirkét; röfit, (egyenlőre!) nem tudjuk eladni, nagy piacra termelő érdekszférák miatt.(és nem holnap kell az országnak talpon maradni, egy majd lesz valahogy... majd meg látjuk... szlogennel, hanem most)

az inga átfordul:

A tájékoztatásban, a köznapi médiában egyetlen ócska elhuzakodott információt sem közöltek arról, merről mennyi az 56 decibel, de a környezetvédelmi tanulmányból is kellett volna legalább valami érdemit csepegtetni, hogy ne lehessen, koholt vádakkal nekiugrani az egésznek. Nem volt tájékoztatva szinte semmiről a közösség. Ilyenkor, főleg a mostani közhangulatban egy-egy elejtett szóval pillanatok alatt lehet rémhírt terjeszteni. Elfogy a víz, meghalunk... megsüketülünk a zajtól.

remek.

nem is tudják a helyi ellenzéki képviselők, mit kockáztatnak mások hátán baszva a fejszét - Európai piacbővítést tervez a cég, Magyarországon keresztül: A nálunk látott gördülékeny fogadtatás révén maga után vonzva más Indiából Európa fele nyitó cégek figyelmét (felkeltve a nyitott piac lehetőségére).

aztán itt erre, egy akárhonnan érkezett bitangember karattyol, meghalunk-megfulladunk-"párospatávaltipronakminket"
- féle szemantikával.

innen minimális infot azért lehet szerezni:

www.apollotyres.hu/faqs.aspx


Jézus él :)
w 220 felett 2008.08.18 06:00:00
A verseny jó, a verseny hasznos; remélem, kívülről fújja mindenki. Attól lesz egyre jobb és olcsóbb a minden, nemcsak a zenélős kulcstartó, hanem a biztosítás is. Miért? Mert a rosszabb elbukik. És hát izé, akkor abból vesztesek keletkeznek. Egy biztosító esetében egész sokat…..
törpemongúz (törölt) 2008.08.19 17:49:27
jól láltod (firlefranc), a lemaradás évszázadosnak tűnik. Azt hiszem ennek csak szigorú szabályozás vet(ne) gátat - kőkemény szaknciükkal. Nem rég hallottam egy hamvába holt ötletet a minimálbér adóztatásáról - hogy jut ez eszükbe....
Természetesen a vállalkozók nem fizetnék ki a különbözetet, hanem azt mondanák alkalmazottaiknak, hogy - az állam geci volt. (vidéken a kis cégek sacc 60% nem fizet csak minimálbért, - alkalmazottainak, bármi áron kényszerítve a munkavállalókat. (a többit meg borítékba)Másnak ennyi sincs. Ezt ennyivel indokolják a vállalkozók: nincs pénz sok a teher... a cégnek talpon kell maradni. (na de mer ő a főnök azért beül az 5 millás Toyotába, épp most cserélte le. Majd elmondja: nehéz időket élünk...

Ez még semmi, egy igen híres magyar élelmiszeri cég: potom pénzért alkalmazott rendszergazdákat, akik 3 azaz 3 négyzetméteren lépcsőlejáró alatt szembe arcra fújó légkondival két szerverrel 3 embernek adott munkát. - a kérdésre, hogy mikor lesz normális hely, ahol dolgozni lehet: ennyit mondtak: folyamatban van.Akkor már 1 éve mondták ezt(főnöknek kényelmes irodája volt, állást meg nehezen lehet szerezni.)

Ezen kellene a kormánynak csontkeményen fellépni iszonyat sebességgel változtatni. A kormány és ellenzék egyaránt sokan csinálták, mielőtt a reflektor fénybe kerülés végett tisztítani kellett a családi TSZ-t.
w Ítéletnap 2008.07.18 08:00:00
Másfél év üzemidőnek megvannak a tanulságai. Nem a saját szövegeimnek: az csak a kanóc, amiből aztán úgynevezett vita lehet. Lehetne. Azokat a cikkeket a kommentekben kiértékelhették a tisztelt hölgyeim és uraim. Most visszakommentelek, mert én meg elolvastam, amit írtak. Kurva…..
törpemongúz (törölt) 2008.08.09 14:33:39
Teljesen egyetértek „Ne félj!” értelmiség kerülő hangulatjelentésével

„6.Lenin” – így van, nem minden dinnye szar, ez nagy szerencse. (egy erős kérdést felvetettél, elgondolkodtató: vajon szeretettel lett-e farigcsálva.) látod ezért vagy 6.Lenin, és nem 8.adolf.

Malac: téged, nem gyűlöl az égvilágon senki, te játszod el azt, hogy ha az elveiddel nem ért egyet de erősen, akkor az már téged gyűlöl. Más síkra tereled érdemi vita helyett a beszélgetést. Mert a vitában elcsúsznál. Egyébként meg pártpolitikai színekben eladni a beszédedet pénzért, azt is te tudod. (ugye később nem lehet lemosni sem az arcról sem az idő arcáról, hogy valaki mit cselekszik. Ha amit mondasz komolyan gondolod, ki fog ülni az arcodra hogy ki is vagy. Furcsa vagy malac, nagyon furcsa, te is írtál nekem erkölcsileg lejárató, semmibe nyúló maszlagokat, mégsem vádoltalak gyűlölettel.

Eccerűen Paszertnáktól röhögőgörcsöt kaptam : ))))))
Nálad ez nem úgy lenne: ha írnál egy blogot nálad kijönne a „cociotripper” (ki s gyött)
Hallod te, azért mert valaki a felmenőidet szidja, de eszébe se jut hogy testi erőszakot kövessen el, az mióta náci. Kérlek blogolj egyet.

Pfujj : )))) malacka könnyitől ázik a blog : ))))) - No komment, ez úgy jó, ahogy van

Ne félj: egyetértek, nem szép valakit emlékeztetni, ha akármit el-akármizett, Tudhatnák itt sokan, evolúciónk a „hiba” jelenségével ellensúlyozza az anyagba rögzült lendületet tehetetlenségét.

Malac, ez igaz??? A Semjén imádkozik a Gyursányért? Ez óriási : ))))))
Aki szereti malackát, az Édespofa, aki nem, az gyalázat. Malac ,dehogy maradnál ki ,egy kezdő pszichológus disszertációjából: te lennél a tétel csúcsa. Malacka nem hiszed te azt, hogy minden tőled ered? Más, de neked: Na ne. Belga?