Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andimandi88

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
7 év 3 gyermek után azt kijelenthetem, nálunk a meggyből a legtutibb ha szörp készül. Tavaly még erőlködtem a lekvár készítéssel, ami, mint a meggyszörp "mellékterméke" készült, de idén maradnak a melléktermék meggyes sütik.   Szerencsére van nagyszemű meggyünk, hál istennek, mert a cigányból kb.…..
A legjobb dolgok egy pillanat alatt születnek... Ilyen volt a keddi vacsink is. Se kenyér, se semmi nem volt itthon. A sütőmnek kampec... Aztán egyszer csak bevillant mi lesz a tányéron... Egy pillanat, és összeállt a fejemben az egész vacsi képe. Rég volt ilyen, a nagy kajaihletek általában…..
Egy pofon egyszerű receptet hozok most, ami töltelékkel az igazi, leginkább kakaóval. De elkészítettem már rozmaringos körtedarabokkal is, úgy is fantasztikus volt. A bejegyzéshez mellékelt képeken egy kovásszal készült változatot láthattok, sajnos kissé számomra zavaróan savanykás lett, bár a…..
Nagyon jó dolgunk van, mert számunkra mindig jut egy kis friss kenyér, hisz Csilla, a sógornőm, a Kukutyin Műhelyes Attila párja, pont szembe szomszédunk, és kenyérsütésbe vetette bele magát, körülbelül 2 éve. Volt egy kis szünet is a folyamatban, de most 4 hónapja újra lendületet kapott, és heti…..
Őszintén, nagyon szerettem azt az időt, amikor még nem az interneten keresgéltünk recepteket, hanem kaptuk. Nagynénitől, ángyikától... Most aztán nagyon öregnek érzem magam, pedig csak 30 lettem idén. Ebből is látszik, hogy iszonyatosan felpörgött az idő. A német krémes receptje is eképp került…..
  Úgy kezdődött a sztori, hogy szombat délután egy szülinapi bulira voltunk hivatalosak, és még előtte gondolván a másnapi vendégeinkre, gondoltam gyors összedobok egy PITA tésztát, ahhoz majd eszegetünk koviubit, kecskesajtot, szalámit. Leméretem a 100 g bánkúti lisztet, és ehhez jött volna még…..
  Elöljáróban egy kis történelem, mi a fene is az a bánkúti búza? A bánkúti búzafajta Baross László nemesítő nevéhez fűződik. " A bánkúti búzák 1928-ban elnyerték a legmagasabb minősítési fokozatot: "államilag törzskönyvezett fajták" lettek. Fagyállósága kifogástalan volt, sikértartalma és…..
Van egy tuti recept a Mindentudó Szakácskönyvben, ami a legfincsibb talán szilvával, utána barackkal, mirabolánnal, meggyel, de bármivel kipróbálhatjuk. Pikk-pakk összeállítható kavarós, könnyed, élesztős tészta. Egyszerűen imádnivaló. Szilva szezonban semmi mást nem készítek csak ilyet. Kovászolós…..
Mióta háztartás vezetek jöttem rá, hogy lekvárt főzni gyerekjáték, főleg sütőben. Magozni imádom a gyümölcsöket, a legnagyobb macerát az üvegek előkészítése jelenti számomra. Semmi extra teendő nincs a tepsis lekvárral, még arányokat sem kell ismerned. Csak magozd ki, rakd egy magas falú tepsibe.…..
Mióta Limara kenyérsütős tanfolyamán (még mindig nem alkalmazom az ott tanultakat, de lassan illene :) ) megismerkedtem a sós karamellával, amit sütőtökös fánkkal tálalt.... Hmmm.... Azóta elválaszthatatlan társak lettünk - Én és a Sós karamella. Azóta izgatja a fantáziámat mindenféle sajt torta,…..
     Gyerekkoromban rengeteg hájas kiflit ettem a kelt tésztás változatból mamáméknál. Volt lekváros, mákos, és diós, de nekem mindig a lekváros volt a kedvencem. 4-5 éve rendszeresen készítem, méghozzá Limara Croissant receptje alapján, csak vaj helyett hájjal hajtogatva. Van hogy 10-20 dkg teljes…..
    A kiszombori Kukorica Útvesztő megnyitójára kértek fel, hogy süssek pár tepsi sütit. A facebook-os képek alapján azt hitték szoktam ilyet vállalni, és mivel éppen jól jött ki a lépés, el is vállaltam. Persze azóta se jutottam még oda, hogy újra elkészítsem ezt a sósat, de ha vége a kánikulának,…..
     Sziasztok! Magony Andrea vagyok, a Kukutyin Műhely "Gastro and Catering" blogjának háziasszonya. :) Hogy mi is lesz itt? Remélem rengeteg finomság, és rengeteg ötlet, amit Ti is felhasználhattok odahaza a konyhában, és a vendéglátásban.     A Kukutyin Műhely egy BIO és TMMG (talajmegújító)…..