Regisztráció Blogot indítok
Adatok
antagon

61 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A médiatanács egyik legújabb közleményében síkra száll az írott sajtó függetlensége mellett – látszólag, mert valójában csak bebetonozza a helyi sajtó hatalomnak való kiszolgáltatottságát. VENDÉGPOSZT | Tófalvy Tamás az eMasa.hu szerkesztője„A kiegyensúlyozott…..
(A videót Egyed Péter és Egyed László készítették.) ..
Hogy mi a baj a médiatörvénnyel? vol. 219VENDÉGPOSZT | Tófalvy Tamás újságíró, egyetemi oktató írása 2010. július 23-ának forró délutánján, amikor az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága éppen a „Médiaalkotmány” derült égből való benyújtása…..
Jövő ilyenkor együtt fogjuk nézni, hogy hová lett a magyar sajtó nem pártokhoz bekötött része.Szerencsére amióta felgyorsultak az események a közmédia és a médiatörvény körül, a média is felébredt, és már nem hozzánk hasonló törpeblogokon csöpögnek ki az infók vagy…..
Simán bejöttek a múlt éjjeli papírforma-tippek: Medveczky Balázs marad az MTV élén, a kemény jobbos Jónás István (eddig Lánchíd Rádió mb főszerkesztő) érkezik a Magyar Rádióba, Ókovács Szilveszter (eddig Hír TV műsorvezető) elvitte a Duna TV-t, és Belénessy…..
...legalábbis az ellentétes lövészárkokban rejtőző képszerkesztők között. A hétvégi nagyesszék címadóira egyébként igazán letölthetne valaki egy frissítést így 2010 vége tájt, nem csoda, hogy a cikkekig magukig még nem volt erőnk eljutni...
Úgy tűnik, a kétharmad sem elég arra, hogy álságos iszapbábozás nélkül egyszerűen csak megmondódjon, ki vezetheti tovább a köztévéket, a Magyar Rádiót meg az MTI-t. Szalaiék előtte úgy tűnik, végigjátszanak egy színes műsort az éppen általuk írt törvény koreográfiája…..
Tudjuk, hogy ez az egész tévé- és rádióvezéres találgatás kezd az iPhone-bevezetések körüli kínosan kényszeredett tippelgetésekre emlékeztetni, de úgy áll, Szalai Annamária ma megnevezi a két-két helytartójelöltet az MTI, a Rádió, az MTV és a Duna élére, akikből az…..
VENDÉGPOSZT. Rényi Ádám, az RTL Klub kommunikációs igazgatójának írása. Magyarországon a bolti eladó utálja a vevőt, a gyalogos az autóst és persze fordítva, hogy a pincér és a vendég konfliktusos viszonyáról már ne is beszéljünk. Egykori és a mai napig is…..
VENDÉGPOSZT. Kósa András, a Hírszerző rovatvezetőjének írása. Igazából nem nagy ügy az egész, mondhatni gyakori a magyar médiában: ha nem akarunk dolgozni, nincs kedvünk/időnk utánajárni valaminek, kellemetlen telefonbeszélgetéseket folytatni politikusokkal, odakenünk…..
A budapesti médiacégek folyosóin néhány hete már hallani, hogy a Ringier és az Axel Springer valamilyen szövetkezés/egyesülés révén egyetlen turbógermán óriásban vonná össze régiós érdekeltségeit – azaz Magyarországon például a Blikket, a Nemzeti Sportot,…..
A Minőségi Újságírásért-díj kiemeli és díjazza a tisztességgel, sok munkával végzett újságírói teljesítményt, ilyen hiteles elismerésből pedig nincs sok. Ezért örültünk, amikor megkaptuk a hírt, hogy a PWC után a Vodafone átveszi a díj támogatását.…..
BÁRDOS ANDRÁS VENDÉGPOSZTJA. "Nehogy már a Forma1-hez is értsen" - gondolta Bárdos András Balóról 1986-ban. A Tények volt főszerkesztőjétől műsorkritikát kértünk az új Baló-műsorról, a Kasszáról, helyette kaptunk egy személyes hangú vallomást és…..
Nagy nevek az Antagonon. Martin József Péter elemzése után, jöjjön Vajda Éva cikke arról, hogy mit kezdett a sajtó 2009-ben a H1N1-gyel.  A média "a legtöbb kérdésben a felvillantásnál maradt, elültetve bennünk, médiafogyasztókban a kételyt, és nem járt utána annak,…..
MARTIN JÓZSEF PÉTER ELEMZÉSE "A válság kényszerűen kibillentette a magyar médiát a provinciális köldöknézés állapotából" - állítja a Figyelő volt főszerkesztője. Elemzés, amely nem ide, hanem a megújult Antagonra készült, így egy szokásos posztnál hosszabb,…..
Márciustól Tóth Levente lesz a Népszabadság egyik főszerk-helyettese, hallottuk. Tóth az immáron nyugdíjas Tamás Ervin helyét venné át.Itt csorog a twit: twitter.com/antagonblog..
Cégvezetőként Medveczky Balázs ügyvezető MTV-alelnök mellé nevezték ki az MSZP+SZDSZ+MDF delegált kuratóriumi tagok Bednárik Imre hírigazgatót, kvázi gyámnak. A döntés háttere, hogy Medveczkyt nem tudták leváltani, de annak úgy tűnik, nem volt akadálya, hogy megkettőzzék a…..
Axel Springer nyilatkozat a NYT-nak (IHT-nak?) a fizetős online tervekről. Idő les,z mire a megyei lapokhoz ér. http://href.hu/x/asraSuch nem pályázik elnökségre jövőre, de ha 2/3-dal támogatják, vállalja. Ezt a rádió szombati, születésnapi rendezvényén mondta...
Török Gábor: a média pártos, bulvár vagy felkészületlen, így nem lesz nagy szerepe a választásokban. http://href.hu/x/aqz1Brkng: csoportos létszámleépítés az MTV-ben, a vidéki stúdiókat bezárják, 160-an mennek...
Visszatekintés Majtényi 20 hónapjára a Kreatívon http://bit.ly/6Cde4A Az utolsó nap nem volt mit dolgoznia, és nem tudni, mikorra lesz utód...
Kiszervezést jelentettek be a héten a HVG-nél. Úgy tudjuk, több mint 10 újságírót, fotóst érint...
Megszűnik a Szempont az MTV-n, az elvonásokkal indokolnak. http://bit.ly/4uwXifMásodfokon felmentették a bíróság működését bíráló, egy téves állítás miatt rágalmazásért perelt HVG-s Babus Endrét http://bit.ly/68LsIi..
VENDÉGPOSZT A most futó szponzorált menedzserszavazással elhalványult a reklám és a szerkesztőségi tartalom közé húzott, eddig példaértékűen éles vonal az Indexnél – írja az Antagonnak küldött levelében egy olvasó.Az Index volt eddig az a lap, ami nem ment bele…..
European Young Journalist Award 2010. 17-35 éveseknek, cikk a bővítésről. Nyeremény: utazás. http://href.hu/x/amm8..
VENDÉGPOSZT. A The Economist – igen, az a bizonyos, minden hetilapok legpatinásabbika – legutóbbi számba bekerült egy olyan cikk (a lap hagyományaihoz híven név nélkül), amely minden bizonnyal kiütné a biztosítékot szinte bármely magyar szerkesztőnél. Az…..