Regisztráció Blogot indítok
Adatok
V.Dorottya

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aruban tobb latnivalo is van, annak ellenere hogy elég kicsi sziget - egy nap alatt korul lehet nezni. Mi szombaton tettunk egy szigetkort. Elmentunk a nemzeti parkba, ahol nagyon erdekes termeszeti jelensegek fogadtak minket. A kezdetben homokos, sivataghoz hasonlito taj hirtelen atvaltozott…..
Mar egy hete elvezzuk a strandolast a nyaralok alomhelyen, Aruban! Ez a Karib-tengeri gyongyszem holland fennhatosag alatt all, 100-110 ezer ember lakik a szigeten. Eleg vegyes a nep, vannak az eredeti szigetlakok, a papiamentok, de igazabol mar nincs is 'eredeti' mert keveredtek a spanyolokkal es…..
MAGYAR Eleg volt a hegyilevegobol meg a magaslati oxigenhianybol! Irany a tengerszint! Igenigen, ideje felfedezni Peru egy ujabb arcat, az oceanpart kozeli helyeket. Peruban tobb mint 30 kulonbozo eghajlat talalhato meg, mi ebbol megtapasztaltuk a hegyvidekit, annak is tobb fajtajat (a kopar 4000…..
A Colca kanyon felfedezese folytatodott! Furebol a Sangalle oazisba turaztunk, ahol 25 fok, napsutes, medence es koktelok vartak rank. Itt is egy hasonlo fa kishazban aludtunk, de itt extra szolgaltataskent volt villany a kishazban. (hihetetlen hogy milyen - otthon alapveto - dolgoknak tudunk itt…..
Eljott az ido a Colca kanyon felfedezesere! A Colca kanyon a vilag masodik legmelyebb kanyonja, haromszor melyebb mint a grand kanyon. Amugy a vilag legmelyebb kanyonja is Peruban talalhato :) A turankat Cabanacondeban kezdtuk, ami a kanyon "bejarata". Elkepesztoen szegeny es elmaradott falu,…..
Discovering Peru Puno and Arequipa 2018.10.11 01:17:51
Magyar en nederlands Puno sajnos nem nyerte el a tetszesunket. A titicaca to itt nem olyan tiszta es caalogato mint a boliviai reszen. Maga a vatos is koszos, szegeny, es budos, teljesen rendezetlen a kornyezet. Huancayohoz tudnam hasonlitani, ott is sok helyen volt ilyen latvany. Az utcak konretan…..
Magyarert tekerj lejjebb   NEDERLANDS Daar aan de Isla del Sol tingeling. Na Cusco en de Salkantay trek was het plan om door de reizen naar het titicaca meer. Het hoogste meer ter wereld. Na wat informatie op het internet te hadden gevonden besloten we om niet naar het peruaanse gedeelte te gaan…..
Magyarert tekerj lejjebb!    NEDERLANDS Salkanty trek, In februari hadden we deze trek al geboekt omdat er een kans was dat hij uitverkocht zou zijn. Dus we keken er ook erg naar uit om aan onze 5 daagse trek te beginnen met als eind station Machu Picchu. Vorige weer woensdag hadden we onze…..
Discovering Peru Ayacucho 2018.09.26 16:54:32
Az Ayacuchoba vezeto ut eleg erdekes volt, ugyanis ez szamunkra mar a buszon derult ki hogy nincs aszfaltos ut, se ket sav, mindezt a kietlen Andokban, vegig a szakadek mellett. Gyomorszorito 9 es fel orat toltottunk a buszon, raadasul rank is sotetedett. Elkepeszto keskeny, teljesen megbizhatatlan…..
De laatste week in huancayo!  De laatste week in huancayo stond in het teken van afscheidnemen en cavia:D!  Vooral het afscheid in Iscos waar we elke dag kwamen was bijzonder en mooi, het was ook Stuart laatste dag!  De organisatie had de ouders van de kinderen uitgenodigd om langs te komen op…..
Csutortokon meg nem fogtam fel hogy majdnem vege van es hogy nehez lesz elmenni. Mindaddig amig csutortok este lett, es atmentunk az onkentes hazba bucsuvacsorara. Ingrid az egyik koordinatorunk fozott, a kedvenc etelemet, loccoro sapallo-t. Az osszes onkentes ott volt, meg a harom koordinatorunk.…..
Discovering Peru Egy kis kulinaria 2018.09.21 18:44:48
Ez egy kis osszeallitas az etelekbol amiket az elozo heten ettunk/ lattunk. Az elso kep egy loccoro sapallo nevu etel, ami egy sarga szinu oriasra nott tokbol keszul (ez van a masodik kepen) ez a kedvenc perui etelem, lehet azert mert olyan allaga van mint egy magyar fozeleknek. Egyebkent esznek a…..
Szombaton egy eletreszolo kalandban volt reszunk. Ez a kaland egyreszrol azert eletreszolo mert csodalatos helyen turaztunk, masreszrol meg azert mert rettento nehez volt, amit sosem felejtek el. Huaytapallana a hegy neve, ahol van egy menedekhaz 4500 meter magason. Onnan felmasztunk 5200 meter…..
Deze week hebben we onze creatieve skills ontdekt en ik was aangename verrast:D we hebben de muren van het gebouw versierd met tekeningen en plakwerk zoals jullie kunnen zien op de fotos:) ook zijn er deze week 2 nieuwe vrijwillgers bijgekomen, eentje uit Frankrijk en Duitsland. Woensdag hadden dori…..
Scroll down for English Ok a tinimamik, akiknek minden hetfon szerdan es penteken angolt tanitunk. A legfiatalabb lany 12 eves! Mondjuk o meg csak tini kismami, valamikor meg az iden fog szulnin. A tobbiek 13-16 evesek. Nagyon aranyosak es szeretnek angolirara jonni. Persze ne ugy kepzeljetek el…..
Discovering Peru A helyiek 2018.09.14 04:02:47
Ez a kep Cochasban keszult ahova vasarnap mentunk el Nildaval es az unokaival. A kepen a helyi focipalya lathato amit epp akkor jeloltek ki mikor mi ott frizbiztunk. Igazabol ez a terulet egy hepehupas ret a lakohazak kozott, de a helyieknek ez teljesen megfelel focipalyanak is. Nagyon vicces volt…..
Scroll down for english Tényleg más a levego itt fent, 3500 meter magason. Es hogy ez miben nyilvanul meg? Eloszor is olyan ritka a levego hogy ha kohogunk akkor olyan mintha nem kohognenk. Olyan erzes mintha nem jonne ki levego. Tudom ez igy most hulyen hangzik de erezni hogy nincs a levegonek…..
Iscos is het dorpje waar wij elke maandag t/m vrijdag middag met kinderen spelen. De organisatie expandperu heeft de kinderen van het dorp de mogelijkheid gegeven om na school naar hun gebouw te komen om huiswerk te maken, spelletjes te spelen, knutselen etc. Voorheen deden de meeste kinderen werken…..
Ma elmentunk egy Sapallanga nevu kisvarosba, ahol a hetvegen fesztival van. A video nehany kepbol all amiket ma keszitettunk Sapallangaban es az uton. Nem vittuk a goprot mert a tomegben feltettuk volna, igy a kepek sajnos nem a legjobb minoseguek... De adok hozza egy kis irasos eligazitast, ami…..
Discovering Peru Chupaka es Iscos 2018.09.07 19:06:17
Ez a video nehany kepbol es ket rovid felvetelbol all. Tegnap kicsit elobb mentunk delutan Iscosba igy volt idonk leszallni Chupakan. Ezt kb ugy kell elkepzelni mint Huancayo=Budapest, Chupaka=Budaors es Iscos=Budakeszi. Szoval mi Huancayobol megyunk Iscosba dolgozni es mindig Chupakan kell…..
De markt in Peru is iets anders dan een markt die wij kennen in Nederland. Ten eerste speelt de hygiene in mindere maten een rol! Door een plas met bloed lopen is dan ook vrij normaal. Daarnaast zijn er hele koeien koppen te vinden waar een gedeelte van de huid nog op zit. Al met al het ziet er niet…..
Discovering Peru La merced 2018.09.06 02:21:18
Scroll down for english Elozo hetvegen kiruccantunk La mercedbe, amu itt a helyiek nyaralohelye. 3 es fel orara van Huancayotol, amu europai viszonylatokban egy kb 5 oras ut lenne, de itt siman letoljak 3 es fel ora alatt. Halalfelelmunk volt az odauton, ugyanis rendes szemelyautoval mentunk, annak…..
Magyarert porgess lejjebb There is a small village, called Iscos, deep in the Andes, where children work a lot next to school. They help their parents with the cattle or on the fields. The aim ofc the CASA project, in which we take part every afternoon, is to provide 2 and a half hours for these…..
Nederlandse versie komt later vanavond Itt egy kis osszevagas a piacrol. Sajnos a gopro video progi okosabb mint en es magatol kivalasztja hogy melyik reszeket szeretne felhasznalni igy neha az Ian hata latszik. Illetve nem tett bele egy reszt, amikor a piacon elo kisallatokat arulnak, peldaul…..
Eleg gagyi video, elso probalkozasom ezzel a programmal... Ugyanis a blog egy bejegyzeshez csak egy kepet enged feltolteni igy kenytelen voltam osszerakni parat.egy videoba.   Just a few photos of Huancayo edited ina video because this blog does not allow me tp upload more than 1 photo per post so…..