Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gedeon Lili

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az olaszok méltatlanul elfeledett ínycsiklandó fogása nem csak isteni finom, de egészséges is, sőt, a megfelelő alapanyagokkal fogyókúrázóknak is tökéletesen beépíthető a diétába. Amikor először készítettem, anyukám kért meg, hogy csináljak valami gyors és egészséges ebédet, és mivel épp nagy…..
A jóságos, folyamatosan étellel traktáló nagymama képe az én életemből kimaradt. Az én nagymamám a legerősebb nő a világon, valószínűleg, ha fő gonosz lenne egy mesében, legyőzné a jót és uralkodna az univerzum felett is.  Az egyetem alatt talán én voltam az egyetlen olyan…..
A pizza, mint az olaszok egyik ínycsiklandó nemzeti eledele, nem csak a csizmában kapható: már a legapróbb sarki vegyesbolt hűtőpultjában is találunk legalább háromféle ízesítésű korongot. Árban szintén felettébb kedvező, nem csak a mirelit, de a pizzarendelés is, ráadásul…..
A családban a gumitortaként elhíresült süteménypótlékért mindenki rajong. A legjobb, hogy filléres hozzávalókból, se perc alatt össze lehet dobni, utána csak a hűtőre kell várni pár órát, hogy befejezze a művünket.  A fő alapanyag, a joghurt nem csak szuper finom, de…..
Gondolom, nem én vagyok az egyedüli nő, aki rajong azokért az ételekért, amiket készen, olcsón és gyorsan megkap nagybevásárlás és órákon keresztül a tűzhely mellett való ácsorgás nélkül. A kínai büfék valamiért mindig is a szívem csücskei voltak, és bár az összes…..
Hosszú éveken keresztül úgy ódzkodtam a hummusztól, mint a tűztől. Valamiért abban a tudatban éltem, hogy valamilyen teljesen bizarr, európai ember számára fogyaszthatatlan ízű és állagú dolog, egész egyszerűen csak azért, mert a marokkói étel itthon valódi…..
A túró tejből készül, tulajdonképpen egyfajta friss sajt. A magas fehérje- és kalciumtartalmú tejes finomság nemcsak egészséges, hanem szerencsére tényleg rengetegféle módon elkészíthető. Az ár-érték arány szinte minden háztartást vivő szemében első számú tényező:…..
Nincs az a gyerek - de felnőtt se - aki ne örülne a palacsintának reggelire. De most nem a megszokott, hagyományos korongról van szó: egy sokkal finomabb és mérföldekkel egészségesebb alternatívát mutatunk. Egy kedves barátnőm egyik reggel megkérdezte, kérek-e palacsintát. Mivel…..
Mivel van Egyesült Államok-béli kötődés a családban, néhány kinti hagyomány befészkelte magát hozzánk is. Ilyen a minden évben kötelező Halloween-buli vagy éppen a juharszirupos palacsinta. Öcsém kedvence azonban nem más, mint a híres mogyoróvaj. A mogyorókrémért szintén…..
A sushi egy olyan étel, amitől többen ódzkodnak: sokan már a nyers hal gondolatától is hidegrázást kapnak. Pedig nem csak halas változatban készül, a zöldséges vagy éppen tojásos töltelékű tekercsek is nagyon népszerűek. A bonyolult japán fogást otthon elkészíteni igazi…..
A tojáslikőr a legjobb dolog, ami a tej és az alkohol kettőséből kisülhet. Télen külöönösen jól esik, amikor  latyakosak az utcák, amik éjjel tükörsimára fagynak, délután három órakor alkonyi sötétség van, vagy éppen a stresszelünk a karácsonyi készülődésen. A…..
Van egy süti, ami minden vendégség alapvető kelléke. Finoman porcukrozott halványsárga tészta, középen egy leheletnyi lekvárral, ez a linzer. A vajas alaptészta sok mindenre felhasználható, pitealapnak, aprósüteménynek, de még az isler is ebből készül. Akkor jó, ha könnyen…..
A karácsonyi ajándékok beszerzése és elkészítése lassan már nem tologatható tovább. A plázában mászkálás helyett sokkal kellemesebb dolgot ajánlunk. Egyre divatosabb saját kezűleg készített ajándékot adni. Egyrészt az ember kellemesen tölti közben az időt, legalábbis jó…..
Nincs olyan háztartás, ahol a tojás ne kerülne elő heti több alkalommal a "Ma mit reggelizzünk?" kérdéskörben. A gyerekek, ha tehetnék, valószínűleg mindig palacsintát reggeliznének, míg a felnőttek inkább a szalonnás rántotta mellett tennék le a voksukat. De van élet ezeken…..
 Az édes és a sós ízek keverése minden igazi gourmet fantáziáját megmozgatja. Aki elsőre ódzkodna a méz és a mustár házasságától, vegyen könnyes búcsút a sztereotípiától: a tejszínnel eggyé válik a mustár jellegzetesen karakán aromája és a méz selymesen édes…..
Legyen szó édes vagy sós ételről, a "só: ízlés szerint" rész egyik receptből sem marad ki. Az ízlés azonban borzasztó relatív dolog, valaki például odavan a tengeri herkentyűkért, míg más rá sem bír nézni. A sót nem lehet nem szeretni, túlszeretni viszont igen: és hogy az…..