Adatok
BMEszter
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Érdekes dolog ez a kovászkészítés. Sokan sokféleképpen indítják a kovászukat, a végeredmény pedig jó esetben hasonló: egy fickós, dinamikus kovász. Persze mindegyik módszer kicsit más, ezért fontosnak éreztem, hogy idővel én is leírjam a magamét. És akkor az ember már ugye kicsit el is merül a…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Nagyon tetszik a bejegyzés!
Az lenne a kérdésem, hogy kb.1-szer sütök 1 héten kenyérfélét, nem szeretnék sok kovászt felhalmozni, etetéskor kidobni a felesleget, átszámoltam egy kisebb mennyiségre az anyakovászt: 4 g kovász(világos rozsból)-25%, 16 g világos rozsliszt-100%, 11g víz-70%. Eljárok a szokásos módon, sütéskor kiveszek belőle 25g-ot, azt teszem aktívvá, a maradék 4-5g-ot pedig az előbb leírtak szerint megetetem/frissítem. Így jól gondolom? Vagy ez is visszaetetésnek minősül?
Segítségét előre is köszönöm!
Üdv.:
Eszter