Regisztráció Blogot indítok
Adatok
barabásildi

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat gondolkodtam már azon, mi okozza, hogy a rosszá válik egy állás, pedig a legtöbb munkaviszony úgy indul, hogy mindkét fél örül, megtalálják a közös pontokat, az egyikük egy jó munkahelyet talált, a másikuk egy lelkes, motivált beosztottat. Aztán sok év (néha hónapok) alatt elromlik. Leginkább…..
barabásildi 2018.08.22 12:15:48
@jobangel: Persze, fogjunk mindent az oktatásra, a mindenre alkalmatlan idióták lecserélése helyett ez mindig megfelelő kártya.
barabásildi 2018.08.22 12:19:33
@jobangel: De, még mindig úgy viselkednek a munkáltatók, mintha százan állnának sorba az állásért. Sőt, el is kezdtek tönkremenni kicsi magyar cégek a munkaerő hiánynak köszönhetően. Inkább a pénztől válnak meg, a kivagyiságtól soha. Mondjuk, én pont ennek köszönhetem a vállalkozásom. Már nem bírtam, hogy mindig egy agyhalott mondja meg, mint hogyan csináljak, hogy aztán biztosan rossz legyen a végeredmény. Amíg nincsenek főnökcserék, nem lesz megoldás a munkaerő hiányra.
Általánosan elfogadott elképzelés, hogy a férfiak inkább a fiatalabb nők társaságát kedvelik, míg a nők az idősebb férfiakat preferálják. Ez összhangban van azzal az elmélettel, amely szerint a férfiak olyan nőkhöz vonzódnak, akik a termékenység jeleit közvetítik – azaz a fiatalokat. Ezzel szemben a…..
barabásildi 2018.08.19 13:26:06
@Kara kán: Aha, valószínűleg ezért tart most éppen el a jóval fiatalabb férjem. :-)
Rengeteg szó esik mostanában (a beszéd szintjén mindenképpen) a munkaerőhiányról, és arról, hogyan lehetne megkönnyíteni a határátkelők hazatérését. Nos, Roland mai története azt mutatja, egyelőre elég nagy a szakadék a szöveg és a tettek között. Mi az a tárgy, amit…..
barabásildi 2018.08.17 13:53:53
@Shanarey: Igen, viszont később nagyon jó lesz a gyereknek, ha kimehet apukához, és nem itt kell megrohadnia.
A 444 TLDR rovata egy olvasmányos és felkavaró történetet hozott le egy szekszárdi középiskola diákjáról, Ákosról. A teljes cikket érdemes elolvasni: 444 - Iskolai diákcsínynek indult, szövevényes bűnügyet kreáltak belőle, de összefoglalnám röviden: A bukás milliószor felhasznált sablonjából két…..
barabásildi 2018.08.09 15:44:38
@Attilajukkaja: Nem tanítom kíméletlen engedelmességre a gyermekem és természetesen nem verem. A szabálykövetés ugyanis nem egyenlő a szolgaisággal. Törvénytiszteletre és szabálykövetésre tanítom azért, hogy aztán majd képes legyen szabályokat alkotni, ha eljön az ideje és az érettsége ehhez. Nem vagyok sem libsi sem egyéb és nem is akarok az lenni, főleg akkor nem, ha a libsiség ma azt jelenti ebben az országban, hogy diszkriminálom azokat, akik nem szimpatikusak. És NER tag sem vagyok, hiszen ők meg még több csoportot diszkriminálnak. EMBER vagyok, és mint ember EMBERSÉGRE nevelem a gyermekem.
barabásildi 2018.08.09 15:46:21
@Attilajukkaja: Vajon miért is örült annak, hogy nem vagyok tanár? Mert OKA mindennek van.
barabásildi 2018.08.09 18:47:34
@Bobby Newmark: Aha, ezek szerint maga többre tartja magát egy tanárnál egy mérnöki diplomával, amikor kb. 20 éve minden ökör mérnök lehet ebben az országban. A tudományos élet, innováció meg gyakorlatilag nem létezik. Ergo semmivel sem ér többet a diplomája egy tanárénál, főleg hogy 20 éve kizárólag az értelmesebbek jutnak be ezekre a szakokra. De arca azért van a semmire.
Amikor megnyerünk egy állást, fellélegzünk, hiszen megnyertünk egy nagy csatát, végre leszámoltunk a régi munkahely keltette rossz érzésekkel vagy a munkanélküliség nyomasztó érzésével, de korántsem nyertük meg a háborút. Persze nem is háborúnak kell ezt felfogni, hiszen remélhetően sok jó élményben…..
Nemrégiben olvastam, hogy valami barom (mi másnak nevezném az ilyet?) panaszt tett a mentősökre, amiért életmentés közben zajongtak, villanyt gyújtottak, és ezzel őt zavarták. Rohadj meg, hülye állat - gondoltam, ahogyan azt vélhetőleg mindenki tette, olyanok is, akik nem gépelnék be a blogjukba a…..
barabásildi 2018.08.08 14:02:27
@Bobby Newmark: Miért kell így mocskolódni? Nem lehet kulturáltan? Nekem tud kulturáltan írni, ezeknek a csökkent értelműeknek miért nem?
barabásildi 2018.08.08 14:06:58
@leponex: A régi öregek közé bizony nem csak az én nagymamim tartozik. Máskor próbálja értelmezni, amit olvas. Tudom, nehéz lehet, a modora alapján legalábbis túl sokat nem foghat fel a világból. Az öreg pedig nem szöszmötölt a bérletével, hanem nagyképűzött az ellenőrrel, és ócsárolta. Ez is kiderült abból, amit írtam. Mármint annak a számára, aki megtanult értően olvasni. :-)
Az álláskeresők leggyakoribb félelme ez. Az eladás olyasmi, ami rengeteg kudarccal, elutasítással jár, ettől érthetően fél mindenki, mert a mi kis poroszos oktatásunk mentén nőtt fel, ahol megtanították rettegni a kudarcoktól. Mégis, az álláskeresés az bizony eladás, aminek…..
barabásildi 2018.07.24 16:54:41
@jobangel: Mintha Magyarországon lenne valódi versenyszféra. Senkit sem érdekel a "versenyszférában" ki mihez ért, éppen ez okozza a munkaerő hiányt, nem az alacsony bérek. Annyi hozzá nem értő főnököm volt, hogy inkább vállalkoztam, mert nehezen bírja az ember a tudatlan, semmihez sem értő rokon-ismerősöket. Akik persze ebben a "versenyszférában" mindannyian tökéletesek, mondhatni professzorok a munkájukban, főleg, ha nagy a befolyása a felettük álló rokon-havernak. Valóban elhiszi egy tanult ember, hogy Magyarországon attól függ a munkahely, ki hogyan adja el magát? Akkor itt is nagy a baj.