Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dosszié

0 bejegyzést írt és 176 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Edu egy újabb végtörlesztéses anomáliát fedezett fel. Az OTP olyannyira nem szeretné, hogy ügyfelei forinthitelre váltsák frankhitelüket, hogy egy nyilatkozatot is aláírat velük: Gondoltam érdekelhet titeket ez a téma: A minap a mellékelt nyilatkozatot kellett kitöltenem a…..
Bálint nem igazán érti, miért nem adja vissza a MÁV a jegye teljes árát, minthogy Budapestről Kőszegre menet Kelenföldig jutott, amikor valaki a vonat alá ugrott:Vajon van olyan az olvasók között, aki utazott vonattal, Budapest határain belül 14 percet 1500 forintnál drágábban?…..
  Bajnai Gordon, a Magyar Köztársaság volt miniszterelnöke arról a négy alapkérdésről ír, amelyek helyes megválaszolása képessé teheti az Európai Uniót a jelenlegi válság megoldására. Ám a válságból kivezető út is hosszúnak és fájdalmasnak ígérkezik, a…..
Ha pontos és megbízható költöztetőt szeretnénk, semmiképpen se a Fuvar Levi szolgáltatásait vegyük igénybe - ajánlja Krisztina, akinek már egy ideje a bútorait kéne pakolásznia az új lakásban, és nem a Homárnak írogatni. Na persze, ha a fuvar szolgálat tartaná magát a…..
dosszié 2011.09.29 10:42:50
Úgy látszik tényleg elfogyott a Retz bútorlánc pénze, mert már csak akkor szállítanak bármit, ha előre fizet a vásárló. György sajnos erről egy nappal a 4 hónapos szállítási határidő lejárata előtt értesült, így leginkább anyázni tud. Az előleget azért csak vissza…..
Nívó (r)Áfázunk?! 2011.09.21 08:45:00
A jövő évi adóemelések költségvetés egyik legmeglepőbb pontja a 2%-os áfaemelés, ami miatt már sokan telesírták a netet, hogy mennyire megdrágítja az életet. Én most egy kicsit szembemegyek ezzel a véleménnyel, és szeretném bemutatni a dolog másik oldalát: vajon tényleg…..
János nem érti, miért kerül ugyanaz (az amúgy értelmetlenül hájpolt) bolhaírtó az egyik boltban 860 forinttal többe, mint másikban. Hát mert a Westendben a legdrágább a bérleti díj, illetve mindenki olyan árat ír ki, amit nem szégyell:Vagyok olyan szerencsés hogy van két…..
Kisgyerekkel nem sétagalopp utazni, főleg, ha menet közben elhagyják a reptéren a babakocsit. FT-ék a harmadik napig bírták a várakozást, aztán vettek egy új kocsit 110 euróért. A negyedik napra meglett az eredeti jármű, közepesen lezúzva kapták vissza. A két káreseményt…..
dosszié 2011.09.19 15:11:19
@Jock Ewing:
Jock, végülis te sunáztad a Pamelát?
ez FONTOSH.
dosszié 2011.09.19 15:51:21
Aki azt gondolta, hogy a válság majd megkíméli az ipari húsfeldolgozás melléktermékeit, az kénytelen lesz átállni kutyakajára. Már a Pick virslije sincs biztonságban!A gazdasági válság ismét újabb áldozatot követelt. Az általam kedvelt Pick termékeket sem kerüli el. Több…..
dosszié 2011.09.16 14:03:16
És különben is, hogyan lehet 1 forintos számlát csinálni, és főleg minek? Bélának sikerült a Sparban, kishíján az egész áruházvezetést összecsődíteni az egy forintos mogyoró dilemmájával:Már lehet 0-ás villanyszámla, de még sajnos nem lehet 1-2 Ft-os nyugtát kifizetni a…..
A Homár innen szeretne sok sikert kívánni Gergelynek, aki még 4 hónapig Görögországban tartózkodik, úgyhogy első kézből tapasztalhatja meg, milyen amikor egy európai ország becsődöl. De nem is ez a lényeg, hanemhogy pár hete online rendelt kedvezményes Intercity-jegyeket,…..
András nem fogott gyanút, amikor "fél méterig vízálló" fejkamerát vásárolt. Természetesen a tengerparton az első hullámnál elpusztult. Azóta lassan 3 hónapja tart a küzdelem a szervizzel, akik még a kamerában maradt memóriakártyát is benyelték:Idén márciusban egy…..
dosszié 2011.09.09 15:46:19
@A_blogger:
vagy repülő tengeralattjáró kapitány
Egészen pofátlan extra bevételi forrást talált magának a fapados Ryanair. A szokásos trükkök, minthogy "utasdíj" vagy "webes becsekkolás" (nem fordítva kellene, ha nem fárasztják a személyzetet?) már rutinból mennek. A legújabb fejlesztés az önkényesen…..
Több ízben jelentettük már, hogy a Rádiótaxi sofőrjei nem annyira szeretik a Budapesten belül 2777 forintért bárhova akciót. Anti kifigyelte, hogy már az operátorok sem küldenek autót, ha kedvezményesen szeretne utazni az ügyfél, minthogy nincs aki ennyiért…..
dosszié 2011.09.06 15:21:30
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
A győri VPOP sajátos működésébe tekinthetünk bele hazatelepülő ügyfél leveléből. Az 50%-os regadó-kedvezmény szerintük csak érvényes külföldi műszaki vizsgával adható meg, a friss törvény pedig nem átgondolt, ezért nem is érvényes. Hát már Schmitt Pál kézjegye sem…..
Mostanában mintha szaporodnának az olyan DHL-es sztorik, ahol az elvárható minimumot sem sikerül teljesítenie a csomagküldő szolgálatnak. Hiába próbálják meg 3x kézbesíteni a csomagot, ha nem csengetnek be, hogy otthon vannak-e, vagy ha meg sem találják a házszámot. Ez már lassan…..
dosszié 2011.08.23 10:56:32
Naiv ügyfél apját névazonosságuk miatt tiltotta ki vele együtt a Vatera:F. István vagyok, szabályt sértettem a vaterán ezért kizártak.ez idáig rendben van! Apám szintén F. István öt is kizárták, mert véleményük szerint kapcsolatba hozható velem! Szinte HIHETETLEN kapcsolatba…..
A Homár arra tippel, hogy egy újabb bankközi misztikum bukkant fel. A túl alacsony, esetünkben 10000 forintnál kevesebb tartozásról nem ügyfeleit értesíti az MKB, hanem egyből a KHR-t. Ez máshol is így megy, már a szkriptek és robotok kezében vagyunk?A cégem (egy közepes…..
Béla hitelestül szerette volna lepasszolni autóját, mert már nem bírja a részleteket. Igenám, de az új vevő sem szeretné, ha aztovább emelkedne, viszont fix törlesztőre csak a régi tulaj jogosult:Én is egy vagyok a hülyék közül, akik svájci frank alapú hitelre vették az…..
dosszié 2011.08.16 16:00:12
@simon says::
vagy gyengíteni kell a frankot: jelöljük Matolcsy-t Svájc gazdasági miniszteri posztjára.
Múltheti költői kérdésünkre, hogy mitől növekszik durvábban a törlesztő, mint ahogy azt az árfolyamingadozás és a kamatok indokolnák, már meg is érkezett a válasz: Túlárazzák frankhiteleiket a bankok. Csak nem a bankadót hárítják át ügyfeleikre? Hogy is van ez?Egy hasonló…..
dosszié 2011.08.16 08:25:02
1,
Unom már a „miért nem számolt az árfolyamváltozással” szöveget.

Mindenki számolt árfolyamváltozással (de max 20-40 Ft), azzal senki sem, de még bankok sem hogy majdhogynem duplájára emelkedik a frank árfolyama. Még a svájciak sem számoltak ezzel, pedig az ő pénzük. Ezért ők is szenvednek, most meg próbálják gyengíteni a pénzüket.

2
Megy még itt a „minek saját lakás szöveg”. „Miért nem gondol arra hogy mi lesz x év múlva..”

Pont az van hogy aki lakást vesz az a jövőre gondol.
Hazánkban a lakásvásárlás kultúrája nem divatból alakult ki, ez egy olyan megtakarítási forma ami biztonságot nyújthat.
Nem csak neked de talán még az utódainak.

Ha saját kecód van még ha kockázatokkal jár is a megszerzése, akkor az csak is a tied, tiétek. Ha feldobod a bakancsot akkor sem kell azon elmélkednek vajon a gyerekeim hol fognak lakni? Ez már biztosítva lesz nekik. Vagy ha nagyon rosszra fordul a helyzet akkor az ingatlan értékesítésével kp-hoz jutsz. A bankszámlán tárolt megtakarítás simán elveszhet, a lakás/ ház az egyetlen ami több 10 évig biztosan állni fog.

Persze a lakjunk albiba a maradék jövedelmet mindenki költse fogyasztásra majd csak lesz valami alapon.

Mellesleg itthon az albérletesti kultúrája nem túl magas. Sem a főbérlő sem az albérlő részéről. Az albérlő egy csavart nem fog kicserélni merthogy nem az ő lakása minek költsön rá, ráadásul bármikor kirakhatnak. A főbérlő meg pláne nem csinál semmi nagy felújítást azért hogy mások meg lelakják. Uh meg lehet nézni az bérlakások állapotát.